2024. 03. 04.
Majd Max! (márc. 4-7.) + The Rest of 2023 vol. 15.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Majd Max! (márc. 4-7.) + The Rest of 2023 vol. 15.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 4.:
CHE BECSE

0
Két argentin bitang, ó!44!

Talán érdemes:
Tűző napon névvel voltmár nálunk egy Patricia Highsmith-adaptáció de a Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:45) társadalomkritikát kapunk ugyanígy elkeresztelve. A városi zöldterület Franciaországban is nagy kérdés, az itteni tervező (Swann Arlaud) Marseille lakosságának tenne jót már ha az ottani aktakukacok is hagynák. Más. A kétezres-kétezertízes években annyian nyúltak a kubai forradalmár mítoszához hogy magam sem tudom, Steven Soderbergh kétrészes Che Guevara tribute-ját lehúztam-e vagy sem. Akárhogy is, 21:55-től mindkét fejezetet (Az argentin, A gerilla) egymás után adja le a Filmbox. Előbbi a tanulóéveket öleli fel egész a sziget Fulgencio Batista alóli felszabadításáig, utóbbi pedig a csúcsra jutást és bukást. Megpróbálok objektív lenni, lássuk a pozitívumokat: Benicio Del Toro remekel ahogy a Fidelt alakító Demián Bichir is, Soderbergh ügyesen játszik a színekkel (lásd az ENSZ-látogatás fekete-fehérségét). Ő a vállaltan elfogult direktorokhoz képest saját bevallása szerint mit sem tudott a bozótharcos STÁRról, csak érdekelte a forradalom és velejárói. Szükség volt-e erre a kétségtelenül gigászi biográfiára? Nem tudom csak azt hogy a Villeneuve-féle Dűne 2. majd' három órája szórakoztatóbb, mint bármelyik Che 140 perce. Politikánál maradva az RTL-en negyed egykor azt nézik vissza a XXI. században, hogyan tükröződött a magyar Rendszerváltás a sajtóban. A mára jutó Hallmarkosságok jobbikát 22:00-kor kezdik a Film4-en és a Recept: emberrablás még úgy is az hogy a főhősnő lánya a make-up miatt öregebbnek tűnik az anyjánál. Mondjuk lehet hogy direkt van így mivel lassan ez is divat az influenszerek körében és Grace-nek ez a szakmája. Gyakorolná is mamája meg férje vendéglőjének megnyitásakor ha nem esne meg vele a címbeli dolog, anyja pedig Jessica Fletcher példáját követve indul keresésére.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2023 Oligarcha Cars Edition:
400 óra alatt kézzel festették meg ezt az 1015 lovas új Lamborghinit: „Az egyetlen példányban készült Lamborghini Revuelto Opera Unica egy igazi tekintetmágnes.”MARADOK AZ UNICUMNÁL ÉS LESZAROM Borat kérdezi hogy LESZARHATJA-E van-e benne puncimágnes :DD Ritkaságoknál maradva:
Eladó egy szuperritka, még első tulaj nélküli Nissan GT-R50: „Érdekes története van a kocsinak, valaki megrendelte, legyártották, de végül nem vették át.” – Így legalább olyané lehet aki LESZARJA megbecsüli:
Camila Cabello egy sportautóval hajtott a vízbeHummering is so last year:
Csúnyán összetörte Audiját Mario Balotelli, aki utána nem volt hajlandó szondát fújni: „A futballvilág egyik különce most éppen Törökországban játszik.” Még szerencse hogy a kis különc nem ölt meg senkit. Ja és LESZAROM.
A 300 km/h-t is bírja a svéd Koenigsegg Gemera tetőboxa:
„Négy pár léc, síbakancsokkal együtt belefér.” Wait, a challenger appears:
1200 lóerővel és rejtett lámpákkal támad a legújabb elektromos sportkocsi: „A szemrevaló külsejű Karma Kaveya kevesebb, mint 3 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra és közel 300-zal képes hasítani.” – És hogy mi gyorsabb nála? Hát A LESZAROM az elavulás:
Ez az autó a gyors értékvesztés vitathatatlan királya: „A Maserati nem túl jó befektetés.” Á, már az értékvesztés az érték:
Négyszer lett az év motorja Európában, de 100 ezer kilométeren belül tönkremehetMUHAHA, azt remélem is!
Egyedi emblémát kapnak a jövőben a legerősebb Porschék: „Az új dizájn a 2024-es modelleken debütál.” – Lehetne LESZAROMmal kombinált mikropénisz...vagy VOLVO Renault-vulva:
Szervizelni vitte Alfa Romeo Giuliáját egy tulaj, egy Porsche tetején találta meg: „Megcsörrent a telefonja, és csak annyit mondtak: baj van.” Baj bizony hogy nem csak az újgazdagok hanem az autóik is szaporodnak :SSSS

 

KEDD, MÁRCIUS 5.:
CAMELOT?...

0
...nem, csak egy makett.

Talán érdemes:
A Mozi Klubon 1997-es komédia 21:00-kor melyben a wannabe divatdiktátor Alain Berrebi (Michel Boujenah) szállna szembe a (már akkor is jelenlévő) kínai konkurenciával és bővítené bolthálózatát. Ezt jó házassággal és az azzal járó családi pofavizitekkel érné el, egy ilyenen találkozik a más műfajban (étterem) feltörő Jean BOURDAIN Bourdalou-val (Gérard Depardieu) aki viszont óva inti leendő feleségétől. Állításai szerint Arlette Stern (Elsa Zylberstein) tipikus aranyásó aki összetört szíveket és üres pénztárcákat hagy maga után... A Nagydarab és Kicsiagy a maga korában Gina Lollobrigidával és Goran Bregovic zenéjével sem robbantott kasszát, a környező országokban meg csak tévés-videotékás terjesztésig jutott el. Talán a mai ínséges időkben megtanuljuk értékelni, ha nem másért akkor az előrevetített testpozitivitás miatt (Alain XXL-méretű ruhákra specializálódott). Ugyanitt maradva negyed éjfélkor szintén francia vígjáték, szintén STÁRokkal (Christian Clavier, Clovis Cornillac és a dalra is fakadó Sting) de már egy Camelot legendájára építő kultszéria felmelegítése. Lancelot árulása után Arthur (Alexandre Astier) Olaszhonban bujkálva forral bosszút és mivel az originál Kaamelott gyaníthatóan sokaknak kimaradt, a magyarításban ezért kaphatott GoT-os alcímet (Harcok trónja). A Gyalog galopphoz vagy a Jöttünk, láttunk-filmekhez több köze van főleg Clavier miatt, ezt is trilógiának szánták, kérdés lesz-e belőle a felemás fogadtatás után. 22:50-kor hazai drámázás a Magyar Mozi TV-n örök halogató párocskáról. Nekik már csak azért sem ártana összeköltözni mert aktuális férjük és feleségük is tud a viszonyukról de mindig elintézik azzal hogy Majd holnap. Lukáts Andor rajongói ne hagyják ki és ha már a gémoftrónszt emlegettem:

Trónok harca rovat:
The Best of 2023:
George R. R. Martin elmondta, milyen hosszúra szeretné a Sárkányok háza-sorozatot – ...aminek a szkriptjét természetesen a hír megjelenése óta nem írta meg de nem baj:
Kiderült, mikor térhet vissza a Sárkányok Háza – Amint elfogy a producerek pénze vagyis hamarabb mint gondolnád:
Látványos előzetes érkezett a Trónok harca előzménysorozatának új évadához: „Jövő nyáron érkezik és Magyarországon is elérhető lesz a Trónok harca cselekménye előtt 200 évvel játszódó Sárkányok háza második évada, amelyhez most elkészült a magyar feliratos előzetes.”Év sorozata, ki is hagyom.
kvíz – Emlékszel, hogy mi a regényhősök teljes neve? – Szerintem már Martin se tudja fejben tartani, nemhogy a rajongók:
sorozat Erről szól majd a Trónok harca új előzménysorozata – Lásd fentebb, és tényleg:
Egyre több rajongó tartja követhetetlennek a Sárkányok háza cselekményét – Ha ez magas nekik akkor a Gyűrűk Urával ne is kísérletezzenek :DD
Búcsúzunk a Netflix sorozatától, ami a Trónok harcánál is keményebb volt – Na de a Squid Game-nél is? LOL!!!

 

SZERDA, MÁRCIUS 6.:
EGYEDÜL EGYÜTT SEM MEGY.
0
Közel az eseményhorizonthoz.

Talán érdemes:
A Mozi Klubon a múlt héten adott Apró kis hazugságok folytatása kilenckor. A lelki bajoktól gyötört házigazda Max (Francois Cluzet) itt már eladná Arcachon öbölbeli nyaralóját de erről kb. senki sem tud. Régi haverjai sem akik hatvanadik szülinapja alkalmából tesznek nála villámlátogatást, mit sem sejtve a gyülekező viharfelhőkről. Max nem tudja sokáig leplezni a problémáit de hát azért vannak a jóbarátok hogy a rosszban is osztozzanak, avagy a depibe is Együtt megyünk. A gárda nagyjából ugyanaz mint múltkor (Marion Cotillard, Benoit Magimel) és nekem is ugyanaz vele a bajom (a hossza). Ugyanitt valamivel rövidebb de nehezebb program éjfélkor Jessica Koch önéletrajzi ihletésű könyvéből. Szőke herceget váró lány (Luna Wedler) kívánsága teljesül a (küzdő)sportos, férfimodellként dolgozó Danny-vel (Jannik Schümann). Itt sincs rózsa tövis nélkül és ez alatt nem Danny csaját (Luise Befort) kell érteni merthogy a Közel a horizonthoz korunk Love Story-ja. A sikerhez az alapművön kisebb változtatásokat eszközöltek, érdekességként megemlítem hogy a castingért Daniela Tolkien felel. A Film4-en is effélét dobnak be Az apa ismeretlennel 21:50-kor de már jóval gagyibban. Rosszfiúkra bukó csaj új pasija megfelel az elvárásoknak melyekhez az exe is felzárkózik, igaz csak háttérbeli machinációival...kihagyható.

A természetet visszavágják :( rovat:
The Best of 2023 Csernobil Edition:
Csernobil miatt kevesebben haltak meg, mint gondolnánk: „A közhiedelemmel ellentétben a katasztrófa nem ért fel egy második Hirosimával - éppen az HBO sorozatában bemutatott, önfeláldozó módon küzdő hősök miatt.” – ...akiknek az önfeláldozása a modern kor oltári hülyeségein vérzik el:
Havi 3000 forintért van albérlet Csernobilban, egyre több a kiadó lakás: „Egy boltot kibérelni sem sokkal drágább, éledezik a zóna.” – Lakhatási válság megoldva, már csak a radioaktivitást kéne valahogy megoldani...ja meg a kóbor kutyákat:
Mit csinálnak most Csernobil kutyái?: „A mai kutyák a katasztrófa idején ott élt ebek leszármazottai.” – Nagyon foglalkoznak velük mostanában:
AZ ÉN KUTYÁM – A csernobili kutyák különböznek a világon élő összes többitől – ...vagy nem különböznek semmitől, mert:
Még mindig sok a radioaktív vaddisznó Európában: „A hidegháborús atomfegyver-kísérletekből származó cézium szennyezte be a vaddisznók kedvenc táplálékát.” – Hiába no, házhoz jön a radioaktivitás:
Európába exportálják a Csernobil melletti szennyezett erdőt – Az a baj hogy nem csak azt:
fura termék Megkóstolnád a csernobili vodkát?: „A vodka-különlegesség, amely létét az egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófának köszönheti.” – ...és ha sokat iszol belőle, lámpa se kell a hazaúthoz!!44!
Rózsaszín galambot fotóztak egy brit kisvárosban – És ha csernobili postagalamb volt?...

 

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 7.:
NO MORE SUPERSTARS
0
Crying in the Chapel.

Talán érdemes:
Az HBO-n nem a híres female rapper lesz a Neneh, a szupersztár témája este nyolckor hanem egy szintén fekete, de balett-táncos álmokat dédelgető kislány. Szoktam kritizálni a túltolt polkorrektséget de itt nem ez a helyzet, Neneh-nek ki kell állnia választott szenvedélye mellett, márpedig ha valakinek affinitása van valamihez, a bőrszín nem lehet akadály. Ugyanitt 21:40-kor újabb fejezet a Tények és áltények sorozatból, ezúttal Caroline Crouch meggyilkolására koncentrálva. Ő szüleivel, gyerekként költözött Görögországba, itt ismerte meg későbbi férjét is aki később hidegvérrel megölte majd rablógyilkosságot kamuzott. Lebukása után tettét házastársi vitákkal magyarázta, az ügy legnagyobb vesztese a pár gyermeke akit Caroline féltestvére nevelt fel. Szomorú történet még szomorúbb tanulságokkal, közben a Cinemax 2-őn újfent ifjú tehetség fél kilenckor de már nem táncban. Jennifer (Taeke Nicolai) zongorajátékára elsőként anyja (Ruth Becquart) figyelt fel és terelte minden erővel a pódium felé míg apja (Kevin Janssens) a másik szélsőséget képviselte. Tizenkét évesen úgy tűnik beérett a gyakorlás gyümölcse: Jennifer több más kiválasztottal bejut az Erzsébet Királynő zongoraversenyre. Elvonulásuk helyszíne egy Kápolna ahol felnőttek nélkül, nyugalomban készülhetnek a megmérettetésre de Jennifert egyrészt mamája elvárásai, másrészt riválisai nyomasztják. A Chapel bár nem megy olyan messzire mint a Black Swan vagy a Whiplash de nem is tagadja hatásukat. 21:15-kor újfent ritkán adott komolykodás a Magyar Mozi TV-n Palásthy Györgytől. Az Egy srác fehér lovon bő hetven percben zanzásítja a hetvenes évek melós-létéből kiszakadni akaró LEGKISEBB fiú (Oszter Sándor) sanyarú sorsát. Mellékszerepben is olyanok vannak mint Gór Nagy Mária, Bujtor István, Csákányi László, Harsányi Gábor, Koncz Gábor szóval megéri.

More human than human rovat:
The Best of 2023 Tesla Edition:
Terminátornak állt egy robot a Tesla gyárában, vérző sebeket okozott egy dolgozónak: „Az autógyár igyekezett eltitkolni az incidenst.” – Meglepődtem...ja nem, de legalább az autók utasai biztonságban vannak. Ja ők sem:
A közutakon folyik a kísérlet” – súlyos állításokat tett egy korábbi Tesla-alkalmazott – Majd kancellálják mint a Titan veszélyeire figyelmeztető szakembert, addig is: „Az amerikai igazságügyi minisztérium is vizsgálja a volt alkalmazott állításait, Elon Musk azonban kiáll az önvezető technológia mellett.” – ...hiszen hibátlanul működik. Ja nem:
Kétmillió Teslát hívnak vissza az autopilot miatt: „A Teslánál persze még egy ilyen méretű visszahívás sem jelenti azt, hogy szervizbe kell menni.” – ...hanem azt hogy LESZAROM bekalkulálják járulékos veszteségnek:
jövőbe Az önvezető autók lassítják a forgalmat – Sőt akár teljesen ellehetetlenítik:
San Franciscónak elege lett az önvezető autók bénázásaiból, miután az egyik robotaxi alá szorult egy ember:Volt, hogy betonba ragadt egy ilyen taxi, máskor pedig csapatba verődve, több utca forgalmát blokkolták a megzavarodott autók.” – Hogy fikázták 97-ben az Ámokfutó kamionokat pedig megjósolta az egészet.
Nemcsak a gigantikus ablaktörlője miatt cikizik a Cybertruckot, hanem annak ára miatt is: „Több mint 80 ezer forint tényleg elég húzós összeg egy gumidarabért és egy fémkarért.” – Pedig nem ezért kéne cikizni:
Egy Ford húzta fel az elakadt Tesla Cybertruckot a havas dombon, bár ez még csak tesztautó: „Több mentsége is van: nem működött a menetstabilizáló elektronika és az elülső diffizár, plusz utcai gumikon mentek a fenyőfáért.” – „Mentség” az mindig mindenre van ahogy kifogás is, kár hogy a valóság itt is bekopog az ajtón:
Elon Musk: „Megástuk a saját sírunkat a Cybertruckkal”MUHAHA, azt remélem is,

NE FELEDJÉTEK A NŐNAPOT,
VISZLÁT SZOMBATON
(és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés