2024. 06. 17.
Megint ujjat mutat. (jún. 17-20.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Megint ujjat mutat. (jún. 17-20.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 17.:
FANTAZMÁSZÓKA
0
Respect the mysterious!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 10:50-kor) világtól elzárt falu lakói lesznek kénytelenek kiállni magukért egy 2023-as drámában mikor kölcsönös Tiszteletre épülő közösségüket veszély fenyegeti. A szomszédban (Cinemax 2) félórával később (20:30) újabb adag Haneke a kötelező Anna-George házaspárral. A férfi (Daniel Auteuil) értelmiségi megmondóként tetszeleg a tévében de az egyik nézője neki küldözget róla készült videókat. Aki valami múltbeli Rejtélyre vagy bűnre gyanakszik az jó helyen kapirgál SPOILER csak nem a szenvedő alany gyártja a kazettákat SPOILER VÉGE. Juliette Binoche és Annie Girardot kedvéért talán belekukkantok, az HBO-n idei miniszéria kezdőrésze tíztől a magát adó Julio Torresszel. Az ő arany osztriga fülbevalója csak ürügy a mágikus realista szkeccsekre ergo a Fantasmas tökéletesen lefedi mivel van dolgunk. Szabványos sztorik nem lesznek, szürreálisan vicces jelenetek igen, utána 23:10-kor sokszor ellőtt téma a Mozi Klubon. Egyedülálló negyvenes pasi (Ed Helms) ugyanilyen apaként nevelné leendő gyerekét akit természetesen béranyával hordatna ki. Hozzá képest Anna (Patti Harrison) vidám húszéves szingli és plátói viszonyukra rá is nyomja bélyegét a korkülönbség. Felmerül a kapcsolat de vacillálnak (lásd: Együtt! Együtt?) mert ebben a szituban a baba érdekei az elsők. Végezetül az RTL-en 00:35-kor hazánk egyik legnagyobb színésznője, Udvaros Dorottya lesz a XXI. század vendége.

Hétfő? #LESZAROM.
The Pallyween Enikő Edition, mert Mihalik Barbarát megint elnyomja a konkurencia:
Palvin Barbara egyszerűen nem képes mellélőni egyetlen viselettel sem – Egyszerűen nem tudom nem leszarni:
Palvin Barbi elképesztő ruhákban kápráztatta el az embereket Cannes-ban – Meg anélkül is:
Palvin Barbara forrónaciban mutatta meg a combjaitLESZAROM.
Palvin Barbara nem akárkikkel lépett kifutóra öt év után – Bizony nem:
Palvin Barbara Arnold Schwarzenegger modell fiával pózolt közösen – Az ifjabbik Terminátor? Nem merem leszarni :SSS
Palvin Barbara, Emily Ratajkowski és Salma Hayek is bikinis fotóval robbantotta be a nyarat – Egyből három ok hogy leszarjam valamelyiküket.

 

KEDD, JÚNIUS 18.:
RIPI-APACS 1-2-3!
0
All right, then. Keep your secrets.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
Ha már Udvaros Dorottya, 21:40-kor jelenése lesz az M5-ön Sándor Pál ismétlésgyanús de attól még zseniális művében. Az általa alakított Bogárkára cseréli le Salamon András (Kern András) addigi elválaszthatatlan társát, Stock Edét (Garas Dezső). Eme újítással lépne szintet a mulatóktól és futna be országosan miközben barátja bosszúhadjárata is eldurvul SPOILER egész a gyilkossági kísérletig SPOILER VÉGE. A Ripacsok hibáival együtt remek dokumentum az (akkori) országról és Budapestről annak kocsmáival, utcáival, neonfényeivel, lepusztult lakásaival és a bennük vegetálókkal. Ezek után majdnem mellékes hogy bevisz minket a (szintén akkori) tévés és egyéb STÁRok birodalmába, Bujtortól Zoránig kb. mindenki feltűnik aki számít. Presser Gábor se marad ki (ő felel a zenéért), a kamerát Ragályi Elemér kezeli, a díszleteket a rendszer által épp csak megtűrt Bachman Gábornak köszönhetjük. Moziőrülteknek ott van William Berger önparodizáló cameója, a politikát Salamon külföldre lelépett felesége hozza be. A távollétében, lányával lefolytatott telefonhívás a legmélyebb pillanat SPOILER ami után az áruló is rájön, mi a fontosabb SPOILER VÉGE. A Spielberg-féle Harmadik típusú találkozások is voltmár de fél kilenckor elvileg a Director's Cut-ot vetíti a Cinemax 2, akinek eddig kimaradt az most pótolhat.

Talán érdemes:
Veszélyeztetett fajként voltmár nálunk egy B-movie és hát mai, 21:00-kor adott névrokona sem lesz kifejezetten Oscar candidate a Moziverzumon. Privilegizált família afrikai élménytúrája nem várt izgalmakat kap amiket ostobaságuknak köszönhetnek, például annak hogy letérnek a kijelölt ösvényről. Ami nekünk a medve az arrafelé az orrszarvú, az itteni is begorombul a kölykét védve, a turisták pedig gyalog kénytelenek menekülni előle meg a haverjai (leopárdok, hiénák) elől. Nem hiányozhatnak a vadorzók sem, és hőseink az ő jóindulatukra se nagyon számíthatnak. Rebecca Romijn inkább modell, a férjét játszó Philip Winchester meg egyik rossz döntést hozza a másik után, így nem csoda ha a CGI-vadaknak fogunk drukkolni. 22:35-kor jól tanuló csaj Eltitkolt várandóssága vár minket a Film4-en. Olivia (Jerni Stewart) örökbe adással kerülné el az abortuszt de nincs tisztában az ezt felajánló ügynökség valódi tevékenységével (emberkereskedelem). Közepes Hallmarkosság ami már külföldön is több címen futott (Cheerleader Abduction ill. A Secret to Keep).

More human than human rovat:
Lefoglalt egy művészrobotot az egyiptomi hatóság, mert féltek, hogy kémkedni fog – Pedig vannak nagyobb veszélyek is:
Ijesztően lenyűgöző a Vincent van Gogh-portrét festő robot – Nem örülünk, VINCENT Leonardo:
Életre keltette a Mona Lisát a Microsoft mesterséges intelligenciája – videón az így már kissé ijesztő festmény: „Modern rapet adtak a Mona Lisa szájába – egyszerre dermesztően valósághű és ijesztő a végeredmény.”More Mona than Lisa, és hol van még az év vége:
Megkérdezték a mesterséges intelligenciát: mi várható 2024-re? A válaszok kissé ijesztőek: „Nem varázsgömbbe néztek a brit Daily Mail újságírói, hanem ennél jóval korszerűbb módszerhez folyamodtak: chatbotokat kérdeztek meg arról, mire számíthatunk 2024-ben. Elsősorban a saját területükről, saját várható képességeikről jósoltak, de voltak ennél ijesztőbb, napjainkhoz kapcsolódó próféciáik is.” – Kicsit sok mostanában a kissé ijesztő hír:
Kissé ijesztő mesterséges intelligencia készült: a térfigyelő kamerákat pásztázva keresi ki a köztéren fotózó embereket: „A The Follower nevű szoftver lényege, hogy az Instagramon fellelhető fotók alapján megkeresi azt a helyszínt, ahol a készítője pózolt egyet.” – Nyilván csak a lájkokért.
Egy zavarba ejtő videó betekintést enged a humanoid robotok „szülészetére”: „Felbukkant a közösségi oldalakon egy rövid videó a kínai Ex Robots gyártási folyamatáról. Egyszerre döbbenetes és ijesztő kissé.” – Nem, a Seksz Robots az ijesztőbb:
A szexbaba bordélyház hi-tech verziója a szégyellős és a diszkrécióra vágyó vendégek paradicsoma: „A világ első mesterséges intelligenciával működő bordélyházában emberek helyett életnagyságú szexbabák, VR-headsetek, privát helyiségek és vezérlőszobában ücsörgő operátorok várják a vendégeket.” – ...akik KISDOBOS cserkész becsszóra nem veszik videóra az együttléteket :DDDD

 

SZERDA, JÚNIUS 19.:
A SIVATAG SZELLEME LEGYEN VELED!

0
The BEGINNING end of a beautiful friendship.

Talán érdemes:
Nyolckor Martin McDonagh 2022-es dobása az HBO-n és A sziget szellemei az Erőszakik duóját (Colin Farrell, Brendan Gleeson) költözteti a Guardista színhelyére (Írország). Itt határozza el Colm (Gleeson) hogy leépíti cimboráját (Farrell) és mikor amaz továbbra is ráerőlteti magát, saját ujjai levágásával zsarolja meg. Az sem érdekli ha így nem lesz képes zenélni, a közönség meg hol ennek, hol annak ad igazat: senki sem szereti a toxikus ismerősöket ugyanakkor Colm hisztije is gyerekes-tragikus. A megoldás a szánkba van rágva mivel az 1920-as évek polgárháborújában vagyunk ahol írek ölik egymást a nevető harmadik (Anglia) örömére SPOILER a csonka test meg a területét vesztett hazát jelképezi SPOILER VÉGE. A Cinemax 2-őn fél kilenckor elnyújtott depizés (A szénaboglyák mögött) melyben bevándorlók csempészésével foglalkozó halász őrlődik két választás között. Egyfelől nincs sok más pénzkereseti lehetősége ugyanakkor amit csinál, többszörösen illegális, döntését a sors lesújtó keze „könnyíti” meg. Ennyi szomorúság után felüdülésként fog hatni az a 21:00-kor adott hallucináció a Viasat Filmen melyben önpusztító művész (Garrett Hedlund) vonul el a Mojave sivatagba. Ki is nyíratná magát a ráakaszkodó serial killerrel (Oscar Isaac) aki még az is lehet hogy negatív énjének kivetülése. Persze meggondolja de Jack ekkor már átvenné a remete helyét, különösen miután lesz mivel fenyegetnie.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Kína Edition:
Észkombájn Kína egy eldugott részén máig dinoszauruszcsontot esznek, mert gyógyhatásúnak hiszik – ...és ha élnének a dínók, meg is ennék őket a szegényeik:
Kínában még vonatra se ülhet az, akinek adóssága van: „Sőt, egy külön csengőhangot is kap, aki tartozik, hogy az összes ismerőse tudja: nem képes kifizetni az adósságát.” – Elmehet az állatkertbe:
Fekete-fehérre festett csaucsau kutyákat mutattak be pandaként egy kínai állatkertben – videó: „Az állatkertben nincsenek pandák, ezért akartuk ezt megcsinálni” – mondta az állatkert szóvivője.”MORE PANDA THAN CSAU Akarom mondani DUDE elvtárs, you just had a job, bezzeg ha nagyban nyomnád:
Külföld – Kína legmagasabb természetes vízeséseként marketingelték, kiderült, hogy a tetejéről csőből folyik le a víz – Na és?! Esik vagy nem esik? Ez a lényeg!!

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 20.:
FEKETE ÉVEK
0
Gyermekkor: vége :(

Talán érdemes:
Az HBO-n kétéves olasz darab nyolckor egy mindent megváltoztató Szeptemberről melynek során hárman vetnek számot életükkel, egyúttal új irányt szabva neki. Ugyanitt 21:50-kor újabb Szellemkalandok, ezúttal a Goldfield Hotelben de ezen a csatornán továbbra is a STAX lesz a legjobb program 23:20-kor. Zenészekről szólva eggyel arrébb az HBO2-őn mexikói krimi kilenckor merthogy a Fekete percek zsaruja a színpadot cserélte hazája aljas utcáira. Itt üti bottal egy fiatal nőkre specializálódott sorozatgyilkos nyomát amit még a politikai összefonódások is nehezítenek. Éjjel fél egykor második világháborús komolykodás a Cinemax 2-őn melyben gyerekcsapat vándorol valahol Európában, egész pontosan a legyőzött Németországban. Hannelore Dressler, vagy ahogy mindenki szólítja, Lore (Saskia Rosendahl) csak annyit tud amennyit a propaganda engedett neki, annál sokkolóbb amikor szembejön vele a valóság. Magas rangú apját letartóztatják, anyja a könnyebbik utat választja a lelépéssel, neki pedig testvéreivel együtt kell eljutnia nagyanyjukhoz. Hosszú sétájuk igazi szemfelnyitó élmény, különösen Thomas (Kai-Peter Malina) csatlakozásával akivel megnő az esélyük a túlélésre, ehhez „csak” el kell engedni a beléjük nevelt fajgyűlöletet merthogy a srác zsidó. Megjárta a koncentrációs táborokat is melyekről a többieknek addig fogalmuk sem volt ahogy arról sem, milyen sok vér tapad apjuk kezéhez. Cate Shortland prédikálás meg túlzások nélkül beszél a korszakról, és mond róla újat.

When Harry met SALLY Meghan rovat:
royal Meghan Markle színésztársa elárulta, mit tanácsolt a hercegnénekÍRJON RÓLA KÖNYVET Ha hétfőre tettem volna én is tanácsolnék neki valamit.
Nagy botrány a briteknél, John Lennon fia beszólt Harry hercegnek – Lásd fentebb.
Harry herceg hazudott a drogügyleteiről – Azt írjátok már meg hogy miben NEM hazudott.
20 millió dolláros pénzmosás miatt körözik Harry herceg és Meghan Markle nigériai vendéglátóját: „Allen Onyema biztosította a repülőgépet, amellyel Lagosba érkezett nemrég a hercegi pár.” – ...és nem ez az egyetlen baj a csalásukkal:
A nagy szemfényvesztés: Harry és Meghan királyi jelmezbáljának világpolitikai következményei is lehetnek: „A sussexi hercegi pár nigériai utazása magánjellegű volt ugyan, de kísértetiesen emlékeztetett egy hivatalos királyi látogatásra. Ha azonban Harryék keverni kezdik a celebkedést és a show-bizniszt a diplomáciával, azzal belekavarhatnak a geopolitikába és a monarchia külpolitikájába is.” – Bizony bele:
Most már hivatalos: Harry herceg nemkívánatos személy lett a családjában: „A februári meglepetésszerű röplátogatás alatt még ki tudott préselni egy alig 20 percnyi találkozót az apjával, ezúttal azonban az uralkodó határozottan nemet mondott. Ha a kisebbik fiú nem értene a jelekből, akkor ott egy újabb egyértelmű üzenet: Károly jövő héten Vilmos herceget a katonai múltjára büszke Harry egykori ezredének a vezérezredesévé nevezik ki.” – A válaszcsapás sem késett soká:
Harry herceg elszakított még egy szálat, ami a hazájához kötötte: „Most már csak amerikai lakcímkártyája van a brit trónöröklési sorrendben ötödik sussexi hercegnek.” Ajjaj, érik már a csúnya válás,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés