2024. 06. 22.
Unfriendly tales (jún. 22-23.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Unfriendly tales (jún. 22-23.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 22.:
MIT FORRALNAK A MERÜLŐK?
0
We’ll always have PARIS Dieppe.

Talán érdemes:
Ahogy a béranyaságot úgy az ismerősök közé éket verő könyvet sem először lövik el. Negyed kilenckor 2020-as francia kiadást kapunk belőle a Dunán, itt két házaspár kapcsolatába zavar bele egyikük feleségének sikere. Lea (Bérénice Bejo) ráadásul az utolsó akiről feltételeznék az írói vénát, az ezen kirobbanó féltékenykedések teszik kérdésessé (na jó, azért nem annyira) hogy a Mese a barátságról happy enddel végződik-e. Az M5-ön visszajáró vendég 22:55-kor a populáris ír zenét képviselő Celtic Womannel akiket most 2019-es műsorukkal (Ancient Land Concert) csíphetünk el. Féléjfélkor egynek jó német bohóság a Mozi Klubon melyben régi haverok kezdenek unaloműző társasjátékba. Azt hinnénk hogy elrakatják a telefonokat, de pont ellenkezőleg: a hívások-üzenetek innentől Nyílt titkok. Tudtommal az olasz Teljesen idegenek volt az első ilyesmi (ajánlottammár), utána 00:00-kor Wim Wenders 2017-es alkotása a Dunán. A Merülés a szerelembe tovább gyarapítja a fordítók áldozatainak számát: bár van benne szerelem meg alámerülés (Submergence) de korántsem romantikázás. Titkos ügynökként dolgozó férfi (James McAvoy) és kutatónő (Alicia Vikander) emlékszik a Dieppében együtt töltött napokra. Találkozásuk helyszínén a németek anno durván meghiúsították a britek támadását, ők pedig jó messzire kerülnek tőle úgy távolságban mint lelkileg. A nő Grönlandon száll a mélybe tengeralattjárójával míg Jamest Szomáliába szólítja küldetése ahol hamar olyan figurák kezébe kerül akik nem is állhatnának távolabb Danielle idealizmusától. Ha úgy tetszik, mindketten a sötétség birodalmában vannak csak más értelemben és szerelmük jelenti a paradicsomot amit erőt ad nekik. Lassúnak tűnhet de meghálálja a figyelmet.

Remake rovat:
Greta Gerwig és a Warner Bros sem zárja ki a Barbie folytatását: „De ez végső soron a rendező döntése lesz.”MAGYARUL: erről is Margot Robbie dönt:
A Barbie után most a Monopolyról csinál filmet Margot Robbie cége: „A projektet már több mint tíz éve lebegtetik, de a Barbie sikere után nem csoda, hogy a LuckyChap marad a játékoknál.” – ...amiben most a toxikus patriarchátus mellett a kapitalizmust is kritizálni fogják. Remélem Gerwig ebben már elsütheti a fingós vicceit!
Emma Stone elárulta, már dolgoznak a Szörnyella folytatásán – Elég baj az nekünk pedig amúgy is van elég:
cinematrix – Furiosa a legkeményebb női akcióhős, akit eddig a mozivásznon láttunk: „Anya Taylor-Joy úgy pörög a Mad Max új előzményfilmjében, mint még sohasem.”MAGYARUL: támogatott tartalom:
Brutális és erőszakos látványfilm lett az új Mad Max, de mire elég ez?: (...) Anya Taylor-Joy tökéletesen hozza a halál szurokfekete angyalát (...), mégis azt érezni: a hat Oscar-díjas A harag útja előzményfilmje leginkább csak a rajongókat szólítja meg. Kritika.” – Nem, még őket sem:
Leszerepelt George Miller új Mad Max filmje: „Harmincéves negatív rekordot döntött meg a kultikus akciófilm legutóbbi spinoffja.”Harley Quinn likes this, de a stúdiók ebből sem tanulnak:
A Dűne előzménysorozatában már istent játszik a hatalomra törő női rendAZ ÉVEZRED FILMJE Wait, a challenger appears:
Két év múlva jöhet az új Gyűrűk Ura-film Gollammal a főszerepben: „A filmet a Gollamot alakító Andy Serkis rendezi, Peter Jackson producerként vesz részt a projektben.” – ...a szkriptet meg majd megírja a Tolkien ChatGPT.

 

VASÁRNAP, JÚNIUS 23.:
FÉNYEVŐK MENÜETTJE...

0
...ez a kicsike pedig mind megette!4!négy

Talán érdemes:
Nyolckor horrorba oltott dark comedy az HBO-n és a Menübe bőven jut társadalomkritika is. Sznob gazdagok utaznak a szomorúság Bermuda-háromszögében található sziget mislencsillagos éttermébe egy kiadós nagy zabálás reményében. Tyler DURDEN (Nicholas Hoult) is ezért cibálja magával aktuális csaját de Margot (Anya Taylor-Joy) nem csak anyagi szempontból lóg ki a csapatból. A molekuláris gasztronómiára specializálódott séf (Ralph Fiennes) válogatott „finomságokkal” traktálja őket, pld. hínárral de nem ez az egyetlen modern utalás, lásd az agymosott alkalmazottakat. Kulcs lehet a dekódoláshoz hogy a táplálkozás nem csak fizikailag érthető hanem szellemileg is SPOILER ahogy annak is több olvasata van hogy Margot simán csak jóllakna a lehető legegyszerűbb kajával mert az evésnek végül is ez a lényege SPOILER VÉGE. Valamivel utána 20:05-kor hozzánk Fényévekkel közelebb álló problémák a szomszédban (HBO2). Leukémiától szenvedő kamaszlány (Carolina Sala) egyedül az őt ezer éve elhagyó apjától kaphatna csontvelőt, útra is kel hozzá egy betegtársával együtt. Fél kilenckor bátor dramedy Törökországból a Cinemax 2-őn melynek más-más státuszú hőseit összeköti hogy életüket Kishíján katasztrófaként fogják fel. Ez jogos a mamahotelbe szorult munkanélkülinél meg az esetlegesen az ő sorsára jutó diáknál de a jól kereső tervezőmérnöknél annál kevésbé. A megoldást majdnem mind úgy képzelik el mint a negyedik karakter vagyis külföldön. Más. Stranger Than Fictionként ezer dolog voltmár a blogban, tíz előtt öt perccel 25 éves Sekély sírhant-utánérzés jön a Filmboxra. Reptéri tranzitban váró író meséli el friss könyve sztoriját onnantól hogy Jared (Mackenzie Astin) egyik cimborája nyakába zúdítja bajait. Indításként coming out-ol majd bevallja hogy megölt valakit, Austin (Todd Field, ő játssza a bestseller-szerzőt is) mozgósítja a többieket de a Hullajó barátok kamuzása alibijük lenullázásával fenyeget, a következmény pedig Túltesz a képzeleten. A Mozi Klubon fogyaszthatóbb ételeket kotyvasztó ELVÁLT magányos nők Főzőklubjába léphetünk be 23:00-kor. Van köztük özvegy és frissiben elhagyott családanya na meg örök szingli akit lánya emlékeztet a korára. Barátságuk kiállta az idő próbáját ugyanakkor újra meg kell találniuk önmagukat, erre ad lehetőséget az a szakácstanfolyam Pugliában amit a megcsalt Marie kapott karácsonyi ajándékként. Nem hallmarkosság hanem dán dráma vagyis a lelkizés háttérbe szorítja a konyhai tevékenységeket (=férfiak is megnézhetik).

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Techtud Himlős inka gyerekek 500 éves maradványait találták meg Peruban: „A csontok olyanok, mintha molyok rágták volna meg azokat, ami a himlővírus okozta egyik betegség jellegzetes tünete.” – Legalább nem a felnőttek rágcsálták meg őket...oh wait:
Techtud – Három-hatéves gyerekeket áldoztak fel tucatszám a maják, hátha jobban nő a kukorica: „Egy genetikai vizsgálat szerint testvéreket, ikertestvéreket, közeli rokonokat végeztek ki rituális célból. Az esőistent fiúgyerekekkel kellett etetni.” – Csak nehogy felelevenítsék a hagyományaikat:
Külföld – Egy hónap múlva elfogyhat az ivóvíz Mexikóvárosban: „A világ ötödik legnagyobb városában tízmilliók maradhatnak víz nélkül.” – Felkészül Brazília:
A korábbinál is pokolibb a hőség Rio de Janeiróban, a 60 fokot is átlépte a hőérzet: „Eközben Brazília déli részén rendkívüli esőzések pusztítanak.” – Fő hogy a lakosságnak továbbra sem esik le semmi:
Olyan erős a rekordméretű árvíz Brazíliában, hogy egy teljes hidat is elsodort a víz: „Az erről készült videón látható, hogy a híd meginog, majd szinte egyben leszakad.” – Jó ötlet volt az esőerdő-irtás. Ja nem.
Egy civilizációtól elzárt amazóniai törzsnek megmutatták az internetet, rögtön ráfüggtek a netes pornóra – Ők már tuti nem népesednek túl :SSS
Elődje politikáját folytatná, mégis új korszakot nyit Mexikó első női elnöke: „Mexikó nagy utat járt be a női egyenjogúság terén az utóbbi évtizedekben, Claudia Sheinbaum fő kihívója is nő volt. Az új elnök klímakutatóként nem fog annyi engedményt adni az olajcégeknek, mint elődje.” – Remélem nem késtek el vele...
Azonnal kirúgták a mexikói brit nagykövetet, miután nekiállt hadonászni egy gépkarabéllyal: Jon Benjamin egy hivatalos útja folyamán kapta fel a biztonsági személyzet egyik tagjának fegyverét, majd ráfogta a követség egyik munkatársára, az esetről készült videó alapján arra lehet következtetni, hogy ő így próbált viccelni.” – HA HA VERY FUNNY, a turisták is nagyot nevethettek rajta:
Szörfözni ment Mexikóba három fiatal, fejbe lőve találták meg őket egy kút mélyén: „A turistáktól valószínűleg a kocsijukat akarta elrabolni egy banda, de ők ellenálltak.” – R.I.P., asszem ilyenkor szoktam linkelni azt az utazós blogot.

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés