2024. 05. 25.
ElCSÁPulva (máj. 25-26.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
ElCSÁPulva (máj. 25-26.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 25.:
SHAFT ELÉG PENGE!
0
The kind type.

Talán érdemes:
A Filmbox Premiumon nem állatosdi lesz műsoron nyolckor hanem II. VH-s darab. Wolf Houndnak a nácik ama osztagát hívták amelyik a szövetségesek lelőtt repülőit javította meg hogy azok aztán saját katonáikkal megpakolva újra felszállhassanak, káoszt és pusztulást hozva a felszabadítók soraiba. Legutóbbi zsákmányuk a repülő erődként (Flying Fortress) ismeretes Boeing B-17-es, ennek legénységét kéne kimenteni az elfoglalt Franciaországból és mivel B-movie-ról beszélünk, ehhez elég egyetlen vadászpilóta. Michael B. Chait rendezésének javára írható hogy végig eredeti (!) gépeket látunk és a CGI-t igyekeztek minimumra szorítani. Bár hitelesség és szövegek terén már nem teljesít jól de egynek elmegy, ugyanabban az időben (20:00) nem túl régi sorozat az HBO3-on, egyből több résszel. Rátermett ügyvédnő (Emma Appleton) bizonyítja be zaklatással vádolt ügyfele (Colin Morgan) ártatlanságát majd vőlegényét is otthagyja érte ám a Gyilkos típus valódi énje hamarosan megint előtör. Fél kilenckor a Szabadság, szerelem észt társa a Cinemax 2-őn (vagy holnap ugyanitt 11:40-kor). A kis ország a nagy változások évében, 1990-ben kerül szembe a Szovjetunióval, igaz hogy csak kosárlabdapályán. Csapatuk, a Kalev meccse több lesz sporteseménynél (főleg a balti államok küszöbön álló függetlenedésével) de edzőjük ebben a miliőben is ügyel a korrektségre és hogy játékosai ne az ellenfeleiken töltsék ki a SZU-val szembeni érzéseiket. Kereken 21:00-kor folytatódik Luisa Spagnoli története az M5-ön (már ha nem a múlt hetit ismétlik mert nem egyértelmű), utána a TV2-őn John Singleton 2000-es blaxploitation-újrázása 22:30-kor. Az öreg Shaftnek az unokaöccse (Samuel L. Jackson) is rendőr aki az általa korábban letartóztatott de társadalmi státusza miatt érinthetetlen gyilkost szeretné újra rácsok mögé dugni. Ehhez meg kéne találnia gyilkossága szemtanúját (Toni Collette) amihez nem sok segítséget kap korrupt kollégáitól. Főgonoszként Christian Bale hozza amit az ezzel párhuzamosan forgatott American Psycho-ban, további érdekesség Gordon Parks cameója.

A seksz, a szipu rovat:
Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás: „Az egy főre eső éves sörfogyasztás 136 literről 128 literre esett tavaly.” – Ezek szerint nem csak nálunk vannak problémák, sebaj, iszok helyettük is:
Bórkóstolás kezdőknek: így érdemes nekiállni – Továbbra is csak sör lesz de abból rögtön két üveg.
ejha Bepanaszolta a dílerét a rendőrségen egy nő, mert rossz drogot kapottAsking for it level over 9000.
We <3 Budapest Illegális szeszgyár működött az egykori templomban – ...avagy megelőztük a Beer Church-öt.
Ezért ne tárolja a hűtőszekrényben a bontatlan bort – Sört iszok, nem érint.
Nem lehet már sörözni a spanyol strandokon – Ez sem érint mivel nincs pénzem utazgatni.
Sofía Vergara úgy érzi, a kora miatt már nem válogathat a férfiak között – Jajj dehogynem csak lejjebb kell adnia az elvárásaiból és akkor még írhat is róla:
Esszét írt a 72 éves színésznő arról, hogy soha nem volt olyan jó a szexuális élete, mint most: „Jane Seymour szerint nem kell leállni a szexszel hatvanéves kor felett sem.” – Nem is azzal kéne leállnia hanem a magamutogatással:
paparazzi Jane Seymour vakrandijáról vallott: az egykori Bond-lány összejött a fia egy barátjának édesapjával – Ez igen, ilyen egy echte HOMEWRECKER anti-ageista empowered woman!44!négy

 

VASÁRNAP, MÁJUS 26.:
SALOUM BOMBAY BANGUI
0
Hey mother, where are my sandworms?

Ismétlés, de ajánlott:
...főleg ha bírjuk a monstre űroperákat mert Denis Villeneuve továbbra sem megy két és fél óra alá. A 2021-es Dűne esetében ez legalább érthető, a könyv hangulatát se a Lynch-féle feldolgozás, sem a minisorozat nem adta át (a Jodorowsky-félét meg hiába várjuk). Újszülötteknek zanzásítva a lényeg: Paul Atreides (Timothée Chalamet) csillagközi játszmák közepébe kerül mikor családját, az Atreides-klánt bízzák meg az Arrakis bolygó és az ottani fűszertermelés felügyeletével. Említett tudatmódosító anyag elengedhetetlen az űrutazáshoz de kinevezésük igazi oka hogy félreállítsák és felmorzsolják őket a Harkonnenek intrikáin és merényletein. Frank Herbert az iszlám alapításán túl sok más filozófiai-vallási irányzatra is utalt, ez volt az egyik amiért megfilmesíthetetlennek gondolták. A másik ok a technika ami mára utolérte a szerző vízióját ahogy a kanadai enfant terrible is még jobban kezeli az egyszerre minimális és gigantikus effekteket. Az űrhajók, az aratógépek, a férgek, a fremenek támadásai olyanok amilyennek mindig is lenniük kellett volna, ugyanígy a karakterek is részletgazdagabbak: a Harkonnenek betegek, Paul Atreides jellemfejlődése sem percek alatt megy végbe. Hogy miért került ide ha két éve voltmár? Bemelegítőnek a jövő heti 2. rész elé és mert azóta én is átértékeltem, a hibáit meg elfogadtam. Sokan a Babylont tartják a Covid utáni Nagy Moziélménynek de a Dune köröket ver rá, sznobok és popcorn movie-k rajongói is jóllaknak vele, nyolckor irány az HBO!

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn afrikai spagetti western fél kilenckor, dicső múlt helyett a kétezres évek elején, jó, rossz és csúf helyett Bangui három hiénájával akik a Vadnyugat helyett Nyugat-Afrikában, közelebbről Saloumban dekkolnak. Direkt nem tevékenykedést írtam mert szünetet iktatnának be nem túl sikeres emberrablásuk után de ezt is könnyebb mondani mint megtenni. A sziget ahol tábort ütöttek a mágia földje melynek hatása alól nem képesek kivonni magukat, főleg a bandavezér akinek még társai előtt is van rejtegetnivalója. Kézzelfoghatóbb fenyegetést jelent az a néma kiscsaj aki a rendőrök előtti hallgatásáért cserébe velük tartana. Jean Luc Herbulot minimum három-négy zsánert kever, a főcsapás az említett olasz irány ami aztán tarantinós leágazásokat, amcsi akciózást SPOILER és Predatoros természetfeletti csavart SPOILER VÉGE kap. Pontban 21:00-kor female bonding a Mozi Klubon Diane Keatontól aki Delia Ephron könyvét adaptálta annak nővére, Nora segítségével. A Női vonalak nem leplezetten a lányok papájának, Henry Ephronnak állít emléket bár itt három testvér búcsúzna súlyos beteg apjuktól (Walter Matthau). Van köztük magazin-tulajdonos (Keaton) meg szappanopera-színésznő (Lisa Kudrow) de a felelősség java a buliszervező Eve-re (Meg Ryan) hárul. Egy biztos, Lou-val valamennyiüknek felemás viszonya volt ahogy azt mi is megtudjuk a flashbackekből, ez megnehezíti a búcsút ahogy hősnőink egója is. A legerősebb láncszem Matthau aki miatt még a sznobok is belenézhetnek, Keaton kamera előtt-mögött ugyanúgy túltolja (Ryan dettó, de ő csak az egyik oldalon).

Friss hírek a filmgáláról:
Mezítláb tiporják el a dresszkódot Cannes-ban a sztárok – ...mármint tiporták 2023-ban, azóta újra arról szól, amiről:
GALÉRIA Cannes-i Filmfesztivál: Szőnyegen a szépség, a luxus és az álom – ...majd az ébredés:
A Furiosával együtt száguldottak be az óriási csalódások Cannes-ba: „A cannes-i filmfesztivál harmadik napjára időzítettek kettőt is a legjobban várt amerikai filmekből (...), a Furiosa azonban sajnos nem képes meggyőzni a létjogosultságáról, míg Francis Ford Coppola saját pénzből finanszírozott nagyszabású víziója, a Megalopolis minden idők legnagyobb cannes-i fiaskói közé fog bekerülni. Folytatódik helyszíni podcasttudósításunk a Riviéráról.”Mega tervek, giga bukás. Szegény Coppola: valamikor menő volt de már csak a lánya jut róla eszébe mindenkinek, hiába a STÁRok:
Adam Driver megállítja az időt Coppola régóta várt filmjének teaserében – Uncsiii, szerencsére van nála izgalmasabb:
Emma Stone meghozta a tébolyt Cannes-ba: „A negyedik nap már a tizediknek érződik Cannes-ban, de végre csak jó filmeket láttunk. Emma Stone (...) újra szemérmetlenül fura és vicces, Barry Keoghan önmaga suttyósított változatát hozza (...), Richard Gere pedig elindítja a kilencvenes évek hollywoodi sztárjainak nagy reneszánszát Cannes-ban. (...)” – A tébolyt nem Stone hozta, ott volt az nélküle is:
Cannes-ban zombik maszturbálásaként ábrázolták a világpolitikát: „Az első hét végére egyre furcsább lett a cannes-i filmfesztivál hivatalos programja. Nagy díjesélyessé lépett elő egy nővé operált drogbáróról szóló musical, miközben Cate Blanchett Angela Merkelt idézi meg maszturbáló élőhalottaktól körülvéve.”Év filmje, kihagyom.
Ennyi ember még sohasem nevetett együtt Cannes-ban: „Második hetében sem lankad a cannes-i filmfesztivál, tovább záporoznak a remekművek, polgárpukkasztások és csalódások. Mai podcasttudósításunkba jutott mindháromból és végre a komédia műfaja is képviseltette magát a programban.”HA HA VERY FUNNY SCARY:
Demi Moore testhorrorjánál semmi nem szólt nagyobbat Cannes-ban: „A cannes-i filmfesztivál félidejéig hiába vártunk az idei ötcsillagos remekművekre. A sok csalódás és korrekt, de nem kiemelkedő versenyfilm után senki sem gondolta volna, hogy Demi Moore visszatérésétől lesz hangos a Riviéra. (...)”Keep calm, a legendák sincsenek elfelejtve:
Brando és Mastroianni szelleme is megjelent Cannes-ban: „Végéhez közeledik a 77. cannes-i filmfesztivál és vele együtt helyszíni podcast-tudósításunk is. Az utolsó előtti részre azonban jut még beszámoló A nagy szépség rendezőjének sajnálatos mellélövéséről, egy portugál csodáról, valamint az Utolsó tangó Párizsban forgatásának traumáiról női szemszögből.”MAGYARUL: ők is készülhetnek az eltörlésre :SSS

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés