2024. 05. 20.
Fej: elcsavarva. (máj. 20-23.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Fej: elcsavarva. (máj. 20-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 20.:
WON'T YOU TAKE ME...
0
...to Zombie Town?

Ünnepi rovat:
A Duna Worldön Pünkösd hétfő alkalmából egyórás magyar doksi, alanya a Szent Ferenc melletti másik híres Jó pásztor, azaz Tours-i Szent Márton élete. Részletekbe menő ismeretterjesztés, kár hogy negyed tizenegykor adják.

Talán érdemes:
Egy csatornával arrébb (Duna TV) és valamivel korábban (20:45) Michel Gondry agymenése. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása azzal játszik el milyen volna ha szakításkor az emlékeket is töröltetni lehetne partnerünk fejéből. BILLY Joellel (Jim Carrey) ez történik, ő pedig az ilyenkor kötelező stációk végigjárása után maga is beiratkozik egy kiadós agymosásra. Ez egyrészt a „szakemberek” lazasága miatt megy félre, másrészt mert ezalatt Joel is rájön kiért hagyta el párja (Kate Winslet). Nem csak a vizualitása miatt kötelező hanem hogy lássuk, Kirsten Dunst milyen nagy utat tett meg a két hete vetített vámpír-interjú óta. Pontban 21:00-kor másfajta, Briliáns válás jön a Mozi Klubra, itt Michele Laroque talál magára férje lelépésekor. Habkönnyű darab amit Kad Merad mellett Nizza ad el, közben a korán kapcsolókat nyolckor a Bárbarátok kvázi-folytatása várja a Film4-en. Jon Favreau ebben már a dirigálást bevállalta, lehet nem kellett volna merthogy a Pofozó pénzmosók hamar kifullad. Stripper felesége (Famke Janssen) testőreként dolgozó fickó (Favreau) feljebb (vagy lejjebb?) lépne az alvilági lépcsőkön mikor főnöke (Peter Falk) némi tisztátalan zsozsó New York-ba szállításával bízza meg. A címzett igazi gangsta (az azóta elég szomorú karriert befutott Sean „Puff Diddy” Combs) de nem ő a fő probléma hanem Bobby haverja, ROY Ricky Slade (Vince Vaughn) aki nem képes betartani a futárok első szabályát. Ez természetesen a feltűnés kerülése volna és a Made kb. akkor ereszt le mikor Ricky sokadjára viselkedik hülyén. Ami egyszer-kétszer poén az ezredszerre fárasztó még Janssennel-Falkkal együtt is. Ugyanakkor (20:00) sematikusan elkeresztelt (Mag) 2021-es német dráma a Cinemaxon melyben kétkezi építési munkás költözik javításra szoruló házba. Ennyi tennivaló (plusz a meló kihívásai) mellett nem szentel elég figyelmet lányának aki az elkényeztetett szomszédgyerekben talál új, rossz hatással levő barátnőre. Megint 21:00-ra ugorva újra élőhalottas dark comedy a Paramount Networkön. A Zombivárost könnyű keverni a Pontypoollal vagy a Holtak nem halnak meggel, utóbbival már csak a másik fő Szellemirtó, Dan Aykroyd jelenléte miatt is. Nos őt nem látjuk sokat ahogy Chevy Chase-t sem, Marlon Kazadi az igazi lead. A helyszín horrorkedvelő kisváros, az itteni moziban gürizik a műfajtól idegenkedő Mike Broadstreet (Kazadi) is. Mikor új film debütál náluk, garantált a telt ház...a nézők legnagyobb sajnálatára akikből walking dead-eket csinálnak a kivetített képek. Hárman ússzák meg: a direktor (Aykroyd), Mike, valamint az ő leendő (?) csaja (Madi Monroe) és innentől a cél a normális állapotok visszaállítása. Mivel (a végén cameózó) R. L. Stine könyvéből készült így agyzabálás helyett lélekszívás lesz vagyis se vérből, sem pedig iróniából nem lesz benne túl sok. Csak Aykroyd és Chase rajongóinak (vagy nekik nem).

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Retinaszaggatóan kék elektromos szedánnal sokkol Dél-Korea: A Hyundai génekkel rendelkező Genesis G80 Magma egy igazi tekintetmágnes.”LESZAROM Wait, a challenger appears:
Magentában és 715 lóerővel sokkol az új BMW M2: „255 extra lóerővel és 300 Nm-nyi nyomatéktöbblettel támad napjaink egyik legizgalmasabb BMW-je.” – Akkor már valami antikot is szarjunk le:
BMW ínyenceknek: oxfordzöld színben, V8-as szívvel csábít vásárlásra ez a 25 éves Alpina B10: „A finoman sportos külsejű régi 5-ös BMW azoknak való, akik szerint az M5 egy picit már túl sok a jóból.” – Finoman szólva LESZAROM.
Tekintetmágnes, méregerős új retró Porschék tűntek fel a színen:
„A 70-es évekbeli versenyautók designjára emlékeztető új sportkocsik teljesítménye eléri a 750 lóerőt.” – Lásd fentebb.
100 millió forint felett nyit Magyarországon az 1000 lóerőnél jóval erősebb új Porsche: „A vadonatúj Porsche Taycan Turbo GT esetében rendesen meg kell fizetni a 2 másodperc körüli 0-100-as sprint árát.” – Tök mindegy mennyibe kerül, ez is ugyanott végzi majd:
Már nemcsak Teslákkal, de elektromos Porschékkal is próbálkoznak víz alatt közlekedni – videó: „Látványos jelenetek, de ha balul sül el egy ilyen akció, akkor a sofőr azt csak magának köszönheti.” – Elektromosság + víz, ugyan mi baj lehet!!4!
Van, aki az egymilliárd forintos Pagani hiperautóját sem félti az árvíztől – videó: „Az Utopiából mindössze 99 darab készül.” – Egymilliárd forint? Bagatell összeg, LESZAROM:
Kilencmilliárd forintba kerül a Rolls-Royce legújabb egyedi autója:
„Az egészen pontos árát nem hozzák nyilvánosságra.” Nem is kell, ahogy a megrendelőket sem:
Még a sokat látott amerikaiakat is meglepte, hogy egy Rolls-Royce-szal cirkálnak a rendőreik: „Ezt még a gazdag Floridában is túlzásnak érezték sokan.” – Szarják le ők is...

 

KEDD, MÁJUS 21.:
BOB MÁR
LOW.
0
Ki figyeli a figyelőket?

Talán érdemes:
Nyolckor nem túl régi neo-noir a Filmbox Premiumon melyben Liam Neeson bújik Philip Marlowe bőrébe (ez egyben a századik filmje is). A cinikus detektív aktuális ügyét echte fémfatál (Diane Kruger) hozza házhoz: keresse meg drogügyletekbe keveredett szeretőjét. Marlowe csak Nico Peterson meggyilkolására talál bizonyítékot de Clare azt állítja találkozott vele. A leányzóhoz tartozik még egy mama is (Jessica Lange) aki bár oldschool halivúdi ikon de most is rejtélyes végzetasszonya. Neesonnak nagy Bogart cipője ahogy Neil Jordannek is az elődeié de a main offender így is a szkriptért felelős William Monahan. Egynek jó (főleg Colm Meaney miatt) de a klasszikusokhoz nem ér fel, érdekesség hogy bár a Chandler által kitalált karakterre épít de NEM ő írta az alapul szolgáló művet hanem Benjamin Black és 2014-ben (The Black-Eyed Blonde). Egy órával később (21:00) a minapi Kukkolók 1985-ös hazai előfutára a Magyar Mozi TV-n a Valaki figyellel. Anyagi gondokkal küzdő, feleségétől épp elváló tanár (Vallai Péter) a mások életével és intim pillanataival teszi elviselhetővé a magáét. Hamarosan összekötheti a kellemest a hasznossal mivel hivatalosan is ráállítják a párocska nőtagjára ugyanakkor az sincs kizárva hogy csak képzeli az ajánlatot, így találva ürügyet a hobbijának. Tíz előtt öt perccel lassan húszéves franciázás a Filmboxon amiben a Beatles igazságát cáfolnák meg miszerint can't buy me love. Tipikus lúzerre (Bernard Campan) ráesik a lottóötös és Monica Bellucci megpillantásával számára is Eladó a szerelem. Az ár borsos: havi százezer euró, telik rá a négymillás nyereményből de feltűnik Daniela egykori kitartója (Gérard Depardieu). Bertrand Blier sekszkomédiájának legfőbb erényei (LOL) Bellucci idomai, mutogatja is őket, addig se az újrahasznosított sztorira figyelünk.

Turisztikai rovat:
Hoppá! – Páratlan munkalehetőséget kínál egy utazási portál – Az úti cél lakói lájkolták ezt:
Ezrek tiltakoznak a Kanári-szigetekre érkező turistaáradat ellen: „A sok turista miatt már fenntarthatatlan a helyi lakosok élete.” – Én eddig azt hittem hogy belőlük élnek.
Mutatjuk Európa 10 legszebb eldugott tengerparti nyaralóhelyét: „Hogy ne kelljen küzdeni a legjobb helyekért a strandon.”MAGYARUL: ezután oda fog menni mindenki.
Egy toszkán kisváros elnémította harangját a turisták miatt, a helyiek viszont nem tudnak nélküle aludni: „Pienzában ezentúl éjszakánként nem szólal meg a főtéren álló óratorony harangja, de ennek nem mindenki örül.” – Ha csönd van akkor azabaj, ha zajonganak a turisták akkor meg azabaj:
Nem tudnak aludni a milánóiak, ezért a város betiltaná az éjszakai fagyizást és pizzázást az utcákon: „Megtiltanák az éjszakai fagylalt-, pizza- és italárusítást is a kiülős helyeken.”Keep calm, majd csúcsidőben...ja akkor sem:
Velence meglépte: mostantól fizetnie kell annak, aki csúcsidőben akarja látni: „A turisták 5 euróért válthatnak belépőt. Ha valaki bliccel, és lebukik, 50–310 eurós büntetést kaphat.” – Hát még ha fára is mászik mellé...ja azt nem fog, Spanyolországban sem:
Többé nem találni meg a térképalkalmazásokban, melyik busz visz Barcelona legszebb parkjához: „A Güell park közelében élők már évek óta kérik ezt, mert nem tudnak hazajutni a sok turistától.”Streisand Effect likes this!
Külföld – Drótkerítéssel védekezne a bunkó turisták ellen a Fudzsi alatti kisváros: „A helyiek megunták, hogy a külföldiek egy szupermarket alatt fotózkodnak, és miután a táblák nem működtek, drasztikusabb megoldáshoz nyúlnak.” – Tegyék ezt a turisták is, várja őket az Aokigahara erdő.

 

SZERDA, MÁJUS 22.:
DE MI LESZ MARGAUX-VAL?

0
Ha ló nincs, marad a KOMIKUS szamaritánus.

Talán érdemes:
HBO, 20:00Szamaritánusként voltmár nálunk egy Martin Sheen-komolykodás de Stallone super heróját is így hívták hivatalos haláláig. Előtte persze legyőzte gonosz ikertestvérét, Nemezist de EMERALD Granite City-be ettől még nem köszöntött be a béke mert Samaritan távollétében a piti bűnöző MILEY Cyrus (Pilou Asbak) bitorolta el birtokát. A Zigasságosztó egykori követői közül a leglelkesebb (Javon Walton) bálványa keresésére indul aki Stanley Kominskiként, kukásként SZÜLETETT ÚJJÁ vonult nyugdíjba és már semmi kedve a világmegváltáshoz... Utána kilenckor something completely different a Mozi Klubon: felesége halála után egyedül maradó tengeri medve (James Cosmo) mellé lánya (Catherine Walker) felfogad egy segítőt. Annie-t (Brid Brennan) először nem fogadja kitörő örömmel a ház ura de végül ő lesz A tengerész szerelme, tovább bonyolítva az amúgy sem egyszerű családi viszonyokat. Lassú, bölcselkedős opus komoly témákkal, mára ez a legjobb választás. Ugyanebben az időben a Moziverzumon kétéves horror a manapság divatos technika veszélyeiről. Az upgrade-elt lakások lassan önálló személyiséggel bírnak így Margaux, a gyilkos otthon is, „aki” vendégeit változatos módon de ezerszer látott sorrendben ritkítja. A sekszy csajt füves hülyegyerek követi a halállistán, Margaux-t a tudásvágy vezérli tetteiben: logikus szerkezetként értené meg a gyilkosság logikátlanságát. Másfél órában, gagyi CGI és egyéb effektek nélkül jobb volna, a többit már 1999-ben ellőtte egy Disney-s family movie (Smart House).

A dolgok internete rovat:
The Okosotthon Edition:
Aki beszkenneli telefonjával a lakását, még ki is törölheti a régi bútorokat, hogy lássa, hogy néznének ki ott az újak – ...és akkor már a bejárati ajtót is okosítsuk ki:
A zár, amitől okos lesz az ajtód: „Többet nem kell a kulcsodat keresgélned, elég, ha nálad a telefonod.” – Jó ötlet!!! Ja nem az:
Közel sem olyan biztonságosak az okosotthonok, mint gondolták: „A Georgiai Egyetem kutatói olyan alkalmazást írtak, ami szinte minden védelmi rendszert kijátszott.” – Még jó hogy a bűnözők nem tudnak ilyesmit...ja de:
Hogyan védekezzünk, ha pajszer helyett laptoppal jön a betörő?: „Kényelmes, ha a bejárati ajtót is a telefon nyitja, de sajnos a bűnözők is haladnak a korral.” – Nem kell nekik, mert:
Ezért vigyázzon, mit rendel a Temuról: tálcán kínálja a lakása elől az élő videóképet gyakorlatilag bárkinek egy kütyü: (...) biztonsági rések tátonganak néhány olyan videós kaputelefon esetében, ami több néven is kapható volt számos nagy internetes áruházban – sőt, még kiemelt termékek is voltak több helyen.” – Hát a betörők számára azok is, szerencsére az európai-amcsi kamerák biztonságosak. Ja nem:
Valóra vált rémálom: mások nézhettek bele az otthoni biztonsági kamerák képeibe, 13 ezer ember előtt jelent meg ismeretlenek lakása: „Épp egy szolgáltatáskiesést okozó hibát igyekeztek orvosolni az otthoni biztonsági kamerás szolgáltatást nyújtó Wyze-nál, de valami félrecsúszott: egy időre mások kameraképei jelentek meg 13 ezer felhasználónál.” – Egyedi eset...ja nem az:
reaktor – Okos otthon mindenre elég egy gombnyomás?: „Az otthonlét jövője: okos termékek, ha szeretnénk „zöldebbek” lenni kényelmesen.” – Sőt, már gombnyomás se kell:
Az IKEA legújabb intelligens otthoni eszköze kiszimatolja, ha rossz a levegő, és akár tenni is tud ellene: „Vindstyrka néven mutatkozik be az IKEA levegőminőség-mérő újdonsága, mely az okosotthonhoz csatlakoztatva a levegőtisztító berendezést is szabályozni tudja, ha annak szennyezettsége elér egy meghatározott szintet.” – ...vagy épp ő maga likvidálja a tulajt mint Margaux :D

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 23.:
DUNQERENGŐ

0
Nem lennénk a helyükben.

Ajánlott:
Az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenckor kezdik a Robert Merlétől adaptált Két nap az életet. Ez a nemrég Nolan által feldolgozott Dunkerque-i csapatkivonásról szól amiben Merle maga is részt vett, filmbeli alteregóját pedig Jean-Paul Belmondo játssza. Már ennyi elég volna az ajánlottsághoz de ott van még Maurice Jarre zenéje valamint Henri Verneuil aki olyannak mutatja a vesztes csatát és a menekülést amilyen az valójában volt (pánikszerű és reménytelen).

Talán érdemes:
A Film4-en nyolckor P. Diddy e heti második jelenése egy börtöndrámában (Szörnyek keringője) ami illik a mostanában róla érkező hírekhez. Emberünk a halálsoron vár a bő tíz év után esedékes kivégzésre, együttérző őre (Heath Ledger) öngyilkos lesz, vele veszekedő apja (Billy Bob Thornton) pedig az elítélt feleségétől (Halle Berry) remél utólagos bocsánatot. Még mindig 20:00-kor iráni-amerikai bazi nagy lagzi az HBO-n és a Perzsa család lenni New York nem primitív poénokra hanem a kulturális különbségekre teszi a hangsúlyt, pld. a legidősebb lányra aki minden tradícióval szembemegy (leszbikus és még író is). Ugyanezen a néven (Persian Version) van egy rövid doksi de ezt már tényleg csak a fanatikusoknak mondom, ők amúgy ki fogják szúrni a táncjeleneteket amik inkább Indiára jellemzőek. Ugyanitt 21:45-kor betekintés az épp zajló fesztiválba avagy milyen Cannes a kulisszák mögött, ezt követi tíz után öt perccel egy újabb személycserésdi a Dunán. A Ha a helyedben lennékben Alessandro Tiberi igyekszik kettőnek tűnni, az általa alakított ikerpár egyik tagja hamisítatlan hippi, a másik felelős vezető apjuk cégénél. A bevált ülésrendet a papa (Roberto Citran) bolygatja meg harminc napra, így téve őket próbára hogy vajon érdemesek-e az örökségre.

Konteó rovat:
The Rovarevés Edition:
Valami zizeg a lisztben? – Szabadulj meg a konyhai kártevőktől!: „Mi a közös bennük? Kukac, moly, zsizsik, kis barna bogár, apró piros rovar vagy a hangya. Hogyan lehet megszabadulni tőlük? Tippek az eltüntetésükhöz.” – Bele kell őket keverni az épp készülő kajába:
Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta videó: „Becslések szerint a rovarok piaca Európában 2030-ra akár hárommilliárd eurót is érhet. A házi tücskök élelmiszerként való felhasználását például 2023 óta engedélyezi az Európai Unió. És azóta egyre több szakács fantáziáját foglalkoztatja a kérdés, hogy hogyan lehet őket felhasználni. Egy olaszországi startup például pizzatésztához gyárt belőlük lisztet. De mit szólnak ehhez az olaszok? Zseniális ötlet a klímaváltozás elleni küzdelemben vagy frontális támadás az olasz konyhával szemben?” – Majd a tücsökjogi aktivisták eldöntik, addig zabáljatok hangyát:
Nem minden hangya íze ugyanolyan: „Amerikai kutatók négy hangyafaj ízprofilját elemezték, hogy segítsék az élelmiszeripart a minél finomabb rovaralapú élelmiszerek előállításában.”Wait, a challenger appears:
A növényi alapú hús után itt a húsalapú növény: marhahúsos rizst csináltak dél-koreai kutatók – Pedig Észak-Koreához jobban illenének az effajta felfedezések: „A szakértők remélik, hogy később a marhahúst teljesen kivehetik az egyenletből, és kisebb környezeti lábnyommal rendelkező, tápanyagdús ételt készíthetnek.” – Le vannak maradva, már az agyevés a menő:
Agyat enni nem is annyira bizarr dolog: „Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.”ZÖLD SZÓJA WHEN? LOL Reza Aslan meg az aghori haverja lájkolta ezt!!4!négy
Bizarr dolgot talált egy fiatal nő az egyik gyorsétterem fagyijában – Kutyahúst, agyvelőt vagy négy ízű tücsköt? LOL!!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés