2024. 05. 13.
Sarki fényes ösvények (máj. 13-16.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Sarki fényes ösvények (máj. 13-16.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 13.:
NE MARADJON KÖZTÜK!
0
Egy kicsit sem reménytelen.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:10-kor) 2021-es életjel az ukrán filmgyártástól: két nő, közel azonos gondok, főleg otthoniak csak az egyiknek a férje okozza ezeket, a másiknak pedig a fia. A Köztünk marad számtalan megbeszélendő témát hoz elénk, legyen szó toxikus kapcsolatokról, drogfüggőségről vagy abortuszról amikre az épp dúló háború csak rápakol pár lapáttal. Nem könnyű de őszinte darab, eggyel arrébb a Cinemax 2-őn újfent történelem 20:30-kor (vagy holnap ugyanitt 13:50-kor). John Boorman részben saját élményeit sűrítette a Remény és dicsőség Billy Rowanjébe (Sebastian Rice-Edwards) aki a világégésre gyerekszemmel csodálkozik rá. Ekkortájt nincs veszélyérzet és Billyék is félelem nélkül játszanak a romok és repeszek között. Közben a papát bezupálják, legjobb barátja a mamát vigasztalja, az idősebb nővért meg vonzzák a környékbeli egyenruhások. Ne várjuk az Excalibur extremitásait, Boorman a vér, veríték és könnyek éráját jellegzetes angol humorral oldja, mára (vagy holnap délelőttre) ez a legjobb program. Kilenckor újra Lukáts Andoré a Magyar Mozi TV Gyarmathy Lívia negyvenéves tragikomédiájával. Nagycsalád tagjai mennek egymás agyára a megosztott lakásban ahol még a házassági évfordulóra gyúró nagyszülők a legnormálisabbak. Ez nem érvényes a fiatalabb generációk képviselőire: a kamaszlány zűrös, az erős képet sugallni akaró anyuka elmehetne az Amerikai szépségbe, apuka meg tipikus értelmiségi (tanár). Nem sok változott jó irányba lakhatás terén az Egy kicsit én, egy kicsit te óta vagyis ez se lesz felhőtlen szórakozás de ott van benne Esztergályos Cecília és Őze Lajos.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
A lajhárok csak hetente egyszer ürítenek, de akkor aztán mindent beleadnak: „Életveszélyesen és táncolva vécéznek, testtömegükhöz képest elképesztő méretű trágyát hagynak maguk után.” – Én is így vagyok vele minden hétfőn:
Ennyiszer kell pisilni naponta az orvosok szerint – ...vagy nem, mert:
egészség Veszélyes, ha erőlteti a vizelést – Én nem erőltetem csak LESZAROM:
Másnaposság elleni stratégia? Szarjunk kétszer!: „Koreai tudósok arra jutottak, hogy egy székletürítés is jó, de kétszer kell wc-re menni, ha igazán jót akarunk magunknak.” – Mondom a legjobbat: LE KELL SZARNI ki se kell józanodni :DDD
Észkombájn – Vannak emberek, akiknek egy génmutáció miatt soha nem lesz büdös a hónaljuk: „A nyugati világban nagyjából a lakosság két százaléka ilyen, de Koreában például szinte mindenki.” – Bezzeg az Észak-koreaiak nem a testszagtól szomorúak:
Mi köze a szaglásnak a depresszióhoz?: „A depresszió kialakulásának kockázatát vizsgálták magyar tudósok, meglepő eredményre jutottak.” – Optimista vagyok, LESZAROM.
Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós? – Attól hogy LESZAROM.
WC papír a hűtőbe? – mi ez az új trend?: „Elsőre kissé bizarrnak tűnhet a felvágott és a sajt mellett tárolni a toalettpapírt. Elmondjuk, miért csinálják ezt az emberek.” – Kitalálom: higiénia-challenge?...

 

KEDD, MÁJUS 14.:
WILD, WILD SON
0
Young’uns, gunfree.

Talán érdemes:
Nyolckor egyszernézős western a Film4-en melyben A vadnyugat fiai Billy, a kölyök (Emilio Estevez) vezetésével pásztornak állnak be egy farmerhez (Terence Stamp). Ő viszonzásképp elvállalja az oktatásukat és ilyenkor szoktak rosszra fordulni a dolgok, meg is teszik az agresszív birtokos (Jack Palance) feltűnésével. Ő kinyíratja a vele szembeszegülő John Tunstallt de belenyúl a darázsfészekbe tanítványai bosszújával. A Young Guns erősségei a felsorolt neveken kívül Charlie Sheen és Kiefer Sutherland, a nyertes csapat meg annyira az volt hogy folytatták is. Egy órával később (21:00) Bruce Willist látjuk Gyilkos ösvényre lépni a Moziverzumon illetve nem egészen őt hanem azt a csajt (Jaime King) aki kirándulás közben szalad bele pár korrupt rendőrbe. Logikus hogy innentől a túlélésért fusson ahogy az is hogy ebben csak Willis-re számíthat. Semmi nem szól az Out of Death mellett ha csak az nem hogy Bruce pénzt keresett vele a szeretteinek, bebiztosítva kicsit a jövőjüket. Az HBO-n a GoT 2022-es prequeljét kezdik kilenc előtt tíz perccel és a Sárkányok házát azon ősrajongóknak szánták akiknek eddig valami okból kimaradt.  A készítőknek egyszerre nyűg és kötelező tiszteletkör a végére kifulladt originál és mert Martin azóta se fejezte be rendesen a könyvet így máshoz kellett nyúlniuk. Beugorhat a Gyűrűk Ura-franchise ahol a végén már a Hobbitból is trilógia lett, nos a Tűz & Vér olyasmi Martinnak mint Tolkiennek a Szilmarilok: sok magyarázat, kevés akció. A vastrónért még külalakra is ugyanazok küzdenek de egy-kettőtől eltekintve nincsenek húzónevek, nem olyan rossz mint az Amazon LOTR-szériája de még a hardcore fanoknak is csak az első 5-6 részig érdemes, most pedig jöjjön a

Trónok harca rovat:
Júniusban jön a Sárkányok házának második évada, két különös előzetes is készült hozzá: „Érkezik minden idők egyik legnézettebb sorozatának a folytatása, a Trónok harca cselekménye előtt 200 évvel játszódó Sárkányok házának a második évada.”Wait, a challenger appears:
STREAM – Újabb Trónok harca-sorozat jöhet: előzménysztorit kap a Sárkányok háza – Az előzmény előzménye? Zseniális húzás.
film és sorozat – Ennyit változtak a Trónok harca színészei a sorozat kezdetétől, egészen mostanáig – Van aki semmit sem változott:
Köszönetet mondott az ágyjelenetért a Trónok harca sztárjaKeep calm, 5-10 év múlva ki fogja vágatni, most a visszafogottság a menő:
A sógun nem nyomja fullba a Trónok harcát, és ez jó: „A James Clavell regényét feldolgozó sorozat testnedvek helyett az emberekre és a négyszáz évvel ezelőtti Japánra koncentrál. Erre a Toranagára és Andzsin-szanra érdemes volt várni.”Év sorozata, kihagyom.
Új sci-fivel tennék jóvá az alkotók a Trónok harca utolsó évadát – Narrátor: De nem tették, sőt:
Ha elfelejtenénk, hogy ez a Trónok harca alkotóinak új sorozata, mindenki jobban járna: (...) Nagy várakozás előzte meg A 3-test-probléma című netflixes sci-fi-sorozatot, hiszen az az alkotópáros készítette, amelyik a Trónok harca utolsó előtti évadaival kitörölhetetlenül berobbant a sorozatkészítés elitjébe. Mégis kár egy új Trónok harcát várni tőlük.” MAGYARUL: szar.
Mégsem kap önálló sorozatot a Trónok harca Havas Jonja: „Nem találtak olyan sztorit, amit elmesélhettek volna, ezért parkolópályára tették a projektet.” – Akkor nem csak Havas Jon nem tud semmit hanem ők sem :DDD

 

SZERDA, MÁJUS 15.:
ERASER EISMAYERHEAD
0
Mario és a varázsHEGYfalak.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn a hét első meleg (és valóságalapú) love storyja 20:30-kor. Érdekes hogy a német sorkatonaság bevezetésekor tűzik műsorra a másságára ráébredő osztrák kiképzőtiszt történetét de hát ilyenek a véletlenek. Charles Eismayer (Gerhard Liebmann) ráadásul olyan kemény hogy a Full Metal Jacketben is megállná a helyét, felesége is van de aztán ő is belefut abba az újoncba akit nem téveszt meg a macsó külső. Mario Falak (Luka Dimic) mindenben a felettese ellentéte és nem is fél tőle. Éles váltás: az Idegen arcokról a többségnek Joe Cornish sci-fije ugrik be de kilenckor ugyanígy elkeresztelt drámát vetít a Magyar Mozi TV. Antiszociális elemek társadalomhoz szoktatása ötven évvel ezelőtt se volt könnyebb, ezúttal fiatalkorú bűnözőt terelne jó útra két idealista lélekbúvár. A kimenetel megtippelhető de Kútvölgyi Erzsébet és Presser Gábor zenéje miatt kötelező. Ugyanitt két órával később 22:55-kor ugyancsak komolyság merthogy Evolúcióként is ezer más dolog voltmár nálunk de Mundruczó Kornél 2021-es alkotása elvileg nem. Korokon átívelő traumák feldolgozása nehéz, ha nem lehetetlen, esetünkben ez a holokauszt ami egyetlen család három generációján hagyott nyomot. Anya, lánya, unoka, ki-ki a maga eszközeivel kezelné a nehéz örökséget, akár annak megtagadásával. Ehhez illően a film is három részre bontható melyek egyetlen snittből állnak, már ezért érdemes próbálkozni vele a húsba vágó látvány dacára is, kontrasztnak meg lássuk mai STÁRok first world problémáit:

Reese Witherspoon rovat:
Reese Witherspoon már elfelejtette, amikor a volt férje beszólt neki, hogy többet keres a férfinél – Ja, elfelejtette, azért olvashatjuk főoldalon, szerencsére azóta a saját lábára állt...ja nem:
6M$ = 1,8 MILLIÁRD FT – Reese Witherspoonra eléggé kiakadtak a Quibi dolgozói: „A Quibi válságban, sorban rúgják ki az embereket, Witherspoon viszont 6 millió dollárt keresett egy felolvasással: hiába, a férje az egyik igazgató.” – Meglepődtem. Ja nem.
Reese Witherspoon szó szerint beragyogta az esős New Yorkot élénk színű kosztümjeiben – Meg anélkül is:
WITHERSPOON BEMUTATJA: A CSÖCSKONTENT – Igen, ilyen egy jó anya:
Felnőtt Reese Witherspoon fia is, a Netflix sorozatában debütál színészként – Inkább ez mint hogy ő is szelfibűnözzön:
Nagy felháborodást keltett a TikTokon, hogy Reese Witherspoon havat evett: „Italt készített a hóból, ami nagyon ízlett neki.” – Majd akkor szóljatok ha BARNA sárga havat eszik. Bár miért ne, pisis jégkásától tuti nem lenne részeg:
Előkerült egy videó a megbilincselt Reese Witherspoonról: „Annyira részeg volt a rabosításkor, hogy még a fejét se tudta rendesen tartani.”Keep calm, van lejjebb:
Reese Witherspoonnak gyerekkorában fogalma sem volt, kik azok a homoszexuálisok: „Az USA egyik déli államában nőtt fel, ahol nagyon szeretik egymást az emberek, de picit azért intoleránsak.” – Döntse le a saját szobrát...ja hogy éppen azon ügyködik?

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 16.:
CSILLAGOKKAL JÁTSZÓ...
0
...nyomtalan tünemény.

Talán érdemes:
20:00-kor megint másfajta szerelem a Cinemaxon Olaszországból amit a nyolcvanas években, különösen Szicíliában nem toleráltak. Az emiatt rendszeresen zaklatók céltáblájává vált Gianni végül Ninóéknál talál munkát-menedéket de mikor a fiúk szülei rájönnek hogy több van köztük barátságnál, nem csak Tűzijáték és petárda fog robbanni. Az ország és az érzések maradnak de háromnegyed tízkor már hagyományosabb romantikázás (Ne játssz a csillagokkal!) érkezik a Duna TV-re melyben hobbiasztrológus utcaseprő (Pilar Fogliati) kerül közös nevezőre more human than human roboton melózó fickóval (Maurizio Fanin). Ezt előbb csak a szülei felé vetített imázs kedvéért vállalja be de aztán szép lassan megkedvelik egymást. Nyom nélkülként is sok minden voltmár nálunk de kilenckor nyolcvanas évekbeli, hazai művészkrimit kapunk a Magyar Mozi TV-n. Kisstílű óracsempész aktuális melója után fut össze a tökéletes bűntényről fantáziáló szellemi szabadfoglalkozásúval (Cseh Tamás). Amaz észre is veszi Buksiban és haverjaiban azt a lehetőséget ami aztán annak rendje-módja szerint (nem) teljesedik be. Fábry Péter rendezése (sok más társához hasonlóan) elsősorban kordokumentum amit Dés László zenéje tesz különlegessé. Közben az HBO-n 20:00-kor I. V. H.-ban eltűnt férfit lát viszont az újságban felesége. A nagy találkozás létrejön és bár a férj amnéziától szenved, párja A szerelem emlékeivel igyekszik előcsalogatni régi énjét. Már egész jól halad amikor váratlanul feltűnik emberünk memóriatörlődés után elvett párja. Leila Bekhti kedvéért belekukkantok, ugyanitt fél tízkor szűk másfél órás doksi a mozgókép-ipar robbanásáról Ruben Östlund producerkedésével. Amint az a címből (És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet!) is sejthető, nem marad ki a politikai vonal sem, sőt azt lehet mondani hangsúlyossá válik benne. Természetesen az első felvételekkel indítanak és mai ésszel lehetetlen felérni milyen hatást váltott ki az állomásra érkező gőzmozdony ugyanabból a plebsből ami mostanság maga is ezerrel gyártja a sekélyesebbnél sekélyesebb tartalmakat. Axel Danielson és Maximilien Van Aertryck sajna nem azt tűzte ki célul hogy rendet vág a média-cunamiban hanem majdnem azt csinálják mint az általuk kritizáltak: egymás mellé szerkesztik a tragédiákat meg a fotózgató-megosztó nyomorultakat. Az üzenet érthető: ha bárki hozzáfér az anno kevesek számára elérhető technikához az ritkán sül el jól. Választhatták volna pont emiatt a mozi históriájának elmesélését az ezeregyedik médiakritika helyett ami mintha csak erősítené azt a mocskot amit ábrázol, lásd Belle Delphine feltűnését. Még mindig itt tizenegykor újabb fejezet a Synanon-sagából de ha már Belle Delphine, akkor:

Szelfibűnözés rovat:
The TikTok Edition:
videó – Új, furcsa trend terjed a TikTokon a férfiak körében: „Van, aki naponta háromszor gondol az ókori Rómára.” – Kitalálom: csak nem a Pompeiiben fellelt seksz-hintóra? Persze jobb ez mint valami veszélyesebb kihívás:
ifaktor Egy férfiakra veszélyes trend terjed a TikTokon – Kamu, visszafele lett felvéve, Iggazzi Fférrffiakk nem használnak TikTokot csak a lúzerek:
A TikTok olasz szupersztárja, Khaby Lame filmes szerepet kapott: „A film címe sokatmondó: 00Khaby.”JAMES BOND LIKES THIS Valóban sokat mond az a dupla nulla az elején :DDD
változtatásokat ígérnek Kiakadtak az influenszerek, mert a TikTok furcsa változtatást kér tőlük – Teljes pucér selfie-t? Ja várj, az asszem AZ ONLYFANS a faszbúk.
Egyre közelebb a TikTok betiltása Amerikában: „Gyorsított eljárásban szavaznak.” – MUHAHA, azt remélem is:
Zacc Óriási TikTok-sláger lett a Kim Dzsongun nagyságát megéneklő propagandaszám – Akinek tetszik az akár csomagolhat és mehet is oda.
Tömeggyártott mesterségesintelligencia-szemét lepi el a TikTokot: „A legújabb generációs tartalomgyártók büszkén mutogatják, hogyan csinálnak MI-generált videókat néhány perc alatt, amikkel aztán több tízezer dollárt keresnek. De az igazi pénz az influenszerképző influenszerkedésben van.” – ...ahol majd megtanítják hogyan lehet betanítani a mesterséges intelligenciát pár másodperces videók gyártására. Asszem mára LESZARHATOM bezárhatom az internetet,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés