2009. 08. 24.
Édes szívem, próféta vagy! (hétfőkeddszerdacsütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
...köszöntött reggel a japán seksz-rabszolgarobot sűrűn hajlongva, én pedig szembesültem a tényekkel, amik ugye serious business-ek:
-az ünnepek tényleg nem teltek el botrány nélkül, hála a "rossz szomszédság, török átok" mottónak és egy-két érzéketlen hülye politikusnak, bár a Bed Bull Air Race repülői nem csapódtak a közönségbe
-Madonna tényleg ilyen félplayback valamit nyomott, még cigányzenés vizesblokk is volt benne, tényleg csak Oláh Ibolya hiányzott, Paul Oakenfold meg tényleg fos volt előtte, viszont legalább nem a Gogolbordély-olló nevű Zenekart hozta, mert attól tényleg az ablakon ugrottam volna kifele
-22-én megdőlt a blog eddigi látogatottsági rekordja, szerencsére azóta lejjebb ment a zerg rush
-ráadásul most látom hogy névnapom is van, úgyhogy szívem szerint nekem ma be se kellett volna jönnöm, de mit tegyek, szeretlek titeket, és egyébként is, senki se próféta a saját hazájában, úgyhogy munkára fel.

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 24.:
STEPHEN BÁCSI SÓS GOLYÓI

Kilenckor a Dunán Hajdú Eszter filmjét, a Bölcsődalt adják Mester Sándorról, az erdélyi gitárművészről, aki arra tette fel az életét, hogy mindenkihez eljuttassa a klasszikus zenét, saját gyökereiről nem elfelejtkezve. Azt lehet mondani, hogy a rendező a Bölcsődallal előre is jóvá tette a Fideszes zsidó című akármijét. Az HBO-n 21:35-kor Hank és Mike, a két húsvéti nyúlnak öltözött slacker kalandjait láthatjuk, avagy a specifikálódott munkavállalók problémái: mit tegyen az, aki Télapóként, húsvéti nyúlként vagy valami más ünnepi figuraként keresi kenyerét. Bárki, aki a valóságban rákényszerült ilyesmire (például: Al Bundy), tudja a választ: EZ EGY IDÉNYMUNKA, amit egy évben egyszer csinálhatsz egy-két napig, A NORMÁL MUNKA MELLETT. A film készítői szerencsére nem ismerik a valóságot, ezért filmet forgattak ebből az eleve erőltetett alaphelyzetből. Aki hajlandó elfogadni ezt az alapszitut, az tegyen vele próbát. Otherwise, it's just a prime example of a furfaggot-buddie flick.
Az éjszaka beálltával a horror veszi át az uralmat. Először az AXN-en, ahol tíztől A félelem maga c. horrorsorozatot vetítik, majd 23:20-tól a retekklubbon Stephen King golyói közül láthatjuk legalább az egyiket, ez A golyó (stílszerűen). Sajátságos ágyúgolyófutam: a beteg anyjához induló srác egy George Staub nevű élő halott autójába száll, aki igazi ghostrider, csak megy és megy és szarik a szabályokra, megteheti, hiszen már nem él...az angol címe (Riding the Bullett) meg mintha egy Army Of Lovers-számra utalna (Ride the Bullett). Vagy az egyik volt előbb, vagy a másik, de se Kingnek, se a Lovers-nek nem vagyok akkora rajongója, hogy ez most komolyabban érdekeljen.

KEDD, AUGUSZTUS 25.:
ÉDES LÁNYOM, SZEXI VAGY!
Ma van Sean Connery és Tim Burton születésnapja, erről a magyar televízió azonban sehogyan sem emlékezik meg, miért is tenné. Olyannyira nem, hogy ismétlések lesznek ma is, az Ember gyermekét például annyiszor adják le a nemmondomegmelyik adón, hogy kezdem azt hinni sorozatot csináltak belőle. Az RTL Klub-on negyed tíztől a Halálos fegyver második részét ismétlik, amitől a fent említetthez hasonló érzésem támad... A Film+-on kilenctől Szörnyek szigete, ismétléses Zs-kategóriás akármi, viszont szerepel benne Glori-Anne Gilbert, remélem ledobja a bikinijét, mielőtt a két címszereplő közül valamelyik felzabálja 8) Utána ugyanott 22:40-től Halloween 2., azután pedig 00:20-tól a Halottasház című horrort adják. Mi a fene, már az én munkahelyemről is filmet forgatnak? Nagyon kifogyhattak az ötletekből a forgatókönyvírók...pedig dehogy: a címe ellenére ez egy simja Polergeist-koppintás, kicsit hatásvadászabb és kevésbé sikerült.
M2, 22:35: Szexis vagyok? - német is és vígjáték is és még kamaszok is vannak benne, de szerencsére nem csúcsra járatott anorex-piték főszerepelnek, hanem egy kicsit duci lány, aki a divatfasizmus érdekében nekiáll fogyózni, ám amint közelítene az ideálhoz, betegség miatt kihull a haja... :( Megint kikívánkozik belőlem az okosság: sose értettem mit esznek a népek a Kate Moss-féle csontkollekciókon. Amellett, hogy úgy néznek ki mint egy-egy lábon kihordott heroin,-meg AIDS-ellenes kampány, semmi fogás nincs rajtuk. Mit gondoltok, a Milói Vénusz miért néz ki úgy, ahogy? És mivel ez egy tévéajánló: Fellininek vajon rossz ízlése lett volna? Vagy ott van Beth Ditto, ő is duci és még emellett leszbikus is, és szarik rá, tök természetesen veszi magát, és ettől kúl.Van aki karcsún szexi, van aki meg teltkarcsún az, éljenek a nőiesen telt formák, Kate Moss takarodj, vidd az összes haverod, azt hiszem mindent elmondtam.
Előtte ugyanott kilenctől Bűnjelek, ismétlés, faszság, főleg mert szupermodell szerepel benne, akit megölnek, és a gyanú a mezei hülyegyerekre terelődik, aki vágyakat táplál a nő iránt. Látjátok, én megmondtam, hogy faszság. Még csak ennyire sem lesz vígjáték Az ártatlanság hangjai az HBO-n este tíztől, ami egy gyerekkatona életével foglalkozik. Gyerekek harctérre küldése, ez majdnem pedofília-szintű iszonyat, és hát szerintem mindkettőt halálbüntetéssel kelle sújtani.


SZERDA, AUGUSZTUS 26.:
KÓCOS KIS TEMPLOMOSOK VOLTUNK
 
Kate Beckinsale Bada Dada festménye előtt a MüPában
 Horror, családi mell-o-dráma és titkos társaságok a mai menü . Az M2-n a halott feleség húga terrorba hajt egy egész családot pont kilenctől, Fojtogató szeretetével megbénítja a férj újraházasodási szándékait, a Főnix TV-n ugyanabban az időpontban Raquel Welch vetkőzik a Kételyben, a döntés egyértelmű (ráadásul ahogy mások is észrevették, még kutya is van benne!). A Film+ masszívan beállt a horrorra: kilenctől A jeti visszatér Dee Wallace-szel, az Üvöltés sztárjával a főszerepben, nem király, mert csak egyetlen visszatérés van, és az a Jedié!, utána háromnegyed tizenegytől a Gyilkos Kobold ötödszörre is lecsap, aki még ezután is bírja, annak Blair Witch Project. Lesz vér, talán csöcsök is, a jeti viszont tiszta törp, de egy fogszabályzó azért elkéne neki:
Múltunk, flóránk és faunánk: az M1-en 23:40-től a Madárerdő első része, az Erdélyi földművelésről. Érdemes. Ahogyan mindenkinek érdemes kimennie életében minimum egyszer Erdélybe! Higyjétek el, megéri. Gyönyörű vidék, normális emberek. A retekklubbon negyed tízkor Hajsza a kincs után, templomosos-indiánadzsónszos faszság. Komolyan kezd fárasztó lenni, lassan minden bokorban templomos lovagok, Opus Dei-menőverek, a világ mégis a deviancia markában. Hol itt a realitás? Ugyanott negyed tizenkettőkor Gary Oldman átalakulásának lehetünk tanúi a Kisördögökben, aholis törpét alakít. Tudom hogy most mindenki Brad Pitt-ért van oda meg vissza, de Oldman munkásságát is érdemes követni, Tarantinóval vagy anélkül.


CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 27.:
RÉGI ARCOK TŰNNEK EL,
NIRVÁNIA ÜNNEPEL
Remélem tegnap néztétek a Gyilkos Koboldot! Zseniális film! Négerek, rapperek, transzvesztiták, zombicsajok, Ice-T...volt itt minden. Rendesen be lehetett tépve a rendező, a végeredmény egy B-kategóriás klasszikus lett. Ma viszont mindenekelőtt: a Dunán nyolctól Cseh Tamásra emlékeznek (ma van a temetése a Farkasrétiben). Mit mondjak? Csak amit korábban is: Cseh Tamással tényleg egy örök hős távozott, az ő hangja és Bereményi szövegei mindent magukba foglaltak a hatvanas évektől kezdve egész mostanáig (igen, jól olvastátok). Hősökre az elaljasult korokban van szükség, jellemzően a diktatúrák szokták kitermelni őket. Most nincs diktatúra, viszont elaljasulás az van, és nincs senki aki emberi hangon megfogalmazná mindezt. És témánál vagyunk: nyolctól a Filmmúzeumon magyar világfájdalom a rendszerváltás utánról, ez a Hoppá. Én kihagyom, képben vagyok nélküle is eléggé. A TV2-n negyed tíztől Belmondo, Delon és Vanessa Paradis teszik fel a Nagy Kérdés: Két apának mennyi a fele? Biztonsági vígjáték a két öreg sármőrrel és az akkor aktuális francia importbombázóval. A történet szerint az életművész (=autótolvaj) Alice (Paradis) anyja egy időben egyszerre két pasival hetyegett, ebből lett a lány, aki börtönbők való kiszabadulása után nekiáll kinyomozni, a két donjózsi közül melyik az igazi apa, ám "a játékba bekapcsolódik a rendőrség és az orosz maffia." Nofene, ennyi mindenkivel kavart az anyuka? Túltesz még Cartman mamán is :D
Ugyanabban az időben a retekklubbon Ashton Kutcher próbál úgy tenni mintha heteró lenne, és rosszul áll neki, ez a Szerelem sokadik látásra, az erre hajlamos női közönség el fog olvadni, a pasik meg akivel nézik (mert nekik meg kötelező lesz nézni, romantikus programként), azok még jobban fogják utálni. Nekem viszont bele se kell néznem ahhoz hogy lehúzzam, igaz nem adnak helyette sehol semmi értelmes horrort. A gyengébb nemnek kedvezés ugyanott folytatódik, 23:55-től Nesze neked, Frankie. Frank Sinatra ausztráliai koncertje előtt megsérti a helyieket, akik bojkottra készülnek. A fő,-és címszerepben Dennis Hopper. Szegény.

Kulcsszavak: önfény, Cseh Tamás

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés