2024. 04. 15.
UHU-man (ápr. 15-18.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
UHU-man (ápr. 15-18.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 15.:
SALT PETER MICHAEL
0
Urban representatives.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:15-kor) megint családon belüli erőszak lesz terítéken a Csak egyszerrel. A traumákon szakember (Ariadna Gil) segít túllépni, kliensének párja szinte meg is győzi hogy agresszív kitörése egyszeri alkalom volt. Árnyalja a szitut annak előzménye (felesége legnagyobb riválisával csalta meg íróként dolgozó férjét), közben a terapeutát is stalkingolja-zsarolja egy másik férfi. Az HBO3-on friss sorozat kezdőrésze 21:00-kor Viet Thanh Nguyen regényéből Park Chan-wook rendezésében egy igazi KETTŐS sokszoros ügynökről. A vietnami háború vérzivatarában ELVESZETT jelentéseit eredetileg Amerikának írta, a harcok vége felé oda is emigrál de szakmáját nem tudja abbahagyni: a helyi koreai kolóniáról tájékoztatja a vietkongot. Nem fogunk tudni szimpatizálni a Szimpatizánssal max. örülni hogy nem mi vagyunk a bőrében (Robert Downey Jr. meg majdnem olyan felismerhetetlen mint a Trópusi viharban). Fél tízkor ritkán adott tévés produkció az M5-ön melyben özvegy (a ma 90 éves Bodrogi Gyula) venne el vele azonos cipőben járó nőt (Törőcsik Mari). El is indul meglátogatni de a lánykérés nem lesz egy Straight Story és nem csak a távolság miatt. Érdekesség hogy a Só Mihály kalandjai forgatásakor a két színész már nem járt együtt, Bodroginak amúgy lesz még két jelenése a Magyar Mozi TV-n, előbb kilenckor a Képviselő úrban. Itt két ugyanúgy hívott pasas cserél vétket: a fiatalabbik kiegyenlíti az öregebb tartozásait, amaz pedig átvállalja előbbi házasságtörését. Ugyanitt 22:15-kor negyvenéves tisztelgés a nemrég szülinapos Örkény egypercesei előtt. Bodrogi ebben is ott van de tőle eltekintve is idemásolhatnám a Bevégezetlen ragozás teljes stáblistáját. Nyugi nem fogom, csak annyit mondok hogy ez volt Tolnay Klári búcsúja. Közben 21:50-kor 57 másodperces múltba révedések után 97 percre elegendő üzemanyaggal ellátott, eltérített és lakott területen lezuhanni szándékozó repülő a Filmbox Premiumon. A rajta levők életét egyedül a terroristák közé beépült 57-ES UTAS ügynök (Jonathan Rhys-Meyers) mentheti meg ugyanis a nemzetbiztonság-felelős (Alec Baldwin) ujja remeg a piros gomb felett. Szomorú áthallásai (Baldwin forgatási balesete, széthulló Boeingek) és túltolt LÉGcsavarjai ellenére tipikus B-movie.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
Egy 286 millió forintos gyémántgyűrűt nyelt el a porszívó a párizsi Ritzben: „Elsőre filmbe illő rablásnak tűnt, aztán kiderült, hogy sokkal hétköznapibb a sztori.” – Sőt egyenesen hétfői mert LESZAROM:
Masszív gyémánttal felpakolt eljegyzési gyűrűt villantott Lindsay Lohan – Még épp idejében a tombolása után és a falnak csapódása előtt:
Jobb, ha gazdag a férfi és szép a nő: „Úgy tűnik, még mindig a gyémánt a nők legjobb barátja.” – Akkor az is úgy tűnik hogy LESZAROM a rubin az innentől szart ér...vagy nem:
Elképesztő összegért, 12 milliárd forintért kelt el a világ legdrágább rubinja: „A csiszoltan 5 karátnál nagyobb rubinok már ritkaságnak számítanak, az Estrela de Fura 55,22 karátos.” – Nem fura ritkaság hogy LESZAROM.
Magasélet – Csillogó drágakövek: íme a világsztárok 5 legdrágább eljegyzési gyűrűjeLESZAROM, úgyis mindnek csúnya válás lesz a vége.
magas élet – Méregdrága, gyémántberakásos aranycumit is hoz idén a Jézuska ennek a 2 éves kisfiúnak – Majd felnőve leszokik a lukszyzásról...oh wait:
18 karátos aranyból készült, 6 millió dolláros vécékagylót lopott el egy férfi: „A Blenheim-palota megkárosítója bűnösnek vallotta magát.” – Volt más választása? Nekem van: LESZAROM.
A világ legdrágább whiskyje kalapács alá kerül – Összetörik? Akkor LESZAROM nem is licitálok rá...

 

KEDD, ÁPRILIS 16.:
HATTYÚK SÓLYMOK TAVA
0
Bastien, Bastien, látlak!

Talán érdemes:
Haladjunk fordított sorrendben! 22:50-kor félórás Holokauszt-dokumentumfilm az M5-ön Lidia Maksymowiczről akit kisgyerekként deportáltak Auschwitzba és csak jóval a felszabadítás után tudta meg hogy anyja él. Bár a címe Nem szabadott sírnunk de mi nyugodtan készítsük be a zsebkendőket, ha nem a tragédiák akkor a viszontlátás miatt. 21:00-kor tízéves krimiszerűség a Film+-on ahol dörzsölt Szemfényvesztők ötvöznék a bűvészetet bankrablással. Teszik ezt teljes médiafigyelem mellett és hogy teljes legyen a robinhúdság, rögtön a közönségnek adják a szajrét. A rendőrség jobb híján egy mythbusterhez fordul és az őt alakító Morgan Freeman (na meg Michael Caine és Woody Harrelson) el is adja a show-t SPOILER aminek a végén a nézőt is „becsapják” SPOILER VÉGE. A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap délelőtt tizenegykor ugyanitt) felnövéssztori kicsit a Licorice Pizza nyomdokain. Ebben is idősebb csaj (Sara Montpetit) vesz szárnyai alá fiatalabb srácot (Joseph Engel) csak nem L. A.-ben hanem a Falcon Lake partján. Itt áll a ház ahol megszállnak szüleikkel, a barátságot a nagy beszélgetések (főleg a hely szelleméről) és közös élmények (úszás, bulik és velejáróik) hatására mélyebb érzelmek váltják fel. Bastiennél biztosan ez az ábra ám mivel e téren nők korábban érnek, az a pár év korkülönbség sorsfordító lesz viszonyukban SPOILER a befejezés pedig (nem úgy) övön aluli SPOILER VÉGE. Charlotte Le Bon-ra érdemes odafigyelni ilyen erős debütálás után, Bastien Vives alapul szolgáló önéletrajzát pedig remélem lefordítják ha eddig nem tették. Apropó csajozás:

Tinderkert rovat:
Sharon Stone fent van Tinderen: „A 65 éves színésznő idén szerelmes akar lenni.”LINDSEY LOHAN LIKES THIS Bizony mondom, ideje van a megállapodásnak:
Egy nő több mint 3 milliót fizet a lányának csak azért, hogy végre kirepüljön a családi fészekből – Abból már a Föld túloldalán is randizhat:
Egy nő 11 órát utazott az első randiért, aztán a dolgok kínos fordulatot vettek – Másoknak meg még kínosabbat:
Annyira tragikus volt 2024 első randija ennek a nőnek, hogy nem is akar többet: „Se autó, se pasi.” – Járhatott volna rosszabbul:
A randink után küldött egy Google-kérdőívet, amiben megválaszolhattam, hogyan éreztem magam a találkozón: „Szakértők szerint egyre kevésbé merünk és tudunk élőben ismerkedni, és ha mégis sor kerül a találkozóra, akkor gyakran gőzerővel nyomjuk a red flagek keresését, vagy elkezdjük interjúztatni a másikat.”Keep calm, segít a technológia:
5239 nővel beszélgetett a Tinderen, az MI szűrte le neki, hogy ennyiből ki lesz az igazi: „Ha már annyi mindenre jó a mesterséges intelligencia, akkor talán a párválasztásban is segíthet, gondolta egy moszkvai fiatalember. Le is zavart 5239 beszélgetést a Tinderen a ChatGPT segítségével. Végül az eredmény sem maradt el.” – Bizony nem, azóta bezárták ezt a kiskaput is:
Hasznos újítás érkezik a Tinderbe, de senki sem szeretne találkozni vele: „Balra húzza a helytelenül viselkedő felhasználókat a Tinder, a jövőben egy újítás révén ugyanis törölhetetlen üzenetben hívja fel a figyelmet a platform arra, ha valaki szembemegy a platform irányelveivel.” – ...amikről persze ők döntenek^^

 

SZERDA, ÁPRILIS 17.:
NŐVÉRSZOM
J
0
Pancsi a KÁDBAN talicskában.

Talán érdemes:
Fél kilenckor komoly témát érintő dráma a Cinemax 2-őn. Frankhonban is léteznek Gyermekanyák akiket igyekeznek kiemelni az őket lehúzó környezetből. Camille (Pili Groyne) így kerül bentlakásos állami intézménybe majd vitába az ottani nevelővel (Romane Bohringer, az öreg Richard lánya). Utóbbi csak jót akar neki de Camille ezt elsőre nem fogja fel. Félórával utána 21:00-kor Lukáts Andor modernizált Csehov-adaptációja a Magyar Mozi TV-n. A Három nővér egy szovjet laktanyában álmodozik az édes otthonról ahova már talán soha nem jutnak el (és ha igen, akkor is csalódnának). Közben zajlik körülöttük a történelem (orosz kivonulás Magyarországról) és akkoriban (1992) effajta aktualitásokért az apróbb hibákat is megbocsátottuk (=Lukáts igazi terepe a színház). Ugyanabban az időben nagyon mai dolgok a Moziverzumon egy horrorkomédiával melyben buszuk lerobbanása után erdőben rekedő Vérszomjas pancsereket terrorizálnak embertelen (Unhuman) zombik. Mivel iskolai társaságról beszélünk, diverz karakterek vannak, az összetartás RÉSZEGES részleges, egyedül a slasherek közhelyei adnak nekik megváltást. Az M5-ön háromnegyed órás ismeretterjesztés 22:35-kor az ázsiai turizmust pörgető Szolgalelkű óriásokra, vagyis az elefántokra koncentrálva. Arrafelé mostanában kezdenek jobban odafigyelni az állatok jogainak védelmére, próbálva megtalálni az egyensúlyt a normális bánásmód meg az anyagi nyereség között. Ha már kirándulók:

Turisztikai rovat:
Ingyen repülőjegyeket osztogat a nyugdíjasoknak egy brit légitársaság – Elkéstek vele:
Lezárták a füsseni lila tavat az odagyűlt bámészkodók miatt – Csak nem bebarnították? LOL!! Pedig a gazdagokat kéne:
Útakadályokkal üzentek hadat a kirándulóknak a kaliforniai milliárdosok, de ők húzták a rövidebbet: „A helyi hatóságok kötelezték a lakókat, hogy tegyék szabaddá a népszerű turistautat.” – Eközben Olaszban:
Áprilisban bevezetik a fizetős belépést Velencében – Miért, eddig ingyen volt? Mindegy, felkészül a többi város:
Firenze, a prostituált – nagy vihart kavartak egy múzeumigazgató szavai: „Cecilie Hollberg a tömegturizmus ellen emelte fel a szavát.” – ...aztán ha elmaradnak a SPRICKOLÓ pénzdobáló tömegek akkor meg azért fog sírni:
A tönk szélére került embereken segítenek a római Trevi-kutat érmékkel teledobáló turisták: „Heti kétszer összegereblyézik a közteresek az Anita Ekberg által híressé tett kút apróját, hogy azt egy karitatív szervezet kapja. Forintban százmilliós összeg, ami egy évben összejön, ezt részben egy hiperolcsó, jótékony boltláncra költi a Caritas.”TISZTELET!

 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 18.:
MY NAME IS BUCK...
0
...and I am LEGION twenty.

Talán érdemes:
Clearstream után ma nyolckor a Goldman-ügy érkezik az HBO-ra, banki simlisségek helyett gyilkossággal merthogy Pierre Goldmant ezzel gyanúsították a hetvenes évek elején. A vádak mellé aztán felírták a terrorizmust is: Goldman szülei a pogromok elől menekültek Franciaországba majd elváltak, Pierre az őt elraboló apja mellett radikalizálódott. Hazatérve rablógyilkosságokra fanyalodott – vagy inkább ezt húznák rá a makacs fickóra akin keresztül a ’68-as diákokon is bosszút állnának? Akárhogy is, a rablást beismerte, a gyilkosságot nem, az ügy végére az őt megölők tettek pontot. Ugyanitt maradva 21:55-kor politika és művészet: a Forradalom a vásznon festője, Nickzad Nodjoumi lázadó alkotásait Irán más okból törölte el mint Nyugaton teszik manapság, lánya pedig a festményeket keresve fest (elég sötét) képet az országról. Továbbra is az HBO-n féléjfélkor jön Richard Linklater dokuszériájának első epizódja ami a halálbüntetést járja körbe, nem olyan hatásvadász módon mint elnevezéséből (Isten óvja Texast) gondolnánk. Ezalatt a Film Mánián kétéves thriller 22:50-kor melyben Christina Ricci játssza a bántalmazó férjétől tóparti házba szökő gyerekes anyát. Naná hogy itt természetfeletti Szörnyűség várja – vagy nem, mert nincs kizárva hogy A tó szörnye valami másnak a kivetülése. Több befektetett munkával kevesebb névadás is elég lett volna (lásd a harmadik Cody hazatért). Zárásként negyed éjfélkor harmincéves, HÁROMGARASOS Húszdolláros komédia jön a Mozi Klubra melyben az említett címletet követve hullámvasutazunk a társadalom aljától a magaslatokig és vissza.

Kis hírek a nagyvilágól:
Tovább emelkedett a bitcoin árfolyama, itt az újabb történelmi csúcs: „Hétfőn reggel 71 ezer dollárig kúszott fel az árfolyam.” – Aztán felébredt a tőzsde:
Rég nem látott szinten a bitcoin árfolyama, de lehet, nagy pofára esés lesz ebből – MUHAHA, azt remélem is!
Egy fiatal nő két munkahelyen is ingyen dolgozik, annyira szeret takarítani MARIE KONDO LIKES THIS De gondolom van rendes állása is.
Felszállt a Boeing 777-es, szinte azonnal kiszakadt a kereke: „A United Airlines abroncsa egy autóra zuhant a San Franciscó-i reptér parkolójában.” – Á, lassan már az volna hír ha rendesen működne.
Saját medencéjébe hajtott egy autós, konténeres kocsival szedték ki: „Normál autómentővel nem tudták volna kiemelni.” – Építsen szaunát is a kertjébe:
Úszó szaunával mentettek ki két embert, akik Teslával zuhantak egy fjord vizébe: „Azonnal be is ültették őket a szaunába, hogy felengedjenek.” – Egy kis SZIKRAESŐVEL szíverősítővel hamarabb kiolvadtak volna,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés