2024. 06. 03.
I am Becky’s Wrath. (jún. 3-6.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
I am Becky’s Wrath. (jún. 3-6.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 3.:
FROM CHUCKY TO BECKY
0
7 kontingens 5 napja.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:50-kor) a 48 óra európai, komorabb kiadása melyben három elítélt kap két napnyi Kimenőt. Ez problémáik megoldásához nyilván nem elég de talán megtehetik a visszailleszkedés és kapcsolataik javításának első lépéseit. A szomszédban (Cinemax 2) '89-es Haneke-depizés fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 9:00-kor). Kívülről ideálisnak látszó osztrák család éli egyforma hétköznapjait és a Hetedik kontinens nagyját a keléstől fekvésig tartó rituálék képezik. A direkt unalmas első fejezetben azért megjelennek a törések amik pár évvel később brutálisan robbannak náluk és az elidegenedéssel foglalkozó Gleccser-trilógia nyitánya még nagyobbat üt ha tudjuk hogy valós esemény inspirálta. Én kihagyom és a vele azonos évben bemutatott Eszterkönyvet választom 21:00-kor a Magyar Mozi TV-n. Ebben egy anya (Nagy-Kálózy Eszter) kerül nehéz döntés elé a vészkorszakban: itthon marad első férjétől származó gyermekével vagy a másodikkal menekül külföldre. Talán nem nagy SPOILER ha leírom hogy nincs jó választás, utána 23:20-kor sequel az HBO2-őn. A Becky bosszúja ott veszi fel a fonalat ahol az eredeti véget ért, a címszereplő (Lulu Wilson) túltette magát a két évvel korábbi támadáson, pincérnőként melózik. Szinte megállapodna aktuális nevelőanyjánál, Elenánál (Denise Burse) ám idilljébe privilegizált fiatalok rondítanak bele. Bár Becky csak leönti őket de ezzel magára vonja a helyi szélsőséges (Seann William Scott) haragját. Elena megölése és kutyája elrablása után a lány John Wick nyomába lép vagyis kapjuk a szokásos fordulatokat, de legalább hatásosan, Scott pedig a Wrath of Becky-vel túllép Stifleren.

Miley Cyrus? LESZAROM.
Így viselkedik az ágyban Miley Cyrus és Stiffler mamája: 5 sztár, aki a hálószobatitkairól vallottLESZAROM, MAGÁNÜGY Majd ezt is megbánják:
Tönkretette Miley Cyrus életét, hogy igent mondott a Netflix sorozatáraLESZAROM A távolban valahol felsír egy SELENA GOMEZ Salma Hayek.
Miley Cyrus az apjával nem áll szóba, pedig az édesanyja nyúlta le a húga párját: „Ezek után panaszkodjon bárki a saját családjára!” – Dehogy panaszkodok a magaméra, inkább az övét SZAROM LE:
Párterápiára jár Miley Cyrus édesanyja és új férje, Dominic Purcell, miután kiderült, a férfi korábban a nő lányával is randizott
– Nocsak, mégsem jött be a progresszivitás? :DD
Miley Cyrus oda megy, ahol még sosem járt sikerrel: „Botrány sem kizárt.”AZ SINCS KIZÁRVA HOGY LESZAROM Hát ha most akarja befejezni az iskoláit az tényleg botrány.

 

KEDD, JÚNIUS 4.:
BETETTE A KAPUTT

0
Vampires of the Gore-ribbean.

Talán érdemes:
Nyolckor Timothée Chalamet horrorja érkezik a Cinemaxra, kontrasztnak a minapi Dűne mellé. A hangsúly Taylor Russellen van, ő alakítja az átlagon felüli vágyakkal rendelkező Marent aki fokozatosan jön rá másságára. Könnyen megúsznánk ha csak leszbikus volna, a szitu ennél bonyolultabb: nem növények és rovarok hanem Csontok meg minden efféle van az étlapján, főleg embertársaié. Miután apja letett róla, a lány egyedül kel útra a nyolcvanas évek Amerikájában ahol több rokonlélekkel találkozik. Közülük kerül ki szerelme (Chalamet) és a Maren-Lee páros a Twilight vámpírjai helyett sejthetően a született gyilkos Mickey és Mallory felé húz. Míg utóbbiaknak mintha lett volna valami tanulsága (a média rossz, értem?) addig a Bones and All szimpla érzékenyítésnek hat a sok gore-ral. Ezt is az operatőri munka meg a zene menti ahogy a múlt hétfői Ment: Trent Reznor és Atticus Ross kvázi a mostani NIN és lehet hogy az anno betiltott, hasonló témájú Broken videó miatt esett rájuk a választás. Még jó hogy egy órával utána (21:00) helyrebillentik az egyensúlyt a Magyar Mozi TV-n Esztergályos Károly ötvenéves történelmi tablójával Curzio Malaparte regényéből (Kaputt). A megszállt Lengyelországban vagyunk, azon belül Krakkóban ahol a német vezetőség urizál a szövetségesek közeledése árnyékában. Latinovits Zoltán kedvéért belenézek, éjjeli baglyoknak 00:55-kor rövidke komédia a Film4-en melyben a Szenteste egyben a Hazugságok éjszakája is. Ehhez nem kell több 900 dollárnyi tartozásnál amit szerencsejátékkal halmozott fel a főhős (Eric Stoltz). Csaja a bárpultos tesójától kérne kölcsön és övé az első kamuzás (miszerint abortuszra kell a lóvé). Erre már a báty is megmozdul behajtani a kintlevőségeit, csak hogy újabb meg újabb kifogásokkal találkozzon, márpedig a Hi-Life zárórájáig valahogy elő kéne teremteni az összeget... Ha már kamugépek:

Elon Musk rovat:
Elon Musk kirúgta a Tesla teljes marketingcsapatát, mert „túl általános” reklámokat csináltak: „A milliárdos egy év közös munka után hozta meg a döntést.”Keep calm, reklám nélkül is van hírverés:
SpaceX – Elon Musk fittyet hány a munkavédelemreSTOCKTON RUSH LIKES THIS Meg is lett a gyümölcse:
Újra elindította a SpaceX az űrrakétáját, de ez is felrobbant: „Újra elindították szombaton (...) a SpaceX (...) Starship űrrakétáját a sikertelen áprilisi teszt után, de ez a kísérlet sem sikerült, mert mindkét gyorsítórakéta a leválás után felrobbant, az űrhajóval pedig megszűnt a kommunikáció.” – Sokadik egyszeri baleset. Ja nem, szándékos volt:
Direkt robbantotta fel rakétáját a SpaceX: „Így el tudták kerülni, hogy a Starship lakott területen csapódjon be.” MAGYARUL: mázlijuk volt, és valóban:
40 kilós űrszemét pottyant egy kanadai gazda farmjára: „A SpaceX-től származhat egy méretes űreszköz-darab, ami megégve egy farmon kötött ki. Szerencsére nem sérült meg senki.” – Lehet hogy a Teslát nem vásárolókat célozták vele:
40 évvel ezelőtti traktorok tarolnak az amerikai gazdáknál: „Elképesztő licitháború megy a hetvenes évekből származó modellekért, melyekbe még nem voltak bonyolult szoftverek és akár otthon is lehet javítani őket.” – El vannak maradva ezek a gazdák, vagy csak nem óhajtanak kínhalált halni:
Bekapcsolták a SpaceX Raptor hajtóművét, pár pillanat múlva már robbant is – videó: „Nem sikerült a SpaceX legutóbbi hajtóműtesztje, de ez elvileg nem lesz hatással az újabb tesztrepülésre.” – ...mert addig rendelnek pótalkatrészeket a Boeingtől :DDD

 

SZERDA, JÚNIUS 5.:
PUNCH THE SUCKER!
0
Még mindig csont és bőr.

Talán érdemes:
23:25-kor a Moziverzumon megminden nélküli, törékeny (Fragile) Hideg csontok. Bezárás előtt álló kórház új nővére (Calista Flockhart, Ally McBeal) a kiskorú páciensek költöztetéséhez asszisztálna de egy vonatbaleset meghiúsítja a terveket. A közlekedés stabilizálódásáig Amy megismerné a gyerekeket akik egyöntetűen állítják hogy van még valaki rajtuk kívül a lezárt 13. második emeleten (az elsőre és a harmadikra szabad a bejárás). Egyikük még betűzőset is játszik vele, Amy pedig elhatározza hogy belép azon a bizonyos ajtón. Jaume Balagueró ezúttal mintha másoktól merítene (Saint Ange, El Orfanato) de azért saját legnagyobb dobását ([REC]) is megidézi, érdekesség hogy Richard Roxburgh és Elena Anaya dolgoztak már együtt (Van Helsing). A Cinemaxon bokszfilm háromnegyed éjfélkor melyben halmozottan hátrányos helyzetű srác (Jordan Oosterhof) kapja a Pofonokat, nem csak a ringben. Azon belül a rák elől alkoholba menekülő apja (Tim Roth) trenírozza, odakint meg ott van új barátja (Conan Hayes) aki nem csak maorisága hanem meleg mivolta miatt is kilóg a begyepesedett közösségből. A Punch-ba mintha mindent igyekeztek volna bezsúfolni, a kevesebb több lett volna, ezalatt az M5-ön folytatódik Ricciardi nyomozása is 22:40-kor.

A természetet visszavágják :( rovat:
Alaszka narancssárgává váló folyói mutatják meg, hogy valami nagyon elromlott: „A felmelegedés miatt a tartósan fagyott talajból az élővizekbe nehézfémek olvadnak ki, amelyek nemcsak színeznek, hanem pusztítanak is.” Wait, a challenger appears:
Kék színű láva tört ki egy vulkánból – Nem jó, de nem is tragikus:
Szétszedik az internetezők a nőt, aki befestette kutyája szőrét – Á, Csernobilban ez is alap volna:
A csernobili mutáns farkasok megtanulták túlélni a rákot: „A sugárkezelésen átesett rákos betegekéhez hasonló az immunrendszerük.” – Nem kell Pripjatyba utazni, elég lesz megmártózni a japán strandokon:
Öt és fél tonna radioaktív szennyvíz szivárgott a fukusimai atomerőműből a Csendes-óceánbaKeep calm, kéznél a megoldás:
Megcsinálták a robotot, ami feltakaríthatja a fukusimai radioaktív törmeléket – csak hát kell hozzá 40 év: „A fukusimai atomerőműnél 2021-ben kellett volna lekezdeni a radioaktív törmelék eltakarítását, de erre még 2023-ban sem került sor, mert nem volt kész az erre megfelelő robot. Most bemutatták.” Mint a klímakonferenciáknál: minek elsietni a dolgokat, a tárgyalókat úgysem érinti a hatás :SSS
A világ legdrágább madártolla majdnem tízmillió forintba kerül: „Egy kihalt új-zélandi madárfaj egyetlen tolláért átszámítva valaki közel tízmillió forintot fizetett egy aukción.”TEHETTEM VOLNA AZ OLIGARCHÁSBA IS Ahelyett hogy a még élőket védenék:
Flamingók tucatjait gázolta el egy utasszállító Mumbaiban: „39 flamingó pusztult el Mumbaiban, amikor az Emirates egyik járata elgázolta a madarakat.” – Van egy tippem a típusára.
Kirúgta az összes főállású szerzőjét a National GeographicELON MUSK LIKES THIS Biztos mert már a ChatGPT írja helyettük az újságot. Ja nem: „A természettel foglalkozó képes magazinnak a nyolcvanas években még 12 millió előfizetője volt az USA-ban, 2022 végére számuk kevesebb mint 2 millióra olvadt.” – Újabb Disney-sikersztori!!!

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 6.:
ADUNK A SAWÁRA!

0
JGA: egy becsületbeli ügy.

Talán érdemes:
A Viasat Filmen sematikusan elkeresztelt (Bosszúra törve) akciózás kilenckor, ebben John Travolta szolgáltatna igazságot junkie-k által meggyilkolt feleségének (Rebecca De Mornay). Az asszony halála nem véletlen, az elkövetőket korábbi főnöke, egy korrupt politikus bérelte fel. A néhai rongyláb-királynak se a John Wick-eskedés, sem a paróka nem áll jól, az I Am Wrath-nél pedig a Besson-féle From Paris with Love is tökösebb és ez azért nem semmi. Az HBO-n elátkozott reality (?) felmelegítése tízkor. Talán túlzásnak hat a jelző de attól a tény még az marad: az originál Szellemsztorikban feltűnt Mark Constantino előbb exét ölte meg majd saját magát is. A producerek vagy nem tanultak vagy fullba nyomják a kretént merthogy az új stáb első kirándulásának célpontja Az „Ördög fészke” becenevű elhagyatott nevelőintézet. Egy órával utána (23:00) tízéves anime-remake a Film Mánián Dél-Afrikából. Miután gyermekkereskedők után nyomozó apját anyjával együtt megölik, lánya (India Eisley) a papa kollégájának (Samuel L. Jackson) segítene megtalálni a tetteseket, már ha az Amp nevű kábszer nem törölné rendszeresen a memóriáját. A Papírsárkány japánosan véres és beteg, Sawáról beugorhat a Blood Sayája, ráadásul az egyik karaktert Old Boy-nak hívják. Ha már drog, az M5-ön bevezetővel (Sztankay mozija) együtt 21:55-kor kezdett Szabadító arra példa hogy a legdurvább nyomorból-függőségből is ki lehet törni. 23:10-kor a Bridesmaids német verziója a Mozi Klubon, mamading-magalufozás helyett Ibizai lánybúcsúval amit a menyasszony terhessége miatt hagy ki. Sebaj, a koszorúslányoknak (JGA: Jasmin. Gina. Anna.) úgyis nagyobb szüksége van a PARTY HARD!-ra, nem is szerveznek semmit, így egyetlen szállásadóra számíthatnak: egyikük exére.

Ajánlottan kötelező:
Az HBO-ra visszaugorva rohadt későn (23:30) régóta várt doksi a legendás STAX kiadóról amely a soulzene egykori fellegvára volt. Csak a Motown versenyezhetett velük, slágereiket azok is tudják fejből akik nincsenek képben a fekete zenével. A sztárok (Isaac Hayes, Otis Redding, Staple Singers, Booker T. Jones) mögött hihetetlenül profi muzsikusok húzták (például a Blues Brothersbe is besegítő Steve Cropper), nem fogok névsorolvasást tartani, mára ez a legjobb program.

Kis hírek a nagyvilágból:
Többtonnányi vizet zúdított turistákra egy tűzoltó repülő Görögországban: „Az emberek pánikba estek, de nem sérült meg senki.” LEHET HOGY ÍGY TILTAKOZTAK A TURISTÁK ELLEN Wait, a challenger appears:
Propaganda, szemét és ürülék hullott az égből Dél-Koreában: „Észak-Korea új szintre emelte a rossz szomszédságot.” ...vagy csak sokat nézték a Gyalog galopp ostromlós jelenetét. Diktatúráknál maradva:
Irak bűncselekménnyé nyilvánította az azonos neműek kapcsolatát: „A parlament által elfogadott új törvény szerint 10-15 év börtönbüntetést is kaphatnának a meleg párok, meg például azopk a férfiak is, akik „szándékosan” úgy viselkednek, mint a nők.”FOCI VB WHEN? LOL Wait, a challenger appears:
Öt év börtönre és ostorozásra ítélték a Berlinalén nyertes, Cannes-ban is versenyző filmrendezőt: „Ötévi börtönbüntetésre ítélte (...) egy iráni bíróság Mohammad Raszulov (...) filmrendezőt, akinek a legutóbbi filmjét a cannes-i filmfesztiválon is bemutatják – közölte szerdán az ügyvédje.” – Asszem meg is van a következő vébé helyszíne!!!
Óriáspókhoz hasonló képződményeket fotóztak a Marson – Érik már a csillagközi invázió:
25 éve eltűnt műholdat találtak meg az űrben: „Mára mintegy huszonhétezer nem igazán odavaló objektum keringhet Föld körüli pályán, és úgy tűnik, ezeket nem könnyű követni: az egyik mini műholdat 25 éve nem látták már a földi érzékelők, de most előkerült.” A távolban valahol felsír az Event Horizon legénysége. Tűzzünk is a víz alá:
Újabb merülőhajós expedíciót terveznek a Titanic roncsaihoz: „A Triton Submarines alapítói nem kapkodnak, megvárják, amíg biztonságosnak nyilvánítják a szakemberek a búvárhajójukat.” – Azalatt át is nevezhetik pld. Tritonická :DD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés