2024. 06. 24.
Punks don’t fit in! (jún. 24-27.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Punks don’t fit in! (jún. 24-27.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 24.:
NEM MÚLÓ AMOUR
0
Kedves SZOMSZÉD vendég, mi a hézag?

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:25-kor) nemzedéki traumákkal súlyosbított spanyol drámázás. A tinédzser Icíart (Susana Abaitua) megviseli anyja halála (rák) de végül a tragédia segít neki megérteni papája zárkózottságát. Amaz szintén fiatalon vesztette el egyik szülőjét, az apját akit az ETA terrorszervezet ölt meg 1977-ben. A Vacsoravendég Gabriela Ybarra önéletrajzi ihletésű regényének feldolgozása vagyis az eset valóban megtörtént (nagyapját Javier de Ybarra y Bergének hívták és Bilbao polgármestere volt). Fél kilenckor 2012-es, ismétlésgyanús Haneke-darab kissé sematikus címmel (Szerelem) eggyel arrébb a Cinemax 2-őn (vagy holnap ugyanitt 11:20-kor). Georges (Jean-Louis Trintignant) és Anna (Emmanuelle Riva) nyugdíjas éveiket élveznék mikor a nő váratlanul stroke-ot kap. A napi rutin innentől egész más lesz (etetés, mosdatás, stb.) és Haneke megint erre teszi a hangsúlyt SPOILER hogy a zárással megint meglepjen SPOILER VÉGE. Addigra az is egyértelmű hogy a pár lányának, Evának (Isabelle Huppert) látszólagos önzősége mögött régi sérelmek lappanganak amiket talán sosem tud elengedni. Happy end nincs max. annyiban hogy Trintignant szinte 30 év kihagyás után, ezzel a direkt rá írt szereppel tért vissza. Másképp sokkoló mint a Funny Games mert az elmúlással szembesíti közönségét, ráadásul több mint két órán át. Kilenckor a hét első Bereményi Géza által írt filmje a Magyar Mozi TV-n, örök érvényű problémával. Bontás előtt álló ház lakói a kárpótlásként felajánlott ingatlanokra várnak ám egyikük fia a maga malmára hajtaná a vizet akár apja rovására is. A Kedves szomszéd amilyen ismeretlen, olyan jó, garancia rá a stáb (Dajka Margit, Margitai Ági, Szabó Lajos). Közben az HBO-n folytatódik Julio Torres one man show-ja is (Fantasmas) tíztől.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
Rohamléptekben nő a szupergazdagok száma – Nem vagyok köztük, LESZAROM őket:
luxus – 73 milliárd forintos privát versenypályát építtetett egy milliárdos – Minek? Úgyis LESZAROM...
Több mint 44 millióért kelhet el a világ legdrágább dohányzóasztala – Nem elég hogy egészségtelen még drága is?! LESZAROM!
Nem vicc, 750 ezer forintot kérnek ezért az új videójátékért: „Vajon lesz, aki megveszi?” – Minél drágább, annál több LESZARÓJA vevője van:
Azt hitte, irtó drága az Apple 1,5 millió forintos szemüvege? Mutatjuk a 20 milliós luxuskiadást: „Már maga az Apple Vision Pro vegyes valóság szemüvege sem az átlagembereknek készült. Aki a 3500 dolláros árat látva csak szívja a fogát, az vajon mit szólna a szemüveg luxusváltozatához, amelyért körülbelül tízszer annyit kérnek.”MIT SZÓLNÉK, LESZAROM Wait, a challenger appears:
Ötvenmillió forintért kelt egy Lionel Messit ábrázoló matrica – Ingyen SZAROM LE.
Közel 730 millió forintot adtak egy árverésen Napóleon kalapjáért: „A vásárló személyazonosságát vagy állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.” – Akkor én is inkognitóban SZAROM LE.
magas élet – Ezért olyan drágák a nagy becsben tartott Faberge-tojások – Azért mert LESZAROM tojok rájuk :DDD

 

KEDD, JÚNIUS 25.:
THANKS FOR KEEP ON GIVING!

0
It's Friday, I’m IN LOVE back in BLACK green!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor M. Night Shyamalan 2016-os dobásában (Széttörve) egyszerre láthatjuk Anya Taylor-Joy-t és James McAvoy-t. Előbbit két másik lánnyal együtt rabolta el az utóbbi, illetve az ő számtalan személyiségeinek egyike. Kevin utolsó, valamennyinél félelmetesebb énjének áldozná fel őket, pszichiátere (Betty Buckley) pedig versenyt fut az idővel SPOILER miközben természetesen a direktorra jellemző Nagy Csavar sem marad el SPOILER VÉGE. A sztori sajnos nem kitaláció (lásd Billy Milligant) és ha már serial killerek, 21:35-kor jut még belőlük egy fiktív is az HBO-ra. Mindenszenteki mészárlásokkal lassan Dunát lehet rekeszteni, logikus hogy a másik nagy ünnepből is Hullaadás legyen. A lavinát egy Black Friday indítja el (az efféle tömegjelenetek már nálunk is megvannak), ettől kattan el a gyilkos agya és csinál céllövöldét az egy évvel későbbi Hálaadásból. Eli Roth igyekszik minél több elvárásnak megfelelni, ami meglepő hogy sikerül is neki. A Grindhouse egyik kamu trailereként debütáló Thanksgiving vicces, ijesztő és a tettes kilétére is lehet tippelgetni, Gina Gershon kedvéért belenézek. Akinek hiányzik a Marvel-univerzum azt kilenckor kárpótolja az AMC az idén húszéves Punisherrel (amiből 1989-ben volt már egy verzió Dolph Lundgrennel). Frank Castle (Thomas Jane) a törvényt szolgálná de mikor utolsó(nak szánt) bevetése során meghal a korrupt kiskirály (John Travolta) fia, az ő fejére tűznek ki vérdíjat. Kapóra jön a családi összejövetel, a rosszfiúk sok legyet ütnek egy csapásra, Castle is ott marad de megmenti egy titokzatos idegen. Újjászülető Megtorlóként a Zigasság osztása mellett elhanyagolt pincérnőről (Rebecca Romijn) is gondoskodik vagyis unatkozni itt sem fogunk.

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
Madonna-számra esik egymásnak Deadpool és Rozsomák a közös filmjük előzetesében: „A film előző teasere rekordnézettséget hozott 24 óra alatt, a bővebb előzetes ezt is simán megdöntheti.” – És? Attól jobb lesz? Amúgy voltak már előzetesek utáni pofára esések:
Dakota Johnson elárulta, mit utált leginkább a Madame Web forgatásánSPOILER: A leendő kritikusokat, mert:
cinematrix – Ez nemcsak a Marvel, hanem a világ legrosszabb filmje is – ...de a Madame Web legalább nem sorozat:
cinematrix – Alig bírtuk végignézni a Marvel új sorozatát: „Pusztítóan rossz lett.”Év sorozata :DD
Tom Hardy venomizált lovon vágtat a Venom 3 előzetesébenWait, a challenger appears:
Superman visszakaphatta a piros alsógatyáját: „Legalábbis az első kép alapján, amin a Henry Cavillt váltó David Corenswet pont a jelmezhez tartozó csizmáját igazgatja.” – Bunkóman és Gyökér lájkolta ezt!

 

SZERDA, JÚNIUS 26.:
NEM A DÚLÓ VIHAR...

0
...hanem Eloise rontása tört rá.

Talán érdemes:
Nyolckor Chuck Norris helyett Nicolas Cage válik Egyszemélyes Hadserega Filmboxon valóságalapú vígjátékban. Talán hihetetlen de Gary Faulkner olyan komolyan vette a Bin Ladenért járó jutalmat hogy amatőr fejvadászként járta a Közel-Keletet. A pénz mellett erősen motiválta a bizonyítási kényszer valamint hogy állítása szerint maga Isten (Russell Brand) támogatta küldetésében. Mivel mindezt Larry Charles-tól kapjuk, borítékolhatóan jut bele a Borat társadalom-, és médiakritikájából (a provokációkból már kevésbé). A Cinemax 2-őn félórával később (20:30) nem az ugyanígy hívott horrort adják, az itteni Elveszett fiúk belgák és intézetben élnek. Egyikük, Joe (Khalil Ben Gharbia) már a szabadulásra készül amikor új bentlakó (Julien de Saint Jean) érkezik akibe bele is zúg. Az esetleges kapcsolatot nehezíti hogy az intézmény tiltja a fizikai érintkezést, a love story és helyszíne Genetet idézi (a Szerelmi dalban is cellafalon keresztül kommunikáltak a törvényszegő szerelmesek). Megrögzött homofóbokon kívül bárki próbálkozhat vele, pontban kilenckor 2005-ös B-akciózás Bruce Willisszel az AMC-n. Rosszul végződött Túszdráma után a vidéki rendőrként melózó Jeff Talley-t kísértetiesen hasonló ügy találja meg mikor pár piti bűnöző a tervezettnél nagyobb halat fog. A betörés túszejtéssé válik és csak Talley-n múlik hogy ezúttal más legyen a befejezés. 21:50-kor 2020-as misztikusság a Moziverzumon némi Stephen King-es beütéssel. Jól menő ügyvéd (Omari Hardwick) utazik kisrepülőjével apja temetésre de majdnem ő vész oda a viharban. Eloise (Loretta Devine) házában, ágyhoz kötve tér magához és ezzel kezdetét veszi a tortúra merthogy a nő vudu Rontással átkozta meg. Házigazdájánál van a titkok kulcsa – vagy Marquis is megtalálhatja ha elég mélyre ás az emlékeiben? Mark Tonderai alkotása mentes a Peele-féle politizálástól és itt az all black cast sem zavaró.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Royal Edition:
Alig fedi valami Katalin hercegnőt A korona most közzétett fotóján: „Néhány új képpel harangozzák be az utolsó évad záró részeit.” – Mint oly sokszor, a realitás most is pikánsabb:
Kamilla királynő bugyijával és Károly vasalt cipőfűzőjével indít háborút a monarchia ellen a legújabb botránykönyv: „Omid Scobie Harry herceg és Meghan Markle korábbi vádjait nagyítja fel a most megjelent, Endgame című könyvében.”Meghan Markle likes this. Ja ő nem :D
Lekerül az ausztrálok egyik pénzéről a brit uralkodó portréja: „Helyette egy az őslakosok kultúráját tükröző motívum kerül rá.” – Akkor gondolom a gyarmatosítással behozott technikai vívmányokat is utólagosan kancellálják.
Aktivisták zavarták meg a brit királyi család újabb álomesküvőjét – videó: „Vilmos herceg volt a násznagy Olivia Henson és a milliárdos arisztokrata, Hugh Grosvenor esküvőjén. A ceremónia végét két környezetvédő aktivista akciója zavarta meg.”Wait, a challenger appears:
Tiltakozók teleragasztgatták a brit uralkodó hivatalos portréját: „Az állatvédők tiltakozó matricáit leszedték, nem sérült meg a festmény.” – Vegyék úgy a rojálok hogy a plebs élt a meghívással:
Károly király komolyan gondolta, hogy beengedi az embereket a palotákba: „Balmoralt és a Buckingham-palotát is megnyitják a látogatók előtt.” – A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan:
Zavart, spanyolul beszélő nőt találtak a belga királyi palota egyik ágyában: „Valószínűleg a szomszédos múzeumból keveredett át, elrendelték a pszichiátriai kivizsgálását, de vádat nem emeltek ellene.” – Minek ment oda level over 9000.

 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 27.:
DON'T FEAR A LOW THING

0
Pokolba az intimitással!

Talán érdemes:
A Magyar Mozi TV-n negyvenöt éves art movie kilenckor középkorú házaspár válságával. Már régóta mennek egymás agyára de a férfi számára munkahelyi ünnepségen jön el a negatív megvilágosodás az azzal járó látomásokkal. Az Utolsó előtti ítélet az akkori kultúra ki kicsodája is lehetne: Bereményi Géza és Hernádi Gyula forgatókönyvét Grunwalsky Ferenc adaptálta, Ragályi Elemér volt az operatőr, a zenét pedig Szakcsi Lakatos Béla szerezte. A színészek sem akárkik (Bánsági Ildikó, Andorai Péter, Barbinek Péter), érdemes vele kísérletezni. Az HBO-n az eddig főleg klipekben táncolgató Maddie Ziegler Intim pokoljárása nyolctól. Az általa alakított Lindy ritka szervi elváltozástól szenved ami nemi életét de akár a gyerekvállalást is befolyásolhatja vagy teljesen meghiúsíthatja. Nehéz téma, én adok esélyt neki már azért is mert Lindy nem csak emiatt nem illeszkedik (Fitting In) a többségbe. Ugyanitt maradva háromnegyed tíztől újabb Szellemkalandok, ezúttal félelem és Rettegés az állatkertben lesz műsoron. Nem értem minek kell ehhez éjszaka odamenni, hát elég lenne fényes nappal, látogatók előtt beugrani az oroszlánok közé. Továbbra is ezen a csatornán 23:10-kor újabb rész a STAX-doksiból.

Swingerwarrógép rovat:
Gian Piero Gasperini: „Választanom kell a nejem és egy gyönyörű nő közt” – De miért nem él együtt egyszerre mindkettővel? Most ez a divat:
hogymi? – Swinger hajóút a nyitott kapcsolatban élő párok új dilije – A nemi és egyéb betegségek lájkolták ezt.
Elköteleződés nélküli szex: egyre vonzóbb ez az új randizási forma: „A sok inger miatt egyre több olyan dolgot szeretnének megélni, amit az interneten látnak.” – ...és ha nem kapnak sekszet, gyilkolni fognak, mármint a férfiak.
A legbizarrabb kívánságokról mesélt a szexmániás nő, aki heti 10 férfival fekszik le: „Ő sem a visszafogott szerelmeskedés híve.” – De így is van nála...progresszívebb:
Egy éjszaka alatt hét NBA-sztárral bújt ágyba a szupermodell – Neki is lesz mivel turnéznia a médiában a falnak csapódás után:
Swinger klubban szerzett tapasztalatairól vallott egy nő – Írjon róla könyvet, úgyis nagy hiány van ilyesmikből.
365 férfival akar ágyba bújni idén egy influenszer: már most jobban halad: „(...) Naponta egy új férfival (...) szeretne lefeküdni fogadalma szerint egy felnőtt tartalmakat is gyártó ausztrál influenszer, Annie Knight. A 26 éves nő korábban a szexuális nyíltsága miatt veszítette el polgári munkáját, miután a közösségi oldalán arról dicsekedett a követőinek, hogy az ország szexuálisan legaktívabb nőjeként hány száz férfit csábított már el.” – Segítek: nem a „sekszuális nyíltságával” van a baj. – „Ebből kiindulva nem is akkora kihívás számára a napi partnerváltás, pláne, hogy saját bevallása szerint arányaiban már most előrébb halad, mint a terve: Valentin-napon, tehát az év 45. napján már 70 férfinál tartott.” – Ne kispályázzon, rendezzen gangbanget és akkor egy nap alatt teljesítheti az ÖTéves tervet. Sőt, ha bírja akkor ezt akár naponta is megteheti :DDD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés