2024. 03. 09.
Good morning, princess! (márc. 9-10.) + The Rest of 2023 vol. 16.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Good morning, princess! (márc. 9-10.) + The Rest of 2023 vol. 16.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 9.:
PAPAFOTEL

0
The BOYS kids are back in town!

Talán érdemes:
Az HBO-n coming of age movie nyolckor, kissé félrevezető címmel merthogy az Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomábannak nem sok köze van az Isteni színjátékhoz vagy a görög filozófus műveihez. A nyolcvanas évek végén, El Pasóban járunk, itt fut össze a magának való Aristotle „Ari” Mendoza (Max Pelayo) a nála minden téren nyitottabb Dante Quintanával (Reese Gonzales). Barátságukat végigkíséri az identitáskeresés, nem csak mexikói származásuk hanem sekszualitás terén is de nem kell félni, nem erőltetett toleranciamesét kapunk csak egy jó filmet ami megbélyegzés helyett megerősít. Ahogy a legtöbb könyvé, úgy Benjamin Alire Sáenzének adaptációja sem 100%-os de majd a többi részben jobban kibontják a szálakat (már ha eljutnak odáig). Eva Longoria miatt talán azok is leülnek elé akiket alapból taszítana a téma, ugyanabban az időben a múlt heti Robocop folytatása jön a Cinemaxra. A Robotzsaru 2. elnevezése nem csak a sequelre utal hanem Murphy ellenfelére is aki az originál lefelé upgrade-elt kiadása erkölcsi meg egyéb gátlások nélkül. A bibliai nevű Cain (Tom Noonan) előbb az utcán teríti az egyre halálosabb cuccokat majd Dr. Faxx (Belinda Bauer) programozása révén a Detroit leuralására pályázó Omni Consumer Products gépembere lesz. Irvin Kershner (A Birodalom visszavág) mintha lubickolna Verhoeven még idézőjelbe tett kegyetlenségeiben bár nem olyan explicit mint amilyen manipulatív (lásd Cain véreskezű gyermek segítőjét). Basil Poledouris zenéjével még ezt is el lehetne adni de őt nem tudták megnyerni (igen, az a jellegzetes dallam is hiányzik). Egy órával utána 21:05-kor túlnyújtott Hallmarkosság a Story4-en melyben párkapcsolati terapeuta kerül akasztják a hóhért-helyzetbe. Specialitása a pót-házasságok szervezése vagyis akkor van rá szükség ha a felek tudják hogy valami félrement de még egyszer egybekelnének, hátha létezik szerelem második látásra. Hősnőnk exével lesz kénytelen együtt dolgozni unokahúga meg annak férje érdekében és az Esküvő újratöltve 90 percben a hozzám hasonló cinikusok gyomrát se feküdné meg, két órában viszont még a szappanopera-fogyasztóknak is sok lesz. Kereken tizenegykor jóval rövidebb program a Mozi Klubon ahol ötvenes pár élvezné a gyerekmentes nyugalmat. Mi volna erre a legmegfelelőbb egy külföldi nyaralásnál, kár hogy lányuk és annak pasija pont ekkor veszti el bérelt lakását így nem marad más választásuk mint visszaköltözni a Mamahotelbe. A mondás is azt tartja hogy akármilyen kedves vendég, három napig untig elég, na ez itt fokozottan igaz a családtagokra. Az anya (Michele Laroque, aki egyben rendezte is) meg az apa (Stéphane De Groodt) türelme vészesen fogy ami számtalan (nekik) kényelmetlen és (nekünk) vicces jelenetben eszkalálódik. A Kids Are Back nagyjából korrekten beszél egy nem csak Franciaországban létező problémáról, és akkor jöjjön is

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2023 Mamahotel Edition:
Kínában újraértelmezik a mamahotelt – Rögtön menőbb is lett, bezzeg nálunk még démonizálják:
„Ha 30 évesen otthon él a gyerek, ott is marad” A mamahotel veszélyeiről – ...és ez akkora hír hogy többször, több helyen is le kell hozni:
pszichológia Ezért gond, ha a felnőtt még a szüleivel él – Ha elköltözik akkor meg azabaj:
Gianni: Nem jó irány, hogy a fiatalok harminc négyzetméteres lakásokban magányoskodnak a nagyvárosokban: „Szerinte vissza kell találni a nagycsaládos életformához.” – Már csak elég nagy kert kéne hozzá:
Sokba került az albérlet, ezért beköltözött a szülei hátsó kertjében található fészerbe: „Nagyon úgy tűnik, (...) más környező országokban is ugrásszerűen megemelkedtek az albérletárak. Ezzel párhuzamosan rengetegen próbálnak (...) alternatív lakhatási módot találni (...). Ekkor születnek meg az olyan csodák, mint egy brit egyetemista lány esetében, aki jobb híján a szülei hátsó kertjében, a fészerben húzta meg magát.” – ...és tőle ez nem Pán Péter-szindróma, még úgy sem hogy a feneke alá raknak mindent: „Az Aniah nevű TikTok-felhasználó a videójában bemutatja a szülei kertes háza melletti melléképületet, amit csinosan kipofoztak a számára. (...) Konyha és fürdőszoba nincs, ezért a lánynak a fürdést és a főzést a családi házban kell megoldania, de ennyi kényelmetlenség bőven belefér, tekintve, hogy lakbért sem kérnek tőle a szülei, egyedül a tanulmányait kell saját zsebből finanszírozza. Az ötletet rengeteg kommentelő díjazta, az egyik hozzászóló azt írta, hogy a férjével éppen egy hasonló projekten dolgoznak. Ők minden gyereküknek saját kis házikót építenek majd a kertjükben.” – Gazdaságos, környezetbarát megoldás ^^
kívül – Közösségi lakhatás lesz az új divat: „Voltaképp a koleszok új generációja készülődik, de nem csak fiatalok élvezhetik az előnyeit. Igaz, vannak hátrányai is.” – Most akkor mamahotelező XYZ-generáció vagy menő közösségi lakhatás? El kéne már dönteni mert közben befutott az új őrület:
Kóczy blogja – Lehet boldogan élni egy 25 négyzetméteres guruló házikóban?: „Egy amerikai pár megunta, hogy bevételük jó részét albérletre kell költeniük, saját lakásra pedig hitel nélkül esélyük sincs.” – ...csak egy 200 ezer dolláros (!) telekre a luxuslakókocsijuk alá. Bloggerlogika for teh win!!!

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 10.:
MARADJ VESZTEG,...
0
...zárva vagyunk!

Talán érdemes:
20:00-kor gyengécske de legalább rövid romantikázás a Film4-en melyben gyermekeit egyedül nevelő régész fogad fel kertépítész csajt. Mindkettejüknek megvannak a maguk elképzelései amikhez ragaszkodnának de ahogy a Szárba szökkent szerelem sejteti, a férfi lányai mást terveznek. A Cinemax 2-őn a minapi Mamahotel után sima (és 2022-es) Hotelt kapunk fél kilenckor. Az itteni thaiföldi szálloda vendégeit a Covid marasztalja és mivel Kínából jöttek ezért duplán nem mehetnek sehova. Barátaink az újévet szándékoztak volna ünnepelni de a bezártság kihozza belőlük amit szokott: a valódi apjára kíváncsi fiatalasszony az anyját nyaggatja, a problémákkal küzdő párocska egymás agyára megy és akkor a többiekről még nem beszéltem. Xiaoshuai Wang a járvány egyénekre gyakorolt hatását mutatja be két órában a pániktól az apokaliptikus PARTY HARD!!!-ig. Érdekesség hogy a stáb gyakorlatilag úgy járt mint a karakterek vagyis máshova mentek volna de ha már karanténba kerültek, kreatívan éltek vele. 21:00-kor rendszerváltás-közeli dráma a Magyar Mozi TV-n ami sztorijában picit hajaz fenti, majd' harminc évvel későbbi társára. Bukott diák (Hajdu Szabolcs) készülne az érettségire Budapesten de rokonai és haverjai forgatásán inkább a színészi lét hívására hallgat és beugrik a mozgássérült operatőr (Szőke András) kamerája elé. A Jó éjt, királyfi erősségei még Udvaros Dorottya és Presser Gábor zenéje, kontrasztnak meg nézzük a mai sikereket:

Év filmje rovat:
The Best of 2023 Squid Game Edition vol. 1.:
DÉL-KOREAI SOROZAT Itt az új koreai őrület egy igazi kultrendezőtől!Wait, a challenger appears:
cinematrix Az agymosottak szigetére kalauzol a Netflix új sorozata: „Jó bulinak indul, de aztán csúnyán elfajulnak a dolgok benne.”Keep calm, az originál ötletadó is velünk marad:
cinematrix Nagy csavarral tért vissza a Squid Game a Netflixre Sőt, még annál is nagyobbal:
Tiszta felüdülés, amikor lemondanak a halált jelző, póló alatt felrobbanó festékpatronról: „A Netflix gigantikus produkciójában pont a monumentalitása a legnagyobb probléma. A díszlet pazar, de az elnyújtott műsorban túl későn jönnek az őszinte pillanatok.” Őszinte pillanatok egy tévéműsorban? NORMÁLIS?!
squid game Kiderült, mikor érkezik a Squid Game valódi verziója a Netflixre – Túl hamar:
para baba – Brutál nyomasztó előzetest kapott a valós Squid Game vetélkedő – Hamarosan élesben is:
After Squid Game vidámpark nyílik Los Angelesben: „Ugyanazokat a játékokat lehet játszani benne, mint a sorozatban, kivéve, hogy nem hal meg senki, és százmilliós nyeremény sincs.”„Vidám” park ahol azért fizetsz hogy szarul érezd magad. Értem, vagyis nem de sebaj,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés