2024. 03. 02.
Zuhanás profiknak (márc. 2-3.) + The Rest of 2023 vol. 14.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Zuhanás profiknak (márc. 2-3.) + The Rest of 2023 vol. 14.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 2.:
MILD, RED PIECES...
0
...in black and white.

Ajánlottan kötelező:
Az M5-ön 1945-ös Joan Crawford-darab kilenckor James M. Cain könyvéből, Kertész Mihály rendezésében és Max Steiner zenéjével. Mildred Pierce meséje sorozatként, új feldolgozásban voltmár nálunk, abban Kate Winslet alakította a szürkénél is szürkébb nőt aki előbb férje mellett, majd nélküle küszködik a napi betevőért. Miután amaz elhagyta, Pierce szinte nulláról kezd újra és étteremben melózva verekszi fel magát a csúcsra. A megkeresett pénzből előbb csak egyetlen saját kajáldát nyit, ennek sikerével egyre többet, világa azonban továbbra is labilis hálátlan gyermeke miatt. Veda (Ann Blyth) tudja hogy húga halála után anyja még jobban rajong érte és ezt ki is használja. A flashbackekben elmesélt tragédiának Mildred új partnere (Zachary Scott) ágyaz meg, a sztori részben film noir, részben a mai (túltolt) female empowermentek előfutára. Itt még autentikus volt a férfiközpontú társadalom elvárásaival harcoló egyedülálló karakter, Crawford meg mindig, mindenben jó, itt is (meg is kapta érte az Oscart).

Talán érdemes:
Az HBO-n Ruben Östlund-koppintás nyolckor, a múlt heti Hajsza szitujával vagyis ismét félelmek legyőzése a tét és még influenszerek is lesznek benne. A Repülés kezdőknek óráit nem tévétornyon tartják hanem Izlandon de ezúttal is ott (mármint a szigeten) ragadnak a bátor vállalkozók. Timothy Spall miatt lehet hogy belekukkantok, ugyanabban az időben akinek eddig kimaradt, a Cinemaxon bepótolhatja Verhoeven sajnálatosan prófétikusnak bizonyult Robotzsaruját. A cégek és bűnbandák uralta Detroit lassan bárhol lehetne ahogy a támadást túlélt, gépesített rendfenntartó, Alex Murphy (Peter Weller) is aki pont ama humán faktort nem tudja kezelni. A Robocopon rajta van az őrült holland későbbi amcsi alkotásainak valamennyi kézjegye az eltúlzott erőszaktól a fekete humorig. Továbbra is 20:00-kor újabb összekeverhetőség a Filmbox Premiumon merthogy Enforcerként voltmár nálunk egy Bogart-krimi. Mai névrokona vállaltan B-movie de ebbe is jut macsó Antonio Banderasszal aki újra a sötét oldalon áll. Nyugdíjasként tanítgatja az alá beosztott fiatalokat, szabadidejében meg otthonról szökött csajra vigyáz. Billie-ben (GANGSTA Zolee Griggs) elidegenedett gyerekét látja ám mikor rájön hogy védence eltűnése mögött emberkereskedőkkel üzletelő főnöke (Kate Bosworth) áll, elkezdi lebontani az általa (is) felépített maffiát. Hivatalosan Miamiban játszódik de Thesszalonikiben forgatták, Richard Hughes az akciózás mellé korrekten mondja fel a kötelező lelkizéseket is. Nagy ugrás: éjjel negyed kettőkor (nem lehet igaz) kétórás tavalyi thriller a TV2-őn, örökös aktualitással merthogy Amerikában lassan naponta történnek olyasmi lövöldözések mint itt. Az újév küszöbén magányos pszichopata végez majd' harminc járókelővel az amúgy sem csendes Baltimore-ban, az ügyet vizsgáló FBI-os (Ben Mendelsohn) mellé helyi rendőrlány (Shailene Woodley) társul be akit zűrös múltja miatt nem vettek fel a szövetségiekhez. Ketten igyekeznek megfejteni az elkövető Célt tévesztett életét, tevékenységüket a hivatali bürokrácia mintha ott akadályozná ahol csak tudná. A Hitchcockos To Catch a Killer úgy tűnik nem volt elég egyértelmű elkeresztelés, a Misanthrope már jobban lefedi a tettes indítékait.

Dua LIBA Lipa rovat:
The Best of 2023 vol. 1:
Most már tényleg Dua Lipa az első számú popdíva – ...még úgy is hogy tavaly abbahagyta a „zenélést”:
Szigetes fellépése után közölte Dua Lipa, hogy egy kis szünetre vonul – Remélem ez a vetkőzésre is vonatkozik. Ja nem:
Dua Lipát fülig felöltözve, majd félmeztelenül is fotózták a Vogue címlapinterjújához: „Az egyik fotón olyan, mintha jedi jelmezt húzott volna az énekesnő.” – Azért se a Star Wars rovatba rakom.
New Yorkban épp fagy, Dua Lipa azonban még így is megmutatta kockáit – A jégkockáit? LOL!44!
Dua Lipa melltartóban ünnepelte a születésnapját, több mint másfél millió követője volt neki hálás ezért: „28 éves lett.” – Azonnal eltörölni a sekszista feliratkozókat!!!
„Az egyetlen baba, akire gondolok, az az új albumom” – Dua Lipa egyelőre nem tervez anyai örömök elé nézni: „Úgy véli, a nők mára olyan helyet szereztek a társadalomban, ami korábban tiltott volt a számukra.”DEMI LOVATO LIKES THIS Van egy rossz hírem: a STÁRlétben való önmegvalósítás már jó ideje nem tiltott a nőknek max. a Közel-Keleten:
Dua Lipa tagadja, hogy fellépne a katari focivébén: „Terjedni kezdett, hogy ő lesz a sztárfellépő a vébé megnyitóján. „Szívesen ellátogatok majd Katarba, ha teljesítik az összes emberi jogi vállalásukat” - mondta erre.” – ...de akkor ott indul majd a world tour.
Dua Lipára rá sem lehet ismerni, különös fotó készült róla – Már hogyne lehetne felismerni:
Kanye West feleségéhez hasonlították Dua Lipát friss fotói láttán – Ha hétfő lenne, leszarnám.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 3.:
JEZABELLADONNA
0
Hiba van a préda körül!

Talán érdemes:
A Filmbox Premiumon tévedések és kegyes hazugságok (A Little White Lie) vígjátéka nyolckor. Magányos gondnokot (Michael Shannon) hisznek a hozzá hasonlóan remete Shrivernek aki Salinger mintájára letett egy klasszikust és azóta őrzi inkognitóját. Ebből most egyetemi előadással csalogatnák elő, a szervező (Kate Hudson) ezzel mentené az intézmény irodalmi fesztiválját. Leo ivócimborája (Mark Boone Junior) tanácsaival felvértezve indul beszédet tartani, végül is az sem kizárt hogy tényleg ő írta a könyvet csak törölte a memóriájából... Az összkép kicsit vudielenes bár nem hiszem hogy ő tett volna bele ennyi keresztényellenes poént (igen, ezekért pontlevonás jár még Don Johnson SPOILER és Zach Braff SPOILER VÉGE ittlétével együtt is). Tízkor max. egyszer használatos, 2016-os horror a Film Mánián melyben Amszterdam lesz A vérszomjas terror városa ahol FEHÉR oroszlán portyázgat. Hogy a lakosság ne lehessen szabad PRADA Préda arról állatorvos (Sophie Van Widen) és barátja (Julian Looman) gondoskodnának de mikor rájönnek hogy kevesek lesznek ide, nem marad más mint előkeresni a csaj vadász expasija számát. A zűr vele sem lesz kisebb ugyanis nem elég hogy Jack (Mark Frost) full alkesz de még tolószékes is tehát a nagymacska-egér játék sem csak véres lesz hanem még vicces is. Ha a felállás meg a cím gyanús az nem véletlen, Dick Maas elsütött már ilyesmit a nyolcvanas években (Amszterdam, a rettegés városa) csak abban búvár csökkentette a népességet. Helyileg ugyanitt (Hollandia) maradunk, de már éles stílusváltással merthogy 22:45-kor dark comedy érkezik a Dunára CASPER Mike van Diemtől. Főhőse (Jeroen van Koningsbrugge) legszívesebben elhunyt mamája után menne, előbb önkezével majd megbízott profi segítséggel. Meglepetésére pont ekkor talál rá a szerelem Anna (Georgina Verbaan) személyében, már csak a hitmaneket kéne lebeszélnie (vagy elkerülnie). Nincs kizárva hogy Van Diem önterápiának szánta a De Surprise-t mivel neki halivúd vette el az életkedvét úgy 15 évre (!) de az Isabella Films-szel talán jobb lóra tett. A Cinemax 2-őn másfajta dögunalom fél kilenckor Venezuelából és fiatalokkal, Araki Elátkozott generációja stílusában. A bibliai elnevezés (Jezabel) talán a jómódú főszereplők által elkövetett bűnökre utal, márpedig azokból bőven van. A kötelező seksz és drog mellé aztán feliratkozik a gyilkosság is: az élvhajhász csipetcsapat egyik lánytagját megölik, az eseményt fiúpartnere idézi fel bő másfél évtizeddel később. Hernán Jabesre nagy hatással lehetett a Rashomon meg az Oldboy bár ez csak azoknak lesz nyilvánvaló akik túl tudnak lépni a provokatív külsőségeken.

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2023 Party Hard Edition:
Megpróbálták elhitetni a szombat esti házibulira rányitó rendőrrel, hogy csak üzleti megbeszélést tartanak: „De a bécsi járőrnek gyanús lett a hangos zene, és mindenkit feljelentett.” – Szerencséje volt, nem mindenütt ilyen törvénytisztelők a polgárok:
Negyvenen támadtak a német rendőrökre egy diszkóban: „Legalább öt járőr sérült meg.” – Nem mintha fentebb nagyon máshogy csinálták volna, amint az utólag kiderült:
Részegen táncoltak és a szabályok megszegésén nevettek a brit konzervatívok a lockdown alatti tiltott buli felvételén: „A Mirror birtokába jutott egy felvétel, amelyen a Konzervatív Párt kampányközpontjában buliznak a párt tagjai, köztük olyanok is, akiket a parlamentből leköszönő ex-miniszterelnök a felsőházba jelölt és lovagi rendet adományozott nekik.” – Na majd a böriben rendet tanulnak...ja nem:
Zacc – Ücsörögve, felkapcsolt villanynál hallgatták a skót rabok, ahogy egy dj vereti nekik a technót a börtön kápolnájában – Felkészülnek a szabadlábon lévők...mármint a bulikára:
buli – Techno partit tartottak a 350 éves londoni Szent Pál székesegyházbanSARIATANÁCS LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Akkora buli volt egy lengyelországi plébánián, hogy a mentőt sem akarták beengedni az ájult férfi prostituálthoz: „Az esemény szervezője, Tomasz Z. atya egy lengyel katolikus hetilap helyi mellékletének a szerkesztője volt.” PARTY HARD!!! level over 9000, jár neki a TISZTELET!
Akkora partival ünnepelték a baba nemét, hogy észre sem vették: lezuhant a show részeként meghívott repülő: „A nembejelentő partin lezuhant pilóta meghalt.” – ...és ha ez is a show része volt?...

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés