2024. 06. 10.
Spicces játékok (jún. 10-13.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Spicces játékok (jún. 10-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 10.:
UNALOM-CUNAMI

0
Ha ha very FUNNY sad :(

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:05-kor) kétéves izraeli dramedy melyben hatvanpluszos pár kapcsolatát állítja feje tetejére új szomszédjuk. A fickó megrögzött agglegény (a divatszakmában dolgozva lehet is), az általa szervezett Karaoke partik hőseink számára egyre inkább a házigazda figyelméért való versengésről szólnak. Ugyanitt háromnegyed tízkor nyugdíjasok helyett a tinédzserek vad élete lesz terítéken egy 2008-as darab 2022-es sequeljével. Elkényeztetett leányzónak (Flavie Delangle) tanulnia kéne de beszippantja a nyolcvanas évek diszkóláza és naná hogy Stella szerelmes lesz a dizsi rossz(?)fiújába. Kordokumentumnak-nosztalgiának kiváló, ezalatt a Cinemax 2-őn fél kilenckor újabb Haneke-opus, jómódú család tagjai lesznek a velük Furcsa játékba kezdő hívatlan vendégek szenvedő alanyai. Zaklatóik eszköztára a finom ráhatástól az érzelmi zsaroláson át a testi-lelki kínzásig terjed de a néző is megkapja a magáét SPOILER ki is kacsintanak rá nem egyszer SPOILER VÉGE. Hivatalosan art movie már csak a sznob-kedvenc John Zorn zenéje miatt is de simán horror. A szörnyűségek javát nem mutatja a rendező aki úgy beszél az erőszakról és annak ábrázolásáról ahogy a slasherekben soha nem fognak. Aki „nyer”, voltaképp az is veszít SPOILER például azzal hogy a megtekintésével elismeri önnön deszenzitizációját SPOILER VÉGE. Érdekesség hogy a főszereplő párt Annának és Georgnak hívják ahogy legutóbb (és ahogy Haneke több művében is fogják még), talán utalva rá hogy veled is megtörténhet. Váltsunk is valami könnyedebbre a Mozi Klubbal ahol 21:00-kor a mostanában eléggé mélyrepülésben levő Gerard Depardieu főzőcskézik. Az Umami celebséfje olyan sok időt tölt a konyhában hogy feleségére (Sandrine Bonnaire) és gyerekeire sem jut ideje de ahogy a munkaalkoholisták általában, ő sem elégedett. Haverja (Pierre Richard) hipnoterápiája alatt jön rá ennek eredetére, arra a vereségre ami után elvesztette A boldogság ízét.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
Ez a világ legértékesebb márkája – Továbbra is a LESZAROM az:
Van, akinek egy papírzacskó is megér több százezer forintotLESZAROM Wait, a challenger appears:
A Louis Vuitton kiadott egy uzsonnás zacskót, ami több mint 1 millió forintba kerül – Ezt is ingyen SZAROM teLE.
Mit tud az a cipő, amiből hat darab nyolcmillió dollárt ér?: „Michael Jordan két évtizeddel a visszavonulása után is képes átírni az NBA rekordjait...” – Hogy mit tud? Gondolom minél kevesebbet, annál drágább:
9500 forintért árulják a „telefont”, amivel sem telefonálni, sem netezni nem lehet, sőt igazából nagyon mást sem: „Vicces módját találták ki annak, hogy szabaduljunk kicsit a telefonunktól, de azért ne tűnjön úgy, hogy elutasítjuk a korszerű eszközöket.”Keep calm, az se marad ki aki sok pénzért adná fel a privát szféráját:
Mit csatolhatunk 350 ezer forintért a karunkra? Sokat tud? Elég okos? Teszten a hatalmas Huawei Watch Ultimate: „Nincs ennél nagyobb, minőségibb és drágább Huawei okosóra. Persze ez csak a papírforma. Hogyan teljesít a hétköznapi gyakorlat során a vadonatúj Watch Ultimate? Jövünk a válaszokkal.” – Megvárom az ujgurok és a Human Rights Watch válaszát, addig is LESZAROM.

 

KEDD, JÚNIUS 11.:
IF GOODS COULD LOOK...
0
...somewhere over the Top Gun.

Talán érdemes:
A Filmcafén felemás komédia kilenckor. Míg a kilencvenes évek végén amerikai pitét rágcsáló hangyák a gatyában juttatták el a csajokat a csúcsra addig a kétezresekre eljutottunk a ló túlsó felére. Steve Carell lesz a 40 éves szűz Andy Stitzer akinek kollégái segítenek megtalálni az igazit (vagy bárkit aki lefeküdne vele). Nem csoda hogy Andy ahhoz az anyukához (Catherine Keener) közeledik akivel NEM a seksz a főtéma (és akkor említsük meg az épp Trump ellen tanúskodó pornóSTÁR, Stormy Daniels feltűnését is). Azóta még egyet fordult a csavar, ma már az asekszualitás a menő és az itteni erőltetett csajozás a ciki. Van benne pár poén, Keener és Carell szokás szerint jók, de a másik oldalról megvizsgálva úgy is értelmezhető hogy haverjai csak azért közvetítenék ki Andy-t mert irigylik a nyugalmát. Valamivel utána 21:20-kor a sokadik drónosdi a Moziverzumon melyben Ethan Hawke lesz az Arctalan ellenséget inkognitóban leszedő pilóta. Mivel ex-repülősként a szemtől szembe harcot favorizálja ezért már a távolból vezényelt béketeremtő (LOL) akciók is nagy terhet raknak rá de mikor a titkosszolgálat jelölné ki neki a célpontokat, maga is megkérdőjelezi hogy létezik-e jó ölés (Good Kill). January Jones miatt talán belekukkantok, utána az M5-ön a jazzrajongóknak kedveznek 22:35-kor a MüpArtos Jazzstafétával ami most a három éve elhunyt Gonda János ünnepe, tanítványaival-tisztelőivel.

Szelfibűnözés rovat:
The Influencer Edition:
Deinfluencing: az influenszerek lázadása vagy csak egy újabb reklámfogás?: „Pazarlás helyett spórolásra buzdítanak.” – ...más kárára:
Ingyen számítógépeket és PS5-öket ígért egy influencer New Yorkban, zavargás lett a vége: „Emberek sétálgattak le-föl ásókkal, fejszékkel és egyéb szerszámokkal. Többen tűzijátékokat gyújtottak, amelyeket egymásra és a rendőrökre dobáltak.”Darwin likes this.
Vége lehet az influenszerek világának? – A fentiek után ideje volna de még nem aktuális, lásd a mellette levő hírt:
Közel 30 millió forintot, egy új iPhone 14-et, és saját testőrszolgálatot kapott egy rajongójától az egyik leghíresebb videós – Pedig lassan nem az influenszereket kell védeni hanem mindenki mást tőlük:
Ellepték a Saltburnben látható kastély parkját a táncoló influenszerek, a tulaj biztonsági őröket fogadott fel: „Elege lett abból, hogy a kertjében pózolgatnak.” – ...és a turisták még csak most fognak odaérni :SSSS
gaming – Amouranth megalkotta saját AI-mását, amire bárki befizethetREALDOLL WHEN? LOL More human than fürdővíz.
„Nem gyakoroltak önfegyelmet” – lecsapott a fukszos infuenszerekre a kínai kiberhatóság: „Levették a kínai közösségi oldalakról vagyonukkal villogó influenszereket, mert a kormányzatnak nem tetszik, ahogy hivalkodnak a gazdagságukkal. Milliós követőszámú profilok mentek a lecsóba, köztük a jádéval és gyémánttal kivert ruháival villogó „kínai Kim Kardashiané”.” – Majd élőznek az ujgurok mellől, eközben nálunk:
Lassan, de biztosan gyarapodnak influenszereink – Sebaj, majd átteszem őket hétfőre :DDD

 

SZERDA, JÚNIUS 12.:
MINDENKI A TÜKÖRBEN...

0
...Damon meg kínlódik.

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! Este tizenegykor megint Ricciardi nyomoz, most épp Mindenki nevében de továbbra is az M5-ön. Más. Ígéret földjeként voltmár nálunk ez-az, 22:25-kor környezettudatos amcsi drámát kapunk ezen a néven a Film4-en Gus Van Santtől. Matt Damon alakítja a palagáz-próbafúrásra McKinley-be látogató szakembert aki partnernőjével (Frances McDormand) sorra vásárolja fel az elszegényedett farmerek birtokait. Itt is ezt tennék, pechjükre a tanító (Hal Holbrook) tisztában van a kockázatokkal és mellékhatásokkal, mozgósítja is a közösséget. A végére még a zöld aktivistáról, Dustinról (John Krasinski) is kiderül hogy szándékai korántsem olyan nemesek (Noble), a felállást szerelmi háromszög bonyolítja (és adja el a csak szórakozni vágyóknak). A legkorábbi program nyolckor jön az HBO-ra, ez az első Stallone nélküli Rocky-RIPOFF spinoff. A Creed III. részében Adonis (Michael B. Jordan) már a leendő tehetségekre fordítja energiáit mikor felbukkan egy régi nagy ígérete. Damian (Jonathan Majors) bűnön, börtönön, bánaton túl szeretne visszatérni a ringbe, ehhez kéri mestere segítségét akivel aztán végül meg is kell mérkőznie. Csak az originál Rocky fanatikusainak – vagy épp nekik nem?

Sportrovat:
Olimpiai Kiadás:
Nem szolgálnak fel sült krumplit a sportolóknak a párizsi olimpián: „Mert tűzveszélyesek az olajsütők. De a burgundi marha is vegetáriánus lesz.”Keep calm, füvezni lehet:
olimpia – Snoop Dogg lesz a párizsi olimpia egyik kommentátora: „Az NBC Universal nem csak a szakmai szempontokat vette figyelembe a választásnál.” – Sőt, csak azokat NEM vette figyelembe.
Külföld – A Szajnába pottyantanának a párizsiak, mialatt Macron és a főpolgármester demonstratív jelleggel úszik benne: „A „sz... flashmobbal” egy méregdrága, államilag támogatott olimpiai beruházás ellen tiltakoznának június 23-án, amit a folyó megtisztítására fordítanak.” – Nem ártana, mert:
Akár versenyszám is elmaradhat az olimpián, ha túl mocskos lesz a Szajna vize: „A néhány napja vett mintákban túl sok volt a fekáliában megtalálható baktériumokból.” – Már miért kéne elmaradnia?! Legyen ebből is egy új versenyszám, a Jackass teljes stábja meg is nyerné. Máshol meg még rám is várhat ezüstérem:
Zacc – Lumpenversenyt rendeztek Dél-Koreában: „90 percig kellett semmit tenni, aki ezt jó szívritmussal bírta, az nyert.” – Ez jobb mint a doppingos:
Veszélyes bohócműsornak is tartják, de már komolyan szervezik a doppingteszt nélküli olimpiát: „Az Enhanced Gamesen szinte bármilyen teljesítménynövelő szert használhatnának az indulók, a szervezők szerint ez a sport jövője, sőt annál is több. Egy volt olimpikon már jelezte, hogy elindulna, más vélemények szerint azonban az egész úgy, ahogy van, egy baromság.” – ...és pont ezért ez a fejlődés útja:
Pozitív lett a doppingtesztjük, mégis elindulhatott 23 kínai úszó a tokiói olimpián – Gondolom meg is nyerték:
Előreengedték a kínai futót a pekingi félmaraton célegyenesében, hogy nyerhessen – videó: „A befutónál történtek miatt vizsgálatot indítottak a szervezők.” – Én is nyerni hagynám, akar a fene átnevelő táborba menni :SSS
Katarban rendezhetik a 2036-os olimpiát: „Korábban egyetlen alkalommal sem rendeztek ötkarikás játékokat a Közel-Keleten.” – Én Irakra vagy Iránra tippeltem volna de így is jó.

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 13.:
CÉLLÖVÉSZ, VESZTŐBEN
0
A pia az oka!

Talán érdemes:
Az HBO-n még egy rosszul végződő vidéki elvonulás nyolckor ami azért nem fajul el annyira mint hétfőn Hanekénél. Barátaikat vendégül látó párocska házi kedvencének nyoma vész, így lesz A macska az oka a régóta rejtegetett titkok napvilágra kerülésének. Ugyanitt folytatódnak a Szellemkalandok is 21:45-kor, most épp A halál taván csónakázva kísértik a szerencsét én viszont nem kockáztatok, továbbra is biztosra megyek 23:10-kor a STAXszel még mindig itt. A Dunán ismétlésgyanússág háromnegyed tízkor bár az Arthurnak mintha csak a második része lett volna és az is jó régen. Dudley Moore játssza a lumpen-olimpián is potenciális befutó aranyifjút akinek záros határidőn belül el kéne vennie a neki szánt jó partit vagy lemondania az örökségről. Arthur az alsóbb néposztályok között van elemében, így botlik bele az épp bolti tolvajlásra kényszerülő csóró pincérbe, Lindába (Liza Minnelli). A furcsa párt fenntartásokkal fogadják (főleg gazdagék) de természetesen borítékolható a happy end. Moore karaktere tipikus vicces részeg (volánhoz engedni már akkor sem volt poén), a maga korában ez is Oscart ért (Sir John Gielgudnak biztosan), ma már ezer okból törölnék:

Nevezzük át a káros dolgokat!
Miért lett kerülendő kifejezés, hogy angolszász?MIÉRT, AZ LETT? LOL Keep calm, közben visszamenőlegesen átírták a cikk címét:
Egy híres angol folyóirat kiveszi a nevéből az „angolszász” szót, mert Amerikában bántó kifejezés lett: „A Cambridge-i Egyetemet azzal vádolják, hogy az „őrült amerikaiaknak” kedvez, miután az egyetem kiadója megváltoztatta világhírű folyóiratának a nevét.” – Sok szabadideje van ezeknek a brit és amerikai tudósoknak:
Betiltaná a „kecske”, a „gázlángolás”, az „abszolút” és az „ez van” kifejezéseket is egy michigani egyetem: „Az „abszolút” szót a lista szerint „túl sokszor és túl hangosan használnak az idegesítő emberek, akik azt hiszik, mindent jobban tudnak nálad”.” – Abszolút LESZAROM, pláne hogy azóta még tovább tolták a hülyeséget:
A Stanford Egyetem a káros kifejezések listája tette az „amerikai” és a „túlélő” szavakat is: „Bírálat érte az egyetem útmutatóját, ami szerint inkább az „USA állampolgár” és a „személy, aki átélt valamit” kifejezéseket kellene használni.” – Haladás vagy női jogok, ez itt a kérdés:
femina – Anya helyett „életet adó”, anyatej helyett „emberi tej”: károsak lehetnek a gendersemleges kifejezések: „A gendersemleges kifejezések károsak lehetnek a nőkre nézve.” – Ugyanez a kérdés áll a más effajta elnevezésekre is:
Michael Jordan után nevezte el rekordsúlyú tökét egy minnesotai termesztőA TÖKETLEN FECSKÉK LÁJKOLTÁK EZT Jövő évre már ne ültessen semmit :DDD
Törölte az AP hírügynökség a posztját, melyben dehumanizálónak nevezték az „a franciák” kifejezés használatát: „18 ezer megosztás és rengeteg gúnyolódó vicc után.” – Majd törlik...mármint a gúnyolódókat,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés