2024. 04. 22.
Tájkép sikoly előtt (ápr. 22-25.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tájkép sikoly előtt (ápr. 22-25.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 22.:
VÁLSÁG IDEJÉN...
0
...is nyílnak a rózsák.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:05-kor) kétéves dán dráma (Rose). Skizofréniás nő (Sofie Grabol) és testvére (Lene Maria Christensen) busztúráján feltárulnak a betegség múltban gyökerező problémái melyek végül az először idegenkedő utastársakban is együttérzést ébresztenek. Provokációmentes art movie, ugyanebben az időben (20:00) az HBO-n újabb eresztés az unszimpatikus Szimpatizánsból amit aztán aktuális Válsággal foglalkozó krimi követ ugyanitt 22:50-kor. Esetünkben ez az oxycodon-, ill. fentanil-járvány és a problémát majd' minden oldaláról körbejárják: láthatjuk mennyi „munka” van a terjesztői hálózatban ahogy az áldozatok rokonainak magánnyomozását is. Az opiát származékok csúcsán természetesen a legális, de ugyancsak káros fájdalomcsillapítók meg az őket gyártó konszernek trónolnak. Ők pozíciójukat egyetemi kutatások finanszírozásával védik és egy erre rájövő tanár szélmalomharcába is betekinthetünk. A Crisis jót akar csak sokat markol, elég lett volna kevesebb szál részletesen kibontva de Michelle Rodriguez, Gary Oldman, Greg Kinnear (no meg a téma) kedvéért esélyt adok neki.

Rihanna? #LESZAROM.
paparazzi Rihanna hamarosan szülhet – Friss infó vagy régi? Mondjuk egyre megy:
blogozine Rihanna terhesen fehérnemű modellkedik!LESZAROM.
Rihanna legutóbbi viselete már-már feszegeti a jó ízlés határát – Lassan az volna hír ha nem feszegetné:
Elképesztő ruhakölteményben jelent meg az éjszakában RihannaLESZAROM, addig se „zenél”...oh wait:
paparazzi Rihanna nagy dobásra készül, 12 órát dolgozott a stúdióban és egyéb lesifotók – Sőt, még annál is nagyobb dobásra készül:
After Egy éve nem lépett színpadra Rihanna, most egy indiai luxusesküvőn adta elő a legnagyobb slágereit – Pedig nem sokon múlott hogy LESZARJAM őt vegyék feleségül:
A keleti parttól a nyugati partig utazott egy férfi azért, hogy megkérje Rihanna kezét: „Az énekesnő biztonsági embereit és a rendőröket nem hatotta meg a romantikus akció.”BORAT LIKES THIS Engem sem: LESZAROM.
Egy vagyonért árulja Beverly Hills-i villáját Rihanna – ...ahogy a londonit is:
luxus Rihanna londoni álomotthona 12 milliárd forintért talált gazdára – Tehettem volna az oligarcha cribs-be de most már itt marad.
Egy év után végre kiderült, hogy hívják Rihanna fiát: „Jó sokáig titkolták.” – ...ahogy a terhességét, meg a nemét is, címlapon:
Először mutatta meg tündéri kisfiát Rihanna – ...de így sem ő lesz az új STÁR:
A net új sztárja Rihanna jeltolmácsa, aki simán ellopta a show-t: „Felejtsétek el a terhes Rihannát, az est igazi fénypontja a jeltolmács volt!” Ilyen és ehhez hasonló címekkel jelennek meg hírek Justina Miles előadásáról.” – ...de csak mert nem ismerik Weisz Fannit <3

 

KEDD, ÁPRILIS 23.:
BIG CATS...
0
...with even bigger BOATS guns.

Talán érdemes:
Az HBO-n második évadához érő dokuszéria nyolckor egy igazi Elátkozottról – vagy nem, mert Robert Durst halálos élete mások számára az. A Jinx ott folytatja ahol (a blogba is beválogatott) elődje abbahagyta: Durst-öt felmentették és ő büntet(hetet)lensége teljes tudatában nyílik meg Andrew Jareckinek. A szomszédos HBO2-őn a Stonewall Riot ausztrál párjának feldolgozása 21:55-kor mert Sydney-ben még '78-ban is komoly Lázadásnak számított a coming out, hát még a Pride megtartása. A Moziverzumon idei darab 23:20-kor Orlando Bloommal mint erőszakos múltját maga mögött hagyó redneckkel. JOHNNY Cash törvénytisztelő polgárként támogatja elhunyt nővére férjét és kislányát ám előbbi (Scott Haze) alkohol-függősége eladósítja a csonka családot a környéket uraló keresztanyának. Barátunk valamikor maga is egy volt Big Cat (Andie MacDowell) hitmanjei közül, a békés meghunyászkodást szerettei megfenyegetése után kilőheti, marad az ótestamentumi, véres igazságszolgáltatás. Ezt előrevetíti a Nick Cave-es cím is vagyis A bosszú vérvörös keze lecsap azokra akikre kell. B-movie vagy neo-western? Nem tudom csak azt hogy MacDowell nem épp nagymacska, kivéve ha pumákra gondoltak és ha már kilencvenes évek ikonjai, háromnegyed tizenegykor guilty pleasure jön a Filmcaféra az összes akkori fontosabb arccal. Maga a sztori ismétlésgyanúsan örökzöld: a suli hercig oktatóját (Matt Dillon) egymás után két tanítványa is nemi erőszakkal vádolja. A gazdagabbik (Denise Richards) állításaira még legyintenek a hatóságok de mikor egy szegényebb közegből jött (Neve Campbell) is megismétli ezeket, már nem lehet szőnyeg alá söpörni a dolgot. Az édes négyes a gordiuszi csomót átvágni érkező rendőrrel (Kevin Bacon) lesz teljes, a perrel látszólag a jómódú csaj mamájának vagyonát apasztották volna de ekkor jön a meglepetés. John McNaughton jókor volt jó helyen a Vad vágyakkal amibe a (túl) sok csavar mellé bőven jutottak meztelen jelenetek (bár azokban más domborította Campbell-t). Zsigeri ösztönökre építő kortársaihoz (pld. Species) hasonlóan ez is megért pár vérszegény sequel-t de az originál a legjobb.

LÁJKDÍSZ! Rovat:
Ki ne szeretne egy vadregényes világítótoronyban lakni, aminek ráadásul rezsije sincsEZT IS TEHETTEM VOLNA AZ OLIGARCHA CRIBS-BE Klímaváltozás likes this:
Pusztulással fenyegeti a tájfun a hongkongi tengerparti villákat: „A város rendőrsége lekordonozott három ingatlant, közülük egyet közvetlen veszélyre hivatkozva ki is ürített.”Godzilla likes this.
Nem elég, hogy külső alapján nem szabad diszkriminálni, Franciaországban külön betilthatják a hajviselet-alapú megkülönböztetést isSariatanács likes this.
Kanye West egyre kevesebb ruhában mutogatja a párját, ki is akadtak a kommentelők: „Úgy látszik, ismét kihúzta a gyufát Kanye West (vagyis Ye) a netes felhasználóknál, amikor párjáról olyan képeket posztolt, ahol alig takarja valami a nő testét.” – Kim Kardashian likes this. Ja ő pont nem :DDD
Van, amit nem szabad feladni: 92 évesen 6. eljegyzését köti Rupert MurdochVitray Tamás likes this, mindkettejüknek jár a TISZTELET!
Mire lehet jó egy harmadik hüvelykujj? Divatba jöttek a meglepő művégtagok:
„Meddig lehet elmenni az emberi test kiegészítésében? Akadhatnak ugyan vitatható hóbortok is, de fontosabb, hogy egyre több lehetőség kínálkozik a végtaghiányos emberek számára.”Zaphod Beeblebrox likes this.

 

SZERDA, ÁPRILIS 24.:
KONYAKIG A REKLÁMBAN

0
Dolina vagy bányató?

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn kétértelműen fordítható film fél kilenckor ahol kivételesen nem hibáztatom a magyarítókat az egyszerűbb Hazudj velem választásáért. Sikeres író (Guillaume De Tonquédec) tér haza szülővárosába egy konyak reklámarcaként és a megbízással elkerülhetetlenek a Nagy Találkozások. A sors fintoraként első szerelmének fia kalauzolja a cég birtokán és itt jön be az eredeti Lie With Me nüansza, a lie ugyanis nem csak a füllentésre hanem a lefekvésre is utal, több értelemben. Miért mondom ezt? Hát mert Stéphane partnerét Thomasnak hívták... Victor Belmondo (az öreg Jean-Paul fia) kedvéért talán belenézek (viszont az alapkönyvet író Philippe Besson csak névrokon). Kereken 21:00-kor Kamondi Zoltán 2006-os alkotása a Magyar Mozi TV-n melynek fiktív kisvárosa, Bogdanski Dolina kb. bárhol lehetne Közép-Kelet Európában. Elvileg a posztapokaliptikus jövőben járunk, a rendről és fegyelemről a SPANYOL INKVIZÍCIÓ Helynökség gondoskodik, annál is inkább mert küszöbön áll főnökük, Az érsek látogatása. Erre várva különösen nem szívelik a betoppanó SÁRKÁNYfüvesembert (Adriano Giannini) aki menekülteket csempésző apjának adná meg a végtisztességet csak ehhez előbb meg kell bontani a sírját. Mára csak e kettő jut, pótoljunk is hírekkel:

More human than human rovat:
The Tesla Edition:
Szakértő a Tesla Cybertruckról: Halálos veszély a gyalogosokra és a kerékpárosokra – Mint a Boeingnél: It's not a bug but a feature:
Már most rozsdásodik a Tesla rozsdamentes acélból készült Cybertruckja: „A korrózió elvileg szappanos vízzel lejön, de megoszlanak a tapasztalatok.” – Ja, mint a Titan tengeralattjárónál.
Újabb őrült dolgot dobhat piacra a Tesla: egy kalapácsot: „Van már Tesla-sör, meg Cyber-síp, most jöhet a Cyberhammer.”STOP! HAMMER TIME!!44!NÉGY Legalább lesz szerszám szétverni a roncsokat...ja eddig is volt:
Gigantikus szoborfej lapított össze egy Teslát Mexikóban, sokáig csak találgatták, hogy mi történt: „A művészi installáció megmozgatta a konteóhívőket, de talán pont ez is volt a cél.” – Tehettem volna a művésekszes rovatba de ez is itt marad.
„Soha nem lesz még egy ilyen autó” – Elon Musk megint beígérte idénre az új Tesla Roadstert: „Azt mondja, a kocsi egy másodperc alatt közel 100 km/h-s tempóban száguld majd.”MAGYARUL: soha nem lesz tőle ilyen autó, meg másmilyen sem:
Még idén bemutatják a robottaxikat, amivel pihenés közben lehet pénzt keresni: „Elon Musk már régen megígérte.” – Hát igen, drogozás meg netes zoknibábozás mellett nincs ideje melózni:
Elon Musk saját hároméves fiának adta ki magát egy twitteres álprofilban: „Bárcsak elég idős lennék ahhoz, hogy szórakozóhelyekre járhassak” – írta például Musk az álprofilon.”Bezzeg Robbie Williams tudja hol a határ a twitterezésben, igaz ő nem tulaj „csak” STÁRfelhasználó. Mindegy, majd Musk beosztottjai nevetnek a poénjain...ja nem fognak:
Tizennégyezer Tesla-dolgozót rúgna ki Elon Musk: „Kiszivárgott egy dolgozóknak szánt körlevél.” – Jajajaja, „kiszivárgott” és biztos pont pénteken.
A gázpedál néha beakad a padlóba, több ezer Cybertruckot hív vissza a Tesla: „Nem egy high-tech problémáról van szó, csak gyártás közben véletlenül beszappanozták a fedőlemezt, ami emiatt lecsúszik.” – Lehet hogy a korrózió miatt szappanozták be. Sebaj, majd lemossák...oh wait:
Úgy tűnik, hogy az autómosókat sem bírja a Tesla Cybertruckja – A savas eső lájkolta ezt!

 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 25.:
KAJÁLDÁS OSZTÁS
0
Alkoss borfalat!

Talán érdemes:
Korán érkezők 19:00-kor a Moziverzumon csekkolhatják a Chevy Chase-hez kötött privát kopó újjászületését akit ezúttal Jon Hamm személyesít meg. Irwin M. Fletcher eltűnt festmények után kajtat nője (Lorenza Izzo) kedvéért hogy ezzel váltsák meg utóbbi elrabolt anyjának (Marcia Gay Harden) szabadságát. A Valld be, Fletch korrekten hozza Gregory McDonald köteteinek hangulatát, Kyle MacLachlan rajongóinak kötelező. Egy órával utána nyolckor spanyol főzőcskézés az HBO-n: önerőből csúcsra jutott séf (Enric Auquer) kap hírt harminc éve nem látott és halottnak vélt apjáról (Karra Elejalde). Köztudottan nehezen fér meg Két szakács egy családban de Mikelnek félre kell tennie ellenérzéseit. Ennek fő oka hogy bár a papa a maga idejében a konyhák STÁRja volt de most RIMSZKIJ Korszakov szindrómában szenved és alig emlékszik a régi eseményekre vagyis a hallmarkos névadás némileg megtévesztő. Ugyanitt 21:35-kor tavalyi doksi Daniel Northcottról aki bár nem érte meg a harmincat de addig sokszor annyit élt mint legtöbbünk. Világjáróként ezer helyre eljutott és sose kapcsolta ki kameráját (ami azt illeti, így tett gyerekkora óta), babonások szerint turistamentalitása járult hozzá korai halálához is. Daniel mindenhonnan vitt magával szuvenírt, így abból a maja kriptából is ahova a rituálék áldozatait temették. Nem sokkal ezután diagnosztizálták leukémiával, ő pedig egészségileg-szellemileg igyekezett megtörni az átkot, hiába: fő művét nővére fejezte be. A végeredmény ambivalens de kihagyhatatlan, akár hiszünk a természetfelettiben, akár nem. Aki bírja azt továbbra is itt maradva az Isten óvja Texast második részre várja háromnegyed tizenegykor.

Sportrovat:
The Forma 1 Edition:
Valtteri Bottas nem fél a saját bőrét vásárra vinni – akkor sem, ha meztelen: „A hvg.hu-nak azt mondta, pontosabban sejtette: nem kizárt, hogy újabb aktfotók készülnek róla.” – ...és ha a sekszmunka nem jön be, visszamenőlegesen benyújtja az igényeit:
Felipe Massa azért perli az F1-et, Ecclestone-t és az FIA-t, mert nem lett világbajnok 2008-ban: „Nemcsak azt akarja elérni, hogy ítéljék neki a címet, azért is küzd, hogy tetemes kártérítést kapjon.” – Önélzetes kis latol, eközben a valóságban:
Csak a szokásos: Verstappené a melbourne-i pole pozíció: „A Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.”Lewis Hamilton likes this. Ja nem:
Forma-1: Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazolhat: „A SkyNews értesülése szerint a brit pilóta elhagyja a Mercedest.” – Pont jókor, megjöttek a trónkövetelők:
Ki ez a csodagyerek, aki 18 évesen rajthoz állhat a Ferrari F1-es autójával?: „Történelmet írhat egy essexi tinédzser a Szaúdi Nagydíjon: Oliver Bearman élete lehetőségét kapta meg a Ferraritól.” – Majd ott is marasztalják:
f1 A Szaúd-Arábiai Nagydíj rajtrácsa – Hát igen, az elkerülhetetlen formaegy-forradalom, felkészül Kína...mármint a rendezésre:
Kigyulladt a fű a Kínai Nagydíj sprintidőmérőjén – videó: „Vélhetően a szikrázó autók okozták a tüzet” – Kitalálom: Tesla Cybertruck? :DDD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés