2024. 06. 01.
Underground Bridges (jún. 1-2.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Underground Bridges (jún. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 1.:
MÉG KÉKEBB A SZOMSZÉDNÁL
0
REGGELT estét VIETNAM Pelham!

Ajánlott:
A Dunán a blogban eddig csak hivatkozott ötvenéves kult-krimi 23:25-kor melyben a Nagy Alma egyik metrójának utasait négy gonosztevő ejti túszul és követel értük pénzt. Ellenállásra nem számítanak de a részegeket és piti bűnözőket fegyelmező rendfenntartó (Walter Matthau) mégis a nehezebbik utat választja. A Hajsza a föld alatt akkor pörög fel nagyon amikor a jármű irányíthatatlanná válik... Régi vágású darab amiből sokan merítettek, lásd a Kutyaszorítóban színekről elnevezett figuráit de mondhatnám a Féktelenült vagy a Die Hard-ot is. Ha már párhuzamok, a Francia kapcsolatból ismerős operatőr, Owen Roizman az ottani (felszínen) elszabadult metrókocsit mentette át ide. Sikerrel tette, a Taking of Pelham One Two Three-ből két remake is készült, a 2009-es voltmár nálunk (lehúztam).

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn bátor témaválasztású marokkói opus fél kilenckor merthogy az azonos neműek kapcsolatát arrafelé nemigen tolerálják. A Kék kaftán szabója (Saleh Bakri) érdekházassággal leplezett másságát jelképezi amit asszonya (Lubna Azabal) is támogat. A status quo előbb az új alkalmazott (Ayoub Missioui) érkezésével majd a feleség betegségével borul fel, Maryam Touzanira meg érdemes lesz odafigyelni, feltéve ha nem esik bántódása :SSS A Story4-en a jó öreg Milliomos inkognitóban-szcenáriót lövik el 20:55-kor bár itt a főhős apja az aki igazán gazdag. Fia (Steve Lund) ha meg nem is tagadná de igyekszik tőle függetlenül élni, a papa közben ezerrel ingatlan-spekulál. Így vet szemet a város egyik zöld területére, kiváltva a lakosság tiltakozását, gyereke pedig belezúg ama demonstrálóba (Siobhan Williams) aki háttere tudatában talán szóba se állna vele. A Prime-on negyed éjfélkor már a hétfőre alapoznak. Rosszul elsült tréfája után a főiskolás Brett Blackmore (Eli Brown) jövője egy csapásra bizonytalanná válik és mert sok vesztenivalója nincs, összeírja amit eddig félt megtenni. A Lesza*om lista nagyot megy az interneten, nem csoda ha barátunk is influenszernek áll – de ha mindenki „befolyásol”, ki fog dolgozni? Én bezzeg meló mellett szakítok időt a Bretthez hasonló privilegizáltak leszarására.

Hétköznapi sekszizmus rovat:
Maya Hawke anno azt hazudta apjának, terápiára megy, valójában a szüzességét vesztette el: „A tinédzserek sokat füllentenek.” – Pedig ilyen nyitott és toleráns fater mellett nem kéne:
Ethan Hawke szexjelenetben rendezte a lányát, de szerintük ebben semmi furcsa nem volt: „Maya Hawke filmbeli partnereiről azonban ez nem volt elmondható.” – Ezek után jogos a kérdés, miszerint:
cinematrix – Mitől lesz píszí egy filmes szexjelenet? – Majd a sariatanács és az SJW-k eldöntik: „A 18+-os jelenetek elkészítése ma már nem megy olyan könnyen.” – ...de az utolsó szó akkor is a médiáé:
Közös meztelen jelenettel köszöntötte fel Ryan Reynolds Sandra Bullockot: „Szerdán volt 59 éves Sandra Bullock, mástól ehhez hasonló köszöntést biztosan nem kapott.” – Nem is fog, mert:
Majdnem feleannyi szexjelenet van a hollywoodi filmekben, mint 24 évvel ezelőtt: „Összességében negyven százalékos a csökkenés, de az akciófilmekben például 70 százalékkal kevesebb a szexjelenet, mint 2000-ben volt.” – Ha nem vetkőznek, azabaj, ha mindenki vetkőzik akkor meg azabaj:
Kettős mércére hívja fel a figyelmet FKA Twigs, miután betiltották egy túl erotikusnak ítélt reklámfotóját: „A reklámtestület szerint a fotó „szexuális tárgyként” mutatja be az énekesnőt.” Tehát ha ő tárgyiasítja saját magát az szerinte nem tárgyiasítás. Értem, illetve dehogy.
„Tudtam, milyen könnyű mindent elveszíteni, ha nemet mondok” Anne Hathawaynek tíz férfit kell megcsókolnia egy szereplőválogatáson: „Most már más idők járnak a színésznő szerint.” – Ja, most a ló túloldalán vagyunk:
Emily Blunt a filmes csókolózásról: Néhányat határozottan nem élveztem: „Vajon Cillian Murphyre, Ryan Goslingra vagy Matt Damonra gondolt?” – Nem mindegy? Valamennyiüket el kell törölni!!!
Emily Blunt és Lenny Kravitz alig egy hét eltéréssel viseltek ugyanolyan ruhát: „Kin áll jobban?” – Nem kérdés hogy CONCHITA WURST-ON Gianna Michaels-en :DDD

 

VASÁRNAP, JÚNIUS 2.:
A VAS VADMACSKA KÖLYKEI
0
Lájtosan szép a Zélet!

Ajánlott:
Ma az M5-re jut kiemelt jóság, ugyancsak későn (23:30), a Marasciallo-trilógia első részével (a 3. voltmár, ajánlottammár). Az ’53-as Kenyér, szerelem, fantázia Antonio Carotenutója (Vittorio de Sica) aktuális állomáshelyén szívzűrök közepébe csöppen. Nem ő őrlődik két nő között hanem beosztottja mert Pietróba (Roberto Risso) egyszerre zúg bele a település Vadmacskája (Gina Lollobrigida) és a pap unokahúga (Maria-Pia Casilio). A főtörzs sem marad ki a szórásból a visszafogottabb MILFfel (Marisa Merlini) akinek viszont már van egy gyereke...

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn rövidke, bizarr animáció (Megnyúzva) 20:10-kor melyben sziámi ikerpár küzd közös testük börtönével amire még egyikük rémálmai is rátesznek egy lapáttal. Ugyanitt fél kilenckor spanyol dráma sokszor felhasznált magyarítással melyben az ottani nők jogaiért fellépő aktivisták jelentik a Jó társaságot. 20:55-kor is jön étel-közeli love story de már a Story4-re, kitalálhatóan a Hallmark égisze alatt. Családi vendéglőből csinálna gyorséttermet rámenős befektető az azt üzemeltető egyedülálló anya legnagyobb bánatára de aztán mindketten rájönnek hogy Párosan szép az.. étel, az ellentéteket meg feloldja a Szerelem Brooklynban (igen, már a második címénél tart). 21:10-kor a Toy Story 2022-es prequelje az RTL-en arról, hogy lett Buzz Lightyear az, aki. Csillagharcosunk parancsnokával együtt lakható bolygót keres a hajójukon utazó telepeseknek ám félrement manővere miatt Riddick-szerűen durva planétán lesznek kénytelenek boldogulni. Ha egy film ürügyén a beletuszkolt agendákról több szó esik mint a tartalmáról akkor sajnos belőhető a minősége, márpedig a Lightyear még a T. S. harmadik részéhez sem ér fel. Nyolckor az HBO-ra érkezik a Dűne folytatása és a Második részt csak Lollo bájai golyózták ki az ajánlottságokból. Paul Atreides (Timothée Chalamet) és anyja, Lady Jessica (Rebecca Ferguson) beilleszkedett a fremenekhez. Közülük sokan Paulban látják a Messiást, erre utalnak víziói és hogy hamar nyeregben érzi magát, nem csak a homokférgek hátán. A Harkonnenek sem pihennek, az Arrakis felett a báró unokaöccse (Austin Butler) vette át az irányítást aki vaskézzel fojtaná el a lázadást. STÁRparádé (Léa Seydoux, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Christopher Walken), mega hosszúság (majd' 170 perc) és némi hiányérzet mert az utolsó felvonást túl gyorsan tudják le. Ezzel együtt mozirajongóknak kötelező, ugyanitt 22:45-kor a ma már kissé boomernek ható Lady Gaga legutóbbi dobása. A Gaga Chromatica Ballt még két éve vették fel, azóta az is kiderült, milyen körülmények között:

„Zene” és „film” rovat:
The Lady Gaga Edition:
Öt koncerten is covidosan lépett színpadra Lady Gaga: „Még 2022-ben ment betegen dolgozni, most a koncertfilmjének bemutatója alkalmából vallotta be, hogy fertőzötten állt színpadra.” – Hát igen, a show-nak mennie kell, a munkatársai rokonai biztos lájkolták ezt :SSS
Gumicukor Lady Gaga életveszélyes ruhában kívánt magának boldog szülinapot – Azóta már idősebb és bölcsebb lett ő is:
Strange Lady Gaga egyszerű farmerban és pólóban: „Elég ritkán látni őt így!” – Ja, csak színpadon-díjkiosztókon:
Miért énekelt Lady Gaga smink nélkül, pólóban, farmerben és tornacipőben az Oscaron? – Mert PROGRESSZÍV megirigyelte Taylor Swift szomszédlány-imázsát:
az elmúlt gagák szelleme Kifogyott a szuszból, vagy bírja még a polgárpukkasztást Lady Gaga? – Azt még igen, a zenei megújulást nem annyira:
video Lady Gaga a koncertjén szexet imitált egy rajongóval, leestek a színpadról: „A brutális esést többen is megörökítették, az énekesnőnek nem lett baja, jeges fürdőt vett utána, ahogy szokta.” – A távolban valahol felsír egy Miley Cyrus.
pikáns titok Lady Gaga elárulta, milyen a jó szex, és ő hogyan csináljaMADONNA Akarom mondani Jane Seymour likes this.
Lady Gaga magasról tesz rá, hogy ki mit gondol a testéről: „Az Instagramon reagált a sok kritikára.” – Én is leszarnám de nem ma fogom,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés