2024. 04. 08.
Köd? Ellőttem. (ápr. 8-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Köd? Ellőttem. (ápr. 8-11.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 8.:
HELL IS FOR HEROES CHAMPIONS...
0
...the country is for old Martinez.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:00-kor) mintegy reflektálnak a hétvégi mexikózásra egy ott élő chilei grumpy old mannel. Martinez (Francisco Reyes) hivatali patkányként, rutinosan pörgeti napjait ám kora miatt nem úszhatja meg a kényszernyugdíjazást, ráadásul a helyére érkező fiatal kollégát is be kell tanítania. Ebből lehetne akár az Összeomlás dél-amerikai kiadása is de JOSÉ Lorena Padilla a nehezebb utat választotta: emberünk szomszédja meghal és ezzel többi problémája is más megvilágításba kerül. A szomszédos Cinemax 2-őn 20:30-kor (vagy holnap ugyanitt 10:45-kor) igaz történeten alapuló Holocaust-dráma. Itt a civilben díjnyertes ökölvívó, Salamo Arouch (Willem Dafoe) lesz A pokol bajnoka vagyis a koncentrációs táboré ahol rendszeresen meg kell küzdenie magáért és családjáért. Jó választás nincs, bárki marad alul azt kivégzik a németek, Salamo mások halálával éli túl, diadala sem az akaraté hanem a szellemé (Triumph of the Spirit). Robert M. Young alkotása a Két félidő a pokolban méltó párja, Dafoe szokás szerint nagyot alakít ahogy Costas Mandylor és Edward James Olmos is. Ami az autentikusságot illeti, Auschwitz-ban forgatták (itt jön be Young dokus múltja) és olyannak is mutatják be amilyen volt. Nincs feloldás humorral-szerelemmel, van viszont jó adag realitás, kár hogy az AMC-n a sors (vagy a műsorszerkesztők) fintoraként Walking Dead-spinoff váltja rögtön utána tízkor. A rivaldafény itt már Daryl Dixonon van és csak az őt játszó Norman Reedus valamint Clémence Poésy kedvéért adok neki esélyt. Végezetül az M5-ön a hozzám hasonló sznoboknak kedveznek Elsa Valle és a Latin Jazz Syndicate egyórás koncertjével – vagy nem, mert különben nem éjfél után öt perccel kezdenék.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
Van két szó, amely a világ összes nyelvében létezik – Jó lesz az egy szónak is:
Megfejthették a Szaturnusz gyűrűinek titkát: „A Cassini űrszonda által 2004 és 2017 között rögzített adatokat felhasználva olyan forgatókönyveket állítottak fel amerikai és brit tudósok, amelyek magyarázatot adhatnak arra, miként alakultak ki a Szaturnusz jellegzetes gyűrűi.” – Csak egy tipp: UFÓ-LESZAROM?...
Őrült morajlás jött az óceán mélyéről, 1997 óta senki nem tudja, mi volt a forrás: „Régóta izgalomban tartja a kutatókat a Nemo-pont, onnan érkezett ugyanis az eddigi leghangosabb hang, amit víz alatt sikerült rögzíteni. Az egyik elmélet szerint tengeri szörny lehetett a forrás.” – Tök hihető hogy Nessie is leszarja!
Miért szállnak a legyek a szemétre? – Ugyanazért amiért a szarra:
Észkombájn Elgondolkodott már azon, hogy miért barna az ürülék? – Majd kétezer év múlva megtudom:
Hihetetlen – Rájöttek, mit evett utoljára a 2400 éve meghalt Tollundi férfi – Nem mindegy? Ugyanoda jutott:
Beletúrtak néhány állat ürülékébe, amit találtak, az évente 10 millió ember életét mentheti meg: „A Sheffieldi Egyetem kutatói veszélyeztetett állatok ürülékében mutattak ki olyan vírusokat, amelyek segíthetnek legyőzni az antibiotikumra rezisztens szuperbaktériumokat.” – Végre valami hasznosat kutatnak ezek a brit tudósok, jár nekik a kitüntetés...vagy nem, mert:
Nem vicc – Most ön is Nobel-díjas lehet, ha van elég pénze rá – Költsenek rá az oligarchák, én LESZAROM.

 

KEDD, ÁPRILIS 9.:
GRÚZBA KÖTVE
0
I'm just a WOMAN chef in love.

Talán érdemes:
Mára csak két jóság akad. A szerelmes szakács 1001 receptje érthetetlen okból kezdődik 23:20-kor a Mozi Klubon holott ez korrekt Pierre Richard-komédia melyben vándorséfként ugrik el Grúziába egy princess bride (Nino Kirtadze) kedvéért. Adott volna a hepiend ha nem kopogtatna be hozzájuk is az orosz forradalom de mert flashbackekben látjuk, biztosított a lezárás. Tudtommal az A Chef In Love volt idáig az egyetlen Oscarra jelölt grúz film, már ezért is kötelező. Az Igaz dolgok még későbbre (01:10-re) tolása az HBO-n már érthetőbb merthogy hétköznapi csaj ébredő sekszualitásáról szól. Kate (Ruth Wilson) aktakukac mint Martinez de ő harmincasként se tud mit kezdeni magával. Ezen változtat legutóbbi kliense, Mr. PINK Blond (Tom Burke) aki börtönbüntetése után állást keresne. A jó kislányok szíve köztudottan a rossz fiúkért dobog így az interjú hamarosan kilencésfélhetes fordulatot vesz. Kapcsolatuk voltaképp hosszúra nyúlt egyéjszakás de ezt a lány nem hajlandó elfogadni és többre vágyik az őt (ki)használó férfitól, ezzel párhuzamosan addig stabil élete is kezd szétesni. A True Things Deborah Kay Davies könyveként kezdte (True Things About Me), a producerkedésbe Wilson és Jude Law is belenyúlt, az összkép szürkeötvenes árnyalatok helyett inkább a Lány a vonatont idézi (rosszabb pillanataiban meg a Betty Blue-t).

Kis hírek a nagyvilágból:
The Anyaság Edition:
Zseniális dolgot eszelt ki egy anya arra, hogy gyerekei többet ne tudják eltüntetni a távirányítót – Hát igen, a prioritások:
Csak két hete szülte meg 8. gyerekét, de máris szépségversenyen indult egy amerikai influenszer: „Mi mással is töltené a gyermekágyi időszakot?” – Mondjuk újabb gyerekek fabrikálásával:
Megvan az oka arra, hogy 11 gyereke nyolc különböző apától van: „Érdekes egy elmélet.” – Felteszem könnyen lesz szerelmes de csipkednie kell magát ha utol akarja érni a konkurenciát:
Ennek a 39 éves nőnek 19 gyermeke van 19 apától, de már úton van a huszadik isWait, a challenger appears:
22 közös gyermek után sem tervez leállni a családbővítéssel ez a házaspár – Bezzeg ha macskát tartanának ennyit rögtön kiszállnának az állatvédők :SSS
Hiába családbarát a kormány, egy japán pelenkagyártó már csak felnőtteknek gyárt: „A szigetország rohamosan öregszik, a lakosság közel harmada 65 feletti, 10 százalék 80-nál is idősebb. Gyerek egyre kevesebb születik, jobban megéri csak felnőtt pelenkákat gyártani.” – Nyugaton majdnem ugyanez van csak más okból:
Miután a twitterezők beszóltak Kristen Bellnek, leszoktata 5 éves kislányát a pelenkáról – Ahelyett hogy FELVENNÉTEK EGY KORREKTORT ("LESZOKTATA") a kommentelők is haladnának a korral:
Kiverte a biztosítékot egy anya, aki még mindig szoptatja 5 és 2 éves gyerekeit: „Egyszerűbb így, mint mosogatni” – Nem kell mosogatni, sőt fürdeni se:
Megosztja a TikTok népét az édesanya, aki büszkén vállalja, hogy 6 gyereke csak heti kétszer fürdikMegosztja őket de gondolom azért ők is megosztják.
Turkálással keres több millió forintot egy anya – ...de így sem ő a legjobb, hanem:
Egy háromgyermekes édesanya virágcsokorra hasonlító tortákkal nyűgöz le mindenkit – Jár neki a maximális TISZTELET!

 

SZERDA, ÁPRILIS 10.:
FRANKY GOES TO PURPLE SILVER HAZE
0
What happens in the mountain, stays in the mountain.

Talán érdemes:
Nyolckor érkezik a kötelező romantikus thriller a Film4-re melyben csúcstámadás közben elhunyt férfi terhes partnere hoz nehéz döntést babája érdekében: hozzámegy a neki korábban udvaroló főnökéhez. Jó idő elteltével kezd csak gyanakodni hogy a Hegyen maradt titkoknak köze lehet megözvegyüléséhez, már ha párja tényleg meghalt. A továbbra is nagyra vágyó hegymászók miatt válogattam be, félórával később (20:30) angol komolykodás a Cinemax 2-őn melynek kórházban melózó Franky-jét (Vicky Knight) a harag motiválja. Annak idején majdnem halálra égett anyja barátnője hibájából – vagy csak ő hiszi ezt? Akárhogy is, nővérként belezúg az öngyilkossági kísérlet miatt hozzá került Florence-be (Esme Creed-Miles) akivel előbb bedobnak egy Molotov-koktélt a tűzért felelős(nek vélt) nő ablakán hogy aztán a düh vörösét felváltsa a megbocsátás Ezüst köde. Érdekesség hogy Knight maga is nővér, a testén a hegek pedig valódi égési sérülések. Kitörésként voltmár nálunk egy akciózás de ma kilenckor Bacsó Péter 1970-es dobását vetíti a Magyar Mozi TV melyben szépreményű élmunkás (Oszter Sándor) lépne egy társadalmi osztállyal feljebb. Erre szerelme, egyben főnöke lánya (Lendvai Katalin) is ösztönzi de kettősüket nem csak utóbbi szülei nézik rossz szemmel hanem a gyár többi dolgozója is, az utolsó csepp egy őszinte nyilatkozat a tévé kamerái előtt. Aki bírja szusszal azt éjjel negyed kettőkor várja a Film+ egy Fast & Furious-spooffal. Jason Friedberg és Aaron Seltzer sokadik alkalommal ugranak neki a műfajnak és bár Leslie Nielsen most nem jut nekik mint a Spy Hardban de legalább van helyette Vin Diesel-hasonmás Dale Pavinskivel. A Superfast! (vagy Haláli iramban) előnyei közé véshetjük hogy karaktereit azokról nevezték el, amik (modellből lett színésznő, rapper cameo, menő ázsiai csávó), egyszerre kipipálva és cikizve a diverz castingot. Ugyanígy jártak el a sztorival amiben van beépült zsaru (Alex Ashbaugh) akiről új Családja pontosan tudja azt, amit, a főnöknek meg bisekszuális nője mellett kartellvezér riválisával is meggyűlik a baja. Friedberg és Seltzer legfőbb mentsége hogy a belefeccölt pénzek dacára már az eredeti is önmaga gyenge paródiája, ők ehhez képest abból főztek amijük volt (nem is rosszul). Ugyanabban az időben (01:15) a Cinemaxon nem lövöldözősdi lesz A fejvadász lánya hanem rendhagyó road trip melynek hősnője (Ammin Acha-ur) a Kordillerákon átvágva igyekszik az ígéret földjére. Mint oly sok társa, ő is álmait kergeti, kérdés kell-e a világnak újabb country-énekesnő, főleg most hogy Beyoncé is felfedezte magának a stílust.

Elon Musk rovat:
Elon Musk keményen odaszúrt az OpenAI-nak: „Ismét megmutatta a SpaceX és a Tesla első embere, hogy vele aztán nem lehet packázni.” – Hát igen, savanyú neki a SZŐLŐ visszanyaló fagyi:
Elon Musk szeretne lenni a Microsoft chatbotja: „Valamennyien beleképzeltük már magunkat híres emberek helyébe, és úgy tűnik, még a chatbotoknak is lehetnek ilyesfajta vágyaik. A Microsoft Copilot nem aprózza el, ha választhatna, legszívesebben az 52 éves technológiai mogul, Elon Musk lenne.”ÉDES FASZOM, mintha az originál nem okozna nekünk elég kárt:
A gondolataival tudja irányítani egy számítógép egerét az első páciens, akinek egy chipet ültettek az agyába – állítja Elon Musk – A páciens agyát meg Musk irányítja: „Hat éven át vizsgálja majd Elon Musk cége, a Neuralink, hogy milyen hatással van a vállalat által fejlesztett, az agyba beültethető chip a betegekre. Az első beavatkozás első eredményei már meg is érkeztek.” – Csoda hogy ennyi fejlesztés mellett még drogozni is van ideje:
WSJ: Elon Muskot már 2022-ben arra kérték a barátai, hogy vonuljon drogelvonóra: „Az aggodalmakat állítólag az váltotta ki, hogy a milliárdos egy partin vizespalackból itta az ecstasy folyékony változatát.” A DROG ROSSZ, ÉRTEM? Még jó hogy csak ilyen enyhe cuccokat tol...ja nem:
A SpaceX és a Tesla vezetőségében többen Elon Musk drogfogyasztási szokásai miatt aggódnak: „A milliárdos üzletemberről kiderült, hogy többek között LSD-t, kokaint, ecstasyt, varázsgombát és ketamint is fogyaszt.” – Szegény ő...szegény mi!

 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 11.:
NÉZD MEG AZ ANYÁT…

0
...és kérj egy répatortát!!44!négy

Talán érdemes:
Nyolckor újra főzőcskézés de már az HBO-n, Hallmark-krimivel, hozzá passzolóan hülye címmel (Rejtélyes répatorta és gyilkosság). Hannah Swensent (Alison Sweeney) egy SZEKRÉNYBŐL KIESŐ alapozás közben előkerült csontváz csalja elő pékségéből és indítja el magánnyomozásán. A holttest feltehetően ékszertolvajé, a szabadfoglalkozású detektívet plágiumszinten (Murder She Baked) lengi körül Jessica Fletcher szelleme (pedig még él). Ugyanitt maradva 21:25-kor NEM DC-Marvel-darab hanem aktuálpolitika jön merthogy az orosz offenzíva visszaveréséhez is elkél a Szupererő. Sean Penn az átmenetet dokumentálni érkezett Ukrajnába de egész mást kapott és ha már ott volt, megörökítette az eseményeket, jócskán elhagyva nem csak a komfort-, hanem a biztonságos zónát is. A felvételeket nemritkán életét kockáztatva készítette, az eredmény kétórás, letaglózó anyag ami pártoldalaktól függetlenül mindenkinek mond valamit. A Story4-en megint rózsaszín love story kilenckor amin csak a magyar Norbi Novak miatt esett meg a szívem. Tőle eltekintve a Regénybe illő szerelem nem lép túl műfaja korlátain a szerelmeseket közös tető alá hozó (könyves)boltocskával meg az írói karriert dédelgető szinglivel. Ugyanabban az időben (21:00) az M5-ön a Sztankay mozijában ezúttal ismétlésgyanús klasszikust pótolhat akinek eddig kimaradt. Mrs. Robinson (Anne Bancroft) lehet valamennyi puma és MILF többszörösen tabudöntögető előképe: nem elég hogy behálózza a Diploma előtt álló Benjamin Braddockot (Dustin Hoffman) de teszi ezt férjes asszonyként, a srác famíliájának közeli barátjaként. A viszony még veszedelmesebbé válik lánya (Katharine Ross) hazatérésével aki korban meg felfogásban is közelebb áll a sráchoz de a mama ragaszkodik ahhoz ami az övé. A kultusszá váláshoz kellett Simon & Garfunkel betétdala, korunk szomorú ismérve hogy a Graduate-et ma már feltehetőleg nem Oscar-esővel honorálnák hanem eltörölnék:

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
67,5 millió dollárért kelt el Picasso szeretőjéről készített festménye: „Pablo Picasso 1932-ben készült Femme nue couchée című festményét áprilisban bocsátották árverezésre New Yorkban, és május 17-én már meg is vették 67,5 millió dollárért. Az aukción összesen több mint 408 millió dollárt fizettek neves művészek alkotásaiért.” – Égessék el Goya pucérkodós Mayájával meg a többi sekszista műalkotással együtt:
18+ Miért fogja a nő a másik mellbimbóját ezen a képen? – Amiért a turisták is a szobrokét:
Kilyukadt a veronai Júlia-szobor melle a sok simogatástól – Felkészülnek a színészek:
Eltünteti Gérard Depardieu szobrát egy párizsi viaszmúzeum a szexuális zaklatási vádak miatt: „1981 óta állt a szobor a múzeumban.” – Felkészül a többi francia legenda:
Petíciót indítottak Párizsban, hogy ne nevezzenek el egy metróállomást Serge Gainsbourg botrányos pop-art-ikonról: „Az ellenzők szerint Gainsbourg erőszakos ember és hírhedt nőgyűlölő volt.” – De hát eddig pont emiatt bálványozták! Mindegy, a lánya még él, majd elszámoltatják a papa bűneiért ^^ Ha már halottak:
Emberi maradványokat is bemutat a híres New York-i múzeum, kellemetlen okokból: „A New York-i Természettudományi Múzeum bejelentette, hogy eltávolítja az összes emberi maradványt nyilvános kiállításairól, és a maradványok kezelésén is változtat. A cél, hogy minél többet visszajuttassanak származási helyükre.”FELKÉSZÜL A BODIES KIÁLLÍTÁS Ja nem, az menő. Na de hogy fogják ezt megoldani? Feltámasztják a néhai tulajdonosokat?
Leszedették egy londoni musical plakátját a metróban, mert torta volt rajta: „A közlekedési vállalat szerint az elhízást népszerűsíti a reklám.” – Hé, hát nem úgy volt eddig hogy túlsúly = testpozitivitás? :DD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés