2009. 09. 07.
Úgy file a búcsúzás (hétfőkeddszerdacsütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZEPTEMBER 7, FŐ:
BÚCSÚ A TEKERCSEKTŐL

Nem, nem szűnik meg a blog, csak az egyik szöveg amin szerkesztem. Talán mondtam már, de talán van, akit érdekel, hogy hogyan is készül a Doboz: txt-be gyűjtöm a műsorokat, aztán onnan átszerkesztem régi win98-as és 3.1-es worddel, attól függően hol jutok hozzá. Általában hordozható merevlemezen viszem magammal vagy emailben átküldöm. A lényeg, hogy mindez bekerül EGY iszonyat hosszú word dokumentumba, amit már vagy harmincféleképp szerkesztettem, és jelenlegi hossza a Holt tengeri tekercsekével vetekszik (ha már az értéke nem is). Mostanában azonban a hosszúság (még egyszer: az ÖSSZES eddigi post ebben van), a többféle word verzió (3-4 gép, mindegyiken más Windows) nyomot hagyott eme értékes elektronikus dokumentumon, egyre többször fagy a gép, egyre gyakrabban írja ki a hibaüzenetet. Ideje váltani: innentől tabula rázva, kénytelen vagyok egy új fájlt kezdeni, a régi drága emlékét persze megőrizzük, én biztosan.

Este nyolckor egy igazi vígjátékot ismételnek az HBO-n, ez a számtalan hibával teli I.e. 10 000. Roland Emmerich annál inkább otthon érzi magát egy filmben, minél kevesebb köze van annak a valósághoz. Mivel se az űrlények, se a mammutok nem fognak a háza előtt tüntetni a hamis fényben való feltüntetés ellen (a rasta ÉS fehérbőrű barlanglakók meg még annyira se), így eme filmje, hogy is mondjam, szabadon kezeli a tényeket (amik ugye makacs dolgok, ahogy az ősi soson közmondás is tartja). Fehér, vonzó, jóvágású, kicsit pulihajú, de mindig sekszuálisan kisugárzó: íme az ősember, ahogy egy túltechnicizált, egoista rendező elképzeli. Komolyan azt vártam, hogy a mammutok legyőzésekor ilyen július 4-i ünnepélyt tartanak, mint a Függetlenség napjában. Utána háromnegyed tízkor ugyanott beépülős maffiasztori: egy detektív a sötét oldalra áll, hogy belülről bomlassza a kis Engedetleneket. Kilenckor Antonio Banderast csodálhatjuk meg a Bérgyilkosok egyikeként a Viasat3-on. Ugyanakkor a Film+-on egy kis akciófilm, Kommandóbázis 2.. Aki hentelésre vágyik, kapcsoljon rá. Úgy vagyok én a gótokkal, mint minden szubkulttal, ami értelmesen indult és aztán egyre több pojáca lett benne: gyűlölöm (főleg a külsőségeit és azokat akik megálltak ezen a szinten) és szeretem (főleg a zenéit, minden értelmes dolog itt történt akkoriban: Cure, SOM, Mission, DIJ, hogy csak párat mondjak). Ezért a kevés kiválasztottnak, akiknek a stílus nem csak a menzonreznor-összest jelenti, hadd ajánljak egy ismétlést az M2-n, ami fél tizenegykor kezdődik, és a legendás romantikus festőnek állít emléket, ez a Caspar David Friedrich, avagy A kor béklyói. Ajánlottam már asszem, de ezt nem lehet elégszer. Addig is: ISMÉTLEM MAGAMAT!

A Cinemax2-n kicsivel a fenti film kezdete után (22:35) egy újabb ismétlés, ráadásul elég sünpozitív címmel: Higgy neki, hisz zsaru. Pedig itt a rendőrségen belüli korrupció ellen nyomozó fickó a főszereplő, akinek, akárcsak itthoni társainak, nehéz a munkája minden fronton.


KEDD, SZEPTEMBER 8.:
FILMPLUSZMÍNUSZ

Van ez az ügy, ami még mindig nem oldódott meg, és amiről teljesen ellentmondó dolgokat hallani (egy hírlapíró például arra is utalt, hogy drogügylet áll a leszámolás hátterében). Viszont csináltak róla egy "fikciós dokumentumfilmet", amit -bár sokak szerint "elfogult" meg "hangulatkeltő"- érdemes megnézni. Ez a Szíven szúrt ország, ami Marian Cozma meggyilkolásáról szól. Cozma halála egy pillanatra felrázta az országot, nagyon szép beszédek és megemlékezések voltak itthon és Romániában is, aztán a fogadkozásokat egyre többen elfelejtették (NEM a veszprémi csapat játékosai/szurkolói), és így lehetett, hogy őszre újra visszaállt a "megszokott" rend a sportéletben (anyázás, rombolás, etcetera). ERRE gondolva nézzétek az M1-en 22:50-től, és emlékezzetek. Vissza normál üzemmódba!
Kilenc óra, eljött a szcientológus kondicionálás ideje, amit mosolygós-tökös sztárokkal és ismétlésekkel terveznek megvalósítani a kereskedelmi csatornák, jelen esetben a TV2 segítségével. Ez a Megtorló, egy közepesen gyenge képregényadaptáció a szci posterboy John Travikával és a gyanús nevű Thomas Jane-nel a főszerepben. És van egy olyan érzésem, hogy az agymosás még nem ért véget...
TV2, 23:35, Húsz év: Beszélgetések Bárdos Andrással - Édes faszom, hát mi lesz még itt?! Múltkor hetigenyó jubileum, most meg ez?! Kapcsoljunk át inkább a hetiheteses csatornára, ahol már 21:20-tól indul az akció, vagyis a hajsza az Amazonas kincse után. Indiana Jones helyett Beck, a behajtó (jóhogynem Viktor, a takarító), Harrison Ford helyett The Rock, farkasok helyett meg Barkasok, csak figyeljetek. Ismétlés. A Dunán kilenckor egy kicsit erőltetett magyar vígjáték, nem biztos hogy Mázlink lesz vele, Kusturicát meg meg kell hagyni a szülőhazájának. A Cinemaxon egy problémás gyerek anyja áll Szemben a gyilkossal és a munkavállalói nehézségekkel, a párhuzamos szálon meg egy pasas az adósságát akarja törleszteni és az apját ápolni. A két ember természetesen összetalálkozik. A nőt Minnie Driver alakítja, a férfit nem tudom ki. Viszont arra még emlékszem, hogy tíztől kezdődik! A Cinemax2-n Hooper, a levitézlett kaszkadőr kalandjait ismétlik nyolctól, Burt Reynolds-szal a főszerepben.

Na jó, kezdem unni az új rázásokat, nézzünk el egy kicsit az indexre, promótáljuk a soha el nem készülő új blogot... Aszongya: Fico egy karikatúráért perli a SME-t: "Ficónak meg kell értenie, senki nem tilthatja meg, min nevetnek az emberek Szlovákiában. Még akkor sem, ha a tréfa tárgya történetesen a miniszterelnök" - na, elsült a kapanyél, visszafelé. Úgy látszik már nem csak a magyarokkal van folyton baja, elkezdte piszkálni a sajátjait is. Tényleg komoly a probléma. Leépítések lesznek az MTV-nél - vagyis ezután még annyira se lesz jó műsor, mint eddig. Bódi Sylvi romlott nőt játszva mutatja a mellbimbója környékét - ÖLTÖZZ FEL TE ASSZONY, MIELŐTT OLYAT LÁTNÁNK AMIT NAGYON NEM AKARUNK!! Kóka János szvinggel készül az esküvőjére - és ezt így hogy, tessék mondani? Lesz róla is táncos videó mint az ex-miniszterelnökről, vagy a szvingelést máshogy kell érteni? Már csak négy csaj kell és egy ágy: "Valentino Rossinak minden bejött Misanóban." - hétfőnként hajnalban ezzel én is így vagyok, bár nem vagyok akárhányasos forma. Az egyik nő főzne, a másik takarítana, a harmadik a lemezeket cserélgetné a hifitoronyban, a negyedik a seksz-filmeket a videólejátszóban, én meg délig aludnék, végre valahára. Na jó, utána lehetne akár seksz is, de csak beosztva és ésszel, öregember nem gyorsvonat. OK, kiörültem magam, nézzük van-e valami tényleg ajánlható. Utolsó reményem a Film+, és nem kell csalódnom, nézzétek csak milyen kasa képpel reklámozzák a kilenckor kezdődő Ragadozó 2.-t:
Utána ugyanott egy sci-fi-horror-vígjáték, amire én személy szerint nagy reményekkel tekintek (de ehhez tizenegy óráig várni kell), ez a Vérszomjas idegenek. Van itt kérem minden mint a búcsúban, idegen által megtermékenyített kiscsaj, sztorira éhes tévések, sőt még egy LD50-es híresség is feltűnik, akinek nem tudom itt leírhatom-e a nevét, viszont a kombájnjáról már messziről felismerik a beavatottak:
A Film+2-n viszont dráma lesz ezerrel háromnegyed tizenegytől, apropó, feltűnt nektek is hogyha a kötőjelet kiteszem akkor a film pluszból film mínusz lesz? Mindegy, háromnegyed tizenegytől a hazatérő katona szabadulni igyekszik anyja bordélyházából (MILF power FTW!!!), ám a kedves mama legújabb munkatársnője lebilincseli...ez a Sonny, két N-nel, mert ha eggyel írnák, akkor a cég perelné őket.

SZERDA, SZEPTEMBER 9.:
É-LEKTOROK, KALANDORK, VAGY AMIT AKARTOK
Az HBO Comedy-n kilenctől egy amolyan már-magam-sem-tudom-ajánlottam-e-típusú Kenneth Branagh-film, Hamlet, vagy amit akartok. Mit tegyek, szeretem Shakespeare-t és inkább ez mint valami valóságsó...jut eszembe, a retekklubbon este tizenegy után öt perccel megint támad a szcientoliberál nemzetrontás, és megint a mostani média-divatot meglovagolva, az aktuális trendhez ("pornó=MENŐ") igazodva. Vigyázz, kész, szűz!, mondják az alkotók, én meg tüzet vezényelnék rájuk és mindenkire aki tinivígjátékok szintjére viszi a pornót (le vagy fel, tökmindegy). És mintha még ez magában nem lenne elég, még a semellű Mena Suvari is főszerepel benne. Hogy a valósághoz semmi köze nincs, azt most felejtsük el, ahogy azt is hogy egy 20-30-40-akárhány éves ember hogyan élné meg, ha élete első nemi aktusa kamerák előtt folyna. Nézzétek meg BB Évit, pedig ő már túlvolt pár pasin, azt' mégis hogy megviselte a hírnév átka! M1, 23:40: Ki volt Gabriel Pascal? - G.B. Shaw házi zeneszerzője, akinek életéből mind sokat tanulhatunk. Vagy nem, de a zenéit ettől még szerethetjük. 22:20-től a Filmmúzeumon William Petersen egy több mint húsz évvel ezelőtti filmjét adják, de nyugodjatok meg, akkor is pont úgy nézett ki, mint most. Az embervadász sorozatgyilkos teleholdkor öl, megharapja az áldozatait, szerintem ez valami magát vámpírnak képzelő elborult gót lehet. Karót a szivibe, oszt' jónapot. Az meg milyen már hogy itt is feltűnik mindenki kedvenc Hannibálja, csak gondolom valami jogvita miatt itt Lecktornak hívják :DDD Háromnegyed tizenkettőkör viszont a Cinemaxon feltűnik A jel, nem a kovácsákosi de nem is az orbánviktori, hanem végítéletjövendölő és a média csatornáin terjed, nyomában káosz és pusztulás. A gyanakvó természetem azt súgja, hogy ez ilyen kisköltségvetésű amerikai borzalom lesz. Hát, meglátjuk.
Ismétlés rovat:
Film+, 21:00: Az utas neve: Halál - a pixel-alien ezúttal egy politikusra és kampánystábjára feni a fogát. Voltmár, de maga a téma annyira tetszik, hogy tessék mégegyszer, akármilyen gagyi is! Kéne itthonra is ilyen alien, én rá szavaznék.
TV2, 1:15: Kéjutazás - ezerszer leadott horror, a Konvoj ellenpárja gonosz kamionsofőr bácsival.
CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 10.:
LEHET KECSKE?
VADSZAMÁR IS?


Ismétlés rovat:
21:25-től a TV2-n Szerelem és egyéb katasztrófák sújtanak minket. A Vogue-nál dolgozó, de "a maga elvarázsolt világában élő", érzelmes lány meséjét aki elhiszi, az nézze csak nyugodtan. Kilenctől az M2-n Megtévesztés, itt meg mindenféle színésznőcskék csalnak lépre flémrelépni akaró gazdag geciket. A Filmmúzeumon fél tizenegy után öt perccel a Tabuban újra találkozhatunk Kitani Takeshivel és a többi meleg szomorúszamurájjal. MGM, 22:30: Hogyan nyertem meg a háborút - John Lennon az örök vesztes kiskatona mellékszerepében.

Újblogreklámozó Indexalázó rovat:
Fokozott ellenőrzésre készülnek a Bajnai–Fico-csúcs idején: "Több helyen is lehet számítani igazoltatásra, a rendőrök átvizsgálhatnak bárkit és bármit." - SÜN! SÜN! SÜN! SÜN! SÜN!!!!!! Milla Jovovich mindent megmutat - mint legutóbb: ÖLTÖZZ FEL TE ASSZONY, MIELŐTT OLYAT LÁTNÁNK AMIT NAGYON NEM AKARUNK!! Mitől mozog a gekkó levált farka?: "Az állat levált farka 30 percig még mozog, feltehetően az aktiválódó ingerületközpont miatt." - megtaláltátok az erogán zónáját, oszt' jónapot. Basescu cigánytánccal kampányolt: "Az újraválasztásáért küzdő román elnököt a romák királya vendégelte meg Costestiben." - avagy meddig alázkodik egy politikus a romavoksért. Na mindegy, ő legalább nem virslit meg halkonzervet adott nekik. Folytassuk azt, amihez a legjobban értünk, schnell, schnell.

Zene rovat:
A Duna TV kétszer is a kedvünkre tesz (már akinek ehhez van kedve), ráadásul mindkétszer az alternatívokat részesíti előnyben. Először fél kilenc után öt perccel a Kispál és a Borz marosvásárhelyi koncertjével, majd háromnegyed tizenkettőkor a Csókolom A38-as bulijának felvételével. Pár kapcsolatos szöveg, pia, súlyosságok, lásd a kezdő idézetet, amire a válasz mindig: "persze", az érvágás garantált! Hehehe.

A hagyományos ajánló:
Az HBO-n a lemezproducerképzés vad oldalát látjuk a Sztárkeresőben, 21:40-től. Két, felnőttképző gyorstalpalón képesítést szerzett producerpalánta nekiáll tehetséget kutatni, ám egyre inkább rálátnak a képzést adó intézmény valós indítékaira. A Cinemaxon egy film utóhatásai: a Gyilkos mezők az egyik szereplőjére olyan nagy hatással volt, hogy sikeres monodrámát írt belőle, Jonathan Demme pedig filmet csinált mindebből. A címe Úszás Kambodzsába és 22:55-től láthatják a mozi-ínyencek. A hajnalig ébren maradók a Cartoon Network/TCM műsorán hajnali fél háromkor egy Szabó Istvánnal foglalkozó behind the scenes-t láthatnak (Kulisszák mögött).
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés