2024. 07. 06.
A nyakék szerelmére! (júl. 6-7.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A nyakék szerelmére! (júl. 6-7.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 6.:
HALF PAST LIVES
0
De nagyot nőttünk!

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor az egyik tavalyi Év filmje ami kivételesen meg is érdemli a titulust. Az Előző életek szerelmesei nagyon fiatalon zúgtak egymásba hogy aztán a lány családjának Amerikába költözésével váljanak el. Az immár Norának hívott Na Young (Greta Lee) írói karriert épít, a Dél-Koreában ragadt Hae Sung (Teo Yoo) némi netes keresgélés után rátalál de a személyes találkozásra újabb tíz évet kell várni. Erre már a lány férje (John Magaro) is eljön, Nora és Hae Sung pedig azt tisztázná hogy mi az ami kettejüket ennyire összeköti? A Past Lives-szal Celine Song közérthetően ültet át olyan buddhista és egyéb fogalmakat amik idáig meghaladták halivúd képességeit. Öt perccel később (20:05) 2001-es történelmi tabló a TV4-en Jeanne de la Motte-Valois bárónőről (Hilary Swank) aki mindent megtett hogy Marie Antoinette (Joely Richardson) elé járulhasson. Meghallgatásától azt remélte hogy visszakapja ősei (állítólagos) rangját és birtokait ám mikor rájött hogy ezáltal nem ér célt, a jól bevált rizsporos intrikákhoz nyúlt amikben kulcsfontosságú volt A királyné nyakéke és pár hamisított levél. A végkifejletet ismerjük, a teljes képhez nem árt elolvasni Szerb Antal könyvét. A tények szabadon kezelése és a gyenge szkript még belefér, a félrecsúszott casting nem igazán. Swankhez nem passzol ez az éra úgy mint Richardsonhoz vagy a többiekhez (Adrien Brody, Jonathan Pryce, Christopher Walken). A Cinemax 2-őn finn poliamór marhaság fél kilenckor ami még a legnyitottabbaknak is sok lesz...az unalmassága miatt. Adott egy tipikus északi jóléti família, a férfi pap, a nő politikus, a gyerekük szerencsére még egyik sem. Mikor rájön hogy pasijának szeretője van, a feleség felveti hogy szálljon be. Ő is hozza a maga nembináris partnerét de a Négy kicsi felnőtt valójában öt merthogy utóbbinak is van valakije. Az összkép karácsonykor válik totál abszurddá amikor a mai progressziót ezeréves hagyományokkal akarják párosítani ami már nem csak a bigottak számára lesz a ló túlsó oldala. 21:00-kor magyar alkotás a Prime-on két barát viszontlátásával akiknek kapcsolata azért a vetélkedéstől sem volt mentes. Mostanra még lejjebb csúsztak: egyikük (Nagy Zsolt) a középkorúak problémáival a küszködik, a másik (Schmied Zoltán) konkrétabb segítségre szorul (munkanélküliség) de a valahai nézeteltérések miatt happy endet aligha várhatunk (véres tragédiát igen). Az Éger előnyei a benne feltűnő (Péterfy Bori) meg a soundtrackjéért felelős zenészek (Víg Mihály), hátránya a hossza (másfél órában de akár rövidre vágva is jobban működne), mi meg maradjunk még kicsit a poliamóriánál:

A seksz, a szipu rovat:
The Poliamória Edition:
csajokpasik – Mit jelent, ha egy nő könnyen adja magát? – Hát hogy KÖNNYEN LESZ SZERELMES lépést tart a fejlődéssel, csak bírjuk tempóval:
Válságot szülhet, ha a párunk „spiri” lesz, és nem tudjuk követni: „Talán sokan hallottak már olyan párokról, akik hosszú idő után eltávolodtak egymástól: egyikük (általában az asszony) spirituális, netán ezoterikus útkeresésbe kezd, ám partnere nem tudja követni, és ez feszültséget szül. Hogyan érthetik meg egymást, hogy ne omoljon össze az évtizedek alatt együtt felépített váruk?” – Hogyan, hogyan, hát nyitni kék:
Velvet – 5 tipp arra, hogy monogám kapcsolatát kinyissa – ...csak előbb el kell olvasni a mellékelt útmutatót:
szexualitás – Mit jelent pontosan egy nyitott kapcsolat? Ezért ne keverd össze a poliamoriával – Én azért csak LESZAROM megvárom a DUBAJI katari sariatanács véleményét ^^
18+ Izgat, ha szexelnek a partneremmel: „A férj fétisnek is nevezett cuckolding hármasszex, amiben a férjet a féltékenység, a vágy és a megalázás összessége hozza izgalomba.” – ...de keep calm, „a megcsaltak sem lábtörlők hanem harcosok”:
A megcsalás legtöbbször nem a kielégülésről szól: „Uralhatjuk-e a partnerünk szexualitását? A hűtlenség elkerülhetetlen, szükséges rossz vagy teljesen természetes? Az afférokkal kapcsolatos izgalmas kérdésekre a modern pszichológia is igyekszik válaszokat adni: van, aki szerint a megcsaltak nem lábtörlők, hanem harcosok, a sztárterapeuta Esther Perel pedig egyenesen azt javasolja, érdemes megfontolnunk akár egy olyan szexuális modellt is, ami nem a kizárólagos partnerségen alapul.” – Akkor Esther Vilart is rehabilitálják? LOL!44!négy

 

VASÁRNAP, JÚLIUS 7.:
AMERICAN HAND SIGNS
0
The Empire RECORDS Theatre strikes back.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor újra egy Év filmje csak 2022-es. Angliában, a nyolcvanas években vagyunk, javában dühöng a válság. Az Empire moziban melózó Hilary-nek (Olivia Colman) megvan a maga keresztje mentális zavarával és főnökével (Colin Firth) de a frissen felvett Stephennel (Micheal Ward) talán végre többet kap mint sorstársat. A Fény birodalma Sam Mendes Cinema Paradisója ahol a látványért Roger Deakins, a zenéért Trent Reznor és Atticus Ross felel. Más. Kopók címmel voltmár nálunk egy lengyel darab de a Cinemax 2-őn marokkói dráma jön 20:30-kor ezen a néven. Casablanca itt sem a közbiztonság melegágya, annál inkább az alvilágé, az ő profiljukba vág a kutyaviadalok szervezése is. Egy ilyen végződik rosszul és ekkor vonódik be a főszereplő apa-fia bűnözőpáros akiket rendhagyó emberrablással bíznak meg de a nagymenőknél mások a játékszabályok. Ezt piti (anti)hőseink is hamar megtanulják, utána kilenckor a szebb napokat látott Joanna Cassidy a Story4-en. Itt Hazugság és megcsalás lesz az amerikai szabvány (American Standards) ami az általa alakított feleség párjára és kettejük fiára a legjellemzőbb. Említettek egyazon kamaszcsajjal kezdenek járni ergo a feleség szinte örülhet hogy Alzheimere miatt ebből egyre kevesebbet érzékel (szemben a nézővel aki szenvedni fog). 21:55-kor ismét örökbeadósdi a Filmboxon melyben megélhetési nehézségeiket hamarosan érkező gyerekük „értékesítésével” oldaná meg egy fiatal pár (Miranda Bailey, Waylon Payne). A leendő szülőknek azonban Hátsó szándékai vannak a babával és mivel a sztorit az anyuka meséli el flashbackekben az őt felvevő sofőrnek, úgy tűnhet mintha a vége is faék egyszerű volna SPOILER holott olyan olvasata is van hogy meghalt és Szent Péternek vallja meg a bűneit SPOILER VÉGE. A Hindsight beválogatásának a fenti csavar mellett az egyik magyar származású producer, Julie Sándor a fő oka, kevesebb vér és több agyaskodás ezen is javítana.

Dua LIBA Lipa rovat:
Kevés kínosabb videó létezik annál, mint amiben Billie Eilish lerázza Dua Lipát – ...aki gyorsan vissza is tért a heterósághoz:
Ismét foglalt Dua Lipa szíve, ebbe a színészbe habarodott bele – Igen, ő is könnyen lesz szerelmes:
Úgy fest, Dua Lipa a Legendás állatok színészével, Callum Turnerrel randizik: „Több közös fotó is napvilágot látott róluk.” – Csak ketten vannak? Uncsiii...
Dua Lipa ittasan posztolt fürdőköpenyes képeket: így ünnepeltek a sztárok – ...és tőlük az alkoholizmus is menő:
A saját bénaságát is kinevető Dua Lipa a legemberibb kortárs popsztár: „Szüleivel poénkodik a Saturday Night Live-ban, rettenetes másnapjáról mesél interjúkban – Dua Lipa a bizonyíték arra, hogy nem csak szomorú, szerelmes dalokkal juthat valaki a popzene csúcsára.” – ...hanem téjlorszviftes szomszédlány-imázzsal is, ha már a feltűnősködés nem jött be:
Dua Lipa extrém külsőre váltott, a szemöldöke mindenen túltesz Frida Kahlo likes this. Ja ő már nem.
Dua Lipa elárulta, mit tesz a vonzóan karcsú alakért – Segítek: kiteszi mindenét:
Dua Lipa olyan szűk ruhát viselt, hogy alig bírt leülni benne – A díjátadókon-kifutón nem is kell ülnie:
GALÉRIA Tarolt az Oppenheimer a BAFTA-díj-átadón, de egy váratlan vendég ellopta a show-t: „Vilmos herceg, David Beckham és Dua Lipa is ott volt a gálán.” – És Harry már szart ér?!
El sem hinné, kikkel tartott divatbemutatót Dua Lipa – Nem tökmindegy? Holnap úgyis más lesz divatban.
Dua Lipa Budapesten forgatott klipet: „Csak pár napot tölthetett Magyarországon, de ez is utólag derült ki.” – Biztos azért titkolták nehogy leszarjam :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés