2024. 07. 01.
Teenage Mutant Fairytales (júl. 1-4.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Teenage Mutant Fairytales (júl. 1-4.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 1.:
NÖVESSZ MOSOLYT!

0
Just like starting over.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 10:20-kor) a Hanekék után végre egy könnyedebb francia dramedy. Harminc éve együtt levő házaspár férfi tagja (Franck Dubosc) Új kezdetekkel ajándékozná meg feleségét (Karin Viard), úgy adva vissza annak életerejét hogy elhagyja (remélhetőleg ideiglenesen). Részemről próbát teszek vele mivel csak kicsit lép túl a 90 percen, egy órával később (21:00) a Story4-en (vagy holnap ugyanitt 8:15-kor) továbbra is maradunk Párizsban. Kiadói lektor (Benjamin Sadler) HENRY Robert Miller álnéven ír könyvet plátói szerelméhez, a vendéglős Aurélie-hoz (Melika Foroutan). A Nő mosolya épp akkor lesz sikeres mikor alanya mélyponton van, fel is dobja hogy magára ismer benne és felkeresné a szerzőt. Amaz (mármint a valódi) barátjával (Hans-Jochen Wagner) helyettesítő színészt (Christoph Letkowski) bérel a promócióhoz de végül így is közel kerül imádottjához. Az HBO2-őn kétéves neo-western 21:10-kor. Az Ellopott völgyben az indián származású Lupe (Briza Covarrubias) gyűjtene beteg anyjának családi ékszereik eladásával. Így kerül a zacit kirámoló Maddy (Allee Sutton Hethcoat) mellé akivel aztán együtt menekülnek, a road trip célja Lupe apja (Micah Fitzgerald). Egyedül ő áll úgy anyagilag hogy fedezze a kezelés költségeit de a Nagy Találkozás nem úgy sül el ahogy képzelték.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
Halálfalat terveznek a HoldraDARTH VADER LIKES THIS„De hogy kerül oda?” – Úgy hogy LESZAROM :)))
Titokzatos kódolt üzenet jött a Marsról, egy évbe telt megfejteni: „Mintegy 4000 ember vállalkozott arra, hogy megfejti azt a kódolt üzenetet, amit 2023. május 24-én, magyar idő szerint 21 óra 16 perckor fogtak be a földi antennák. Az eredményre mostanáig kellett várni.” – Miért nem engem kérdeztek, egy perc alatt megfejtettem volna :DDD
Rejtélyes lyuk jelent meg az Antarktiszon: „A tudósok magyarázatot találtak a jelenségre.”LESZAROM. A magyarázatukat is.
Miért pont öt ujja van az embernek az összes végtagján? – Lásd fentebb, akit zavar, bármikor levághat belőlük.
Észkombájn – A világ legmagasabb vasúti hídja alá simán beférne az Eiffel-torony – ...és én így is simán leszarnám az összes magaslatot:
Hiszed vagy sem, létezik egy hegy, ami magasabb a Mount Everestnél – Hiszitek vagy sem: LESZAROM.

 

KEDD, JÚLIUS 2.:
PURITÁN PRINCESS?

0
Finom kis skandalum.

Ajánlott:
...főleg hogy lássuk milyen volt mikor magyar szerző (Molnár Ferenc) művét magyar rendező (Kertész Mihály) adaptálta halivúdi szinten. Ruritánia balhés hercegnőjét (Sophia Loren) RÓMAI alpesi vakációra küldik szülei (Isabel Jeans, Maurice Chevalier), hátha javul a megítélése az udvarnál. Vőlegényt is kerítenek Ruprecht KROENEN herceggel (Carl Hinterman) csakhogy feltűnik a hölgy által korábban befűzött Charles Foster KANE (John Gavin). Hősnőnk riválisának (Angela Lansbury) kapóra jönne a Botrány szele mert azzal ő csaphatna le a férjjelöltre és ezek után nyilvánvaló hogy az Olympia 1960-as remake-jét a gárda javítja erős közepesre. Egyszer talán az 1929-es változat (His Glorious Night) is sorra kerül valahol, mi addig nézzük ezt 20:35-kor az M5-ön.

Talán érdemes:
Kilenckor Hallmark-romantikázás a Story4-en, már ha nem a Zöme-Zana c. marhaságot adják (a műsorújság szerkesztőinek „hála” nem egyértelmű a dolog). A Diagnózis: finom a két nagy közönségmágnest (kórház, főzőcskézés) keresztezi: egyszeri kardiológusnak (Maya Stojan) szakácstanfolyamot kell végeznie az előléptetésért. Oktatója pikszisből kiesett celebséf (Ryan Rottman) aki hamarosan tanítványát is megfőzi (nem úgy). Már csak ezek jutnak, pótoljunk is mással:

Friss hírek a f@sztiválról:
SZEXSZOBÁK JÖNNEK A TOITOI VÉCÉK MELLÉ A FESZTIVÁLOKON: „A legolcsóbb verzió két szám közötti légyottokra vehető igénybe.” – Majd ott is lesz sorban állás.
stopstd A Nagy Fütyi Totyogás: „Sok olyan fesztivál van a világon, amit elsőre, de talán némelyiket még sokadjára is furcsálnak az emberek!” – Inkább az a furcsa hogy ennyi év után sem tudtok helyesen írni („furcsálnak”).
Élőben közvetíti a Coldplay és Dua Lipa Glastonbury-koncertjét a BBC: „Most először lesz ilyen közvetítés, egyelőre csak két piramis színpados felmérést láthatunk élőben a képernyőn.” – A szó amit kerestek az a fellépés. Szívesen.
Exodus a sártengerből: tízezrek próbálnak kiszabadulni a Burning Man csapdájából: „A természet több mint 60 ezer embert ejtett csapdába a világ egyik legkülönlegesebb fesztiválján. Ők napokig nem tudhatták, hogy mikor szabadulnak. Most hosszú autókonvojok indulhattak meg a sivatagban, de az út végét sokan nem látják még.” – Évekig nyomták a Mad Max tematikát, most meg rinyálnak:
Úgy süllyedtél el a sárban, mint a futóhomokban, alig tudtam kirángatni a lábam: „Megnéztük, hogyan élték meg a szervezők, a résztvevők és az okoskodók a felhőszakadással súlyosbított Burning Mant.” – Nevezzék át Raining Manné :DDDD Ha már fesztivál-sznobéria:
Nem volt túl nagy sikere a Blurnek a Coachellán: „A Girls & Boys című dalukat is előadták a színpadon, a közönségük viszont ezt nem fogadta akkora lelkesedéssel, mint azt várták volna.” – Tessék szépen átírni ezt is, majd Musk exe muzsikál a fiataloknak...ja nem:
Grimes coachellás fellépése tele volt problémával: Grimes (...) a Sahara színpadon lépett fel, ahol egy ötvenperces DJ-szettet kellett volna adnia. A felénél azonban a művésznő kénytelen volt többször is újraindítani a Music 4 Machines című számot, mivel a dal dupla sebességgel indult el, de a szett további része is hasonlóan kaotikusnak bizonyult. „Ezt nehéz elmagyarázni, de komoly technikai hiba történt. Ne ítéljetek el azért, mert rosszul számolom ki a dolgokat. Minden számom dupla tempójú, és nem tudom normálisan beállítani. Ezek a keverhetetlenség határán vannak. A többi nem lesz mix, de attól még szórakoztató lesz.” – Hát az is volt, még jó hogy vállalja a felelősséget. Ja nem, erről is más tehet: A technikai nehézségeket annak tulajdonította, hogy valaki más pakolta rá a számokat az SD-kártyájára (...).” – Nem is tudom miért jutott eszembe a „legendás” Crystal Castles „legendás” Szigetes „koncertje”:

2011.08.12 17:39:25 SkunkliX
szóval ! ezt inkább a cikk írójának és a technikus letrollkodójának írom. Nem tudom melyik technikus kolléga nem volt olyan helyzetben hogy mielőtt kezdődött volna a buli , hogy itt a CD , erről fog menni a buli . marad a sorrend vagy változik. gyakori eset. de amikor úgy jön a T. előadó hogy elméletben lenne egy ilyen CD , ami otthon maradt. 3 órája van a tecnikusnak hogy ezeket és ezeket a számokat megszerezze valahogy. nah így jöhet létre egy youtube koncert :)

 

SZERDA, JÚLIUS 3.:
ELVIS ÉL...

0
...csak nem kapott vonalat.

Talán érdemes:
...főleg a korán kapcsolóknak akik megtehetik hogy 14:50-kor leülnek az M5 és az ott adott 1942-es darab (Egy szív megáll) elé. Karády ebben is a Végzet Asszonya, férje (Uray Tivadar) egyszerre féltékeny rá és retteg az érzéstől ami apja és az ő felesége halálában is közrejátszott. Azt hiszi hogy öngyilkossági kísérletével elébe megy a nagyobb tragédiának de ez sosem a jó irány... Fél kilenckor a Tini mamik komolyabb, egész estés verziója Spanyolországból a Cinemax 2-őn. A kiskamasz Carla (Carla Quílez) terhességével a gyámügy látókörébe és rajtuk keresztül a felnőttvilágba kerül. Pilar Palomero kedvence az ugyancsak rizikós témákat feldolgozó Bigas Luna, utal is az alkotásaira, a Gyerekek gyerekkel esetében ez a Sonka, sonka. Abban Penelope Cruz játszott túl fiatal édesanyát, itt meg Carla mamáját hívják Penelopénak, de pár helyszínt is „átmentettek” belőle. 23:20-kor egyszer használatos thriller a Film+-on melyben Elvis Cooney (Mel Gibson) közli az aktuális betelefonálóval hogy JÓ REGGELT VIETNAM Vonalban vagy. Nem számít a válaszra: a hívó állítása szerint foglyul ejtette feleségét-kislányát és gyilkos játékba kezd vele. Igyekeztem SPOILERmentesen jelezni a fő inspirációt, szerencsére az On the Line-ba jut elég csavar hogy ne legyen szimpla utánérzés.

Turisztikai rovat:
Már Alaszkában is problémát okoz a túl sok turista: „Csak tavaly 1,65 millió utas érkezett a mindössze 32 ezer lakosú Juneau városába.” – De miért éppen Alaszka? Oly sok szép élhetetlen hely van még:
Idén is bedugult a Mount Everest, annyian akartak egyszerre felmászni rá: „Kedden egyszerre körülbelül kétszázan akartak feljutni a Föld legmagasabb hegycsúcsára, ami miatt sorban kellett állni. A hegynek már több áldozata van idén is.” – ...de még így sem elég ahhoz hogy a hülyék tanuljanak belőle:
Százéves a Mount Everest legnagyobb talánya: „Mallory és Irvine talán már 29 évvel korábban feljutott a Föld legmagasabb csúcsára, mint a hivatalos világelső, de odavesztek, és a fényképezőgépük sem került elő. Mallory közvetett bizonyítékokat adó holtteste 75 év után meglett, aztán újra eltűnt.” – Lehet hogy zombiként kirándul tovább.
Börtönt kapott egy férfi, mert a világ legveszélyesebb gejzírjének közelébe sétált: „A Steamboat kitörései kiszámíthatatlanok, és akár 91 méter magasra is képes kilövellni a forró vizet.” – Börtön helyett dobják a gejzírbe...vagy egy vulkánba:
Megnyitották a Vezúv által betemetett „fekete tengerpartot”, ahol 300 segítségre váró ember lelte halálát: „Többéves restaurálási és feltárási munkálatok után a látogatók számára is elérhető az a herculaneumi tengerpart, ahol a Vezúv kitörése elől menekülők várták a felmentő sereget.” – Szegény Pompeji lakosságára meg még holtában is rájár a rúd:
Kazahsztánból utazott Pompejibe Ali, hogy egy kétezer éves falba karcolja: ALI: „Az olaszok egy új törvény segítségével akár az egész okozott kárt ráterhelhetik Alira.” Nem vertek át, tudom hogy „Ali” igazi neve Borat Sagdiyev :DD

 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 4.:
RENFIELD?...
0
Nem, Ren Faire!

Talán érdemes:
A Filmboxon ismétlésgyanús komédia nyolckor melyben különc CSOKIGYÁROS kaszinótulajdonos, WILLY WONKA Donald P. Sinclair (John Cleese) rejt el hat arany JEGYET pénzérmét melyek belépőként szolgálnak egy még nagyobb összeghez. Az Új-Mexikóba vezető út rizikós, a versenyben bármi megengedett, amit a résztvevők nem sejtenek az az hogy Sinclair és dúsgazdag haverjai fogadásokat kötnek rájuk. Az Üldözési mánia úgy szórakoztat hogy közben prédikálástól mentesen kritizálja a kapitalizmus velejáróit. Ez nem áll a Moziverzumon kilenckor adott Utolér a végzetre, itt két illegális bevándorlót bíznak meg gödörásással a semmi közepén. Az ok (drogbiznisz) később esik le nekik, egyikük sötét múltja kapóra jön mikor a békés eszközök csődöt mondanak. Az HBO-n jönnek a Szellemsztorik a szokásos időben (21:55) de a főműsor az ugyanitt adott Reneszánsz fesztivál Texasban dokusorozat nyitánya lesz 23:20-kor. Valahol bizarr hogy Amerikában sosem létezett történelmi hagyományokat őriznek, akárhogy is, George Coulam ráérzett a zeitgeist-ra renaissance fair-jével. Nem ő az egyetlen de ő építette ki a legnagyobb birodalmat, lesz is Trónok harcás ármánykodás mikor a nyolcvanpluszos „uralkodó” átadná királyságát a három jelölt (Darla Smith, Jeffrey Baldwin, Louie Migliaccio) legrátermettebbjének. Közben megtalálná a maga királykisasszonyát is, lehetőleg minél fiatalabbat és sárkány nélkül. Hiába hogy a Ren Faire annyira „spontán” mint a pankráció, Coulam a párkereséssel lesz Gollam-szerűen ellenszenves. Ha a készítők célja az anakronizmusok kidomborítása volt, teljesült: az Enyát hallgató, múltban élő de azért randiappokat használó kisöreg eléggé, hm, érdekes látvány. Apropó reneszánsz:

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
The KÍNA Klíma Edition:
Megnyílik Michelangelo „titkos szobája”, először láthatja a nagyközönség Firenzében: „Az eddig nyilvánosan nem látogatható szoba a Medici-kápolna alatt található, ahol a művész az 1530-as években faszénnel rajzolt emberalakokat.” – A TURISTÁK klímaaktivisták lájkolták ezt:
Van Gogh, nincs Gogh: ellopták a festő egytonnás szobrát Hollandiában: „A szobor felállításáért felelős egyesület szerint „gyakoriak itt, északon” az ilyesfajta tréfák.”HA HA VERY FUNNY, bár a képeiben nem esett kár:
Letartóztatták a klímaaktivistát, miután megrongált egy Monet-festményt Párizsban: „Úgy tudni, nem védte üveg a festményt.” – Ha már a Notre Dame-ot nem tudják felgyújtani, maradnak az egyéb régiségek:
Klímaaktivisták fújták le festékkel a Stonehenge-et: „A porfestéket állítólag néhány nap alatt lemossa az eső.” – És ha nem, majd állítanak egy új Stonehenge-t.
Saját termet kaphat a Mona Lisa – Így könnyebben megtalálják a műveletlenebb klímaaktivisták is...ja eddig is megtalálták:
Konzervlevest dobtak a Mona Lisára: „A levest dobó aktivisták az „egészséges és fenntartható élelmiszerekhez” való jogot követelték.” – Legalább Campbell leveskonzervet vágtak hozzá? LOL!44!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés