2024. 05. 06.
Kilenc és fél álom (máj. 6-9.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Kilenc és fél álom (máj. 6-9.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 6.:
MEGHALTAK, MÉGSEM ÉLNEK!!!
0
Who you gonna call?

Talán érdemes:
A Cinemaxon a hét első lakásos komolykodása nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:10-kor), most épp Grúziából. A Saját szobám Tinája nála jóval vagányabb öribarinőjénél húzza meg magát és rajta keresztül kezdi el megkérdőjelezni a(z arrafelé még mindig erős) patriarchátus feléje támasztott elvárásait. A Story4-en a szokásos romantikázás 21:00-kor, könyvesbolt helyett Kávéházi szerelemmel és persze hogy itt is boltocska megmentése a tét. JASON Donavan (Laura Vandervoort) megteszi amit lehet, egyedül volt pasija segítségét utasítja el és jól dönt mert felbukkan egy sármos író. Egykaptafa rózsaszín álom amit nem válogatnék be ha nem Vandervoort lenne a lead actress. Az HBO-n előbb a Szimpatizáns 4. része jön 20:00-kor de a „főműsor” így is Steven Soderbergh friss sorozata lesz ugyanitt kilenckor. Korábban voltmár nálunk A kör bezárulként valami egész más, most gyerekrablás lesz terítéken celebséf (Dennis Quaid) unokájáért kért váltságdíjjal. A csavar aztán fordul egyet hogy ne legyen olyan egyértelmű ki jó és ki rossz. Nem véletlenül utalok arra, amire merthogy a misztikum is jelentős teret kap benne. Nekem valahogy furcsa, mintha egy szétvágott mozifilmet néznék, nem tudom kinek szánhatták ahogy azt sem, miért írták direkt unszimpatikusra Claire Danes nyomozóját. Ha már művészrendezők, ismét ugyanitt vitatott megítélésű Jim Jarmusch-opus 00:15-kor melyben a vámpír melletti másik nagy horror-toposzhoz, a zombihoz nyúlt. Szerintem A holtak nem halnak meg még nagyobb WTF-élmény mint az Only Lovers Left Alive bár a gárdára nincs panasz. Itt van aki ÉL ÉS MOZOG számít (Bálint Eszter, Chloe Sevigny, Tilda Swinton, Steve Buscemi, Adam Driver, Danny Glover, Bill Murray, Iggy Pop, Tom Waits) meg az is aki nem annyira (Selena Gomez), szinte meg is mentik a Dead Don't Die-t, de csak szinte. Kicsinél is kisebb amcsi városka (Centerville) kerül világvége-hangulatba ahogy azt a Brian élete prófétái is megjósolták: eltűnik ez-az, a Föld kifordul sarkából és még az idő is megáll. Ki más érezne rá az okokra mint a temető vezetője (Swinton) aki a seriff (Murray) és beosztottja (Driver) segítségével veszi fel a harcot az élőholtak ellen. Míg Romerónál többféleképp értelmezhettük a zombit addig Jarmusch csak értelmezi nekünk vagyis sok duma és kevés akció lesz a jutalmunk de a végére mi is bezombulunk a lassú tempótól.

AlexWolf 2021 aug. 05. - 17:55:11 9/10
Ez a film olyan rossz, hogy már tökéletes. Egyszerüen látszik a remek színészeken hogy direkt játszanak szarul. Félelmetesen profi.

Jennifer Lawrence? LESZAROM.
ásó, kapa, nagyharang? – Úgy fest, Jennifer Lawrence és Cooke Maroney titokban megházasodott – csak semmi pánik! – Bizony semmi pánik, mert:
Jennifer Lawrence furcsa kijelentést tett a házasságáról – Csak nem ő is leszarja? :DDD
Jennifer Lawrence is anyai örömök elé néz LESZAROM, magánügy!
Jennifer Lawrence csak úgy ragyogott az új filmjének premierjén – Máskor bezzeg szarik a divatra:
Jennifer Lawrence strandpapucsban jelent meg a vörös szőnyegen: „Végül is a strand közel van a filmfesztivál helyszínéhez.” – Továbbra is Budapesten SZAROM LE.
Ebben a szerelésben akkor se ismernénk fel Jennifer Lawrence-t, hogyha szembejönne velünk – Nyugi, nem fenyeget a veszély hogy túl közel kerültök hozzá:
Jennifer Lawrence New York-i feltűnése során végig a testőre kíséretében járta a várost – Biztosan fél hogy LESZAROM.
Fotókon Jennifer Lawrence álomotthona: árad belőle a luxus és az elegancia – Tehetném az Oligarcha Cribs-be de simán csak LESZAROM.

 

KEDD, MÁJUS 7.:
MY CAPTAIN, MY POLICEMANWOMAN!
0
Arcéllel a VASÚT közért felé.

Talán érdemes:
A Cinemaxon trendhagyó (vagy épp trendkövető) meleg love story 20:00-kor Harry Stylesszal. A coming out az ötvenes években karakter-öngyilkossággal ért fel, különösen a rendőröknél, Tom (Styles) nem is meri meglépni, inkább feleségül veszi szerelme, Patrick (David Dawson) barátnőjét (Emma Corrin). A háromszöget két síkban látjuk ahogy az idősebb Marion (Gina McKee) évtizedekkel később, férje naplóját olvasva idézi fel a múltat. A Rendőröm erénye az őszintesége, hátránya hogy kissé explicit így túl könnyű céltábla a vaskalaposoknak (ahogy a másik oldal meg automatikusan fel fogja pontozni csak a téma miatt). McKee és Rupert Everett (az idősebb Patrick) kedvéért belekukkantok – vagy nem, mert továbbra is nyolckor 1990-es, másfajta rendőrsztori jön a Film4-re Kathryn Bigelow-tól. Kék villám helyett Kék acél, Roy Scheider helyett Jamie Lee Curtisnek kell a maga eszközeivel rendet raknia. Hősnőnk túszejtéses rablótámadás közepébe csöppen egy bevásárlóközpontban és mikor a tettes nem hajlandó együttműködni, lelövi. Fel is függesztik és ha ez nem elég, a foglyul ejtettek egyike privát embervadászatba kezd a rabló hozzá került pisztolyával. Ráadásnak minden golyóba belevési Megan nevét, nem hagyva a nőnek más megoldást az önbíráskodáson kívül, amaz közben megismerkedik egy tőzsdeügynökkel (Ron Silver) aki később kvázi bevallja a gyilkosságokat. Kitaláltad, Megan dolga innentől lesz csak igazán nehéz és valahol érdekes hogy ugyanazért cikizik a Blue Steel-t amiért Eastwood hasonló alkotásait a mennybe menesztik de mi ne hallgassunk a károgókra. Egy órával utána kilenckor Rózsa János rendszerváltás-közeli drámája a Magyar Mozi TV-n Hajdu Szabolccsal és Presser Gábor zenéjével. A Félálom rövid és velős: intézetis utcagyerekek piti bűnözésből tartják fenn magukat de a galeri erőegyensúlyába női rezgés (mi más?) zavar bele.

Nevezzük át a káros dolgokat!
Több mint 150 millió év után megtalálhattak egy elveszett kontinenst: „Az Argoland nevet kapta.” – Majd átnevezik ezt is:
Majdnem száz madárfaj nevét változtatnák meg a politikai korrektség jegyében Amerikában: „A projekt vezetője szerint egyes madarak neve sértő, és nem is illik az adott fajhoz ezért újra kell őket gondolni.” –  És azt honnan tudjuk hogy a boglya „boglya”? Lehet hogy sokkal szebb neve van de nem tudja elmondani!!44!!négy!!
Emily Blunt rájött, hogy nagyon csúnyát mondott 11 éve, most gyorsan bocsánatot kért: „Az Oppenheimer sztárja úgy gondolja, ami egy most újra előkerült videóban kijött a száján, szembemegy mindennel, amit képvisel és amiért kiáll.” – Csak előre menekült és önmagát kancellálta mielőtt mások megteszik:
Kivágatták a „kövér” szót Taylor Swift új klipjéből: „Az aktivisták szerint a túlsúlyosokat támadja a kifejezés.” – A távolban valahol felsír egy Lizzo, nem baj, majd hallgatok klasszikus zenét. Ja nem:
Átírták Vivaldi legismertebb művét, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra – Szinte irigylem a gyerekeket hogy megússzák ezt a hülyeséget...oh wait:
Állatvédők szerint le kellene szerelni a körhinták lovait: „A falovak az állatok tudatos kizsákmányolásra tanítják a gyerekeket, helyette szivárványon és söprűn kellene lovagolni.” – ...hiszen a játszótér a Zéletre nevel, nem a mesekönyvek világára. Nincs mese, csak a testmozgás marad nekik...ja nem:
Betiltották a fára mászást egy olasz kisvárosban: „Betiltották a fára mászást (...) Oderzo központjában (...), és nagy árat kell fizetnie annak, akit itt famászáson kapnak: a büntetés összege 25 euró (...) és 500 euró (...) között lehet. (...) Abszurdnak nevezte a tiltást a városi tanács egyik tagja, és arról beszélt, hogy paradox helyzet a gyerekeket visszatartani a famászástól, miközben folyamatosan arra panaszkodnak, hogy csak a telefonjukat bámulják. (...) Egy pszichológus arról beszélt, hogy még ha kockázatos is a fára mászás, fontos az emberi elme számára, és segít megtanulni a gyermekeknek a saját határaikat.” – Szerintem dolgoztassák a gyerekeket kőbányában, ott kedvükre mozoghatnak amíg megtanulják hogy hol a határ!44!44!négy!!
Sirályhangutánzó versenyt tartottak Belgiumban, és egy 9 éves gyerek visított a legjobban: „A belga tengerparti város, De Panne adott otthont az európai sirályhang-imitáló versenynek, amelyet felnőtt, gyerek és csoportos kategóriában is megtartottak. A megmérettetés sztárja egyértelműen korosztályának győztese, a 9 éves Cooper lett.” – Majd betiltják ezt is mert kizsákmányolásra nevel :DDD

 

SZERDA, MÁJUS 8.:
VOLT EGY TÁNC...

0
...volt az 27 is!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor hetvenpluszosan magára maradt férfi (Francois Berléand) fog neki megvalósítani felesége végakaratát. Ez abból áll hogy az elhunyt helyére áll (az önmagát alakító) María La Ribot társulatában és valamelyest privát szférájában is. A bemutató sikeres, ahogy Az utolsó táncunk is az az életigenlő üzenet átadásával. Félórával később (20:30) és eggyel arrébb (Cinemax 2) megint lakhatási problémák egyedülálló anyukával. Ines (Louise Bourgoin) otthona elvesztésekor csatlakozik az Anti-Squat startuphoz akik gyanúsan alacsony költségű albérleteket kínálnak üres vagy felújítandó épületekben. Ez is túl szép ahhoz hogy igaz lehessen és tényleg: a Belakoltatás nem egészen legális körülmények között zajlik. 21:00-kor egyszer használatos romantikázás a Filmcafén. Katherine Heigl játssza a mások esküvőjén mindig ott levő Jane-t akinek 27 idegen igen meghallgatása után végre el kell köteleznie magát. A legnyilvánvalóbb opció bevallani érzelmeit a húgába (Malin Akerman) szerelmes főnöke (Edward Burns) iránt azonban ezzel párhuzamosan jóval cinikusabb „udvarló” (James Marsden) is akad aki viszont Jane-ből rittyentene újságcikket.

Dubajozós rovat:
Minden postás álma a lengyel kisváros, ahol csak egy utca van, de ott 6000 ember él Szaúd-Arábia likes this:
Már látszik a világűrből a Pokol bugyrának hívott megaváros: „Futurisztikus vagy disztópikus?” – Egyszerűen pokoli: „Mohamed bin Szalmán (...) két évvel ezelőtt jelentette be, hogy Szaúd-Arábia megépíti a világ első olyan egyenes vonalú intelligens városát, ahol nem lesznek sem utcák, sem autók, (...) és amely a New Yorknál 33-szor nagyobb Neom nevű, 41 szigeten és a közöttük feszülő vízen úszó megaváros „előtanulmánya” (...) lesz. A tervek szerint itt épül majd a világ legnagyobb repülőtere, és a (...) Trojena nevű síközpont is (...) Ez a gigantikus méretű épületegyüttes lesz 2029-ben az Ázsiai Téli Játékok helyszíne.” – ...már ha lesz még hó. Ja eddig se volt, majd azt is csinálnak vagy importálják mint az emberanyagot: „A munkálatokban csaknem 300 ezer, zömmel Ázsiából verbuvált munkás vesz részt. Az angol hírszerzés adatai szerint eddig 24 segédmunkás vesztette életét az erőltetett munka miatt.” – Az elkerülhetetlen sportforradalom!!! Luxus, Ázsiai Téli Játékok, emberi jogok for teh win!!4!!!444 négy
kívül tágasabb – Délibábra hajazó luxusreptér épül Szaúd-Arábiában – Olajalapú délibáb az egész ország:
Szaúd-Arábia, a világ egyik legnagyobb olajexportőre, karbonsemlegességet ígért 2060-ra: „Szaúd-Arábia évente 600 millió tonna szén-dioxidot termel.” – Már az átállás utánra is megvannak a tervek:
A szaúdiak építenek egy vidámparkot. Egy fúrótoronyra – Fúrótorony? Onnan SZÉP A KILÁTÁS jó nagyot lehet esni...ha már peak oil és velejárói:
És akkor Dubajjal szembejött a klímaváltozás valósága – ami velünk is szembe fog: „Legalább kétévnyi csapadék zúdult Dubajra 24 óra alatt (...). Egyre jobban látszik, hogy az Egyesült Arab Emírségeknek is szembe kell néznie a klímaváltozással, olyasmikre kell költenie, amikre korábban nem gondoltak.” – Vagy gondoltak, csak alulbecsülték:
Íme a világ legmagasabb fenntartható felhőkarcolója: „(...) Az Egyesült Arab Emírségek a világ élvonalában van, ami az éghajlatváltozással kapcsolatos kezdeményezések iránti elkötelezettséget illeti, ami vonzóvá teszi mind a külföldi, mind a helyi befektetők számára, akik szeretnének hasznot húzni a zöld mozgalomból és minimalizálni szénlábnyomukat.” – Jajaja, ennél elkötelezettebben csak a nők meg a melósok jogait védik :DDD Közben a szaúdiak is ráálltak a dologra:
Szaúd-Arábiában épít gyárat a Hyundai: „A közel-keleti ország célja az olajtól való függőségének csökkentése.” – A leendő ujgur vendégmunkások lájkolták ezt!!44
A péntek lett a szombat Szaúd-Arábiában: „Átírta a hétvégi pihenőnapok rendjét a szaúdi király.” – Aladeen Admirális Generális lájkolta ezt, szerintem a hét napjait is nevezze el saját magáról aztán parancsolja meg a Napnak hogy Nyugaton keljen és Keleten nyugodjon.

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 9.:
DER TAXIMETRIA.
0
Biliárdgolyók bűvöletében.

Talán érdemes:
A mai jóságok java része az HBO-n lesz, elsőként 20:00-kor egy román vígjátékkal melyben Taxisofőröket, egész pontosan kettőt követünk a bukaresti éjszaka korántsem isteni műszakában. Lica (Alexandru Ion) tipikus pénzéhes hiéna aki okosba oldja meg a dolgokat míg Liviu (Rolando Matsangos) lelkiismeretes és zárkózott, mégis haverok. Két fuvar között leülnek kajálni meg kibeszélni a klienseket, na meg saját bajaikat és lassan kiderül hogy mindkét fickóban van egy kicsi a másik személyiségéből. A Taximetristi színdarabként indult és ide is jut nyelvi lelemény merthogy a trist szomorúságot jelent vagyis teljesen lefedi azt az édesbús fílinget ami az effajta körbe-körbe haladó road movie-kat jellemzi (lásd: Éjszaka a Földön). Ugyanitt 21:35-kor idei doksi Az oklahomai bombatámadásról és annak elkövetőjéről – vagy nem, mert magáról Timothy McVeigh-ről viszonylag kevés új infót kapunk. Az elemzés zömét a mai politikai agendákhoz igazítják pedig lenne mit feltárni... Továbbra is ugyanitt maradva negyed éjfélkor kezdőrész abból a dokuszériából ami A Synanon tündöklése és bukása történetén keresztül mutatja be hogyan torzulnak el a szép eszmények és lesz egy terápiából szekta. Mikor 1958-ban Chuck Dederich megalapította, a Synanon úttörőnek számított a függőségek kezelésében: se alkohol, se drog, sem pedig erőszak. Ezzel bármelyik megjavulni szándékozó junkie azonosulni tudott, az első eredmények igazolták is Dederich-et aki megrészegült ezektől és lassan de biztosan rákattant a legsúlyosabb függőségre, a hatalomra. Egyházként adózási célból jegyeztette be magukat és akkortájt már a tagság fölött is vaskézzel uralkodott. Rory Kennedy (Robert Kennedy Jr. testvére) nem mutatja be az ügy valamennyi sokkoló részletét de így is eleget látunk hogy okuljunk belőle. Ezalatt a Film4-en Roger Vadim majdnem-self-remake-je nyolckor és ha nagyon kegyetlenek vagyunk, voltaképp Brigitte Bardot volt az eredeti És Isten megteremté a nőt legfőbb erénye. Nehéz ekkora legenda nyomába lépni, Rebecca De Mornay hiába próbálkozik, ahogy Vadim is aki tök mást adott ki ugyanazzal a névvel. Elítélt csaj használja ki testi adottságait előbb a kikerüléshez majd a feljebb mászáshoz, előbbihez a börtön ácsát (Vincent Spano), utóbbihoz egy szenátort (Frank Langella) szemel ki. Korábbi szökésekor utóbbi adta neki a házasodós-szabadulós tippet is, a végcél a zenei karrier volna és a direktorúr most is igyekszik kidomborítani aktuális felfedezettje multitalentumait. Azt lehet mondani hogy amennyire volt érzéke a nőkhöz (Fonda, Bardot, stb.), Vadim annyira nem értett a rendezéshez. Ezzel együtt kötelező ahogy a Barbarella meg az originál And God Created Woman is (és ugyanazon okok miatt). Ha már vanity projectek, ugyanabban az időben (20:00) féligsült sport movie a Filmbox Premiumon a XIX. század első komolyabb Bokszbajnokáról, Jem Belcherről (Matt Hookings) Csókás Márton, Russell Crowe és Ray Winstone mellékeskedésével.

A medve nem játék! rovat:
Medvéknek nézik ezt a két kutyát, pedig valójában csak nagy mackók – Még lehetnek azok:
Évekig gondozta a kínai család a kutyát, mire rájöttek, hogy medve – Küldjék átnevelőtáborba hátha ott megkutyulják :DDD Ha már Kína:
Egy beteg panda miatt kért Tajvan segítséget Kínától: „Életveszélyes agyi elváltozást mutattak ki az állatnál.” – Adják vissza, mert:
A világ összes pandája a kínai állam tulajdona: „Az állatkertek évi egymillió dollárért bérelhetik őket. Ha fogságban születik egy, azért is fizetni kell, aztán visszaadni Kínának.” – Az állatvédők lájkolták ezt.
Videón, ahogy turisták lerángatnak a fáról két medvebocsot, hogy szelfizni tudjanak velük: „Nagyon kellett az a szelfi a medvebocsokkal. Végül mindketten elszöktek, és csak az egyiküket találták meg.” – Az anyjuk lájkolta ezt. Ja nem, de legalább a döglött medvék biztonságban vannak a szelfibűnözőktől. Ja ők sincsenek:
Elloptak egy kétmázsás, kitömött jegesmedvét: „A kanadai szállodából lenyúlt állat három és fél méter magas.” – Ha zombiként született újjá akkor meg is van:
Szembeszállt egy 400 kilós medvével egy nő Romániában – videó: „A kecskéit védte, és még arra is volt lélekjelenléte, hogy levideózza a vakmerő akciót.” – Á, az élőzés ma már elvárás:
„Itt vagyok ezzel a medvével” – egy nő videóra vette az életveszélyes találkozást: „Az erdőben követni kezdte egy hatalmas ragadozó.”Kajakkal vagy anélkül? LOL!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés