2009. 07. 27.
Pimp my paranoia (folyton folytatódik egész csütörtökig)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 27.: ÖSSZEESKÜVŐK, ILLUMINÁLT ÁLLAPOTBAN
Amilyen jó az idő (végre emberi hőmérséklet!), annyira szar a műsor. Már megint. A Cinemax-on nyolckor Timecode, Mike Figgis agyzsibbasztó kísérlete ("...a négy főhős mindegyike a vászon egy-egy sarkát uralja, és a néző döntheti el, melyik cselekményszálat követi nyomon"). Főszereplőből néha még egy is sok, nemhogy négy! És hogy oldják meg, nyomogassam a távkapcsolót, vagy mi? LOL! Kilenckor egyszerre több csatorna is verseng a kegyeinkért: A Viasat3-on az Alamo-ban lezajlott 13 napos ostrom történetét láthatjuk, az amcsik ölik a mexikóiakat, szép látvány lesz :) Az M2-n az Őrület és valóság határvonalain egyensúlyozhatunk, kockázatok és mellékhatások nélkül, a skizofrén főhősnőtől elválaszt minket a képernyő. A Film+-on A fegyver neve: halál, abszolúte közhelymentes cím és film a zseniális Lorenzo Lamas-szal, semmi utalás a Kaptárra vagy Giger bácsi alienjeire se magában a műben, se a magyar címben. Sőt, az eredeti cím (Deep Evil) se a The Abyss pofátlan nyúlása. Viszont lesz benne erotikus táncolás, mondjárt az elején! Érdekesség, hogy alig két hét alatt csinálták, és olyan is. Rögtön utána ugyanott 22.35-től egy újabb összelopott, ezerszer leadott """remekmű""" (Tengeri szörnyeteg), már ajánlottam korábban, ebben is vetkőznek. Mi van, ma este földalatti/vízalatti földönkívüliek meg stripperek támadnak? És nem csak ők: a Dunán negyed tizenegykor a Titkos társaságokkal foglalkozó sorozat ezúttal az illuminátusokat igyekszik (jobb) fénybe hozni. Nézzétek, egyszeri, buta emberek, aki a tévéből tájékozódik, annak úgy is kell. Az egyetlen jó szívvel ajánlható műsor az AXN-en éjfélkor a David Letterman Show, ahol Sacha Baron Cohen adja elő magát, gondolom ezúttal Brünóként. Érdekes tény, hogy a Brüno-filmból a wacko jacko-n poénkodó részeket kivágták ("mecccsoda tragédia, én nem viccelek ekkora nevű halottal"), viszont egy sokkal brutálisabb tragédiára, a Josef Fritzl-esetre vonatkozó beköpéseket meg bennehagyták. Ez alapján azt kell mondjam, hogy Sacha eladta a seggét, és van az az összeg, amiért már az ő haja is korpás. Itt pedig zárásként szerepeljen az egyetlen összeesküvés-elmélet, amiben még én is hiszek:
Hamarosan folytatjuk, egésség!


KEDD, JÚLIUS 28.: MISSION IMBECILE: CELEBRITTA
(Klasszikus vs. rettenetes)
 
Jó hír: a kommunizmus utolsó bástyáját (ez az ATV nevű kelés a magyar televíziózás alfelén) is bevette Hódító Pelle (20:35). Egy igazi klasszikus történet klasszikus filmrevitele Max von Sydow-val a főszerepben, kiemelten ajánlott mindenkinek. Ha a betelefonálós múmia-műsorok helyett mindig ilyeneket adnának, én is sűrűbben nézném...
Azt hiszem már elmeséltem egyszer: Brian De Palma előszeretettel cikizte Martin Scorsese-t, de Marty bácsi filmjeit legalább fel lehet ismerni, ellentétben Blájenével, a Mission Impossible-ről például meg nem mondanám, hogy Pálmafi rendezte. Negyed tízkor ismétlik a TV2-n, és Tom Cruise megint résnyire nyitja benne a száját. Rettenetes. Gyerekeket elzavarni a képernyő elől, minél később látnak szcientológusokat, annál jobb. Nem ússzuk meg ismétlések nélkül ezt a napot sem: az HBO2-n tíztől A szellemlovas, egy rettenetes film Nicholas Cage-dzsel, aki rettenetes színész. A sima HBO-n ugyanakkor egy újabb rette...borzadály a szennylapok főhősével és millió tinédzser recskaobjektjével, Lindsay Lohannal a főszerepben, Tudom, ki ölt meg. Ökörség ez is. Szintén ismétlés, de klasszikus: Négyszáz csapás a Filmmúzeumon este nyolckor. Ez is klasszikus sztori, Truffaut klasszikus filmrevitelében. Nem így a Világok harca - Az invázió, ami egy klasszikus H.G. Wells-történet rettenetes feldolgozása, az eredeti író forog a sírjában valahányszor leadják, ma 22:30-től kezdi az egyhelyben pörgést. Együttérzünk önnel, Mr. Wells, bizony itt nem volt egy Orson Welles se, hogy aktualizálja a történetet, de hát mit akarok, ez a Film+. Ha már sci-fi és gagyi: előtte ugyanott kilenctől Támad a nap, Mark Dacascos-szal, aki tudóst próbál alakítani, minimális sikerrel. Az is milyen már, hogy mikor adják: kilenctől nem támadhat a nap, mer már rég lement!
A korábbi postban Budapest-szagot emlegettem, a jelek szerint Bejrútnak is van illata, és ott tényleg haldoklók csontpora száll a levegőben. Romantikus dokumentumfilm egy életművész (= mindig a pénzes pasik farkán csüngő) luvnyáról, aki még a hatvanas években ment ki "a Közel-Kelet Párizsába" (akkor még az volt, igen, hát meg nem mondaná senki), azért, hogy ott "az unalmas, konszolidál élet helyett kalandot, szerelmet, pénzt találjon" (ugye hogy igazam volt? Mellesleg Lemmy egyik barátnője is ezt csinálta). Britta (mert így hívják a csajszit) sikerrel jár: "egy dúsgazdag herceg szeretője lesz" (cuppogó hangok, LOL), "a lány szerelmes is" (hajjaj, én is az lennék a helyében, tán még a heteró beállítottságomat is sutba dobnám). Aztán persze kitör az, ami, a szegény "szerelmes" lány paradicsoma összeomlik, őt meg várják a szürke hétköznapok. Évek múltán visszalátogat egy fiatalabb barátnőjével, hogy oknyomozzon és felidézze a régi szép időket, meg meséljen a Világ Kegyetlenségéről, ami ilyen csúnyán betett az ingyenélésének. Aki még ezek után is kíváncsi Bejrút illatára, 23:20-kor a Dunán megtalálja, aki meg a Közel-Kelet új Párizsát (vagy Bangkokját) keresi, az Dubai-ban megtalálja (nem kell ujjal mutogatni, jópár hostess meg celebrita megtalálta magától is, mennek a pénz szaga után, ha már írni-olvasni-magyarul beszélni nem tudnak), a többiek olvassák a Faludy-Villont ("Repedt tükrénél ült a Céda: / "Hajamnak árja még veres, / miért, hogy már a régi léha / seregből senki sem keres? / Ölem még izzó csókra éhes, / mellem rózsája még kemény..." / S az ablakon röhögve lépett / be az utolsó vőlegény..."), emlékezzenek arra, mit mondott DeNiro a Casino-ban ("a kurva, az mindig kurva marad") és óvakodjanak a túl szép nőktől, de azoktól mindenképp, akik nem csak hogy tudják is magukról hogy szépek, de még ki is használják (esélyük úgy sincs náluk, öregkorukra meg úgyis olyanok lesznek ezek a csajok is, mint filmünk főhőse: "karcosabbak, keserűbbek, ironikusabbak egy árnyalattal". LOL.). Szóval így első blikkre Britta Bejrút-verziója max. elrettentő példának működik.

A meccs állása az első félidő végén:
KLASSZIKUS - RETTENETES
6 : 4


SZERDA, JÚLIUS 29.: DOKTOR A HÁZBAN vs. ISTEN A HÁZBAN:
The Full Moon* Of Hugh Laurie

(*nézd meg a szlengszótárban, LOL)

Keserűség, irónia, karcosság: Doktor House got it in spades, boys. A TV2-n ezúttal egy sajátos meccs tanúi lehetünk negyed tízkor: House kontra Isten (huncut, aki a South Park Jézusos/ördögös boxmeccsére gondol). "House legújabb esete egy igencsak kivételes képességekkel rendelkező fiatalemberrel kapcsolatos, akihez rendszeresen - az állítása szerint - maga Isten szól." Hú ez """kemény""" meccs lesz, a végeredmény várható, úriember biztosra nem fogad (és inkább ez, mint a Kramer kontra Kramer, nemigaz?). Én viszont tudom hogy milyen sok nő gerjed House-ra, olyanok is akik a való életben visítva menekülnének egy olyan hapsitől, mint ő, az kedvükért itt egy alul semmi fotó a jó doktorról (férfiolvasóimtól elnézést kérek, forduljanak el, hét végéig jóváteszem, stb.).
Na? NA? Still do want, lányok? :D

A retekklubbon 23:20-kor egy dán-angol vígjáték két kisstílű tolvajról, akik csak egy kis pénzt akarnak, de rendőri figyelmet kapnak a Tuti fogás helyett, az M2-n egy árva leányzó apja öngyilkosságáért annak fivérét okolja, odaköltözik hozzájuk, és az internetek segítségével Ördögi bosszút forral. Este kilenckor! Némi meztelenkedés (sajna nem sok), némi hányás (ebből a kevés is sok), Tom Green és a Jackass sztárja, Dave England (belőlük egy is sok): ez a Hódeszkások az HBO-n, este tíztől. A Cinemax-on 21:50-től Vonnegut Ötös számú vágóhídja, a klasszi....világhírű regény filmfeldolgozása. Ajánlott, bár nem olyan mint a könyv, nyilván.
Homoníma-rovatunk következik: filmek, melyek címe azonos vagy hasonlít egy másikra, de történetük gyökeresen eltér attól. A Dunán fél tízkor sugárzott Zuhanásnak semmi köze sincs se a Szabadeséshez, se a többi Zuhanás című filmhez. Egy egykori zenész kitör az ingatlanszakmából, és felkeresi a régi bandatagokat... A Jóbarátoknak is csak a címe azonos a sorozatéval: egy cseh pincér elégtételt vesz a gonosz vendégeken, akik nemcsak a borravalót spórolták meg, hanem a teljes bevételt ellopták. Este nyolc, Filmmúzeum.
Szellemi Csernobil rovat: a Hálózat TV-n 20:00-tól Erika-Café, vendég egy borász és...Győzike. Eme felvezetés után nyugodt szívvel ugorhatunk fejest a Holtak Tavába ugyanott tizenegytől.
Zene rovat: A Pax TV-n 20:00-tól a Mit ér az ember, ha... portrésorozat vendége Dolák-Saly Róbert, a Dunán 0:05-től Makám-koncert az IBS-ben.


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 30.: MORE MOONING FOR PROFIT

Amilyen a szerencsénk, a mai ajánló 90%-a az ismétlés rovatba esik, és egyik rosszabb mint a másik, kivéve a Cinemax-on a Nagy Lebowskit, ami bár jó film, ezzel a sok ismétléssel szép lassan kicsinálják. Utána nyolckor ugyanott Thora Birch Sötét zugaiba tekinthetünk be (igen, hogy magamat ismételjem: ha ők ismételhetnek, én is magamat!). Kilenckor az M2-n egy leányzót Ártatlanul vádolnak, mert őrt állt miközben a pasija és annak egy haverja kirámoltak egy ékszerboltot, ahol a csaj anyja dolgozik. Ugye hogy mennyire megváltozik a tények ismeretében a leányzó fekvése (LOL), és nem is annyira ártatlan! Az HBO-n éjjel negyed tizenegykor egy walesi kisvárosnak kell elszámolnia az EUs pénzekkel, amit piára, szexturizmusra, vagyis maradandó dolgokra költöttek, egyszóval Futunk a pénzük után, ismerős probléma, ott van a mi Kovács Lászlónk, a nagytermészetű... A TV2-n negyed tíztől Állj, vagy lő a mamám!, az RTL Klub-on ugyanabban az időpontban Nicsak, ki beszél még!. Tegnap Hugh Laurie mutatta a seggét nektek, ma meg Syl Stallone, nesztek, nesztek (hétvégére enyhülést jósolnak műsorügyileg, de képileg mindenképp, meg amúgyis visszahallom hogy mindig csak cicis néniket teszek ki, úgyhogy szigorúan az egyenjogúság nevében):
(Jaja, én is becsukott szemmel kerestem és segítséggel tettem fel,
de a művészetért szenvedni kell!)

Ezt a sok ismétlősdit egyedül a Duna TV szakítja meg, előbb fél kilenckor a Kikötő című műsorával, ami a Marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválról jelentkezik, utána ugyanott 20:50-től a Kisenciklopédia aktuális része Franz Schubert munkásságával foglalkozik, ezután pedig jön a Szörnycsütörtök című...ismétlés, na eddig tartott a jókedvem. Elszeretős szerelmi történet. Mégis, mégis, azért jó érzés, hogy van, aki gondol rám: az AXN-en tizenegytől a Bordélyház című sorozatot ismétlik az első résszel kezdve. Az ajánlü magáért beszél: "A televíziózás határait feszegető Satisfaction drámasorozata egy luxus bordélyház hétköznapjait mutatja be, ahol öt gyönyörű dolgozó lány gondokkal és érzelmekkel teli magánéletébe pillanthat be a néző."


"Gyönyörű lányok"? "Gondokkal és érzelmekkel teli magánélet"???
FASZKORBÁCS! FASZKORBÁCS!! FASZKORBÁCS!!!
És ha már bordélyház, tessék még egy kis Faludy-Villon:

Kik ezeket a sorokat olvassátok,
gavallérok, urak és kapitányok,
jegyezzétek meg: ha egy lányt kívántok,
ki az ágyban mindenre kapható,
szolgálatotokra készen, itt vagyunk
a bordélyházban, hol ketten lakunk.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés