2024. 03. 18.
Big March! (márc. 18-21.) + The Rest of 2023 vol. 19.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Big March! (márc. 18-21.) + The Rest of 2023 vol. 19.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 18.:
APATOW CSAK EGY VAN...
0
....but he’ll never be royal.

Ajánlott:
A Magyar Mozi TV-n ritkán adott dráma kilenckor: idealizmustól fűtött népművelő (Halmágyi Sándor) bizonyítani szeretne, nem csak (első komolyabb) munkájában hanem személyesen a kollégáknak is ezért hamarosan párkapcsolati tanácsadóként kezd tevékenykedni. Kardos Ferenc Ékezetének legnyilvánvalóbb tanulsága hogy hiába a jó szándék ha a többség megelégszik azzal ami van. Az itt ábrázolt közösség olyan mint a társadalom: kevesen vállalják a komfortzóna elhagyását. Ha nem eme örök érvényű üzenet akkor Őze Lajos és Sinkovits Imre miatt kötelező.

Talán érdemes:
22:10-kor a hét első Die Hard-utánérzése a Film4-en melyben gimis csajnak (Isabel May) kell túlélnie a halálosztást élőzéssel kombináló iskolatársait. A kritikusok előre lehúzták a Ne add fel!-t, főleg a (konzervatív érdekeltségű) szponzorálók miatt de az a helyzet hogy May kifejezetten jó benne (ahogy Thomas Jane is). Más. Az HBO2-őn az utca után Staten Island királya jön éjfél után tíz perccel. A film kezdetén GEORGE Scott Carlin korántsem royal: mamahotelben füvezgetve szövi álmait és kerüli a felelősségvállalást. Ne ítéljünk időnek előtte merthogy tragédia tette ilyen zakkanttá, papáját tűzoltóként, szolgálatteljesítés közben érte a halál. A srác azóta nem is tud mit kezdeni magával, anyja (Marisa Tomei) nem csak a kishúg egyetemre való bekerülése hanem új (szintén tűzoltó) partnere miatt rúgná ki. Ez már a couch potato-t is kilendíti a holtpontról és lehetetlen nem megemlíteni a párhuzamokat Scott és az őt alakító Pete Davidson (Saturday Night Live) között aki szintén Staten Island-en élt csak az ő apja szeptember 11-én halt meg. Bár nem vagyok Judd Apatow-rajongó de Tomei és Steve Buscemi kedvéért talán BELENÉZEK fölveszem.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2023 Oligarcha Cribs Edition vol. 2.:
galéria – Kukkantson be Sofia Vergara és Joe Manganiello álomotthonába – Dehogy kukkantok, inkább kakkantok: LESZAROM.
magas élet Így néz ki Chris Pratt és Katherine elképesztő luxusvillája – Lásd fentebb.
OTTHON Lessen be a Cardigans énekesnője, Nina Persson luxusotthonábaTOVÁBBRA IS LESZAROM Wait, a challenger appears:
luxus – Britney Spears milliókat bukott luxusotthona eladásával: így néz ki belülről a pompás ingatlan – Muhaha, azt remélem is!
Eladóvá vált Anne Hathaway egykori álomotthona – Sőt, nem csak az övé:
GALÉRIA Ilyen belülről Helen Mirren ízléses otthona: áron alul kínálja – Á, van olcsóbb:
Halle Berry 6 milliárd forintért árulja malibui otthonát – Minimálbérből élve SZAROM LE.
Kukkants bele Jennifer Garner eddigi otthonaiba!:
„Az biztos, hogy a színésznőt nem hatja meg a költözési mizéria, a legfőbb célja, minél természetközelibb környezetben élni, és ezért bármire képes.” – A természet lágy ölén is LESZAROM.

 

KEDD, MÁRCIUS 19.:
SATURDAY NIGHT...
0
...I feel the air is getting HOT live.

Talán érdemes:
A Cinemaxon 2022-es óda a Filmrajongókhoz nyolckor (vagy holnap ugyanitt 13:15-kor), felidézve a Shop stop aranykorát. Fél(?)autista nerd srác (Isaiah Lehtinen) videotékában melózva fedezné oktatása költségeit, a szombatokat megfelelő program híján a Saturday Night Live nézésével és legjobb haverjával tölti. Vele amúgy forgatni is terveznek bár a megvalósításig valahogy sose jutnak el (nem is értem miért) de keep calm, nő is van a láthatáron a bolt kissé MILF tulajdonosával (Romina D'Ugo). Az I Like Movies a mai polkorrektséggel dacolva nem szimpatizál nyíltan énközpontú hősével aki (hétfői társához hasonlóan) döntés elé kerül, igaz nem testvére továbbtanulása hanem barátja csaja (Eden Cupid) miatt aki nem mellesleg vágóként dolgozik. Egy órával később (21:00) doksi a Magyar Mozi TV-n komor témával merthogy a Tantörténet folytatásával van dolgunk. Az abban megismert Kisnóra (Szabó Nóra) élete öngyilkossági kísérlete után magára maradva, leányanyaként sem egyszerű, az egyedüli kiutat hamarosan megszülető gyerekének apja jelenthetné. Jenő (Sípos Jenő) mellékállásban Fagyöngyöket szed és ad el hogy az így megkeresett pénzből (használt) autót vegyen és azzal szállítsa családját meg a nekik szánt dolgokat (élelem, miegymás). Realista darab önmagukat adó amatőrökkel, ez utóbbi illene a Film4-en tízkor adásba kerülő Felfedem a titkod gárdájára is. A legtöbb Lifetime-thriller a színészeken áll vagy bukik, most a 2. opció áll fenn: a nővérét „eltüntető” kollégiumban nyomozó hugica ezerszer voltmár, nekem is csak a hazánkFIA lánya Taylor Fono miatt esett meg rajta a szívem.

A természet visszavág rovat:
The Best of 2023 vol. 2.:
Pókember akart lenni, megmaratta magát egy fekete özveggyel egy kisfiú: „Nem sikerült, de a Darwin-díjat szerencsére elkerülte.”Keep calm, maradt rá elég jelentkező:
Egy kíváncsi bálna szegődött a kajakos nyomába Sydney partjainál – videó: „Együtt élvezték a hétvégi kikapcsolódást.” – Másoknak nincs ekkora mázlija:
Ketten meghaltak és hárman eltűntek, amikor a csónakjuk összeütközött feltehetően egy bálnával: „A baleset szombat reggel történt az új-zélandi Kaikoura közelében, ami népszerű hely a turisták körében, mert sokszor lehet bálnákat látni.” – Sikerült nekik, avagy PÁRIZST bálnát látni és meghalni :(((
ma is tanultam valamit Sztálin ember-majom kommandósokat akart a Vörös Hadseregbe? – ...pedig elég lett volna pár kutya a négy páncélos mellé:
Kutya lőtt le egy férfit Kansasben: „Az állat rálépett a fegyverre és az elsült.” – Mi lesz ha majd tudatosan használják a fegyvereket:
32 napon át kísérleteztek három állatkerti majommal, gondolatébresztő eredmény született – Nem kell ehhez kísérletezni:
szafarizó turisták – videó – Egy leopárd megpróbál a páviánok között zsákmányt ejteni, mire a majmok összefognak, és elkergetik a ragadozót.LEOPARDS Monkeys ate my face level over 9000, és nem csak itt:
Egészben nyelt le egy mókust egy éhes sirály, felvétel is készült róla: „A szakértő szerint a sirályoknak vasgyomruk van, és szinte bármit képesek felfalni.”Bartos Cs. István likes this!

 

SZERDA, MÁRCIUS 20.:
DICK ÉS
JANE RAY TRÜKKJEI
0
Sabrina, a már nem tini boszorkány.

Talán érdemes:
A Cinemaxon újra a migrációval foglalkoznak nyolckor de nem a Jupiter holdja csapásirányát követve. Az itteni bevándorló vendéglátójával azonos kultúrkörből érkezett, illetve majdnem mert Bulgária nem csak helyileg esik távol Spanyolországtól. Érthető is a nyugdíjas építészprofesszor viszolygása aki egy hölgyismerősének tesz szívességet Vasil befogadásával de a közös hobbi (sakk) végül lebontja az előítélet falait. Egy órával utána 21:00-kor harmincéves akciózás az AMC-n, emlékeztetve Wesley Snipes valamikori kúlságára. Kevin Hooks repülőre rakta és nyolcvan percbe sűrítette a Die Hard összest: letartóztatott terroristavezér (Bruce Payne) rázza le béklyóit és keríti hatalmába bandájával az őt szállító gépet. Pechjére (na meg az utasok szerencséjére) nem számol az 57-es utassal (Snipes) aki nem csak elhárítás-specialista de nemrég özvegyült meg, szóval nincs sok vesztenivalója. Kiváló popcorn movie amit a főgonosz segítőjét, Sabrinát alakító Elizabeth Hurley és Stanley Clarke zenéje emel még feljebb. Tizenegy után öt perccel 2016-os biográfia vár minket az HBO-n ellentmondásos címmel merthogy Ray Kroc (Michael Keaton) nem Alapítója a McDonald’s-nak, „csak” hatalmas bizniszt csinált belőle. A sorsdöntő találkozásig Croc is olyan volt mint sok más, az amerikai álmot kergető lúzer csak ő vándorló ügynökként tette ezt. Ebbéli minőségében ült be egy szép napon Dick (Nick Offerman) és Mac McDonald (John Carroll Lynch) éttermébe ami olyan nagy benyomást tett rá hogy előbb betársult harmadiknak majd szép lassan kitúrta az eredeti tulajdonosokat. A Meki a kapitalizmus megtestesülése annak előnyeivel-hátrányaival, a csúcsra jutás ára erőszakos törtetés és kockáztatás. Kroc mindkettőből kivette a részét, így lett irigyelt-utált ikon, Keaton pedig lubickol a szerepben és ha már evés, akkor:

Konteó rovat:
The Best of 2023 Rovarevés Edition:
Ilyen penészes lesz a Burger King sajtburgere 30 nap után: „A Buzzfeed hét gyorsétteremből vett sajtburgert, aztán 30 napra üvegbe zárták őket, hogy megnézzék, mi történik velük.” – Már látom a következő specialitást, penészes csótány:
ANYANYELV – „A rovaroknak ízetlen lábuk van” – Hogy lenne már „ízetlen”, hát megmondták hogy négy ízű:
Már 8000 éve rátalált Európa a szuperélelmiszerre, csak azóta hajlamosak voltunk elfelejteni:Bár már hosszú ideje alapja az ázsiai konyhának a hínár (vagy alga), Európában csak mostanában vált divatos „szuperélelmiszerré”. Azonban nincsen új a nap alatt: egy friss kutatás bebizonyította, hogy a tengeri algát már sok ezer évvel ezelőtt rendszeresen fogyasztották a kontinensünkön.” – A fejlődés és a takarékoskodás nevében vissza az őskorba...ja nem:
Túl drága a Beyond Meat növényi alapú húsa, a megélhetési válsággal küzdők inkább olcsóbb, állati húst vesznek: „Áprilistól június végéig 30,5 százalékot zuhant a cég nettó árbevétele, a vezérigazgató szerint ebben a vegán alternatívák ellen kampányoló érdekcsoportok munkája is benne van.” – Tuti ez az oka és nem a potenciális vásárlók csórósága:
Tizenkétezer forintba kerül egy kiló tücsökliszt, de nagyon egészséges: „Szakértők szerint a rovarok a jövő élelmezésének kihagyhatatlan részei lesznek.” – ...a szegényeknek meg marad a tömegkaja és a növények. Ja nem:
KÜLFÖLD – Túl drága a paradicsom az indiai Burger Kingnek, kiveszik a burgerekből – Eközben Nyugaton:
Egy finn pékség mostantól tücsökből süti a kenyeret: „A halszagú rokonok kenyere állítólag nem tücsökszagú, és több fehérjét tartalmaz, mint a sima házikenyér.” – Még a zöld szójánál is többet? LOLikszdDÉ :DDDD Amúgy már megint fáziskésésben vannak:
Eláruljuk, mi található ebben a fagylaltban, de készüljön fel: „(...) az Eiscafé Rino tulajdonosa (...) tücsöklisztből készült fagylaltot mutatott be, amelynek tetején egy szárított tücsök ül díszítés gyanánt. Arról ugyan még nincs hír, mennyire kelendő a fagylaltárus legújabb terméke, de tervben van már rovarfehérjepor és -energiaszelet árusítása is, hogy népszerűsítse a rovarok (...) élelmiszerforrásként való felhasználását. A férfi úgy véli, (...) ahelyett hogy mogyorót vagy csipszet ennénk meccsnézés közben, ehetnénk akár sült tücsköt is.” – ...vagy akár rendes húst:
Nyársra húzott csirkeszívet sütöttünk a szerelmesek napjára – Felkészülnek a házi kedvencek:
GALÉRIA – Tücsköt, tejfagyit és töltött macskanyelvet is kóstoltunk Macskanyelv? Kína likes this!!!

 

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 21.:
JUICY
RIDER, ÖCSÉM!...
0
...vagy Sabotage?…

Ajánlott:
Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenctől adják Sidney Lumet ismétlésgyanús, valóságalapú klasszikusát. Sokunk fejében megfordult hogy rendőrnek állunk de Frank Serpico (Al Pacino) meg is tette, csak hogy szembesüljön a mundér becsületét besározó korrupcióval. Természetesen a nehezebbik utat választotta és mivel arrafelé is betörik az igazmondók fejét, bár győzött (a bíróságon is) de nagy árat fizetett érte (Amerikát is el kellett hagynia). Pacino jobban járt: a Godfatheres berobbanása után ezzel bizonyította hogy tartósan is számítani lehet rá. Ami magát a művet illeti az annyira kőkemény és valóságos mint a (szintén megtörtént eseményekre építő) French Connection, Mikis Theodorakis (Zorba) zenéje nélkül is tökéletes volna.

Talán érdemes:
Az HBO-n testpozitív romantikázás nyolckor melyben plus size divattervezőnő (Jaicy Elliot) hálóz be igazi bonvivánt. Értékelendő az egyenlősdi de a Stílusos románcban kissé túltolták plusz a megfejtendő üzenetet többször is a szánkba rágják. Ugyanabban az időben negyedszer húzzák le a bőrt az Expendables-ről a Filmbox Premiumon. Logikus hogy elfogyjon a lendület de arra nincs mentség hogy Stallone keveset van kamera előtt, ahogy a túlzásba vitt, PC játék-szerű CGI-re sem. A balhét Jason Stathammel és Megan Fox-szal vitetik el, a sztori a kilencvenes évek dzsémszbondjait idézi az atomháborúval fenyegető rosszfiúval (Iko Uwais). Barney bátyó új arcokkal bővíti csapatát, nincs is bajom az öregecskedő STÁRok stafétaátadásával, a beválogatott kakukktojásokkal már igen: 50 Cent gyakorlatilag az olcsóság szinonimája. Míg az originál a maga korában friss és humoros volt, a Feláldozh4tók nem csak a l33t-es helyesírással hajaz a Fast & Furious-szériára hanem minőségében SPOILER meg a kamu halálozással SPOILER VÉGE is. Jópont max. a másfél órás hosszúságért jár, action hero-knál maradva jöjjön is a

Dwayne Johnson rovat:
The Best of 2023:
Dwayne Johnson sci-fi vígjátékot forgat: „A címe Alpha Squad Seven, és nagyon vicces lesz.” – Azóta már tudjuk hogy ez is HA HA VERY FUNNY.
GAZDAG – Pazar házat vett Dwayne Johnson: „A 28 millió dolláros Beverly Park-i ház mellett olyan világsztárok laknak, mint Denzel Washington, Sylvester Stallone.” – ...és ha hétfő lenne, ezt is leszarnám.
Aranyos videón mutatta meg Dwayne Johnson, hogyan használja kézi súlyzónak a kislányátModern apaság for teh win, azóta megkapta érte a magáét:
instahíradó Gumicukor Csak egy ember szarhat Dwayne Johnson nyakábaFOGADJUNK HOGY NEM!!
Egyetlen színész sem keres olyan jól, mint Dwayne Johnson: „A Forbes szerint ismét ő lett a legjobban fizetett színész Hollywoodban.” – ...és marad is:
film és sorozat – Rekordgázsit kaphat Dwayne Johnson a következő filmjéért – El kell venni tőle a Zeggyenlőség nevében.
Túl fehér lett Dwayne Johnson viaszszobra, és ez a színész szerint nem maradhat így: „A múzeum konstruktívan állt hozzá a problémához.” – Kitalálom: ledöntötték?...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés