2009. 08. 07.
Is Gaga Zombie??? (P-SZ-V.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, AUGUSZTUS 7.:
RATKÓ-GYERMEKEKNEK
IZGÁGA TAVASZI HADJA,
RETTEGVE VÁRUNK, VÁRUNK

HBO Comedy, 22:05, Mrs. Ratcliffe forradalma - a fülszöveg szerint magyar-angol vígjáték egy NDK-ba települt angol családról, ahol a feleség akarva-akaratlan ellenálló lesz. Mindig gyanúsak azok az ajánlók ahol kiemelik hogy magyar kéz is van egy filmben, főleg az ahol történelmi-forradalmi témák vannak. Meggyőződésem, hogy forradalmat csinálni tud(t)unk, filmet forgatni róla viszont már nem. Persze, a fociról még ennyit se lehet elmondani: se eredmény, se a régi dicsőségek normális filmrevitele...
Duna, 22:00, Mindannyian Krisztusok vagyunk - de "síró anyáktól vidám megváltója / sohse fog jönni a világnak", főleg nem a magyar ugarra megmondta Ady is. Talán a lengyeleknél több szerencsével járnak...illetve remélem nem, mert Ady vörös Krisztusokról beszélt, hát hogy lehet a hitet meg a harcos kommunizmust egy szintre helyezni?! "Vörös Krisztusoknak izgága, / Tavaszi hadja, várunk, várunk" - persze, mi már túl vagyunk ötven évnyi fakultatív padlássöpréssel egybekötött tavaszi sáskajáráson, ezért innen 2009-ből üzenem a naiv költőnek: születtek vörös próféták, de azok inkább antikrisztusok voltak (Sztálin, Pol Pot, Rákosi meg a többi horrorfilmbe illő rémség). De várjunk csak, van ezen a versen némi átköltenivaló: "Sok-sok Krisztust, de mosolyogva / Küldjetek el, friss anyák, hozzánk / Pálmák napján nem csöndes szamárhát kell, / De tűzszekér égig robogva."

Sok-sok csinovnyikot, de ittésmostazonnal
Szüljetek, kismamák, Poznant,
Vörös Csepelnek nem csöndes szamárhát kell,
De Katyusák megrakva napalmmal.

Nű, mindjárt korrektebben és lengyel-magyarabbul hangzik, és illeszkedik is a szintén a Dunán, de 23:55-től látható A bosszú asszonyához is, akit igaztalanul ítéltek el, ezért mindenkit felhasznál a kiszabaduláshoz és a Véres Bosszúhoz...már ha előtte felgyógyúl az újinfluenzából, ahogy nagy PC-n nevezik ezt a legfrissebb betegséget:
Az MGM-en 22:20-től Vincent Price horrorkirály alázza magát Dr. Goldfoot szerepéig, két filmmel egymás után (Dr. Goldfoot és a Bikini-gép, Dr. Goldfoot és a lánybombák).
Hálózat TV, 23:00: Fido (Hasznos a zombi a háznál) - az alapötlet a Shaun Of The Dead végéről lett kiszedve, de a biztonság kedvéért áthelyezték az ötvenes évekbe, a címszerepben a Testvérbosszú Duce-ja, Billy Connolly, főszerepben a Mátrix-os Carre-Anne Moss. Sonja Bennett-et meg ki ne vezetné pórázon, végülis attól hogy élőhalott, még élhet nemi életet!

Necrobear approves!
Ismétlés rovat:
M1, 23:40, C.R.A.Z.Y.
- szájbarágós toleranciamese (karácsonykor született meleg/nem meleg srác, hit, drog és egyéb összeegyeztethetetlenségek - hű de szép hosszú szó!, önkeresés), biztosra menő zenékkel és zeneszerzővel (David Bowie), közhelyes mellékszereplőkkel, hosszan elnyújtva. Könnyzacskó nem marad szárazon, főleg azon leányzók körében, akik már a Fiúk a klubból-t is imádták, "mer' a főszereplő olyan cukiiiiii és a haja olyan szekszyn áll, ő a legdögebb pasi halivúdban". I've got news for you, little girl: a szépség nem minden, mindegy hogy férfiről vagy nőről, hetero vagy homo kapcsolatról beszélünk. A Reggeli a Plútón-nal is ugyanez volt a bajom, igen. Ha nagyon geci lennék, azt mondanám, két dolog miatt hype-olták annyira: az egyik hogy végre a kanadaiak és tudnak amerikai filmeket csinálni, a másik a főszereplő felsőteste.
M2, 21:55: A nagy Gatsby - F. Scott Fitzgerrald művének adaptációja Robert Redford-dal és Mia Farrow-val a főszerepben. Antihősünk felküzdi magát a felső tízezer közé, ám boldogsága nem teljes (régi) szerelme nélkül...klasszikus regény, klasszikus film.
AXN, 21:00: Hullámhegy - az mekkora szánalom már, hogy Madonna is filmforgatás ürügyén megy nyaralni! Ennyire rosszul mennek a kabala-baba-könyvek? LOL!

SZOMBAT, AUGUSZTUS 8.: ÉN ÉS A MAGNUM:
KALANDOK A RENDŐRAKADÉMIÁN

 
 Hanyagolnak minket a szerkesztők. Ami tényleg ajánlható, az kilenckor a Cartoon Network / TCM kettős csatornáján A Magnum ereje. Harry Callahan alias Piszkos Harry újra akcióban! Plusz: aki nem tudná, ki ez a kedélyesen szivarozó, puskát markoló figura odafent, nos ő egy legenda, John Miliusnak hívják, és az Apokalipszis most-on kívül többek közt ez a film is az ő forgatókönyvírói tehetségét dicséri (különösen a Magnumos prédikáció). Ja, meg a Nagy Lebowski Walterét is róla mintázták. Másfajta, természetes, pikáns élvezetek várnak ránk az RTL Klub-on, aholis háromnegyed tizenkettőkor Mindent megtudunk az orgazmusról (avagy a szex nem ugyanaz amióta a nők is élvezik). A rádiós csajnak mindene megvan, munka, pasi, ám az orgazmus mint olyan hiányzik az életéből. Pedig karnyújtásnyira van tőle, ezt egy rádiósnak igazán tudnia kellene, tessék, Howard Stern megmutatja hogyan is lehet a rádiót a kellemessel összekötni!
 
Ismétléses rendőrrovat: Rendőrakadémia 3. az RTL Klub-on fél nyolckor. Mindenki látta, mindenki nézni fogja..."Két konkurens rendőrakadémia küzd a bezárás ellen..." itt meg két konkurrens kereskedelmi csatorna, nyolctól ugyanis a TV2 a Beverly Hills-i zsaru második részét adja, vagyis Eddie Murphy megint vicces és tökös.
Mezei ismétlés rovat: a TV2-n este tízkor Ronin DeNiro-val és Jean Reno-val, utána ugyanott Paranoia 1.0 00:15-től. Az RTL-en 21:10-től Életre-halálra - akciófilm Wesley Snipes-szal, aki még Eddie Murphy-nél is tökösebb, viszont nem tréfál, szinte olyan mint Dirty Harry fekete kiadása.
 

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 9.: ÉLETEK HOLTVAGÁNYON
 
Szólni kéne már valamit Gügye Lédiről is, ha már ő lett a főcíme ennek a hétvégének. Szóval mindenki a pókerfészt nyomatja, és erre a kiscsajra veri magát, aki úgy néz ki mint Christina Aguilera a Dirrty idején plusz Paris Hilton akármikor. Micsoda tehetség, mekkora ruhatár, mekkora zsenialitás, ezt hallom folyton, popopopókerfész, a tököm tele van már vele, és így a második sör után az irgalomnak írmagja sincs bennem. Szóval aki szerint olyan kurva eredeti ez a dal, az hallgasson bele a Boney M. Ma Baker című számába, a refrén szinte ugyanaz ("mamamama" / "popopo-pokerface"), szinte még a hangnem is ugyanaz, sőt ennek is ott mamamáznak az elején. Most hogy a kötelező celebalázást letudtuk, nézzük mivel rontják a kedvünket a kereskedelmi,-és kultúr-kanálisok!
 
 
A Viasat3 egy Verne-feldolgozással nyit, 19:05-kor Monte Cristo grófja Jim Caviezel-lel a főszerepben. A történetet mindenki ismeri: igaztalanul elítélt fiatalember új identitást vesz fel, és visszatér hogy pokollá tegye az ellene összeesküvők életét. Nyolckor az M1-re azok nézzenek, akik szeretnek agyalni, semmirekellő, légből élő hősöket látni, a Holtvágány kamasz hősének apja ugyanis épp ilyen. Csavarog gyerekével a sínek mentén, össze-vissza kefél, néha néz a semmibe különféle vizek partján. A gyerek pedig, akit először iszonyat mód idegesített ez a viselkedés, szép lassan megérti...és a végén gondolom azzá válik amit eddig utált. Szintén apatéma, és bár ismétlés, kiemelten ajánlott a drámát kedvelőknek az Apám nevében (TV2, 23:40). Igaztalanul elítélt balhés ír kölyök a rácsok mögött döbben rá hogy mi mindent kell helyrehoznia, többek közt apja nevét tisztára mosnia - mindezt akkor, amikor az igazságszolgáltatás minden írben egy potenciális terroristát lát.

 
Nyolckor az RTL Klub-on Showtime: Végtelen és képtelen deketívregény, hülye kis vígjáték Robert De Niro és Eddie Murphy (ásít) főszereplésével. De Niro hozza az unott arcú nagydumás keményfiút, Murphy meg azt a szerepet amibe az utóbbi időben egyre jobban beleszokott, a filmkedvelők nagy bánatára. Feltűnik Amerika egyik legjobb rossz színésze, William Shatner is, aki egy korábbi tévészerepét (T.J. Hooker) alakítja... A Dunán 20:50-kor Töredék: betekintés a katolikus reverenda alá és a kolostorok világa mögé. A világháború (ezúttal a második) után teljes erkölcsi káosz: részegeskedő, nemi életet élő papok, akik csalódtak és belefáradtak a világ ellen vívott küzdelembe. Egyik fiatal társuk azonban harcot hirdet a tunyaság és paráználkodás ellen.
Dokumentum/ismeretterjesztő rovat: A Vetítőben Berda József költő történetét ismerhetjük meg, aki a földi örömöket énekelte meg, mintha csak Villon reinkarnációja lenne...HírTV, 22:05.
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés