2024. 03. 23.
Párnacsavar (márc. 23-24.) + The Rest of 2023 vol. 20.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Párnacsavar (márc. 23-24.) + The Rest of 2023 vol. 20.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 23.:
MINDEN NAPSZAKBAN...
0
...első a becsület!

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! Éjfél előtt öt perccel megint zsaruk a Viasat3-on bár Mike Zavalát (Michael Pena) és Brian Taylort (Jake Gyllenhaal) inkább az utcán fenyegeti veszély. Los Angeles, azon belül South Central tényleg olyan mint a vadnyugat és barátainkra hárul a seriff hálátlan feladata amikor szinte véletlenül, a napi rutin végzése közben botlanak bele az új banditába. A mexikói kartell meg az általuk terített gyilkos cucc igencsak nagy falat a két rendőrnek ergo bőven lesz akció még ha látszólag nem is mindig nagy ügyekkel. Az Utolsó műszakban David Ayer az Utca királyainak hangulatát ötvözte a found footage zsánerrel, a főbb történéseket Taylor rögzíti egy filmsulis projekt számára, a maradék anyagot rendőrségi helikopterek valamint fedélzeti-, és térfigyelő kamerák felvételei szolgáltatják. A Serpicóhoz hasonlóan autentikus darab: Ayers maga is élt South Centralban, a színészek pedig a hihetőbb alakítás kedvéért együtt járőröztek a szervekkel. Érdekességként megemlítem hogy ebben is van magyar vonatkozás David Sardy zenéjével. Valamivel előtte 20:30-kor a Cinemax 2-őn (a)sekszuális művészkedés Litvániából merthogy az itteni férfi ebben „szenved”. Csaja azt még úgy-ahogy elfogadja hogy Dovydas (Kestutis Cicenas) Lassan cserkészi be de a Nagy Esemény halogatása már végképp nem fér a fejébe. Elena (Greta Grineviciute) türelme fogytával egyre sűrűbben ad egyre nagyobb hangot elégedetlenségének, a végén kiborul (érthető). Marija Kavtaradze aktuális problémákat boncolgat (elidegenedés, modern kórságok), kár hogy tipikus lilaködön keresztül prezentálja ezeket. Naná hogy figurái sem hétköznapiak (a nő táncos, a férfi jeltolmács) de elfogultsága rögtön az elején egyértelmű a „normális” partnerek seksz-jelenetével. Talán azt sugallná vele hogy az ilyen futószalagon lezavart egyéjszakásoknál még a nemi élet teljes hiánya is jobb? Hát valóban lehet...ne ha nem lenne azóta az asekszualitáson belül is számtalan irányzat. A Film4-en 20:00-kor rendhagyó sport movie (Ha tudnék repülni) melyben látássérült srác (Richard Harmon) csatlakozna az iskola terepfutóihoz amihez „csak” egy vele együtt haladó segítő kell. A mellé osztott Brad (Jaren Brandt Bartlett) viselkedése nem áll távol az Alexet cikizőktől akiket megfelelő magyarítás híján a jock és a bully szavakkal lehet jellemezni. Nem is vállalná el ha korábbi zűrjei miatt nem fenyegetné a rácsok mögé vonulás, így viszont kölcsönösen jó irányba változtatják egymást.

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2023 Celebrity Edition:
18+ Egy angol focista a Twitteren remélt esti szopást a feleségétől: „És kapott. Michael Owen Twitteren kérte fel nejét, hogy elégítse már ki. Egy úr.” – Eközben kicsivel arrébb:
Wayne Rooney felment három 21 éves lány hotelszobájába, de szex előtt felöltözve elájult: „Ők meg lefotózták, kigúnyolták a részeg exfocistát, majd valakik kiposztolták a képeket. Rooney zsarolás miatt rendőrségi feljelentést tett.”Minekmentoda level over 9000.
intim – Hailey Bieber elárulta, melyik a kedvenc szexpózuk Justin Bieberrel – ...és már azt is tudjuk hogy LESZAROM melyik NEM az:
Hailey Bieber szerint házasságukban nem működne a hármas szexYou just had a job, bezzeg a mai progresszív popSTÁRok:
Billie Eilish a szakítása után összebarátkozott exe volt barátnőjével, most együtt is buliztak – Vegyék vissza a fickót hogy még divatosabbak lehessenek:
Megérkezett Zendaya új filmjének első előzetese, be is pörgött tőle a fél internet: „Egy izgalmas szerelmi háromszöget dolgoz fel a Challengers.”Wait, a challenger appears:
édes hármas – A Rex felügyelő sztárja bevallotta, hogy két nőt szeret – A T-REXET kutyát már be sem veszi negyediknek? MI EZ A KIREKESZTÉS?!
Prostituáltat rendelt egy férfi egy édeshármashoz a pónilovával: „Állatkínzással és prostitúció elősegítésével vádolták meg a férfit.” – Pedig csak próbált haladni a korral...

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 24.:
FIGHT THE PLANS...
0
...stop the summer!

Talán érdemes:
A Filmcafén nyolckor Jodie Foster a Pánikszoba repülős kiadásában (Légcsavar) műszaki tervezőként. Férje öngyilkossága után Németországból Amerikába szállítaná a holttestet hogy otthon temethessék el de útközben nyoma vész lányának (Marlene Lawston). A kapitány (Sean Bean) ofkorsz nem tud semmit, de a személyzet és az utasok sem emlékeznek a kis Juliára, még jó hogy mamája munkájából eredően a jármű összes zegét-zugát ismeri. Robert Schwentke kétségtelenül Hitch nyomába lépett volna a Flightplannel ami gyakorlatilag a Lady Vanishes csak nem hölgy tűnik el benne és nem vonaton. Female STÁRoknál maradva a Cool-on ismétlésgyanús Julia Roberts-rom. kom. 20:25-kor és az Álljon meg a nászmenet! elsősorban a héten elhunyt M. Emmet Walsh és az operatőr személye (Kovács László) miatt van itt. Adott két, egymást kölcsönösen friendzone-ba soroló személy akiket valójában egymásnak szántak csak ezt maguknak sem merik bevallani. A cselekvés ideje a férfi (Dermot Mulroney) esküvőjével jön el amire a nő (Roberts) is hivatalos tanúként, meg is teszi ami tud hogy előrébb lépjen, egész a boldogító igenig. Többszörös hátrányból szép nyerni, nem csak mert későn világosodott meg hanem azért is mert az ara (Cameron Diaz) gazdag família okos leánya. P.J. Hogannek voltmár egy házasulósdija a Muriel’s Weddinggel, ráadásul szimpatikusabb főhőssel. Pontban kilenckor Eric Lartigau (Bélier család, ez is voltmár) 2021-es drámája a Mozi Klubon melyben tízéves kislány számára érkezik el Az a bizonyos nyár ami után semmi sem lesz a régi. Dune (Rose Pou-Pellicer) szüleivel hagyományszerűen jár vissza Franciaországba nyaralni ám a játszótársával megosztott gyermeki idillre a felnőttvilág árnyéka vetül szülei belengetett válásával és egy ottani kamasz váratlan terhességével. Első pillantásra a „hagyjátok békén a nőket!”-kulcsmondat miatt ez is egy lehetne a manapság divatos agendanyomatások közül de – ahogy arra mások is rájöttek – itt arról van szó hogy a szemléletváltáshoz néha az kell hogy egyedül maradjunk a gondokkal. Bár nem ő a lead de Chiara Mastroianni is szerepel benne, szóval már csak emiatt is érdemes. Ugyanabban az időben (21:00) Deák Krisztina feldolgozása a Magyar Mozi TV-n Závada Pál regényéből melyben egyszeri fiatalember (Bodó Viktor) szakíthatja le a virágot ami (érzése szerint) csak rá várt amióta apja gyámságába került. Amivel nem számol az menyasszonya (Tóth Ildikó) étvágya és szeszélyessége ami hamar háromszöggé bővíti kapcsolatukat pedig a korszak amiben élnek amúgy is elég izgalmas. A Jadviga párnája a kilencvenes-kétezres évek átmenetének egyik nagy sikere volt az Egyetleneim és a Test angyala mellett. Az adaptálás jobb mint Beregi Tamás könyvénél volt (Parti Nagy műve megúszta), akinek az Emmanuelle és a Lady Chatterley bejött annak ez is be fog. Ha már irodalom:

J. K. Rowling / Harry Potter rovat:
The Best of 2023:
J. K. Rowling új Harry Potter-könyvet adott ki, elolvastuk – vagy valami olyasmi: „Méregdrága és szuperrészletes – ez a két dolog teljesen biztos a Harry Potter Varázsalmanach című, J. K. Rowling nevével fémjelzett könyvről. Megnéztük, mi is ez a kiadvány valójában, és kinek érdemes megvennie. Vagy legalábbis megpróbáltunk rájönni.”MAGYARUL: SZAR Év könyve:
Varázslatosan szép almanachot kaptak a Harry Potter-regények: A borsos ár talán elijeszthet egyeseket, de a Harry Potter Varázsalmanach kötelező minden rajongónak, informatívan és látványosan foglalja össze a komplett varázslóvilágot.” – Majd ezt is megfilmesítik csak előbb elperlik Rowlingtól.
STREAM – A fogadóirodák szerint ők a legesélyesebbek Voldemort, Dumbledore és Hagrid szerepére – Játssza mindegyiket Gabourey Sidibe és kész, később úgyis el fog tőle határolódni:
Gary Oldman középszerűnek nevezte alakításait a Harry Potter-filmekben: „Még a könyveket sem olvasta.” – De a pénz azért gondolom neki is jól jött.
film és sorozat – Fogadjunk, hogy így még sosem láttad Emma Watson leghíresebb karakterét – Kitalálom: a Micimackó után a heripotterből is horror lett?...
J.K. Rowling ügy – Stephen King odavan az új J.K. Rowling-regényért, neki is estek a fanok – „Rajongók”, azok...
J.K Rowling krimisorozata épp olyan függőséget okozhat, mint Harry Potter története: „A Harry Potter-regényfolyammal hódító J. K. Rowling ember- és életismeretét, társadalomkritikai éleslátását és humorát villantja fel magyarul is megjelent detektívregényeiben.” – Majd erről is lekaparja a nevét egy „rajongó”,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés