2024. 06. 29.
Dö Grét Észkép (jún. 29-30.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Dö Grét Észkép (jún. 29-30.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 29.:
MY ALIEN YEARS
0
The catcher behind the desk.

Ajánlott:
Nemrég hírekben olvashattunk a normandiai partraszállás veteránjairól, nyolckor pedig láthatunk is egyet az HBO-n. Az öregek otthonában ücsörgő Bernard Jordan (Michael Caine) 2014-ben meglógott az intézményből hogy ott lehessen az esemény 70. évfordulóján. A szervezett indulásról lemaradt így egymaga vág neki, a Nagy menekülőt vele együtt élő, ápolásra szoruló felesége (Glenda Jackson) támogatja. Útközben egy másik öreg harcos (John Standing) is csatlakozik hozzá, így lesz kétszemélyes a zarándoklat. Érdekesség hogy Jackson két évtizednyi politizálásból tért vissza a Great Escaperrel melynek premierjét sajnos nem érhette meg, Caine pedig ezzel búcsúzott a rivaldafénytől.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (20:00) horroros elnevezésű (Rémképtár) thriller a Film4-en. A középosztálybeli Danny (Michael O'Keefe) hippi-kultusz hatása alá kerül és ahogy a Manson-családnál, itt is vonzó szirénnel (Karen Allen) meg szép ideákkal palizzák be a gyanútlanokat. A beavatások során a karizmatikus vezető, HIGHLANDER Kirklander (Peter Fonda) viselkedése egyre jobban idézi Charlie bácsiét, a srác szülei végül profihoz (James Woods) fordulnak megállítani az agymosást. Nem nehéz párhuzamot vonni a Homeland szekta elvei és egyes mai agendák között ahogy a szellemi programozás feltörőjében is ott van a konzervatív irány. A Split Image erénye hogy mindkét oldal szélsőségeit megmutatja, az arany középutat Danny apja és anyja (Brian Dennehy és Elizabeth Ashley) jelenti. Extra nüansz Fonda (R.I.P.) és Woods IRL szerepvállalásai, a maga korában bukta volt de a Midsommar rajongóinak kötelező. Nagy ugrás: a Dunán éjfél után tíz perccel az irodalmi álmokat kergető Joanna Rakoff (Margaret Qualley) kap munkát a Zabhegyező íróját is képviselő ügynökségnél. Tehetsége kibontakoztatására nem sok lehetősége jut rigorózus főnöknője (Sigourney Weaver) mellett aki a Salingernek küldött rajongói levelek olvasását bízza rá (melyek között feltehetőleg egy bizonyos Mark Chapmané is ott lapul). Ha az élet citrommal kínál, csinálj limonádét: Joanna eltér a bekészített sablonválasztól hogy aztán az itt szerzett tapasztalataiból írja meg azt a könyvet amivel befut (Egy évem Salingerrel). Közepes sztori korrektül előadva, kicsit a Devil Wears Prada nyomdokain.

A seksz, a szipu rovat:
Szexért cserébe írt fel opioidokat egy egészségügyi dolgozó Amerikában: „Az ápolót húsz év börtönre ítélték.” – Most majd őt ápolják...a böriben.
Kétmillió liter vörösbor hömpölygött egy portugál kisváros utcáin videó: „A portugál borgyártó cég elnézést kért a balesetért, mert félő, hogy környezeti károkat okoztak a közeli folyóban.” – Azóta már lett kihívójuk is:
Morcos lett a spanyol nő, egymilliárd forintnyi bort locsolt ki a pincében: „Nappal elbocsátották, éjjel visszament. A kamerák mindent felvettek.” – Kevesen utálják nálam jobban a bort de akkor már inkább megittam volna.
Mit lehet tenni a magány ellen az északi sarkkör közelében? – videó: „Hideg van és sötét, de a svédek találtak pár megoldást.” – Ahogy a norvégok meg az izlandiak is:
Észkombájn – Izlandon egyszer dacból betiltották a sört, aztán 74 évre úgy maradtak – Ezért tértek át a vodkára? Marhára megérte...
Vége a liberális elnyomásnak: itt az anti-woke palackozott víz: „A Freedom2o a reklámja szerint nem is a víz a lényeg, hanem a lázadás, amit szimbolizál.” – Akkor én is lázadok, két sör lesz:
serte Mi alapján csoportosítjuk a söröket és miért? – Őszintén: kit izgat? A lényeg hogy legyen:
Sörfőzés miatt hiányzott – piramisépítő munkások komoly indokai, miért hagytak ki napot – Maximális TISZTELET, BROS beers before HOES pharaohs!

 

VASÁRNAP, JÚNIUS 30.:
ELVARÁZSOLT, DE MÁR ELMÚLT

0
Egy előre bejelentett (?) zuhanás krónikája.

Talán érdemes:
Az HBO-n tavalyi dráma nyolckor. Író-házaspár férfitagját kutyasétáltatás közben holtan találja látássérült gyermekük, a gyanú hamar a nőre (Sandra Hüller) terelődik. A tárgyalás során szép lassan feltárulnak viszonyuk megromlásának fokozatai és miértjei melyek tudatában szinte mellékes a hogyan (véletlen baleset vagy szándékosság? öngyilkosság vagy gyilkosság?). Az elhidegüléshez-ellenségeskedéshez hozzájárulhatott hogy a feleség sikeresebb volt férjénél akit viszont a fiú egészségi állapotáért terhel felelősség. Az Egy zuhanás anatómiája a közelmúlt egyik legjobb művészfilmje, csak a hosszával (150 perc) nem vagyok kibékülve. Félórával utána (20:30) mágikus realista alkotás a Cinemax 2-őn. Sokan tervezik hogy vidéknél is vidékibb helyen kezdik újra de az Elvarázsoltak Irene-je (Laia Costa) meg is teszi mikor kislányával a Pireneusok egyik falujába költözik. Mögötte egy válás annak számtalan sebével amiket a természet szépségeivel dolgoz fel és gyógyít be. Az M5-ön a Tess és énnel Életem legfurcsább hete érkezik. Nem én mondom hanem Sam (Sonny Van Utteren) aki frízföldi nyaralásuk során a címben említett tizenéves kislánynak (Josephine Arendsen) segít helyrehozni kapcsolatát az apjával. Kiváló holland coming of age movie Anna Woltz regényéből, nem is értem miért 22:25-kor adják, kontrasztnak meg jöjjön a

Star Wars rovat:
Minden idők egyik legjobb Star Wars-játéka lett a Jedi Survivor: „Igen, ez azt jelenti, hogy olyan klasszikusokkal játszik egy ligában, mint az X-Wing vagy a Knights of the Old Republic. A 2019-es Fallen Order folytatása jobb, szebb, látványosabb és szórakoztatóbb, pár idegesítő hibától eltekintve az egyik legjobb kaland- és akciójáték az elmúlt évekből.” – ...ami így sem tudja felülmúlni a valóságot:
Rohamosztagosnak állt Vilmos és Harry hercegTEHETTEM VOLNA A ROJÁLOSBA IS Visszavág a Brit Birodalom? A távolban valahol felsír egy Darth Vader :DDD
Egy autó árát adták Harrison Ford Star Wars-forgatókönyvéért, ami eddig egy londoni lakásban porosodott: „Árverésre bocsátották a Star Wars negyedik forgatókönyv-vázlatát, amit Harrison Ford felejtett még 1976-ban egy bérelt londoni lakásban.” – Ideje volna leporolni és tanulni belőle:
Jön az új Star Wars-film Baby Yoda és a mandalóri főszereplésével: „2019 óta ez lesz az első Star Wars-mozifilm.” – Minden mai sci-fi az Év filmje:
A Netflix legújabb dobása biztosan nem lesz a következő Csillagok háborúja: „Zack Snyder egy teljesen új világot talált ki a Rebel Moonhoz, ami egy kicsit minden akar egyszerre lenni, de a végén csak egy unalmas, kiszámítható, és néhol bénán kinéző akció sci-fi lett.”Wait, a challenger appears:
Nem értettük, miért gyűlölik annyira az új Star Wars-sorozatot, aztán rájöttünk – Segítek: AZÉRT, MERT SZAR. Szívesen. – „Az akolitus című, új sorozat a Csillagok háborúja univerzumában, a Köztársaság fénykorában, a Jedi rend virágzásának éveiben játszódik. De a kritikákat elnézve szinte mindegy is, miről szól. Kritika az első három részről.” – Szóval szerintetek is felesleges a kritikákat olvasni de azért írtatok róla egyet. Értem, vagyis nem,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés