2024. 03. 25.
Remakehetünk. (márc. 25-28.) + The Rest of 2023 vol. 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Remakehetünk. (márc. 25-28.) + The Rest of 2023 vol. 21.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 25.:
FELVONÓS NÉGYES

0
Rage against the wildlife.

Talán érdemes:
A mai programokat későn kezdik de mi azért csak haladjunk időrendben és indítsunk kilenckor a Mozi Klubon. Jó kérdés hogy lehet-e poénkodni a százezreket tönkretevő Stasival de miért ne ha ezzel segítenek a múlt bevallásában. Az Állambiztonsági Komisztérium erre tesz kísérletet: fiatal ügynök (David Kross) összejön célszemélyével (Antonia Bill) és innentől kettős élete lesz. Nem lehet tartósan lázadó költőnek meg rendszerhűnek lenni, főleg ha az embernek van már egy csaja (Daleila Piasko), harminc évvel később az immár felnőtt Ludger Fuchs-ot (Jörg Schüttauf) utol is érik egykori (rossz) döntései. Rögtön utána fél tízkor Keanu Reeves bújik a Filmbox Premiumon sokadik alkalommal John Wick bőrébe. A 4. felvonás olyan mint bármelyik mai blockbuster: abszurdan hosszú (170 perc) és úgy „akciódús” hogy talán a rendező se tudja mit miért csinálnak benne. A harc továbbra is az ARANYKört alkotó KEREK Magas Asztal (High Table) lovagjai ellen folyik akik egy BÍBOROS márki (Bill Skarsgard) vezetésével edzenek a visszavágóra. Chad Stahelski tíz éve (!) újat mutatott de mostanra Wicket is elérte ami az Expendablest vagy a Fast & Furioust és lett belőle megúszósra vett fan service. Rendes forgatókönyv híján a szereplőkkel magyaráztatják el a dolgokat, a főhős úgy öldököl mint a Doomban szokás az IDDQD bepötyögése után. Örülhetünk Scott Adkins, Clancy Brown, Laurence Fishburne jelenlétének, egyéb ok nincs a vidámságra. 23:25-kor valóságalapú darab az HBO-n. Nancy Crampton-Brophy (Cybill Shepherd) talán a Murder, She Wrote ihletésére írta csajos detektívregényeit amik így is Danielle Steel munkásságához álltak közelebb, nem is futott be velük. A háztartás költségeinek fedezése ezáltal szakács férjére (Steve Guttenberg) hárult de mivel a nő meg volt győződve arról hogy jár neki a befutás, átültette a valóságba egyik novelláját (Hogyan öljük meg a férjünket?). Élt is volna a biztosításból amire korábban rávette párját csakhogy aki papíron nem tudja kitalálni a Tökéletes Bűntényt az IRL se fogja. Jellemző pillanat amikor a nyomozók ugyanarra a hibára hívják fel a figyelmet amit Nancy egyik korábbi kritikusa is kiszúrt. Ide is jut magyar mellékeskedés Janice Karmannal, jóval később (01:05-kor, nem lehet igaz) egyszer használatos gyerekfilm a Story4-en. Testvérpár (Erin Pitt, CJ Adams) bolyong repülőjük lezuhanása után Elveszve a vadonban ahol csak huskyjukra számíthatnak na meg a srác cserkészként szerzett ismereteire. A baleset aggódó anyjukat (Natasha Henstridge) is közelebb hozza elhidegült férjéhez (Ted Whittall). Richard Boddington sokadszor süti el a jól bevált receptet (kutya+gyerek) de az igazi érdekesség Henstridge aki az Against the Wild-dal (szerencsére) még távolabb jutott a Species-ben hozzánőtt vetkőzős imázstól.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2023 Oldschool Edition:
Nem néz ki jól, de jót jelent a barna habos víz a Balatonalmádinál – Bizony jót, azt hogy megint itt a hétfő:
szomorú 3 jel, ami megmutatja, hogy megkeseredett emberré váltál-e – Én nem keseredtem meg, egyszerűen csak LESZAROM.
lifeadvisor hasznos Mit tegyél, ha úgy érzed lemaradtál valamiről az életedben?: „Állj meg egy pillanatra és értsd meg, hogy ez egyszerűen nem igaz.” – Lásd fentebb.
Besétált a rendőrségre az ittasan vezető férfi, ki sem találná, mit mondottLESZAROM Ja nem, hanem azt hogy: „Nem vagyok méltó arra, hogy ittasan vezessek! – mondta az őszinte részeg a rendőröknek” – ...de arra méltó hogy a rácsok mögé vonuljon. Jár neki a TISZTELET!, és ha már autók:
Új aranybányát talált a Suzuki: a tehéntrágyát: „Első látásra úgy tűnhet, a járműipar letette a voksát a beépített akkumulátoros elektromos autók mellett. Alternatívákból azonban nincs hiány, és néha egészen meglepő, hogyan próbálnak energiát nyerni a gyártók.” – Lesz még itt két lóerős hintó meg négyökrös szekér :DD
Instahíradó Kim Petras meztelenül pózol a kádban és egyéb képek – Tehettem volna a szelfibűnözősbe is de egyszerűen LESZAROM.
Sydney Sweeney tökéletes választ adott azoknak, akik szerint ő csak egy buta szőke nő – Kitalálom: LESZARTA barnára váltott?... :DDD

 

KEDD, MÁRCIUS 26.:
LOWER THE EAST SIDE...
0
...SZORGOS aktivista népünk győzni fog!

Talán érdemes:
A Cinemaxon elfogadásra nevelő toleranciamese nyolckor: a transzgender (?) Monica (Trace Lysette) anyja betegségének hírére hazautazik hogy ápolja azt aki anno kitagadta. Nehéz helyzetben van merthogy a mama (Patricia Clarkson) agytumora miatt alig emlékszik rá, szörnyű kimondani de ez valahol még jól is jöhet a tiszta lappal újrakezdéshez vagy ahhoz hogy kvázi anonim módon gondját viselje. Andrea Pallaoro a kötelező seksz-jelenettől eltekintve érzékenyen közelíti meg a dolgot, 22:55-kor másfajta first world problémák a szomszédban (Cinemax 2). Itt pár fiatal gyakorolná az anarchista szakácskönyvben (Hogyan robbants csővezetéket) olvasottakat. Mindegyiküknek megvan a maga indoka, egyikük sem lát tovább az orránál és valahol ijesztő az agitpropok egyre radikálisabb hangvétele ahogy az Edukators prédikálásától eljutottunk oda hogy kvázi terroristáknak kéne drukkolnunk. Értékelendő hogy a készítők kis pénzből, új arcokkal arattak kritikai és anyagi sikert de továbbra is azt vallom hogy felelőtlenség ilyen cselekedeteket népszerűsíteni, váltsunk is irányt. Az originál West Side Story voltmár de ma a 2021-es Steven Spielberg-féle remake-et adja le a Moziverzum, már ha valaki fenn szándékozik maradni miatta éjjel tizenegyig. Jobban járunk ha felvesszük pláne mert Spielberg úgy maradt hű a régihez hogy új színeket hozott bele. A bandaháború tétje itt már max. szimbolikus merthogy hiába nyerne a két oldal bármelyike, a városvezetés az egész területet átépíti csak ehhez előbb ledózerolja. Ebben a miliőben még sekszpíresebb Maria (Rachel Zegler) és Tony (Ansel Elgort) szerelme (további jó pont Rita Moreno feltűnéséért), aktivistákra visszatérve:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2023 KÍNA Klíma Edition:
Milliók életét teszi tönkre a klímaváltozás – De a nőkét még így is jobban:
Keményebben sújtja a klímaváltozás a nőket, pedig ha rajtuk múlna, hatékonyabb klímapolitikát folytatna a világ: „Egy 91 országon átívelő tanulmány jutott erre.” – ...és mi volna a hatékonyabb, mint az agresszió:
Miért nem robbantunk?: „Ha a nők választójogát sem lehetett volna gyújtogatások és terrorakciók nélkül kiharcolni, és a rabszolgafelszabadítás sem ment erőszakmentesen, akkor miért gondoljuk, hogy a klímamozgalmaknak tartózkodniuk kellene az erőszaktól?” – De jó hogy ezért is a „fehér civilizáció” a felelős, eközben a Közel-Keleten:
A közelgő dubai klímacsúcs az első, ahol téma lesz a 2015-től ígért klímavállalások teljesítése: „A gyors cselekvést, a finanszírozást és az alkalmazkodást helyezné előtérbe az idei decemberi klímacsúcs szervezője, az Egyesült Arab Emírségek. A részt vevő országokat most először akarják szembesíteni klímavállalásaikkal, de úgy tervezik, hogy nem lesz nyilvános szégyenpad a rosszul teljesítők számára.” – Klímacsúcs Dubajban, gyors cselekvéssel, hatalmas késéssel:
„A klímacsúcson sokszor olyan megállapodások születnek, amikről jobb, ha nem is tudunk” – Bizony jobb:
Boris Johnson gyerekek előtt viccelődött azzal, hogy megoldaná a környezeti bajokat, ha állatokkal etetnénk meg az embereket – ...de a Zemberek ugye egyenek rovarokat meg zöld szóját:
A brit kormány úgy döntött, nem kell annyira rohanni a klímacélok elérése érdekében: „Rishi Sunak miniszterelnök szerint a korábbi kabinetek elhamarkodottan döntöttek a célokról.” – Atlantisz lájkolta ezt:
Hamarosan ellepi őket a víz, a metaverzumban élnék tovább az életüket – De mi lesz ha a szerverek is víz alá kerülnek?...

 

SZERDA, MÁRCIUS 27.:
CHERBOURGI ESERNYŐK?...

0
...mesélj még!

Talán érdemes:
Nyolckor újra bőrlenyúzás de már más műfaj az HBO-n merthogy 2023-ban Willy Wonka (Timothée Chalamet) is kapott egy prequelt amiben a fiatalkorára koncentrálnak. Míg Burtonnél rabiátus apa tiltotta el a kis Willy-t az édességektől addig itt a várost markukban tartó csokigyárosok akadályozzák érvényesülését. Paul King romlatlanul naiv Wonkája kétségkívül fogyaszthatóbb (LOL) ugyanakkor nem olyan emlékezetes mint elődei (ez általában igaz Chalametre mint színészre). Egyéb változtatások is vannak bár nem olyan mértékben mint Dahl lassan teljesen átírt könyveiben, pozitívum hogy utalnak az alapműre meg a korábbi adaptációkra is. Bár énekelhetnének benne kevesebbet de egynek elmegy, Olivia Colman, Rowan Atkinson meg Hugh Grant csak hab a tortán. Pontosan egy óra múlva (21:00) a Monthy Python egyik klasszikusa az AMC-n ami elvileg eddig csak utalás szintjén volt a blogban. Húsvét közeledtével új aktualitást kap a Jézussal egy időben született Brian élete aki folyton a másik árnyékában jár, gyakran őt is prófétának hiszik pedig mi sem áll tőle távolabb. A csoport az ő csetlésén-botlásán keresztül mutat görbe tükröt nem csak a vallásnak hanem általában a világnak, úgy az akkorinak mint a mostaninak (lásd Lorettát). 22:40-kor ismétlésgyanússág az M5-ön bár az a valószínűbb hogy a csak témájában voltmár. A néhai Jugoszlávia egyik eldugott boszniai falujának lakói gyümölcslekvárral kereskedve próbálják fenntartani magukat. Közben azért a biztonságot adó elzártságot is igyekeznek megőrizni, mégis megtalálja őket két szerb vállalkozó akik kivásárolnák az itt maradottakat. Közbeszól az időjárás: az ajánlattevők ott ragadnak és szembe kell nézniük a település múltjával (és a sajátjukkal).

LÁJKDÍSZ! Rovat:
...the Best of 2023 Harvey Weinstein Edition vol. 2.:
Sydney Sweeney melltartóban sütkérezett két jelenet forgatása közben – Pár év a szakmában és neki sem lesz elég a sima melltartó:
Emma Watson ruhája úgy néz ki, mintha csak a varázslat tartaná a testén: „Látszólag ellentmond a gravitáció szabályainak, főleg a dekoltázs környékén.”VOLDEMORT Harvey Weinstein likes this.
Anne Hathaway ismét elkápráztatta rajongóit, ezúttal egy merész, áttetsző ruhában – Á, ma már az lenne hír ha NEM vetkőzne:
Natalia Oreiro melleit csak két piros lefolyódugó takarja legújabb képein: „Micsoda Vad angyal!” – És mi van ha azok a mellbimbói a #FreeTheNipple jegyében? LOL!!
Olivia Wilde címlapon villantott mellbimbót – Na, erről beszélek.
Bikiniben gördeszkázik 57. szülinapja felé Halle Berry – A kora már megfelelő, a ruházata még nem az:
Permanens villantással ünnepli 55. születésnapját a Baywatch sztárjaHarvey Weinstein likes this.
Gisele Bündchen félmeztelenül pózol a válása utánCSÚNYA VÁLÁS LEHETETT Wait, a challenger appears:
Senki sem tudja minek öltözött be, de mindenét kitette a világhírű modell – Hát ha mindenét kitette nehéz is kitalálni minek „öltözött”.

 

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 28.:
NEM TÖRIK...
0
...csak szakad.

Talán érdemes:
Mára is kései jóságok jutnak, cserébe kevés lesz belőlük. Az HBO-n idei sportdoku 21:50-től ami még azoknak is tanulságos lesz akiket (hozzám hasonlóan) hidegen hagy a ketrecharc. Ez alatt most nem a nem hivatalos, spontán eseményeket kell érteni (azoknak külön rovata van) hanem az UFC-t, A megtörhetetlen Tatiana Suarez ugyanis ennek egyik élő legendája. A jelzők nem túloznak, Tatiana latinaként verekedte fel magát a csúcsra ahonnan minta a Sors ütötte volna ki előbb durva sérüléssel majd váratlan betegséggel (pajzsmirigyrák). Mások fele ennyibe beleroppantak volna de Suarez kisasszony legyűrte úgy lelki mint fizikai bajait, már emiatt bérelt helye van a legjobbak között. Inspiráló film egy valóban erős nőről. A Dunán nem magyar drámát adnak tíz után öt perccel hanem az ott feltűnő robogó történetét mesélik el romantikus formában. Enrico Piaggio (Alessio Boni) a második világháború után csődközelben van: repülőgépekre nincs nagy kereslet, a gyár amúgy is romokban, sürgősen prezentálni kéne valamit. A nagy ötlet a megmaradt cuccok újrahasznosítása más céllal, más köntösben vagyis a Vespa tervezője úgy lett Az olasz álom megtestesítője hogy abból „főzött”, amije volt. Umberto Marino néha szabadon kezeli a tényeket de nem is a motorok rajongóinak hanem a szimpla szerelmeseknek forgatta le. 23:05-kor újra Julia Roberts-é a terep a Viasat Filmen egy remake-kel (Szemekbe zárt titkok) melynek eredetije megint csak voltmár nálunk úgy tíz éve. A szeptember 11-i támadások után terroristákat kereső FBI-osztag egyik tagjának (Roberts) lányát holtan találják egy mecset mellett, a gyanúsított a nekik dolgozó informátor. Az ügyet jóval később nyitják meg újra de Billy Ray-nek (a minapi Flightplan szkriptese) nem kellett volna ezt tennie magával az originállal is, az úgy volt jó, ahogy. Kihagyható.

More human than human rovat:
The Best of 2023 A.I. Edition vol. 2.:
KÖTŐSZÓ Mit vagy kit félt az egyház a mesterséges intelligenciától? – Kicsivel később már a válasz is ott van:
Robot elefántot állítottak szolgálatba egy keralai templomban: „A PETA nyomására kiváltják a rítusok kedvéért fogságban tartott indiai elefántokat.” – Felkészül a papság:
Isten így is meghallgat? Internetes kommunikáció az égiekkel: „A világ sok országában a templomba járási kedv nem a régi. Egy amerikai felmérés szerint egyre többen intézik számítógépről, tabletről hitük elengedhetetlen velejáróját, az égiekkel való kommunikációt. A háttérben elsősorban a kényelem áll.”ÉDES FASZOM, tisztára mint a THX 1138-ban vagy abban a sci-fi novellában :SSSS
Sikerülhetett megcsinálni valamiféle szuperintelligenciát az OpenAI-nál, úgy megijedtek, hogy rögtön megpróbálják kordában tartani: „Hónapokkal ezelőtt érhetett el áttörést a mesterséges intelligencia fejlesztésében az OpenAI. A ChatGPT mögött is álló cégnél állítólag többen meg is ijedtek attól, mire képes a szuperintelligencia.” – Mások bezzeg nem félnek:
Az Ezeregyéjszaka meséi után kezdjen hozzászokni az arabok mesterséges intelligenciáihoz: „Mozgolódik Rijád, helyezkedik Dubai. Az arab technológiai tavasz nem az országok vezetését, hanem a nyugati világ egyértelmű fölényét gyengítheti olyan szegmensekben, melyeket a jövő kulcsterületeiként tartanak számon.” – Kínai és arab M. I., mi baj történhet?... Igen, pont az amire gondolsz:
Nem, ez még nem az igazi gondolatolvasó mesterséges intelligencia, de már bontogatja a szárnyait: „Az emberi agy túlságosan bonyolult ahhoz, hogy legyen egy általános mesterséges intelligencia, ami bárki fejében képes olvasni. A jelenlegi technológia egyelőre inkább csak hangzatos, mint használható, de a fejlődés már elindult. Az eredményre viszont még évtizedeket kell várni. Minimum.” – ...vagy inkább csak napokat, mert:
Ugyan mi baj lehet? A CIA saját mesterséges intelligenciát indít: „Talán meg sem lepődünk már azon, hogy sok más cég és szervezet után maga az amerikai hírszerzés is saját MI-chatbotot fejleszt – ez ugyanakkor egyáltalán nem lesz nyilvános.” – Dehogynem, ezt is nyilvánosan fogják tesztelni a lakosságon:
Most próbálják ki embereken a kizárólag mesterséges intelligencia által készített gyógyszert: „A mesterséges intelligencia segítségét már eddig is igénybe vették a gyógyszergyártásban. Most viszont már olyan orvosság is készül, amelynek létrehozásában kizárólag az MI vett részt. Elkezdődhetnek a humán klinikai vizsgálatok.”MAGYARUL: MINDMEGHALUNK!!44! négy

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés