2024. 02. 26.
Slumdog Zillionoidaire (feb. 26-29.) + The Rest of 2023 vol. 13.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Slumdog Zillionoidaire (feb. 26-29.) + The Rest of 2023 vol. 13.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 26.:
DENNIS, A
KOMISZ MÁNIÁKUS
0
A WALL STREET diszkó tengernyi farkasa.

Talán érdemes:
A Film4-en nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:20-kor) 1996-os dark comedy. A Hullázó kedélyekben öregecskedő bíró (Harvey Keitel) féltékenykedik anno elítéltként megismert trófeafeleségére (Cameron Diaz). Mintha csak megérzéseit igazolni tűnne fel az asszony régi szeretője (Billy Zane) akit tisztázatlan körülmények között (és meztelenül) ér a halál. A férj éppen hazatér a horgászatból, Nathalie-nak meg sürgősen el kell rejtenie a testet... Diaz játszott már hasonló Ronda ügyben, az összképhez hozzátartozik hogy a Head Above Water valójában remake Nils Gaup három évvel korábbi darabjából (Nyakig a vízben), őt pár évvel később ismét meglopta halivúd (A barbár: Legenda a szellemharcosról). Ugyanabban az időben (20:00) Frank Grillo e heti első jelenése a Filmboxon Dolph Lundgren oldalán egy harmatgyenge war movie-ban. A második világháború vége felé a németek még utoljára odavágtak volna a szövetségeseknek a Tengeri farkas hadművelettel amihez bevetették az összes fellelhető tengeralattjárójukat. Nincs kifogásom az ellen ha valaki nemhogy nem tagadja az ihletforrásait de még kölcsönöz is belőlük, pld. a Halál ötven órájából amiből az éneklős részt vagy Kessler (Lundgren) karakterét kiokoskodták (ott Hesslernek hívták). Nem, az amatőr megvalósítás a fájdalmas ami mellett eltörpül a történelmi hűség alárendelése az aktuális agendáknak, lásd az amcsik fekete (!) tengeralattjáró-parancsnokát. Az HBO2-őn jó későn (21:25-kor) jó hosszú (140 perces) életrajz Frank Verstraetenről (Jonas Vermeulen) aki számítógép-guruként lovagolta meg a kilencvenes évek informatikai boom-ját. Ezzel Belgiumban is nagyot lehetett szakítani, ő pedig a befolyt pénzt tovább fialtatta techno-klubjával amivel ugyancsak jó lóra tett. A Zillion felemelkedése és bukása olyan mint a Studio 54-é, max. a zene más: nyitás jókor (1997, a partiállatok rá is harapnak), az egyre növő tagságra felfigyel egy helyi pornómágnás, Dennis Black Magic (Matteo Simoni). Vele ér csúcsra a sztori, a bulik egyre vadabbak (seksz+drog, megintcsak Studio 54-, vagy Wolf of Wall Street-szinten), Frank és Dennis ezzel párhuzamosan kerül egyre jobban a rendőrség meg az éjszakát uraló kiskirályok látóterébe. A zárás 2002-ben jött el, addigra már nem lehetett kijjebb tolni a határokat, mi pedig megnézhetjük, miből maradtunk ki.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
The Best of 2023:
Zacc Az év szava: rizz. Köszönjük, Oxford Szótár!: „De mi az a rizz, és mi köze van hozzá Tom Hollandnak? Megfejtés a cikkben.” – Van egy rossz hírem, az Év szava továbbra is a LESZAROM:
Nagy bejelentésre készül a NASA, kiderül, mit talált a Bennu aszteroidán: „Mevizsgálták a tudósok a Bennu aszteroidából a Földre hozott mintákat, az elemzések eredményét pedig szerdán teszi közzé a NASA.” – Hétfőn SZAROM LE.
kvíz!! Tudod, melyik világvárosnak mi a beceneve? – Nem tudom. LESZAROM.
lifehack Ezért fehér a felmosórongy feje – Ugyanazért amiért az űrruha:
De miért fehér az űrruha? – A NASA tervezője elárulta az Indexnek: „A Brain Bar vendége eloszlatja a leggyakoribb tévhitet.” – Nem tévhit hogy a fehéren jobban látszik a LESZAROM.
Egy új kutatás szerint a túlzásba vitt testmozgás árt az immunrendszernek – Akkor engem semmilyen veszély nem fenyeget ^^
Új elmélet született a Föld szilárd kérgének létrejöttéről: „Leváltanák a régi elképzelést.”LESZAROM, felkészül a világűr:
Lézerüzenet érkezett az űr mélyéről – Megfejtése: LESZAROM, és tényleg:
Megtalálták a földi életet teremtő cseppeket – Az a baj hogy LESZAROM már az Engineereknek is megfeküdte a gyomrát :DDD

 

KEDD, FEBRUÁR 27.:
PÁRIZS, A TOLVAJOK VÁROSA

0
Egy már nem tini titán.

Talán érdemes:
A Mozi Klubon Belmondo-komédia kilenckor Louis Malle rendezésében, Georges Darien könyvéből. Róla azt kell tudni hogy megrögzött rendszerellenes aktivista volt, eme tevékenysége irodalmi munkásságán is végigvonult, olyannyira hogy sokan azt hitték valóban ő A párizsi tolvaj. Az I. V. H. előtti békeidőkben járunk, itt tevékenykedik ama címbeli bizonyosként Georges Randal GRAVES aki amellett hogy robinhúdként lopkodja a burzsoázia diszkréten elzárt értékeit, a tulajdonosok asszonyainak bájaiba is belekóstol. Sérelmek vezették idáig, legfőképp az hogy unokahúgát (Genevieve Bujold) nagybátyja kiközvetítette egy gazdag kérőhöz pedig ő akarta elvenni, így vált leendő örökösből nihilista földönfutóvá. A Le Voleur (avagy Thief Of Paris) kuriózum, de Malle-nak és Belmondónak is vannak jobb dobásai (az itt csak beugró Bernadette Lafontnak meg főleg). Tíz után öt perccel egyórás doksi a Cinemaxon az ezredforduló talán legnagyobb sikeréről és a Mátrix: Generáció természetesen a film által előrevetített dolgokkal foglalkozik. Túlzás nélkül állítható hogy friss vért hozott a mainstreambe a valóság viszonylagosságának, a jó-rossz, humánok és mesterséges intelligencia szembenállásának ábrázolásával. Bár könyvmolyoknak és moziőrülteknek nem sok újat mondott de ahogy behozta a peremvidékről William Gibson, Philip K. Dick vagy Terry Gilliam lázálmait azt tanítani lehet. A vizsgált művel együtt a vele beköszöntő XXI. század is önmaga karikatúrája lett (lásd Wachowskiék név-, és nemváltását) de végül is minden forradalomnak ez a sorsa, meg az hogy tovább hasznosítsák az eleve újrafelhasznált ötleteket. 22:45-kor erre is lesz példa a Film Mánián egy rémesen hosszú dél-koreai sci-fi fantasyvel. Az Alienoid mintha a szcientológia tanításaira épülne: a prison planetként használt Földön embertestbe zárt idegenek töltik büntetésüket, egész az első komolyabb lázadásig. Ezt már nem tudják kezelni az őrök akik addig vigyáztak rá hogy a rabok ne vegyék át teljesen az irányítást a gazdatest felett (ez a magyarázat az ámokfutó tömeggyilkosokra). A káosz legyőzéséhez korokon és oldalakon átívelő összefogásra van szükség, ennek megfelelően ugrálunk is az idősíkok-stílusok között. 140 perc, (ottani mércével) iszonyatos mennyiségű pénz, az eredmény mégis egy erős WTF-élmény de annak maradandó, jó (?) hír hogy trilógiának szánták szóval várható belőle még két ugyanekkora adag. 00:15-kor szuperistenesdi a Viasat3-on animációs formában ami így is jobb mint „nagy” társai. Ez főleg a meta-humora miatt van így merthogy a Tini Titánok Jay és Néma Bob nyomán indulnak el az álomgyárba. A cél nem az hogy elszabotálják A filmet amit róluk forgatnának, pont fordítva: ők is gründolnának egyet maguknak.

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Best of 2023:
Videón, ahogy Jared Leto minden látszólagos indok nélkül felmászik egy hotel falára Biztos helyettem is falra mászik a szuperistenesdiktől:
Szuperhősök nélkül is padlóba döngöl az új Marvel-sorozat – Ja, csak nem abban az értelemben:
Már megint egy röhejesen gyenge filmmel rukkolt elő a Marvel: „Olyan, mint valami paródia.” Ez is az Év filmje...ja nem:
Mozi Már az első héten elhasalt a Marvel új filmje – MUHAHA, azt remélem is!
Nincs annyi drog a világon, hogy George Clooney újra Batman legyen: „A színész máig nem engedi a feleségének, hogy megnézze a Batman és Robint, ami szerinte szörnyen sikerült.” – ...de még így is jobb mint bármelyik mai társa...vagy szórakoztatóbb:
femina – Superwoman egészen bizarr története A nők kifigurázása ihlette: „Superman női változata már az 1940-es években megjelent, de azóta a karakter megítélése szerencsére sokat változott.” – Sőt mondhatjuk hogy túl is tolták, lásd Madame Web.
Mozi Edward Nortont végleg kitiltották a Marvel mozis univerzumból – De őt nem a viselkedése miatt:
Jonathan Majors kirúgása a Marvel jövőjét is végleg eltemetheti: „Bántalmazás miatt bűnösnek mondta ki (...) a (...) bíróság Jonathan Majors színészt (...). Az ítélettel nemcsak az ügy végére került pont: az elmúlt évek egyik legfelkapottabb színészét alig pár órával később kirúgta a Marvel is, ahol ezt megelőzően elképesztően nagy szerepet osztottak rá. (...)” – Pedig nem is olyan rég mekkorát alakított a Devotionben :SSSS
20 éve bíróságig ment a Marvel, hogy bebizonyítsa, a mutánsok valójában nem emberek – Hanem szuperistenek akikre felesküdni szokás:
Az alkotmány mellett egy Superman-képregényére is felesküszik egy leendő amerikai képviselő: „Az amerikai képregények tanulságai felbecsülhetetlenek Robert Garcia szerint.” – A konteósok lájkolták, ahogy ezt is:
videó – Képregényhősök fogják díszíteni az új belga útleveleket – Az agyba ültethető csipet meg Ant Man fogja :DDD

 

SZERDA, FEBRUÁR 28.:
JÓ JÁTÉK...

0
...az új játék.

Talán érdemes:
Kilenckor ismétlésgyanússág a Paramount Networkön de inkább az a valószínű hogy Az új játék eredetije az ami voltmár nálunk. Míg abban Pierre Richard lett egy elkényeztetett ám érzelmileg elhanyagolt kölyök Játékszere addig itt Jamel Debbouze-re hárul ez a feladat. A srác nehezen lép túl anyja halálán és nevetni is alig nevet de csak míg nem találkozik Samival (Debbouze) aki épp teljesen le van égve. Az üzletet megkötik és remélhetőleg a végén a papa (Daniel Auteuil) is megtanulja hogy nem minden a pénz... Ugyanabban az időben ugyancsak franciázás a Mozi Klubon de már 150 percre nyújtva és dramedy-ként. Rendszeresen közösen nyaraló haveri társaság idén is ezt tenné de egyikük durva balesete miatt Párizsban és a kórházban ragad. A többiek azért csak elugranak pihizni előbb lelkiismeret-furdalás nélkül de ahogy az Apró kis hazugságok sokasodnak, úgy vesznek az ő játszmáik is más irányt. Marion Cotillard kedvéért talán belenézek. Nem tudom a Viasat3-on miért raknak háromnegyed éjfélre elvileg gyerekprogramokat de a Mia és a fehér oroszlán erre a sorsra jutott. Tősgyökeres angol család vált nagyot és kezd új életet a fekete kontinensen, (nem orwelli értelemben vett) állatfarmon. Ide kerül a fent említett albínó nagymacska is aki először nem találja meg a közös hangot a kislánnyal, később viszont olyan jó barátok lesznek hogy Mia megszökteti amikor rájön, mi lenne belőle (céltábla a biztonságos körülmények között vadászni akarók számára). Érdekesség hogy a vadállat-szakértő Kevin Richardson is besegített a forgatásba, mi pedig lássuk milyen amikor NEM szakemberek szelídítenek:

A természet visszavág rovat:
The Best of 2023 vol. 1.:
Kenguru ölt meg egy férfit Ausztráliában: „Háziállatként tartották.” – Hát, legalább nem fehér oroszlán volt :SSS
Telefonált a nő a kertjében, amikor hátulról lerohanta egy róka: „Megdöbbentő pillanatokat rögzített a kamera.” – Bezzeg ha nyaralni ment volna...ja akkor sem úszta volna meg:
Egy videóhoz pózolt az az óvatlan turista, akinek a telefonját egy „repülő” hal lökte a tengerbe – videó: „Egy pillanat volt az egész, de az esetet sikerült felvételen megörökíteni.” – Egyre több az ilyen váratlan látogató:
Pávák kopogtattak be a mentőkhöz a hőségben – Hamarosan mehetünk mi is ugyanide, szintén a felmelegedés miatt:
Kórokozók százait szabadíthatja a világra a globális felmelegedés – Nem mintha anélkül nem lenne elég bajunk:
Riasztó ütemben terjed egy halálos gombafaj Amerikában, de ez még nem a The Last of Us – Azóta már az lett:
Gyilkos gombafertőzés terjed az Egyesült Államokban, újabb világjárvány jöhet: „A fertőzöttek több mint fele belehal.”Keep calm, majd erről is kiderítik mint a varázsgombáról hogy megszünteti a depressziót. Bár most is „megszünteti”, csak a beteggel együtt.
Toadzilla lehet a világ legnagyobb varangya, de ne aggódjon, önt már nem tudja bántani: „A szörnyre egy ausztrál esőerdőben bukkantak rá.”Nacho Vidal likes this!
Egy ősi vulkán a tenger mélyén még mindig aktív, és milliónyi óriási tojás borítja – videó: „Kanada partjainál, a Csendes-óceán mélyén van egy ősi vulkán, amelynek létezéséről már régóta tudnak a kutatók. Az azonban igen meglepte őket, hogy a vulkán még ma is aktív.” – Tojások amiket RÓZSASZÍN vulkáni láva melegít? Az alienek lájkolták ezt!

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 29.:
VÉGSŐ ÁLLOMÁS: KARÁCSONY.

0
Connect the cutie!

Talán ajánlott:
Kilenckor igazi Hallmarkosság a Story4-en amit nem válogatnék ide ha nem azok szerepelnének benne, akik. Egyszeri idegsebésznek (Lyndsy Fonseca) a szeretet ünnepe megy az idegeire mióta tíz évvel ezelőtt ekkortájt utasította el egy riporter (MORGAN Eric Freeman) házassági ajánlatát. Idén is úgy tervezi a szentestét ahogy mindig ám a munkából hazavivő vonaton Christopher Lloyd kéri a jegyeket-bérleteket, a Következő megálló: karácsony, persze nem a mostani hanem az a sorsdöntő connecticuti. Vajon hősnőnk tud-e máshogy dönteni, meg tudja-e akadályozni szülei válását és segíteni a nővérének, illetve hogy befolyásolja ezzel a jövőt (jelent)? A készítők nem koppintják a BTTF-szériát hanem tisztelettel adóznak előtte (lásd az eltűnő vonatjegyet) amihez nem csak Lloydot nyerték meg hanem Lea Thompsont is.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor thriller majdnem ugyanettől a stúdiótól (Lifetime) és A rosszcsont visszatér kitalálhatóan sequel, mégpedig az '56-os Bad Seed-é. Az ott nyolc éves Emma 2022-ben már kiskamasz de ugyanaz jár a fejében, azzal a kiegészítéssel hogy a rá gyanakodókat is ritkítaná. Remélem előbb-utóbb az originál is sorra kerül (az alapul szolgáló színmű szinte biztosan nem fog), ugyanitt fél tíztől újra Tények és áltények egy órában, az áldozat (?) Michael Jackson, az igazsághoz valószínűleg ezúttal sem fogunk közelebb kerülni. Továbbra is itt maradva B-kategóriás akciózás 22:50-kor melyben Frank Grillo lesz a képregényből adaptált FÉRJEK Gyilkosok gyöngye akit bérgyilkosok viadala keretein belül üldöznek a kollégái. Közül minimum egyet (Alain Moussi) személyes okok vezérelnek, nem csak a felesége (Amy Groening) megöléséért felelősök kézre kerítése hanem hogy a versennyel járó pénzzel fedezze lánya szívműtétjét. Az előképek nyilvánvalóak (The Tournament, John Wick), a megvalósítás max. közepes bár Kevin Grevioux-nek ez még csak a debütálása így van hova fejlődnie, Stephen Dorff rajongói próbálkozhatnak vele. A szomszédban (HBO2) olasz krimi két FÉRFI testvér, egy eset felállással 23:20-kor. Az öcsike (Andrea Arcangeli) rossz útra tévedt bárányként kerül a levesbe, nővére (Isabella Ragonese) lesz a Bárány a farkasok között aki beépülve tenné rendbe családja múltját.

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2023 Influencer Edition vol. 2.:
Megőrülnek a férfiak ezért a vörös hajú nőért, százan próbálták már eljegyezni térdig érő tincsei miatt – Az igazi Merida után jöhet az igazi Golden Hair:
ő az igazi aranyhaj Bokáig ér egy orosz nő haja, 23 éve nem vágatta le: „Anzselika Baranova ötéves volt, amikor utoljára levágták a haját.”ANZSELIKA HABPATRON LIKES THIS Remélem mosni azért sűrűbben szokta :SSS Van ahol előfeltétel a hajnövesztés:
Észkombájn – Egy ősi kínai törzsben élő nők haját életükben csak egyszer, a 18. születésnapjukon vágják leMAJD AZ ÁTNEVELŐTÁBORBAN MEGKOPASZTJÁK ŐKET Ne legyünk negatívak, olvassunk tovább: „Az itt élő nők haja akár két méter hosszúra is megnő, és állítólag sosem őszülnek meg. Azt mondják, a titok a rizsvizes hajmosás.”Wait, a challenger appears:
A világ leghosszabb körmeivel büszkélkedhet ez a nő, aki már 25 éve nem vágta le őket – De mossa őket? LOL!!!
Ismerje meg a fiatal Rapunzelt, akinek magassága ellenére hajkoronája lassan a földet éri – Adja el mint a sorstársai:
Tíz éve növeszti a haját egy fiatal lány, hogy aztán levágassa és árverésre bocsássa – ...és erre is van kereslet, sőt lassan már csak erre van:
Postán kérnek hajtincseket fanatikus rajongói az élő Rapunzeltől – Á, le van maradva:
220 millió forintnyi összeget kereset már a hónaljszőrével: „De sokan is bántják miatta.”Koszos fürdővíz & vaginasör when? LOL!!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés