2009. 07. 25.
Pill'n'Go a Waffen-BKV rémtettei ellen (befejező rész, szombat-vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pill'n'Go a Waffen-BKV rémtettei ellen
(Hommage á Robert Anton Wilson)
 
(Nos igen, a NIN-es poszttal nem csak az ED, hanem a zene.hu zseniális szerkesztőbizottsága előtt is kívántam tisztelegni (tudjátok: „a Doors zenekar kezd…”). Rengeteg olcsó poént szerettem volna még Trent rovására elsütni (például hogy a leghíresebb számának a ritmusát Iggy Poptól vette át, csak ez elvész a sok "fuck" között), de mindegy, intsünk búcsút az ördögi NIN távolodó turnébuszának, és fókuszáljunk a szürke pesti hétköznapokra! Anális inkább, mert Pillangó, az elmegyógyintézeti szökevény története a végéhez közeledik.)
 
SZOMBAT, JÚLIUS 25.: AZOK A CSODÁLATOS NEWTON FIÚK,
avagy Edison nem esett messze a fájától
 
Szóval kikötöttem a ladikom ("ladikom sej ladiiiiiii-kom") a Parlament előtt, és addig bukdácsoltam, amíg el nem jutottam a 88-as busz megállójába. Na, jön a busz, akarok felszállni a középső ajtón, nyomom a gombot, zárva. Bent egy techno-egyenruhás (fényvisszaverős csíkos rikítózöld) mutogat az első ajtó felé. Nagy nehezen felszálltam (elöl egy ugyanolyan idősödő teknohead fogadott, és kérte a jegyeket meg a bérleteket). Persze hogy volt nálam, mutattam is neki. Közben egy kismama is odajött a megállóba, akart felszállni, persze őt is az első ajtóhoz irányították, és persze hogy neki nem volt jegye se meg semmije. És látom ám, hogy a jegyszedő meg a buszvezető is jót röhög a nyomorult terhesnőn, mi az hogy egy vagy két megállót akart csak menni a negyvenfokos hőségben (mégis mikor történjenek ilyenek, ha nem a hőhullám csúcspontján?), hát álljon csak vagy gyalogoljon a rohadék a hasában levő gyerekkel együtt. Itt már sejtettem, hogy a Gonosz átvette a hatalmat az ország fölött, egyből éreztem, hogy hazajöttem, ha már a mindenütt terjengő Budapest-szag nem emlékeztetett volna rá amúgyis (tudod: a porrá omlott kutya,-és galambürülék kombó, megfejelve a punkok és csövesek hugyának és fekáliájának szagával).
A bűz és a csúnya vég, a csúnya vég: nem mindenkinek jut olyan elismerés, mint John Dillingernek. A Newton fiúkat például elkerülte a médiafigyelem, viszont életüket nyugalomban élték egész a végéig, Richard Linklater meg filmet forgatott róluk, mi meg meg is nézhetjük az M1-en, 21:20-kor. Kis bűnözés, kis foci: egyik Newton fiút se Johnny Depp alakítja. A TV2-re 23:35-kor érkezik a nyolcadik csapás, gyilkos sáskák képében. Budapestet sokkal brutálisabb csapás sújtotta: a város szagának esszenciájába belevegyült a haldokló hajléktalanok és már meghalt galambok szaga, a porított kutyaszart és galambszart emberek milliói lélegezték be, gyerekek is, ez rákot generált bennük és garantálta hogy 60 éves koruk előtt meghaljanak, ily módon milliókat spórolt rajtuk az állam, mert nem kellett nekik nyugdíjt fizetni, és a legjobb, hogy mindenki beletörődött. Én azonban egy trópusi szigetről tértem vissza, és átláttam rajtuk, ahogy a filmen is: sablonhorror, sablonszereplőkkel, felcserélhető akármelyik hasonlóval. Az RTL Klub műsorán egy látszólag felcserélhető film 21:10-kor, a Kísérlet. Azonos című, de más tartalmú mint a korábbi. Ebben is van emberkísérlet: egy gyilkos (Ray Liotta) új lehetőséget kap némi gyógyszerkísérletért cserébe. Szerepel benne Michelle Rodriguez és Willem Dafoe is. Előtte ugyanott (19:30) Rendőrakadémia 2., sokadszorra. És igen, mindkettő aktuális: az embereken végzett galambszaros kísérlet ugyanis mind nem elég, a BKV megcsinálta a maga rendőrakadémiáját, amivel már én is találkoztam. Átszálltam a villamosra, miközben mögöttem a két Waffen-BKV-s meg a sofőr még most is azon röhögtek, hogy a terhes anya milyen jól megszívta ebben a rohadt melegben. Gyűlölni könnyű lett volna őket, én azonban tudtam, hogy Magyar honfitársaim csak a Gonosz hatalma miatt cselekszenek így. Ezt ismételgettem magamban mantraként, és gondolkodtam. Ha már Trent tegnap Catherine O’Hara-t emlegette, hát ő is szerepel az M2-n 21:00-kor kezdődő Narancsvidék című filmben. Mégis inkáb Jack Black miatt nézzétek, szerintem :) A film maga a címében is szereplő környék fiataljainak rendkívül nehéz életével foglalkozik, egy fokkal a pitebaszók színvonala fölött, de azért a nagy igazságokat nem itt fogjuk megkapni. Nálunk mennyivel nehezebb az élet!
A mantrámat ismételgettem, pedig a BKV-sok iszonyatos, embertelen viselkedése szinte kihozott bódhiszattvai nyugalmamból. A villamosvezető például a szemem láttára csípte be egy idős néni kezét, és még amikor szóltam neki, akkor is csak arról magyarázott, hogy ő csak két másodpercet várakozhat a megállóban, és ez a törvény a nyuggerek miatt sem áthágható. Szavait megtámogatandó, egy világító egyenruhás waffenes fazon jött oda, hogy menjek beljebb a szerelvényben. Mondom neki, csak egy megállót megyek. Erre ő is jött ezzel a törvény-dumával, hogy az új törvény szerint ő köteles engem beljebb terelni, mert különben. Mondom neki tesó, nem vagy te rendőrakadémista, csak egy wannabe inkalos csinovnyik kukásruhában, engedjétek a nénit rendesen leszállni. Ekkor velőtrázó sikoly hallatszott hátulról: a villamos ajtajára borotvapengéket szereltek fel, ami levágta a nem idejében felszállók végtagjait, így a néniét is, aki leesett a járdára, és nekiállt elvérezni, az emberek meg csak kerülgették az egyre növekvő vértócsát. Elszörnyedtem, ennyi kegyetlenséget még a BKV-ból se néztem volna ki, pedig már láttam mit csináltak az Astorián egy virágárus nénivel, na az se volt papsajt. A néniről eszembe jutott Tom Cruise, aki tolószékben rodeózott a Született július 4-én című HazaFiaskóban, a Cinemax2-n ismétlik este nyolckor, gagyi film gagyi üzenettel. A villamos ablakából újabb szörnyűségek tárultak a szemem elé: a Gyűrűk Urából szabadult orkhordák terrorizálták a békés városlakókat a fogukat és szamurájkardjaikat villogtatba, pénzt, tüzet és mobiltelefont kérve tőlük. Vérfolyók fakadtak fel minden épületből ahogy a Deák tér felé közeledtem, vérvízesések mindenütt, a Slayer tagjai magukhoz nyúltak volna, ha látják. Bahrtalo!, mondtam a waffenesnek meg a villamosvezetőnek, és leszálltam a HírTV közvetítőkocsija mellett 23:06-kor. Közeledtem a Gonosz epicentrumához, az Erzsébet-téri Gödörhöz, ezt a Budapest-szag erejéből, valamint a csövesek, punkok és alkesz hajléktalanok növekvő számából is sejteni lehetett. Jöttek még grínpíszesek, hitgyülis térítők, valaha épeszű emberek, de most mind-mind a Gonosz bábjai, akik nem sejthetik Küldetésem célját, különben elevenen négyelnének fel!
 
VASÁRNAP, JÚLIUS 26.: THIS IS THE END
 
Ám ahogy az M1-en, 21:10-kor megtanulhatjuk, Ember tervez, és sose lesz belőle semmi: az egyik hitgyülisnek feltűnt, hogy védőmaszkot tettem a szájam elé, és nem lélegeztem be a fertőző polleneket meg a szárított ürüléket. Lefogtak, és a Gödör mellett elindultak velem a Parlament felé, közben óriáskivetítők mellett haladtunk el, melyek a Népstadion melletti vastüskékre felhúzott szerencsétlenek (pedagógusok, nyugdíjasok és mezőgazdasági dolgozók) tetemeit mutatták, a sok zombi meg csak kántálta a pogány szöveget…ördögi egy helyzet volt, mit ne mondjak. To make things worse, menzoniták ültek a képernyő előtt, és várták a Viasat3-on 22:40-kor kezdődő Charles Manson-apoteózist, a Helter Skeltert, miközben a gyakorolták a the noble art of cumswapping-ot, a Szájból szájba című film ritmusára, mely kilenckor kezdődött az M2-n. Ekkor azonban elájultam, és a Parlament alagsorában tértem magamhoz, ahol egy Draskovics Tiborra némileg emlékeztető ürge meg egy törpe matatott egy nagy kontrollpanelen.
Bár a TV2 szerint Halálsoron voltam és 22:20-kor ki fognak végezni, én ismét(lésként is) éreztem, hogy 21:50-kor felvirrad majd Az igazság napja a retekklubbon, és Clint Eastwood-ként fogok a naplemente felé gyalogolni, ha vége lesz megpróbáltatásaimnak. A panel mellett egy lehasznált guminő feküdt, egy Műanyag szerető, utoljára 21:40-kor használták a Film+2-n.
Egy óvatlan pillanatban megfeszítettem a rekeszizmomat és elpattintottam az újra rámadott kényszerzubbony szárait, és a két gonosztevő mögé lopakodtam. A Gonosz tengelyének középpontjába értem, és nem a New York-Tel Aviv vonalra gondolok most sem, a deja vu ellenére sem. Először is felkaptam egy széket, és lecsaptam vele a drazséfejűt, a törpe magától is el fog tűnni, gondoltam. Utolsó erőmmel a szék maradékával szétcsapkodtam az emberek agyának kontrollálására szolgáló műszereket, akit tudtam kimentettem az összeomlani készülő Parlamentből (rengeteg fogoly várta a sorsát, hogy feláldozzák az Ördög oltárán), barátaimat és a bögyösebb nőket felvittem a Gellérthegy tetejére, onnan néztük ahogy az egész epicentrum, mint egy fekete lyuk, elnyeli önmagát.
 
A Gödör elnyelte a benne szórakozókat, a Parlament helyén egy újabb gödör tátongott. Béke és csend honolt Magyarország szívében, ahogy az emberek felébredtek a rájuk erőltetett gyűlölet leple alól, és mindenki elkezdte keresni szeretteit.
Csak a Parlament épületét sajnáltam kicsit, nem baj, majd később ott is nyílik egy ifjúsági klub. Karonfogtam a legszőkébb nőt, és áldottam az eszemet, hogy otthon pár hete már behűtöttem egy üveg pezsgőt és némi sört. Már csak be kell tenni valami seksz-filmet, hogy egymásrahangolódjunk, gondoltam, és a ma este méltóképp lezárult, én pedig Pillangóból visszaváltozhatok azzá a hétköznapi wormboy-já, aki vagyok.
Life goes on, my friends. LIVE IT.


Kulcsszavak: BKV

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés