2024. 04. 29.
Call of Venus (ápr. 29.-máj. 2.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Call of Venus (ápr. 29.-máj. 2.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 29.:
SCOTTY STILL DOESN’T KNOW!
0
Gopher without a trace.

Talán érdemes:
Gyengén indul a hét: nyolckor a szokásos adag az HBO-n a Szimpatizánsból, egy órával utána 21:00-kor kétéves hazai rövidfilm a Magyar Mozi TV-n, meglovagolva a nosztalgiát – vagy nem, merthogy Mária Terézia szülése máshogyan zajlott mint a nép asszonyaié. Ezt úgy kell érteni hogy szabályos ceremóniát kerekítettek köré amit részemről kötelezően levetítenék azoknak akik irigylik a rojálokat. A császárnői traumákhoz képest az ugyanabban az időben adott Nővéri cserebere szinte felüdülés lesz a Story4-en. Itt a jó öreg helycserés támadást vetik be ami után a két, a maga életével elégedetlen lánytestvér mindegyike megtanulja értékelni amije van, miközben a világról alkotott képük is változik kicsit. Csak egyszer, csak romantikusoknak, a többieket 22:50-kor valamivel nívósabb szerelmes mesék várják a Mozi Klubon az Utóirat: Szeretlekkel. Expasijától elszakadni képtelen egyetemi aktakukac (Laura Linney) a friss jelentkezők között ismerős nevet pillant meg: régóta halott szerelméét. Bár őt Scott Feinstadtnak hívták az új srácot (Topher Grace) meg F. Scott Feinstadtnak de külsőleg is hajaz az elhunytra. Louise azt teszi amit bárki más tenne: privát interjúra hívja Scotty-t ami sejthetően (ágyban) végződik, hősnőnk pedig nekiáll összemérni régi és új partnerét...

Hétfő? #LESZAROM™.
The Oldschool Edition:
Ezzel az egyszerű szokással kellene kezdenünk a reggelt egy kardiológus szerint Inkább a hét első estéjét:
Egyre több ember életét keseríti meg a jó idő – Maradok a kocsmában és LESZAROM:
hrdoktor – Mit tehetünk a kiégés ellen?: „Modern világunkban az egyik leggyakoribb munkahelyi ártalom a kiégés.” – Le kell szarni, de nem bárhogyan:
A meztelenül szarás nyomában: „Vannak, akik teljesen levetkőznek, mielőtt elmennek szarni. A szubkultúra tagjai szabadabbnak és nyugodtabbnak érzik magukat, ha meztelenül szarhatnak. Egyiküket meg is szólaltattuk.” – Mutatom: LESZAROM amíg a négy fal között csinálja!
Őszintén lesz*rom, mit gondol erről a világ” – újabb emlékezetes megszólalás hagyta el Jürgen Klopp száját: „A német szakember rendkívül őszinte volt.” – Jár is neki a...TISZTELET :DD

 

KEDD, ÁPRILIS 30.:
KÉTSZÁZ ÉVEM…

0
...és 33 nevem volt.

Ajánlott:
Ide rögtön két dolog jut, elsőként 20:47-kor egy negyvenéves kuriózum a Duna TV-n amit oly sok kortársához hasonlóan az tett klasszikussá hogy megőrizte a Kádár-kor ellen zenével lázadó fiatalok emlékét. Együttesek-haverságok alakulnak vagy szakadnak meg a mocskos, meg(sz)állott idők közepette amik úgy múlnak el hogy nem történik semmi. Mai szemmel talán fárasztó, öncélú, depis művészkedésnek tűnhet és valahol jó ha az új generációknak mások a problémáik. Mégis, az én korosztályomnak a Városbújócska „csak” a múltja, ahogy az Eszkimó asszony fázik vagy a Kutya éji dala és ez sem (csak) a sztorijáért került ide hanem a Zene okán amit főként az Európa Kiadó szolgáltat. Remélem DVD-n is kiadják valamikor, kereken kilenckor vele egyívású (1985-ös) dráma a Magyar Mozi TV-n Királyhegyi Pálról (Bezerédi Zoltán). A humorista első külföldről hazaköltözése még Hitler miatt hiúsult meg, pár évig biztonságban élt Angliában de szerelmi bánatában újra Magyarországot választotta, pont a legrosszabbkor (zsidótörvény, deportálások). Az Első kétszáz évemre is érvényes ami a Városbújócskára: (ki)adhatnák, ha nem a tévében akkor csillogó FEKETE DVD-lemezeken.

Talán érdemes:
Negyed tizenegykor spanyol horror az HBO2-őn melyben go go-táncos (Ester Expósito) lóg meg melóhelyéről A FERRARIVAL némi droggal (és egy kés által ejtett sebbel). Más választása nem lévén rég nem látott nővéréhez (Ángela Cremonte) és annak kislányához könyörgi be magát ergo Jaume Balagueró a Rec után megint társasházban keresi és találja meg a gonoszt. Egyedül az épület mitologikus elnevezése (Venus) utal rá hogy több veszélyforrásunk is lesz a sima zombijárványnál SPOILER amik közül végül a Call of Cthulhu-s iszonyat kerül ki győztesen SPOILER VÉGE.

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Hülyét csináltak Harry hercegből egy olyan perben, amelyet ő indított el: „Inkább vissza is vonta a keresetet.” – Elég lesz kipengetnie az eddigieket:
Harry hercegnek a gatyája is rámegy a pereskedésre: „Százmilliókat fizettethetnek ki a királyi sarjjal a jogi hercehurca miatt.” MUHAHA, azt remélem is, majd fizetik a jogdíjakból:
Harry herceg és Meghan Markle újabb netflixes sorozatokat tervez: „Az egyik a lovaspólóról, a másik a főzés és kertészkedés örömeiről szól.” – Látom továbbra is az arisztokrácia a célközönség :D
Csak egy poén jutott Harry hercegnek és Meghan Markle-nek a Golden Globe-on – De nem ők poénkodtak hanem rajtuk csattant: „Az este házigazdája, Jo Koy keményen odaszúrt a hercegi párnak.” – Ahogy a royal family is:
Gúnyos becenévvel illette Meghan Markle-t Fülöp herceg: „Újabb leleplező könyv készült a brit királyi családról.” – Megspórolom neked a könyv árát, a házisárkány lesz az a gúnynév:
6+1 dolog, amit Meghan Markle megtiltott a férjének, Harry hercegnek – ...majd eldicsekedett milyen jó papucsot nevelt belőle:
Meghan Markle: Harry nagyon gyakorlatias, támogató apa: „Egy nőnapi beszélgetésen nyílt meg a hercegné.”MAGYARUL: küszöbön áll egy csúnya válás :DDD

 

SZERDA, MÁJUS 1.:
SUPER BRAWL
0
Bradley Tamás visszaüt.

Talán érdemes:
A Story4-en a munkaszüneti nap ráérőit délután egykor (vagy ma ugyanitt este 23:05-kor) a sokadik Kis hableány-verzió várja. A vízi lény mellé jutnak őt kizsákmányoló cirkuszosok Óz-szerű igazgatóval, a jókat egy tényfeltáró riporter képviseli. Kizárólag Gina Gershon és a gyerekesek kedvéért válogattam be. Más. A szerkesztők szeszélye folytán nyolckor egy héten belül a második posztumusz szerelmes utóiratot kapjuk, ezúttal a Film4-en. A P.S. I Love You-ban az elhunyt férj (Gerard Butler) üzenetei segítenek talpra állni özvegyének (Hilary Swank) vagyis bár rom. kom.-nak hirdetik de tározzuk be a zsebkendőket (ja és Gershon ebben is benne van). 21:20-kor brutális prison movie az HBO2-őn és a Büntető ököllel Vince Vaughn bizonyítja hogy korai még a vígjátékaiból (el)ítélve temetni. Az általa játszott Bradley Thomas hivatásos bokszolóból lesz nem hivatalos kokszoló, pontosabban azzal kereskedő futár, lebukása után pedig rácsos intézmények bentlakója. A kinti ügyek bent is megtalálják így terhes felesége elrablása után kénytelen elvállalni egy rabtársa megölését. Célpontja megközelíthetetlen, a börtön legzordabb részlegén őrzik így Bradley-nek is oda kell kerülnie. S. Craig Zahler korábbi dobásai (Bone Tomahawk, Dragged Across Concrete) sem épp visszafogottságukról voltak híresek de a Brawl in Cell Block 99 ha lehet még rajtuk is túltesz. Aki bírja a vért (és Don Johnson-t meg Udo Kier-t) az vágjon bele.

A dolgok internete rovat:
európapont – A mesterséges intelligencia körülvesz és helyetted vezet?: „Fel vagyunk készülve az önvezető autókra?” – Mármint baleseti-sürgősségi szempontól? Tuti nem, ahogy kiberbiztonságból sem:
Kémkedéssel vádolják a kínai autókat: „Vizsgálat indult Amerikában a kínai autók miatt.” – ...mert kémkedni csak a Teslának szabad!!4!!négy
Egy ingyenes alkalmazás szelfiből ígér komplett egészségügyi elemzést: „Az Anurával elég egyetlen rövid szelfivideót készíteni ahhoz, hogy igen nagy pontosságú körképet kapjunk egészségügyi állapotunkról, ami persze nem helyettesíti az orvosi diagnózist.” – Cserébe megtudhatjuk az INDIÁN ujgur nevünket ^^
Jó ötlet a fülbevalóval keresztezett fülhallgató, csak egyelőre nem sok mindenre használható – Dehogynem, pld. a viselője megfigyelésére:
Gyors elalvást ígér a spéci fülhallgató, amelyben már a mesterséges intelligencia dolgozik: „A mesterséges intelligenciát is bevonták a Philips mérnökei abba az innovatív eszközbe, amely segítséget ígér az alvási zavarral küzdőknek.” – ...akár véglegesen is.
A gyűrű lehet az újabb őrület, mégpedig az a fajta, amelyik elég sok mindenre képes: „Az okostelefonok utódját máig sikertelenül keresik a technológiai vállalatok, így most a mobilok kiegészítőinek világában araszolnának új területre. Jelenleg úgy tűnik, a viszonylag mérsékelt forradalomra vállalkozó okosgyűrűk lehetnek a következő időszak érdekes újdonságai.” – Egy gyűrű mind felett? ELON MUSK Szauron likes this!
A telefonokba szerelik majd be: a láthatatlant is látja majd a Samsung új kamerája: „A kamerák is MI-funkciókat kapnak a jövőben, ezek közül az egyik legérdekesebb a Samsung azon fejlesztése lehet, mely sajtóértesülés szerint a „láthatatlan dolgokat” is látja majd.” – ...és ezek a látható kamerák, képzeljük mit látnak a nem láthatók :DDD
Alakváltás jöhet a telefonoknál és a wifi-routereknél: „Átlátszó és feltekerhető lehet a jövő. Legújabb elképzeléseikbe engedtek betekintést a kisebb-nagyobb technológiai vállalatok a múlt héten rendezett MWC Barcelona 2024 szakkiállításon.” – Szóval a láthatatlan után alakváltó is. Gyíkember when? LOL!44!négy

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 2.:
WELCOME TO HELLVILLE!
0
Nincs jele a szerelemnek :(

Ajánlott:
Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenckor kezdett Panelkapcsolatról kevesen mondanák meg hogy Tarr Béla rendezte: semmi belassulós filozofálgatás, annál több kézi kamerával felvett rögvalóság, á la Cassavetes. Ebben is sors tépte Arcokat látunk, a férjre (Koltai Róbert) és feleségére (Pogány Judit) rázárult a betonkocka és csak a gyerekek miatt vannak továbbra is együtt. Sajnos örök érvényű mert azóta sem lett könnyebb a lakhatás és a kihűlő házasságok száma sem csökkent.

Talán érdemes:
A Cinemaxon francia animáció nyolckor melyben átlagos anyuka engesztelné ki igaztalanul megbüntetett lányát egy jó kis vacsorával. Az egyszerű feladat aztán lehetetlen küldetéssé válik a sztrájktól lebénított városban és a Csirkét Lindának! érdekessége (a gyanúsan magyar nevű Claudine Acs mellékeskedésén túl) a mama neve (Paulette) ami rímel a címben (Linda veut du poulet) is emlegetett elkészítendő szárnyasra. A szomszédban (Cinemax 2) két órával később 21:50-kor nagyon eltérő párocska olvas A szerelem jeleiből. Az egyik oldalon ott van a gazdag családból származó hallássérült lány (Zoe Bleu), a másikon a szegény közegből érkezett srác (Hopper Penn). Ezt is régi arc (Rosanna Arquette, civilben Bleu anyja) teszi vonzóbbá, közben az HBO-n NEM a Larry Clark-féle Kölyköket adják 20:00-kor hanem egy 2022-es darabot ami máshogy fest nem túl szép képet a mai fiatalokról. Jordan (Ewan Bourdelles) és Patrick (Jymn Magon) teljes antipólusai Kids-beli kortársaiknak: az egyetlen „nő” életükben Jessica, a PlayStationük. Mikor a konzol is beadja a kulcsot, veszélybe kerül barátaink Call Of Duty-közvetítéssel elért minimális hírneve, ők pedig Jordan kitalált rákbetegségével fejnék meg az érző szívű crowdfundereket. Persze nem szülőfalujukban, ott hamar kiderülne a kamu de keep calm, a sánta kutya-hazug ember mondás Franciaországban is érvényes. Vanessa Paradis-ért talán belenézek, ugyanitt ugyancsak társadalomkritika 21:35-kor, de már a divatvilágról és elég ambivalensen. Minden kornak megvannak a maga kötelező viseletei és Brandy Melville ott követte el a legnagyobb hibát hogy nem csinált titkot potenciális vásárlóiból. Termékeit a jobban eleresztett, középosztálybeli fehér csajokra optimalizálta, sok haragost szerezve ezzel a fast fashion bugyraiban, kérdés hogy ez megér-e önmagában egy doksit. Szerintem nem, mivel Eva Orner csak érinti a fontos témákat (környezetszennyezés, éhbérért dolgoztatás) és már a szóvicces Brandy Hellville is személyes indokokat sejtet. Hitelesebb lenne ha márkától függetlenül tárná fel a negatívumokat és akkor jöjjön is a

Divatrovat:
Teljesen meghökkenti az internetet a korát meghazudtoló megjelenésével egy 54 éves anyuka – Le van maradva:
Elég feltúrni a nagyszülők ruhásszekrényét: 2024-ben a nagypapa mellénye és mokaszinja lesz a divatO. K. boomer, ha te mondod: „A TikTokon is egyre népszerűbb grandpacore stílus a nosztalgiáról, a minőség megbecsüléséről és az újrahasznosításról is szól. Az alapdarabokat beszerezhetjük a nagyszülőktől, adományboltokból vagy akár a kedvenc turkálónkból. De miért is jó a saját nagyapánknak öltözni?”LESZAROM Macklemore bő egy évtizede megmondta, mostanra érte utol a korszellem.
„Hogyan lesz a nőknek energiájuk, hogy az egyenlőségükért harcoljanak, ha kimerültek, éhesek és gyengék?”: „Miután egyre többen írnak arról, hogy ismét „divatba jött” a heroin chic, vagyis a drogfüggés eredményének tűnő, beteges vékonyság, az évek óta az elfogadásért és a pozitív testképért küzdő aktivista és színész Jameela Jamil elmagyarázta, hogy ez milyen sok szinten probléma.” – ...ahogy a másik szélsőség is:
Egyre kevesebb fiatal vallja magát kövérnek, csak ettől még sajnos nem lesz igaz, hogy ne lennének azok: „Míg a tinik saját testképükkel kapcsolatos téves nézeteik sokáig súlyuk már-már beteges felülbecsülését jelentette, mostanra változott a helyzet: egyre többen vannak, akik nem ismerik fel, hogy nem ártana fogyniuk kicsit.” – Testpozivitás vagy EGÉSSÉG!es élet? Nehéz kérdés!44! négy
Elárulta titkát a letartóztatási fotója miatt híressé vált nő: „Akkor terjedt el a kép, amikor már azt hitte, túl van az ügyön.”MAGYARUL: így is hamar túl lesz rajta.
Sam Smith bemutatkozott Párizsban modellként, nadrágot nem, de platformos magassarkút kapott – Az lepne meg ha nem ilyesmikben kéne vonulnia miután beárazta magát:
galéria Sam Smith egy férfi nemi szervet ábrázoló fülbevalóval jelent meg a London Fashion Awards-on Én is egy f*** vagyok de legalább nem reklámozom,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés