2024. 05. 27.
Tükörképben marad (máj. 27-30.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tükörképben marad (máj. 27-30.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 27.:
NORM MALES?

0
Már megint csak őket látom mindenütt!

Sznobriadó rovat:
Az M5-ön a klasszikus zene rajongóinak kedveznek az ötven éve rendszeresen hozzánk látogató Kobayashi Ken-Ichiróval: előbb egy interjú kilenckor a Kontúrban majd az MR Szimfonikusokkal adott idei koncertje 21:20-kor ugyanitt.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:15-kor) dramedy Benoit Poelvoorde-del. Ő lesz az a szklerózis multiplexben szenvedő apuka aki állapota dacára sem hajlandó külső segítséget igénybe venni. Nem is kell amíg a lánya (Justine Lacroix) gondját viseli de mikor rájuk küldenek egy szociális munkást fenn kell tartaniuk a Normális látszatot. 20:30-kor a Cinemax 2-őn (vagy holnap ugyanitt 11:20-kor) Stefanie Zweig könyvének adaptációja. Hitler zsidótörvényei miatt az addig bíróként tevékenykedő Walter Redlich (Merab Ninidze) a fekete kontinensen, gazdálkodással kezd új életet. Hamarosan követi családja többi tagja is, így élnek Hontalanul Afrikában merthogy középosztálybeli európaiként nem képesek teljesen beilleszkedni, Németországban pedig a biztos halál várná őket. Kilenckor a Bolondok éneke csendül fel a Magyar Mozi TV-n ama sárga házban ahova idegösszeomlása után kerül be a magyar származású francia orvos. Mivel a bentlakókkal jobban megérti magát mint a „normálisokkal”, maradna is köztük de van pár elintézendő dolga odakint. Bereczki Csaba ritkán adott műve főhajtás az előképeknek (Száll a kakukk..., Varázshegy), Julie Depardieu és Maia Morgenstern miatt is kihagyhatatlan. Háromnegyed éjfélkor nem túl régi Év filmje az HBO-n. 2022-ben Alex Garland húzott Jordan Peele-eset úgy stílusban (horror) mint címben (Ők, angolul Men). Friss özvegy (Jessie Buckley) vidéki kísértetkastélyban dolgozná fel manipulatív férje öngyilkosságát (vagy balesetét?), vendéglátója (Rory Kinnear) olyan is mint az effajta épületek komornyikjai. A falu male populationje sem százas, ezt elsőként egy pucéran rohangáló őrült (Rory Kinnear) jelzi, a nő jelenti is a zsarunak (Rory Kinnear). Ott van még a keresztény közhelyeket megtestesítő pap (Rory Kinnear) meg az agresszív kiskölyök (Rory Kinnear), és akkor a kocsma törzsvendégeit (Rory Kinnear) nem említettem. Az általánosító üzenet fapados, a végkifejlet extremitása elterelheti figyelmünket a megfejtésről SPOILER ami az Édenkertbeli önmarcangoló újjászületésben keresendő SPOILER VÉGE. Akinek sok(k) volt az Anyám! az bele se vágjon még Geoff Barrow (Portishead) zenéje ellenére sem.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat.
Béranya fogja megszülni Khloé Kardashian és Tristan Thompson második gyerekétLESZAROM a többi leendő anyukával együtt:
Kendall Jenner azt hitte, mostanra már anya lesz – Tehet róla, tehetne ELLENE érte, bár inkább ne.
Szakíthatott Timothée Chalamet és Kylie JennerLESZAROM, magánügy.
Kendall Jennert melltartó nélkül lépett utcára, alig ismerni rá Jonah HillreNÁLATOK MEG TOVÁBBRA SINCS KORREKTOR LESZAROM.
Ön szerint jól döntöttek? Szavazzon! Jennifer Loper és Kylie Jenner is frizurát váltottLESZAROM, azóta változott a divat:
Kylie Jenner rövid frizurája extra nőies – ...ahogy a „ruhája” is:
Kylie Jenner átlátszó ruhában tündökölt a párizsi divathétenZENDAYA LIKES THIS akarom mondani SÚLYOSBÍTVA AZT, AMI AMÚGYIS LESZAROM.
Sokkoló méretű derékkal jelent meg a Met-gálán Kim Kardashian: „A híresség a fizikát és az anatómiát is meghazudtolta a megjelenésével.” – És hogy mit nem hazudtolt meg? Hát az IQ-ját.

 

KEDD, MÁJUS 28.:
ARGENTIN TANGÓ GYÁSZINDULÓ
0
Az ügyvédek néhány nehéz napja.

Talán érdemes:
A Cinemaxon jó hosszú bírósági dráma nyolckor. Argentína, 1985, áldozataik ügyvédei vonják felelősségre a hivatalosan megdöntött de azért még itt kísértő junta vezetőit. Luis Moreno Ocampóra (Peter Lanzani) és Julio Strasserára (Ricardo Darín) nagy nyomás nehezedik: egyfelől ott vannak a vádpontok (eltűnések, kínzás, nemi erőszak), másfelől meg az őket és rokonaikat érő fenyegetések. Nehéz ennyire érzékeny témához túlzások nélkül hozzányúlni de Santiago Mitre megoldotta, azt is hogy a 140 perc fel sem tűnik a végére. Egy órával utána (21:00) picit hasonló hazai darab az M5-ön melynek szerelmeseit 1968-ban már „csak” megfigyelték (plusz tudtukon kívül tartották nekik a gyertyát). Az ok feltehetőleg hátterükben keresendő: a srác műegyetemi hallgató, a lány meg az angol követségen melózik. Egy szerelem rekonstrukciója ötven évvel később szinte lehetetlen de a pár férfitagja mégis megkísérli hogy kiderítse, őszinték voltak-e partnere érzelmei.

Ajánlott:
Szintén az M5-re, de kora délután (14:50-kor) érkezik a mai legjobb program. A hetvenes években már szabad volt a II. V.H. utáni kormány túlkapásairól beszélni, így kaphatott zöld jelzést az Apám néhány boldog éve. Török János (Lohinszky Loránd) újra talpra állít egy kémiai üzemet, az önmegvalósítás mellett az idealizmus is fűti. Hazáját szolgálná az itt kevert orvosi anyagokkal de a rendszer nem köszöni meg neki. Örök érvényű alkotás Simó Sándortól Tamássy Zdenkó zenéjével valamint Bujtor Istvánnal és Garas Dezsővel (sőt, a nagyon fiatal Müller Péterrel).

A természet visszavág rovat:
Videó: két és fél percig kergettek egy focipályára beszökött mosómedvét Philadelphiában: „161 másodperc és egy kuka kellett a nem mindennapi sporttörténelmi pillanathoz.”Wait, a challenger appears:
Méhraj támadása miatt szakadt félbe az Alcaraz-Zverev teniszmeccs: „Voltak már izgalmas teniszbotrányok, de a méhtámadás azért mindenkit meglepett Indian Wellsben.” – Akkor végül is nem félbeszakadt a meccs hanem a méhek nyerték meg.
Delfinraj kísérte a szörföst, és még a bajnokságot is megnyerte – videó: „Gabriela Bryan nem csak a győzelem miatt fog emlékezni erre a versenyre.” – Hanem azért is mert olcsón megúszta:
Kardszárnyú delfinek süllyesztettek el egy jachtot a Gibraltári-szorosban: „Kutatók szerint az állatok csak játszottak.” – Biztos az utasok is így gondolták. Mi is a kardszárnyúak elterjedtebb neve?...ja igen: gyilkos orka.
Rejtély, hogy a kardszárnyú delfinek miért süllyesztenek el hajókat: „Tanulékony, többtonnás állatok a kormánylapát és a tőkesúly ellen: fix egyes. A delfinek valószínűleg nem akarnak rosszat a rongálással, de az egyik elméletben egy traumatizált nőstény is szerepel.” – Meglepődtem hogy nő van a sztoriban...ja nem.
Elszabadult ló vágtatott az autók közé Szentendre belvárosában – videó: „Az állat a 11-es főúton okozott felfordulást.”Keep calm, London így is jobban teljesít:
Külföld Elszabadult öt ló London belvárosában, a hadsereg segítségével fogták be őket: „A lovak forgalmas utakon rohantak végig, egyikük egy parkoló turistabusznak is nekiütközött.” – És ha eleve a turistákat célozta meg?

 

SZERDA, MÁJUS 29.:
SZELLEMEKKEL
SUTTOGÓ NYOMOZÓ
0
Tenor ma, tenor holnap is?

Talán érdemes:
Mára csak két jóság jut, elsőként nyolckor tavalyi komolyság az HBO-n Zach Braff rendezésében. Ígéretes fiatal nő (Florence Pugh) vezetés közben telefonál, a balesetben meghal vőlegénye (Chinaza Uche). Ha úgy vesszük innentől magát bünteti (opiát-függőség) és neki is kell Egy jó ember aki felrázza az önpusztításból. Ez apósa (Morgan Freeman) aki visszavonult rendőrként látott már egyet s mást. Freemanen kívül még az Allison anyját alakító Molly Shannonra érdemes figyelni. Az M5-ön krimisorozat kezdő epizódja 22:40-kor a fasizmus előszobájában álló Olaszországból, egész pontosan Nápolyból. Az első megbízás noir, némi Hitchcockos beütéssel csak ebben operaénekest ölnek meg. A tettes lehet bárki a feltörekvő kollégától a válni szándékozó feleségig, a politikai vonal sem kizárható (az illető úr Mussolini barátja volt). Amit a gyanúsítottak nem sejtenek az az hogy Luigi Alfredo Ricciardi nyomozását az elhunytak is segítik szellemként.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Boeing Edition:
Mennyibe kerül egy repülő?: „Ha van 20 milliárd forintod, már vehetsz egy Boeing utasszállítót magadnak.” – Köszike kihagyom, elég róluk a híreket olvasni:
Két hónap alatt a második Boeing-informátor halt meg: „Joshua Dean a Boeing egyik beszállítójának minőségellenőrje volt.” – Kár érte, kiváló ügynök volt.
Elszabadult egy ló a repülőgépen, a Boeingnek vissza kellett fordulnia: „A biztonságos leszállás érdekében 20 tonna üzemanyagot engedtek az Atlanti-óceánba a magasból.” – Elég lett volna a lovat kidobni, elvileg tud úszni. Vagy az a víziló?...
Megnyitották az első Boeing-gyárat Kínában: „A 737 MAX-gépcsalád tagjain végeznek utolsó simításokat. Csak Kínában 1500 gépet rendeltek.” – Ez már tuti biztonságos lesz. Mármint biztosan nem fognak kiderülni a hibái:
Lezárult a rendőrségi nyomozás, öngyilkos lett a Boeing volt alkalmazottja: „A holtteste mellett talált jegyzetfüzet szerint a férfi nehézségekkel küzdött.”SEEMS TOTALLY LEGIT!
Megint elhalasztották a Boeing első, embert szállító űrkapszulájának fellövését: „Másodszorra módosítanak időpontot, a Starliner május 25-én indulhat el, ha megszüntetik a héliumszivárgást.” – A Challenger legénysége lájkolná ezt ha még tudnák.
Műszaki hibák a Boeing gépeken: újabb belső szakember beszélt hiányosságokról: „A férfi szerint a beszállító alkatrészein esetenként 200 hiányosságot is talált. Korábban két szakember hasonló állításokat fogalmazott meg, idén mindketten meghaltak.” – ...és hol van még a vége!!44!!négy!!

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 30.:
BÁTOR SIR JAMES BOND!

0
Egy szép napon ez mind az övé lesz.

Talán érdemes:
Az HBO-n az utóbbi idők legjobban hype-olt dokuja nyolckor. A reklámhadjáratnak köszönhetően Emma és Eddie Lovett párosát azok is ismerik akik csak a Mezzót nézik nyomtatott formában, pornót meg még úgysem. Lovették ebből élnek, külső szemlélő számára irigylésre méltó módon de A képen kívüli valóság korántsem ilyen szép. A munka összeköti őket de kapcsolatuk nem kihűlt hanem egyenesen toxikus: játszmázások, marakodás, verbális-testi bántalmazás. Nincs ki mellé állni, mindkét fél hibás és még az sem biztos hogy a szakmájuk tette őket ilyenné. Értékelendő hogy az illúzióromboló részeket sem vágták ki (sőt!) ám ezen a szinten már a közönség sem lehet biztos hogy ez őszinteség vagy kalkulált szimpátiakeltés. Hörcher Gábor megmutatta az OnlyFans másik oldalát filmjével amit valószínűleg pont azok fognak kihagyni akiknek szólna, ugyanitt 21:40-kor ugyancsak doksi. A Csók a jövőbe a Szarajevó ostroma alatt sem hallgató művészeknek és az őket támogatóknak állít emléket, főleg Bill Carternek és a U2-nak, utóbbi a háború lezárása után koncertet is adott a városban. A hangsúly természetesen nem rajtuk hanem a helyi túlélőkön van, archív és mai felvételekkel. A Film4-en negyed tizenegykor (vagy holnap ugyanitt 10:30-kor) magyar-amcsi-angol koprodukciós mese Mark Twain nyomán ahol Egy kölyök Artúr király udvarában lezavart kalandjait követhetjük. Calvin Fuller (Thomas Ian Nicholas) jött, látott és visszamenne...a jövőbe, csak előbb leteszi a Kerekasztalra a hamburgert meg a modern civilizáció egyéb áldásait (breakdance, walkman). Ragályi Elemér, Kate Winslet na meg Daniel Craig (!!!) kedvéért belekukkantok és akkor jöjjön is az

XYZ-generáció rovat:
pán péter stop Z generáció a munkahelyen – MUHAHA, hát persze:
Jodie Foster szerint a Z generációval olykor „nagyon idegesítő” együtt dolgozni: „A színésznő a fiatalok munkához való hozzáállását kritizálta.”PAPA Grandma, don’t preach:
Zacc A Z generáció szerint 50 felett kezdődik az öregség, a baby boomerek ezt kikérik maguknak – Én is kikértem magamnak...még egy sört :)))
Úgy szórják a pénzt a magyar fiatalok, mintha nem lenne holnap: „A boomerek sokkal spórolósabbak, látszódnak a generációs különbségek.” – Ez a cikk kicsit közelebb áll a realitáshoz:
Miért akarna bárki cohousingban élni? Válaszol a Z generáció: „Mi abban a buli, hogy több idegen közösségként él egy fedél alatt? Itthon is elkezdték megvalósítani és népszerűsíteni ezt a formát.” – Őszintén: van más reményük a mai lakásárak mellett?
Szentté avathatják az internet védőszentjét, az első Y generációst: „A 2006-ban, 15 éves korában meghalt Carlo Acutis a számítógép iránti szenvedélyét az egyház szolgálatába állította, halála után pedig csodákat tulajdonítottak neki.” – Jár neki a TISZTELET,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés