2024. 03. 30.
Wiener Takes it All (márc. 30-31.) + The Rest of 2023 vol. 22.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Wiener Takes it All (márc. 30-31.) + The Rest of 2023 vol. 22.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 30.:
VIVA LAS VENEGAS!
0
Rosszul áll a Cenájuk.

Talán érdemes:
A Filmbox Premiumon nyolckor dzsungeltúra helyett Dzsungelhajsza lesz napirenden John Cenával mint civil hétköznapokba nehezen passzoló tökéletes katonával. Mason Pettis életébe biztonsági céget üzemeltető volt felettese (Christian Slater) hozza vissza az izgalmakat egy megbízással amiben szabadúszó (Freelance) újságírónőre kell vigyáznia. Claire Wellington (Alison Brie) a dél-amerikai banánköztársaság, Paldonia despotáját (Juan Pablo Raba) interjúvolná meg ám közbeszól a RUMpuccsisták vezetője (Csókás Márton). A kis társaság együtt kénytelen menekülni, egyenesen a címbeli erdőbe ahol félre kell tenniük a viszálykodást ha élve akarják megúszni a kalandot. Ez már csak azért is nehéz lesz mert Pettis utolsó, rosszul végződő bevetésének Venegas volt a célpontja. Pierre Morel (Peppermint, Taken) ezúttal tűrhető action comedy-t rendezett amivel jóllakhatnak úgy a Trópusi vihar mint a Rambo rajongói. A Magyar Mozi TV-n Böszörményi Géza lassan negyvenéves (ezáltal kissé ismétlésgyanús) drámája 22:50-től Balázs Fecó zenéjével. A (szocialista értelemben) jó családba született, személyzetisként melózó Laura (Básti Juli) kételkedő típus és csak katalizátor kell hogy változtasson. Ezek közül a régi iskolatársával (Dörner György) és zenekarával való találkozás a kisebb, az igazán nagy lökést az adja ahogy a rendszer (el)bánik anno Recsken raboskodó kollégájával (Zbigniew Zapasiewicz). Az utolsó csepp a pohárban az egykori munkatáborban tett látogatás, a sok ismerős arc (Molnár Piroska, Temessy Hédi, Balázsovits Lajos, Reviczky Gábor) mellett Falusi Mariann (Pa-Dö-Dö) miatt is érdemes vele próbálkozni. Öt perccel később (22:55) megint későre tett gyerekprogram a Story4-en ahol a Mentsük meg Flórát! egy nyugdíjazás előtt álló cirkuszi elefántra vonatkozik. Mivel ez esetünkben elaltatással jár, a tulaj lánya (Jenna Ortega) úgy tesz mint a Durrell-féle Rokonom, Rosy főszereplője vagyis Ferrari híján az elefánttal lóg meg. Zarándokútjuk vége mi más lehetne mint a safe space-ként funkcionáló vadaspark de az odáig kanyargó út korántsem zökkenőmentes.

Dua LIBA Lipa rovat:
The Best of 2023 vol. 2:
Dua Lipa gyerekkori fotót mutatott magáról, és még egy naplóbejegyzése is előkerültMAGYARUL: lájkvadászat.
Dua Lipa is az NFL-ben keresi a szerelmet, de kissé mellényúlt – ...mert ma a szellem seksz a menő!44!!négy
szexi vagy nem? – Nehezen nevezhető ruhának az a textildarab, amiben Dua Lipa bulizni ment – Ha egy hajléktalan hordaná nyilván nem volna „sekszy” de Lipának még nem kell a híd alá mennie:
szexi vagy nem? – Dua Lipa kebleit csupán gyémántok takarják – Nem is rakatja őket a homlokába? Uncsi ahogy a vetkőzés is:
Dua Lipa nem öltözte túl a montreali fellépését – Sőt, a budapestit se:
Lennék a táncos, akinek Dua az ölébe ült”: „Teltház volt az albán származású brit popsztár koncertjén a Sziget első napján. Dua Lipa hihetetlenül energikus show-t csinált, amiért cserébe nagyon hálás volt a közönség.” – ...és nem csak a fiatalok:
tánc – Dua Lipa egy 80 éves bácsival ropta: „A közös tánc volt a férfi leghőbb vágya.” – Asszem ilyenkor kell okébúmerezni meg kritizálni a patriarchátust.
Dua Lipa törölte minden Instagram-posztját, aminek az okát is sejteni lehet – Így szabadulna a sekszista feliratkozóitól?...
Let's Get Physical – Lady Gaga és Dua Lipa új számainak van '80-as évekes verziója, nem véletlenül – ...mivel LESZAROM lopták.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 31.:
AMELIA ÉS A CSODANYÁR
0
Kicsi, de nagyon ERŐS lassú.

Talán érdemes:
A húsvéthoz legjobban illő műsorok közül az ismétlések kiszórása után csak a Fatima 1917-es csodáját feldolgozó 2020-as darab marad, ezt 21:00-kor kezdik a Dunán. A három kis szemtanú közül egyedül Lucia nővér (Sonia Braga) él, őt interjúvolja a jelenésekre kíváncsi, szkeptikus prof. (Harvey Keitel), felidézve az egyház és az akkori portugál kormány (néha elég szélsőséges) reakcióit. Közben a Cinemax a Bizonyos nyár után most Egy csodálatos nyárral vár bennünket nyolctól Laura Luchetti adaptációjával Cesare Pavese könyvéből. A kamasz Ginia (Yile Yara Vianello) ruhakészítéssel keresi kenyerét Mussolini Itáliájában, azon belül Torinóban ahova csak nemrég költözött. A város új élményeket kínál, hála a hozzá képest ezerszer lazább Ameliának (Deva Cassel, az öreg Vincent és Monica Bellucci lánya) aki festőknek áll modellt meztelenül. Hatása alól Ginia nem tudja de nem is óhajtja kivonni magát, az új ruhákhoz új szokások dukálnak (=ő is belekóstol a modellkedésbe). A párhuzamok egyértelműek, lásd az öltözködést követő testi-lelki lemeztelenedést (na meg a gyanút hogy főhősnőink túl vannak már a barátságon). Eggyel arrébb a Cinemax 2-őn rendhagyó sportfilm 20:30-kor, ebben hallássérült japán csaj válna millió dolláros bébivé és bizonyítaná hogy a testi fogyaték nem lehet akadály. Keiko (Yukino Kishii) időzítése nem is lehetne rosszabb: a Coviddal edzőterme jövője is kérdésessé válik, mentora pedig súlyos betegséggel küzd. Legutolsó komoly meccsét ellenfele „nyeri” Keiko fogyatékának kihasználásával de ő nem adja fel, Kicsi, lassú, de biztos LÉPÉSEKKEL ütésekkel halad előre. Újra 21:00-kor újfent állatságok a Moziverzumon de itt már házi kedvencek, nem is akármilyenek keresik fel nem is olyan kicsi gazdájukat. A farkas és az oroszlán véletlenül kerül az itteni kamaszlányhoz (Molly Kunz) aki gyerekkori emlékeit idézné fel azok helyszínén, de ha már így alakult, fel is neveli a talált kölyköket. Ezt nem nézi jó szemmel az ottani vadőr aki bezsákolja őket ám foglyai szökésük után elindulnak haza mint Lassie. Érdekesség hogy nem CGI-vadakat kapunk (le is játsszák a rendes színészeket) és bár valóságalapú de azért don't try this at home, szerencsére nálunk egyikhez sem könnyű hozzájutni. A kutya már reálisabb, főleg a kistestű, szóval Mázli, a tacskó hallmarkosságaival is közelebb áll a jónéphez. Őt menhelyről fogadja be egy megözvegyült apuka (Matt London), remélve hogy gyerekeit lefoglalja. Lesz is mire figyelniük amikor beneveznek vele egy versenyre és mindenkit legyorsul, kivéve annak az unszimpatikus hölgynek az ölebét aki korábban megvásárolta volna tőlük. Mázlit amúgy eredetileg Shelley-nek hívták, nem tudom miért kellett átnevezni. A Wiener Dog Nationals-ba is jut rég látott actress (Alicia Witt), kezdés 22:55-kor a Story4-en.

Év filmje rovat:
The Best of 2023 Squid Game Edition vol. 2.:
Megérkezett és elég látványos lett a Squid Game-valóságshow első előzetese, ahol sosem látott főnyeremény a tét – MUHAHA, menjetek és szenvedjetek érte, birkák:
Órákig kellett mozdulatlanul állniuk a fagyban, most kártérítést követelnek a Squid Game vetélkedő játékosai – ...és ez egyből kihozta az együttérzést a médiákokból:
Több baj is van a Squid Game realityvel – Csak EGY baja van, az hogy létezik:
A Netflix megcsinálja a Squid Game reality verzióját: „Csak ebben senki sem hal meg. Remélhetőleg.” – Vagy csak majdnem, mert:
Saját valóságshow-jának szereplője perelte be a Netflixet: „A férfi szerint a csatorna embertelen munkakörülményeket teremtett.” – De hát nem erről szólt a Squid Game, nem erről szólnak a valóságshow-k?! Hát akkor MINEKMENTODA, LOLikSZDÉ:
Kitört a botrány a Netflix és a Squid Game nyertese között: „Pedig már fejben elköltötte az összeg egy részét.” – És ha megnyerni is csak fejben nyerte meg?...
A Netflix az űrbe küldi a Squid Game sztárjait: „Ennek nem lesz jó vége...” – De igen, ha az lesz a vége a sorozatnak hogy tényleg kilövik őket a f***ba.

NE FELEDJÉTEK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁST,
VISZLÁT HÉTFŐN
(és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2023

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés