2009. 08. 03.
Jubilálni, jubilálni, muszáj nekünk jubilálni (hétfőtől csütörtökig)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
MÁR EGY ÉVE CSÚCSON!!!
(Önfény és önismétlés)

Bizony, kedves olvasók, elérkeztünk a jubileumhoz, vagyis millecentenáriumhoz...szóval egy éves a Hülyítődoboz. Nem, nem a blog, hanem maga az ötlet és az ajánló, ami eredetileg még PTV/Prae Television néven futott, és az újság filmrovatában volt. Kicsit ködös az emlékezetem, meg a születés pontos dátuma sem tiszta, mert az első PTV-s bejegyzés 2008 májusában volt, ha jól emlékszem, ráadásul a blogos ajánlót azt idén indítottam, mindegy, két születésnapunk lesz, ez kétszer annyi pezsgőt jelent, amit szerencsére már megint nem nekem kell megvenni. Egérség!

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 3.: SZÓLÍTSUK CSAK CUCINAK!

Ünnepi hangulatunkat csak fokozza, hogy az HBO Comedy-n 15:10-től Az álomtévében régi kedvencem fog domborodni, Maria Grazia Cucinotta de mi nyugodtan szólítsuk csak Cucinak. Itt egy sarkangyalt alakít, a környékbeli kamaszok meg nem tudják eldönteni, tévét vegyenek, vagy befizessék nála magukat egy körre. A hülyék!

A döntés egyértelmű!!!!!!!!!!!

A Viasat3-on Johnny Knoxville és Dwayne "The Rock" Johnson Emelt fővel kapják és osztják a pofonokat kilenctől, erősen gyanús hogy ajánlottam már. Az elitkatona hazatér szülővárosába, amit a helyi kiskirály (ráadásul gyerekkori barát) tart a markában. Lehet hogy mégse volt, csak valami ugyanilyen történetű izé...mondjuk így az első pezsgő után ezt nehéz megmondani. A Dunán ugyanakkor (gy.k.: kilenckor) egy kis történelem: Gogo & George, Dőry Ilona és Kovách György szerelméről. Egy színésznő és egy katona, világfordító idők közepette, szabad bejárással a kor nagyjainak szalonjaiba. Akkor még tudtak, tudtunk élni, a gerinc természetes velejárója volt a katonai létnek, és a "színésznő" szó se a "kurva" szinonímája volt. Kiemelten ajánlott.

A végén pedig egy kis best of, mert egyrészt szar a felhozatal, másrészt a Cinemax ezt a felhozatalt még ismétli is, ráadásul hajnali egykor, és a Melissa P. című botránykönyv filmváltozatát.
Amit akkor írtam róla: "NEM Douglas P. rokona a csaj, hanem annak a francia művészettörténész ribancnak (Catherine Millet, vagy valami olyasmi) az olasz kiadása. Geraldine Chaplin ellenére is ez egy bűntudat-film. A Kölykök az undercover pedofiloknak ad egy lehetőséget, hogy művészfilmes keretek között hivatalosan is megtehessék azt, amit még az Intim Center kabinjaiban se szabadna, a Melissa P. meg a pre-teen Loliták imádóira épít. Inkább egy jó pornót nézzetek meg helyette, lehetőleg ne egyedül. Nem, a guminő nem számít társaságnak, a realdoll meg még kevésbé!"
Amit most gondolok róla: ugyanezt, csak még durvábban, mert még jobban elszaporodtak a loliták. Szemétkönyvből szemétfilm, sajnos sokan követik a valóságban is.

KEDD, AUGUSZTUS 4.: MUSZÁJ NEKIK ISMÉTELNI

Truffaut detektívje a nő rossz végéhez beszél...vagy mégsem?
Anyway, BESZÉLJ HOZZÁ, ahogy Almodóvar mondaná!


Nem elég borongós az idő ahhot, hogy szebbnek lássam a jövőt, nem tudok eleget inni ahhoz, hogy a mai műsorokat feltupírozzam. Olvassatok és csalódjatok, gyermekeim. Negyed tízkor a TV2-n A kód neve: Merkúr-t ismétlik, Bruce Willis egy -önhibáján kívül- kódtörő autista kissrácot ment, a cerberus másik feje, az RTL Klub ugyanabban az időben a Con Air - A fegyencjárat című viccfilmet vetíti. Nicholas Cage, mint kemény fiú, na ne röhögtessetek már. Gérard Depardieu még túlsúlyosan és jól beborozva, a sarki kricsmiből Hazafelé tántorogva is ezerszer keményebb (dacára a geil sztorinak is), aki rá kíváncsi, kapcsoljon fél tizenegykor az M2-re. A cerberus harmadik, rothadásnak indult feje (ATV) fél kilenckor egy életrajzi filmet sugároz, Az angyali Audrey Hepburn szerepében Jennifer Love Hewitt. Nagy kérdés, hogy megfelelő választás volt-e erre a szerepre pont ő, szerintem inkább maradjon a mellugráltatós tinifilmeknél. Ja, és a zenélést is hagyja abba! Az HBO Comedy-n negyed tizenegykor Mindenki elhúz a nyócker...akarom mondani Brisbane-ből. Döntésképtelen szinglicsaj lelki nyavalyái, ingadozás a lelkitársak, szexpartnerek és Nagy Szerelmek között. Hányózacskót melegíteni! Fél kilenc után öt perccel Truffaut a Filmmúzeumon: Lopott csókok. A szállodai boy magándetektívvé alakulása. Utána ugyanott 22:10-től Farrah Fawcett egy (témája ellenére is!) gyengébb filmje: Beate Klarsfeld, a nácivadász. Egy koncentrációs táborból szabadult rab és a főhősnő "egymásba szeretnek, és hamarosan egybekelnek. Ettől kezdve a Klarsfeld házaspár együttes erővel náci háborús bűnösök nyomába ered. Ők találják meg például Klaus Barbie-t, a lyoni hóhért." Jaja, Péter Gábor viszont ágyban, párnák közt halt meg, lehet megcsodálni a Farkasréti kolumbáriumban. Hiába, a történelmet a győztesek írják, attól függetlenül hogy melyik önkényuralmi rendszer mekkora halomba tornyozta a hullákat. Mindegy, magyar vonatkozása is van, amennyiben egy bizonyos Szabó Lászlót mellékszerepben láthatunk.

Zene rovat: A Duna II. Autonómia műsorán nyolctól AVES: Roma Road Movie a 100 tagú Budapest Cigányzenekarról. Ne irigyeld őket, mert MEGDOLGOZTAK a sikerért, nem vasaznak meg bodzáznak!
 
SZERDA, AUGUSZTUS 5.: MEGFOGTAM, DE NEM ERESZT, LOL

Negyed kilenckor a TV2-n Az elveszett ereklyék fosztogatói: A voodoo kereszt. A vallásról magáról sok újat nem fogunk megtudni, szórakozni is csak azok fognak, akik leszállítják az igényeiket (meg akik Tia Carrere-re kíváncsiak). A Dunán 22:55-kor a nagyzenekar és a cirkusz párosításából született Cirque Éloize táncszámait nézhetjük meg a Cirkuszi zenekar című filmben. Éjjel negyed tizenkettőkor a retek-klub japán horrort sugároz, ez A harag 2., lesznek benne fehérre testfestett pucér kisfiúk és Ördögőzűsen sétáló szintén hullafehér anyukák, előtte meg Jackie Chan balhézik Bronxban. Feloldozás nincs, a ferdeszeműek megbízhatóan dolgoznak: a kísértetek humortalank, kegyetelen, és csak ölnek és ölnek és közben az őrületbe kergetnek minket. Ezt nézd meg, és NEM akarsz Japánba kivándorolni!
„LÁTOD MI TÖRTÉNIK, HA UJJAT HÚZOL EGY IDEGENNEL?!”
Az M1-en viszont 23:40-től IGAZI horrort kapunk az arcunkba. Lengyelkápolna az ötvenes években a kulákok ellen folytatott harc szinonímájává vált, mára viszont már a térképen sincs rajta. Ott is egy gyilkossággal kezdődött minden L A közelmúlt romagyilkosságai remélem elfogulatlan kivizsgálással és ítélethozatallal végződnek…
 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 7.: NEM HARAP A VÉRCUKROS NÉNI

21:20-kor a TV2 elé csak a nagyion bátrak üljenek le, és nem azért amiért mondjuk a tegnapi Ju-On esetében. A Cukrosnéniről beszélek, ami egy nagggyon cool-nak és amerikainak látszani akaró brit film. Két barom kamasz pornófilmet forgat, nagyjából ennyi a történet, meg szerepel benne Carmen Electra is, aki a világ leghíresebb pornósztárját alakítja (LAWL, ahogy a Főgonosz mondaná). Ez szép is meg jó is lenne, egy apró hibától eltekintve: Carmen nagggyon vigyáz a jóhírnevére, vagyis maximum egy-két csöcsvillantással le lesz tudva a pornósztárság. Pedig ha lenne neki rendes (tudod: BJ, A2M, CS, satöbbi) seksz-filmje, azért még talán fizetnék is! Aki meg azt hiszi hogy pornót forgatni egy nagyon vicces és mulatságos valami, nézzen el a Subbára is kitett szánalomra. Ilyenkor sajnálom hogy független filmesek és egyéb zsákállatok nem tudnak magyarul (lásd Zack and Miri Make a Porno, The Girlfriend Experience). Ráadásul egyszerre két film történetét is elloptak hozzá (Barely Legal, The Girl Next Door), de még abból se sikerült egy épeszű sztorit összekalapozniuk. NEM egy Folytassa-film, de még csak nem is jó, na. Ellentétben A svindlerek királya című spanyol krimivel (Duna TV, kilenckor), ami egy többcsattanós okosság. És hogy miért csak ennyit írok róla? Jó bornak nem kell cégér, a rosszról meg le kell beszélni akit csak lehet :)
Úgy emlékszem, hogy Janeane Garofalo-nak (és Uma Thurman-nek) több filmjét is ajánlottam már, de a Vonzások és állatságok kimaradt. Most akinek van HBO Comedy-je, az pótolhatja, kilenc előtt öt perccel kezdődik. Van benne kutya, szerelem (nem, nem OLYAN szerelem), kellemes többszörnézhető vígjáték, nyári estékre ideális. A rádiós állat-pszichológusnő rajongója meg akarja ismerni a Nőt a hang mögött, ám annak barátnőjével keveri össze. A piszológuscsaj (Garofalo) kérésére a barátnő (Thurman) tovább játssza a szerepet...nem az a kérdés hogy lesz-e egymásratalálás (nyilván), hanem hogy hogyan jutnak el odáig.

Futottak még rovat: a Cinemax-on nyolctól Az ember gyermeke című disztópiát ismétlik.
RTL Klub, 21:15: Nicsak, ki beszél most! - micsodaaaaaaa? Ennek van harmadik része is?? Óh irgalom atyja, ne hagyj el. Nézzetek bármi mást, de inkább olvassatok.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés