2024. 03. 16.
AkWAPark (márc. 16-17.) + The Rest of 2023 vol. 18.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
AkWAPark (márc. 16-17.) + The Rest of 2023 vol. 18.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 16.:
ÉLVE VAGY DALVA?

0
All is true, all is false.

Talán ajánlott:
A mai programok zöme egyazon időben (20:00-kor) kezdődik, indítsunk a legjobbal. Kenneth Branagh neve mára egybeforrt William Shakespeare-rel de az HBO-n kivételesen nem adaptálja hanem a bőrébe bújik. Az író bon motjainak legfőbbike hogy Színház a világ és ezt most saját bőrén tapasztalja elhanyagolt felesége, Anne Hathaway révén (igen, valóban így hívták, amúgy Judi Dench alakítja). Az író a Globe leégése miatt tér haza, a tüzet az All Is True előadásán elsütött ágyú okozta, ennek hatására pótolná be a kimaradt két évtizedet de asszonya mellett lányai (Kathryn Wilder, Lydia Wilson) is neheztelnek rá. Ott van még a pestisben elhunyt kisfia akinek engesztelésképp kertet szentelne de ugye elsősorban az élőkkel kell megbeszélni azt, amit. Dench picit idős a szerephez, ettől eltekintve Branagh ügyelt a hitelességre (pld. ahol lehetett gyertyát használtak rendes világítás helyett).

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) a Bridesmaids, a Hangover és a Road Trip 2023-as keresztezése a Filmbox Premiumon a Kéjutazással. Nem épp kőgazdag ázsiaiak Joy Ride-olnak Kínába megkötni egy üzletet és megtalálni a rokonokat mialatt elsütik a kötelező poénokat, különösen zenés-sekszes vonalon (a WAP ill. a K-Pop rajongók rovására). Cherry Chevapravatdumrong rátett pár lapáttal a kétezres évek trágárságaira, nők szájába adta őket és tett bele némi fordított rasszizmust is – csalódás Stephanie Hsu-t ilyesmiben látni de hát van az a pénz. Továbbra is este nyolckor a Robotzsaru 3. része jön a Cinemaxra melyben az eladósodott Detroitot japán konszernnek játszaná át az Omni Consumer Products. Ehhez elengedhetetlen a város megtisztítása nincstelen lakóitól és Robocop (Robert John Burke) főnökei parancsa meg a népet szolgáló és védő esküje között vacillál. Ahogy Irvin Kershnernek is jobban állt az Empire Strikes Back úgy a kalandfilmes-tinihorros múltú Fred Dekker is gyengén muzsikál de ha zene, a kevés pozitívum közé felvéshetjük hogy újra Basil Poledouris szerzeményei szólnak alatta. Még mindig ugyanekkor bejáratott sémákra épülő húszéves dramedy a Film4-en. Egoista tudósító (Angelina Jolie) aktuális témája helyett az utcán heverő prófétába (Tony Shalhoub) botlik bele aki sötét jövőt vagy inkább halált jósol neki egy héten belül. A nő az első megvalósult eseményig hitetlenkedik, onnantól viszont átértékeli addigi tevékenységét és úgy él mintha nem lenne holnap. Az Élet vagy valami hasonló felállásából európai direktor többet ki tudott volna hozni de legyünk telhetetlenek. A Cinemax 2-őn valóságosabb problémák 20:30-kor, itt intézetbe került lány, Dalva (Zelda Samson) jön rá hogy nem ok nélkül szakították el apjától mivel egész addig korántsem egészséges miliőben nevelkedett :SS Közben az M5-ön tavalyi verzió Kacsóh Pongrác János vitézéből este tizenegykor, ha minden igaz Bozsik Yvette rendezésében, Jolie-ra visszatérve:

Brad Pitt/Angelina Jolie rovat:
The Best of 2023:
Elaltatták a hegyi oroszlánok Brad Pittjét – Felkészül az igazi:
Íme Brad Pitt 26 évvel fiatalabb párja – Bezzeg ha Jolie választ nála fiatalabbat az üvegplafon-áttörés :DDD
Brad Pitt az új nőjével ünnepelte a születésnapját – így mutattak együttMAGYARUL: GY.Ű.L.Ö.L.D.!!!
Nem úgy tűnik, mintha Brad Pittet annyira megviselné, hogy az örökbefogadott fia szétoltotta – Lásd fentebb.
Művészi szenvelgés lesz Angelina Jolie és Brad Pitt közös filmje – Ezt még válás előtt vagy utána csinálták? Mindegy, Év filmje.
Őrület Gumicukor Ennyi! Brad Pitt végleg Robert Redforddá változott át – Miért, eddig mi volt?
arcanum – A színész, aki ismertebb mint Brad Pitt – Sőt, szebb is nála:
Magazin – Brad Pitt szerint a legjóképűbb sztár nem Brad Pitt – Hanem Gianna Michaels!!44!!4!! négy
Angelina Jolie: Ha ma kezdeném, nem lennék színésznő – ...csak fiatal volt és kellett neki a pénz, tudjuk-tudjuk: „Pályája kezdetéről, Brad Pitt-től való válásáról, szerepeiről, a hamarosan megnyíló divatüzletéről is beszélt a színésznő, sőt, az is kiderült, otthagyhatja Hollywoodot.” – ...és átképzi magát hivatalos Világmegmentő Influencerré ahogy azt anno megkezdte:
Angelina Jolie azért regisztrált az Instagramra, hogy az elnyomott afgánok hangja lehessen – ...és a beérkezett lájkok azonnal meg is oldottak mindent.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 17.:
EZERBŐL EGY ÉJSZAKA

0
Két séf között a padlóla (dulván).

Talán érdemes:
Haladjunk fordított sorrendben! Az M5 Kodály-előadással kedvez a hozzám hasonló sznoboknak 21:00-kor. A Székely fonó gerincét Erdélyben gyűjtött népdalok adják amikből 82-ben kivették a keretsztorit, „csak” maguk a balladák maradtak. Ugyanabban az időben immár direkt romantikázás a Story4-en a Két séf, egy esküvővel ahol a szakácsok egyike eredetileg kritikus akinek pont a szakmája képviselőire utazó étterem-tulajdonossal kell együtt dolgoznia – naná hogy vonzalom lesz a kölcsönös ellenszenvből. Félórával előtte (20:30) Sri Lanka sötétebbik oldalára emlékeztetnek a Cinemax 2-őn ahol öt elárvult gyermek hagyja ott szülőfaluját és költözik Colombóba. A legidősebb kínai érdekeltségű építkezésen vállal munkát amiből megélhetésük költségei mellett húga szívműtétjét is ki szeretné gazdálkodni. A Síró páva elnevezésével is sejteti hogy ami rosszra fordulhat az rosszra fog, a szerencsétlen véletlenek eredményeként Amila embercsempészek hálójába kerül. A Film4-en Hallmarkosság nyolckor de valós történetből forgatott dráma. Agyvérzés után jó ha Ezerből egynek sikerül a felépülés, sportolóknál ez az arány még ennyi sincs. A 19 éves Cory Weissmannak is keményen meg kellett küzdenie érte, főleg saját egójával és türelmetlenségével. Ugyanabban az időben az HBO-n tavalyi sequel egy hányattatott sorsú franchise-ból. Ez lehetne akár a Halálos iramban is de nem az, max. tartalomban mert ezúttal Arthur Currynek alias Aquamannek (Jason Momoa) kell legyőznie a Fekete MAMBÁT Mantát családi összefogással. A párhuzamok nem érnek itt véget mert mondhatnám a Mátrixot meg a LOTR-t SPOILER vagy akár a Star Wars-t is SPOILER VÉGE, jó hír hogy James Wan nem nyújtotta túl. Ahogy a mai blockbusterek többségébe úgy az Aquaman és az elveszett királyságba is jut részben pozitív üzenet (reflektálás a klímaváltozásra), részben sima agendanyomatás (rovarevés).

Év filmje rovat:
The Best of 2023:
Kritika Az Aquaman egy hosszú dezodorreklám: „Jason Momoa hasizma, nézése, sármja és csibészes vigyora elviszi a filmet, de az Aquaman ettől még érthetetlen, rémesen hosszú giccs, aminek el sem szabadott volna készülnie.” – Na majd a folytatás...ja nem:
Teljes kudarcba fulladt az új Aquaman-film: „Még Jason Momoa legnagyobb rajongóinak se tudjuk ajánlani.”ÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
A DC egyre több LMBTQ szereplőt szeretne, kiderült, hogy Aquaman meleg: „A képregénykiadó animációs sorozatában derült ki Aquasrácról, hogy saját neméhez vonzódik.” – Így már érthető miért kukázták volna Amber Heardöt:
After Ki akarták tenni Amber Heardöt az Aquaman 2-ből, de Elon Musk megfenyegette a stúdiót – ...és tőle ez nem nepotizmus hanem menőség ^^
Újabb Elvis-film érkezik, ezúttal az Eufória rosszfiújának főszereplésével – Ötvözzék az Akvamennel meg a szürkeötvennel:
Az Eufória sztárja szabadidejében arról fantáziál, Amber Heard hogyan verhetné meg őt: „Az énekes színész szombaton a Northwestern Egyetemen tartott fellépésén lépett színpadra, ahol azt mondta a közönségnek, hogy „látomásai” vannak arról, hogy a 36 éves színésznő „megveri” őt.”A drog rossz, értem? Apropó dögösség:
elég kellemetlen 18+ Majd lerepült Amber Heard fürdősapkája, akkora villantás volt az Aquaman premierjénLESZAROM ja nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés