2024. 07. 08.
Goodbye, jungle. (júl. 8-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Goodbye, jungle. (júl. 8-11.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 8.:
ROMY THÉO & MICHELE
0
Távozz a saját utadon.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 10:30-kor) francia variáns (Saját utunkon) a reptéri Terminálokon élőkre és a Forrest Gumpra. Előbbit a lecsúszott anyuka, Michele (Corinne Masiero), utóbbit a mentálisan sérült takarító, Théo (Vincent Chalambert) képviseli, barátságuknak hamarosan szárnyakat ad Michele terve aki Lisszabonban élő fiát látogatná meg. Szimpatikus road tip a Straight Story mintájára. A szomszédban (Cinemax 2) Sidney Lumet prófétikusnak bizonyult, Alföldi Róbert által is feldolgozott Hálózata félórával később (20:30, vagy holnap ugyanitt délben). A kiöregedett tévés Howard Beale (Peter Finch) bejelentése miszerint leváltása előtt élőben végez magával úgy megdobja a nézettségét hogy kirúgás helyett új műsort kap. Őszinteségi rohamainak fő célpontja a média, még a neki enni adó kézbe is belemar, a közönség meg kajálja – főnökei dettó, hisz' az ő malmukra hajtja a vizet. Beale kitörései egyre mániákusabbak, a tét egyre nagyobb, végkifejlet csak egy lehet. Az M5-ön Mészáros Márta debütálása féléjfélkor és az Eltávozott napban a Szép lányok ne sírjatokhoz hasonlóan fontos szerephez jut a zene de a tónus már sötétebb. Gyermekfaluban nevelkedett lány (Kovács Kati) szeretné megtalálni az őt oda beadó anyját (Horváth Teri) de mikor amaz továbbra sem vállalja sajátjaként, megzuhan. Az önsorsrontásból az Illés-klub és odajáró partnere mozdítja ki...

Hétfő? #LESZAROM.
The Ferrari Edition:
Hallgassa meg, hogyan szól a Ferrari új V12-es szupersportkocsija: „A kocsi pénteken debütál.” ...én meg hétfőn SZAROM LE:
Porsche, Cadillac és Cadillac – Le Mans-ban csak negyedik-ötödik helyről indul a Ferrari: A tavaly első helyről rajtolt és végül első helyen végzett Ferrari csapatnak nem sikerült túl jól a Hyperpole, de tegnaphoz képest a BMW a legnagyobb vesztes.”Majd az utcai gyorsulók javítanak az eredményen:
Egyetlen utcai Ferrarit gyártottak az idei Forma-1-es autójuk színével: „Van az a pénz és ügyfél, aki kedvéért a maranellói cég egy ilyen kérést is teljesít.” LESZAROM, ez is ugyanoda kerül majd:
Hegyi folyóból kellett kimenteni egy Ferrarit Svájcban: „És a sofőrjét is, aki nem tudott kijutni a partra.” – Minek ment oda level over 9000.
wow A Ferrari különös ötlettel állt elő, ezzel forradalmasítaná az autópiacot – ...mindenki számára megfizethető áron. Ja nem:
Jövőre jön a Ferrari első villanyautója, öt Porsche Taycan árát kérik majd érte: „A maranellói gyár új üzemében egymás mellett készülnek majd az elektromos és a benzinmotoros Ferrarik, de a cég továbbra is korlátozni fogja a darabszámukat.” – Korlátlanul SZAROM LE valamennyit.
Lemond a gyári naviról a Ferrari, mert úgy látják nincs értelme: Egyszerűen lejárt az idejük.” – Dehogyis járt le a na'vik ideje, hát jön az új Avatar!

 

KEDD, JÚLIUS 9.:
TIGRISHAJSZA...
0
...fekete párduccal.

Talán érdemes:
Haladjunk fordított idő-, és minőségi sorrendben! Éjjel negyed kettőkor gyenge horror az AMC-n a Vámpírbosszúval melyben lánytestvér-párnak kell egyesítenie erőit hogy húgukat megmenthessék a vérszívóktól. Utóbbiak nappal is szabadon járnak-kelnek (nincs megindokolva miért), az öldöklést némi humor oldaná de ez nem mindig sikerül (sőt). 23:15-kor valamivel jobb, valóságalapú serial killeres akciózás a Viasat Filmen. Bár az eredeti tettes Texasban működött, a Hajsza egy gyilkos után Floridában zajlik és a két FBI-oshoz (Megan Fox, Bruce Willis) ottani kolléga (Emile Hirsch) társul be ám az elkövető egy lépéssel előttük jár és elrabolja a női ügynököt. Willis csak a moziőrülteket bepalizni van itt, Hirsch lenne az igazi lead ha nem szorítaná háttérbe a Fox-Machine Gun Kelly duó.

Ajánlott:
20:35-kor a Dzsungel könyve 1942-es, Korda Zoltán-féle verziója az M5-ön. Zanzásítom bár remélhetőleg nem szükséges: Maugliról (Sabu) a farkasok és a vadon többi lakója gondoskodott de mégiscsak ember. Emiatt sem itt, sem ott nincs teljesen otthon de van egy elintézendő ellenfele az agresszív tigrissel. Az effekteket felesleges mai mércével megítélni, hagyatkozzunk a bennünk élő gyermekre, a készítők hazai nevekkel teli sorából kiemelném a zeneszerző Rózsa Miklóst. Cinikusoknak ott vannak a nüanszok, pld. a két világ párhuzamai (Sir Kán és Buldeó, Farkas anyó és Messua) meg hogy a dzsungel törvénye könyörtelenségével is becsületesebb mint falubelieké, és ha már szóba került:

A természet visszavág rovat:
Kanadai szupervaddisznók lephetik el az Egyesült Államokat: Szívósak, nincs természetes ellenségük, és letarolják az őshonos élővilágot – így lehet jellemezni azokat a vaddisznókat, melyek Kanadából most Amerika irányába tartanak.” – ...és az a baj hogy tovább mennek, nem csak ők:
Elvadult csirkék teszik pokollá egy angliai falu életét: A kóbor madarak egy közeli erdőből járnak be „portyázni” a faluba.” – Felkészül a többi madár...a támadásra:
Életre kelt a Hitchcock-horror: sirályok támadtak egy járókelőre a dalmáciai Splitben – ...és nem ez az egyetlen remake:
Találtak a Naprendszerben valamit, ami úgy néz ki, mint a Halálcsillag: „Fiatal óceán lehet a Szaturnusz egyik, a Star Wars-filmek Halálcsillagára emlékeztető apró holdjának jeges felszíne alatt – állapította meg egy francia vezetésű kutatócsoport.”Wait, a challenger appears:
Elkezdtek mutálódni a Nemzetközi Űrállomáson lévő baktériumok, egyre furcsább alakot vesznek fel: „A mikrogravitációs környezet komoly hatással lehet a baktériumok fejlődésére. A Nemzetközi Űrállomáson lévő kórokozók nem feltétlenül veszélyesek az emberre, de nem árt velük vigyázni.” – Remek, előbb a Star Wars válik valóra majd a Species :SSSS
Beálltak az oroszlánfókák tüntetni Chilében – videó: „A halászok demonstrációján egy lezárt útra tévedt három oroszlánfóka a chilei Valparaiso városában.” Az a baj hogy nem csak demonstrálnak de szelfibűnöznek is:
Betört egy garázsba az influenszer elefántfóka, de a helyiek nem tudnak rá haragudni: Neil rendszeresen feljár a tengerpartról, valóságos celeb lett Tasmániában, még Instagram-oldala is van.”OnlyFans when? LOL!!!

 

SZERDA, JÚLIUS 10.:
I AM SZERDÁN
0
Long live our friendship!

Talán érdemes:
Mára csak két, egymástól totál elütő program jut ugyanakkor, nyissunk a rosszabbikkal. Nyolckor Lifetime-thriller a Film4-en melyben öribarinők egyikének Megszállott barátsága ölt egészségtelen formát mikor a másik megtalálja a Nagy Ő-t. Pedig nincs oka féltékenykedni mert amaz nyitott lenne felé is, így viszont másik lánnyal kísérletezget. Komolyanvehetetlen, de szándéka dacára nagyon vicces darab az irreális figuráktól az őket alakítók ripacskodásán át a színésznő vékony, de azért látható bajuszáig (persze ha a szőrpozitivitás volt a cél az más). Ugyanabban az időben (20:00) megint egy Év filmje érkezik az HBO-ra. Az Amszterdam 2022-es de az I. V. H. után játszódik ami ugyancsak kitermelte a maga PTSD-sújtotta veteránjait. Közülük ketten (Christian Bale, John David Washington) új életet kezdenek Hollandiában az őket operáló nővérkével (Margot Robbie) majd ahogy az lenni szokott, elválnak. A folyamatot az indítja be hogy Bale karakterének hiányzik a felesége meg a praxisa de semmi baj, bő évtized múlva újra egymás mellé sodorja őket egy gyilkosság. Nyomozásuk során felsőbb politikai körökbe vezető összeesküvésre bukkannak ami egyébként tényleg megesett mikor a 30-as években amcsi mágnások Smedley Butlert ültették volna Roosevelt helyére. David O. Russell sokat akart (történelmi tabló, krimi, dark comedy) amihez passzol is a majd' 140 perc de így is olyan mintha három-négy külön leforgatott, de eggyé vágott anyagot néznénk. A stáblista is megerősít ebben (a teljesség igénye nélkül: Anya Taylor-Joy, Zoe Saldana, Robert De Niro, Rami Malek, Timothy Olyphant, Chris Rock, Matthias Schoenaerts) és nem ússzuk meg a kötelező Taylor Swift cameót sem. Bale a legjobb (bár néha Columbót idézi), Robbie túlspilázza, nem csak a képernyőn:

Margot Robbie rovat:
Margot Robbie odaszólt egy kocsmában egy csapat férfinak, miután végighallgatta, ahogy kibeszélik – Minek ment oda, vagy minek vetkőzött korábban:
Margot Robbie ruháját csak a szentlélek tartotta a helyén – Pont nem az, de Harvey Weinstein így is belájkolta^^
Margot Robbie valamivel annyira lesokkolta Emma Stone-t a vörös szőnyegen, hogy az még mindig az állát keresi – Lásd fentebb.
Margot Robbie csúnya pofont kapott, amikor flörtölni kezdett egy férfival – Még Dua Lipánál is csúnyábbat? LOL!!
Margot Robbie elárulta, ki volt az első filmes szerelme – Csak nem Gianna Michaels?
Margot Robbie is reagált az őt és Greta Gerwiget kihagyó Oscar-jelölésekre – Remélem leszarja...ja nem:
Margot Robbie egy időre visszavonul a színészettől: Jobbnak látja, ha egy időre eltűnik a képernyőkről.”Lizzo likes this.

 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 11.:
ŐRÖLT BESZÉD...

0
...dísz-kurzus nélkül.

Talán érdemes:
Ma megint a korán kapcsolók járnak jól – vagy nem, merthogy az M5-ön 14:50-kor adott Egy gép nem tért vissza Jávor Pállal is max. kordokumentum. A címben említett repülőről dobnak le egy hírszerzőt a frontvonal mögé, a következő bevetés azonban kényszerleszállással végződik, még jó hogy a partizánok között is van beépített ember... Igen, kitaláltátok, a második világháborúban vagyunk csak a másik oldalon és 1943-ban de attól még odatehető a szocreál propaganda-alkotások mellé. Háromnegyed kilenckor francia dramedy a Dunán melyben szakításon átesett fickót (Benjamin Lavernhe) bíz meg jövőbeli sógora hogy Beszédet mondjon az esküvőjén. Ráadásul az aktuális családi vacsorán teszi meg ajánlatát és az élénk képzeletű, aggódásra hajlamos Adrien fejben le is pörgeti a lehetséges szövegeket meg az azokra adott reakciókat. A Le discours talán a legjobb választás mára, utána kereken 21:00-kor kísérleti rövidfilm a Magyar Mozi TV-n. Az Én is téged, nagyon a Keresés megoldásait fejleszti tovább mikor egy rendező beérkező SMS-üzeneteiből bontakoznak ki az események. Más. Tíz után öt perccel doksi az HBO-n ahol Az igazság vs Alex Jones-meccset játsszák le. Jones honlapja valamikor az igazságkeresők (LOL) paradicsoma volt de csak míg full kretént nem nyomott. Hogy elgurult a gyógyszere az a Sandy Hook-beli lövöldözéskor lett egyértelmű mikor az ügy gyanús részletei helyett azt állította hogy a tragédia kamu, az áldozatok szülei pedig crisis actorok. Dan Reed a Leaving Neverland elfogultságával szemben itt feltárja a tényeket, Jones azóta csődbe ment de továbbra is löki a baromságait, remélhetőleg nem akkora közönségnek mint a botrány előtt. Ugyanitt éjfélkor folytatódnak a Reneszánsz fesztivál Texasban fokozódó trónokharcás lovagi tornái, nálunk meg jöhet is a

Trónok harca rovat:
Már készül a Trónok harca újabb spin offja: A történet egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtti időkbe repíti majd a nézőt.” – Minek? Az originált se zárták le normálisan.
Megszólalt George R. R. Martin a Sárkányok háza új évadáról – Amíg a befejezést nem írja meg addig inkább hallgasson, hagyja a promózást a médiára:
RIPORT A Trónok harca sztárja az Indexnek elmondta, miért haragszik ma is Sean Beanre – Kitalálom: mert idejében, méltósággal meg tudott halni a szériában:
After A sárkányok újra házalnak – Jó bornak nem kell cégér meg házalás sem:
A Sárkányok háza közel olyan jó már, mint a Trónok harca: Az After+ legújabb adásában a Sárkányok háza második évadával foglalkozunk, amely a zseniális castingjának köszönhetően lassan az egyik legjobb spin-offá növi ki magát.”MAGYARUL: szar, és valóban:
Döcögve indul a Sárkányok háza új évada, de megéri várni: Az egyenetlen cselekményért kárpótol a látvány és a színészek, a negyedik epizód végén pedig olyasmi történik, amire a Trónok harcában sem volt példa.” Sőt, még annál is olyanabb:
Izgalmi állapotba hozott hímtag sokkolta a Sárkányok háza nézőit: Nem mindennapi jelenet borzolta fel a kedélyeket: a Sárkányok háza című sorozat második évadjában takarás nélkül mutatták meg a Aemond Targaryent alakító Ewan Mitchell merev hímtagját.” – Akkor innentől hivatalosan is f***ság :DD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés