2009. 09. 11.
A Vércinege Szájvakere (péntekszombatvasárnap)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
PÉNTEK, SZEPTEMBER 11.:
FUCK TERRORISM

Igen, ma nyolc éve. Tele van vele a rádió meg a tévé, egyértelmű felelősök még mindig nincsenek, satöbbi. Újabb amerikai mítosz, ami a szemünk előtt történt, de nem fogunk megtudni soha semmit a hátteréről. Részvétem azoknak, akiknek jár, a rákos tűzoltóknak, a WTC-ben maradottak és a repülőgépeken ülők rokonainak. Nagyon remélem hogy egyszer tényleg lesz valami igazságosztás az ügyben. Addig is, tegyük a dolgunkat! Én a Duna műsorával kezdeném. Nyolctól egy kis keleti finomság, Karácsony augusztusban. Kicsit fotós, kicsit szerelmes, kicsit asztrologikus, érdemes vele próbát tenni. Ha az első 20 perc után nem üt, akkor meg elkapcsolni. Ez esetben a TCM-et ajánlom mindenkinek, de főleg a Tim Burton-rajongóknak, ugyanis a Beetlejuice-t adják kilenctől. Annyi szépséghibája azért van a dolognak, hogy csak angolul, nem magyar szinkronnal...ugyanakkor a Duna II Autonómán francia filmdráma zavaros kapcsolatokkal, tragédiával (ablakon kiugrálás, ilyenek). Családi perpatvar, marcangolódás, művészfilm-kedvelőknek ez lehet a mennyország, de nekem maga A pokol. 21:40-kor a Conan-történet sokadik lenyúzása az HBO-n, geil megoldásokkal: A Barbár - Legenda a szellemharcosról. Tűrhető történet (vikingek Amerikában), sablonista megvalósítás. Háromnegyed tizenegykor útjára indul a gyönyör az M1-en, és egy sznobköcsög társaságba látogat A kis Lili képében. Ő egy "üde tisztaságú, fiatal színésznő" (= most probably egy pénzéhes ribanc), aki egy idősebb filmrendezőbe zúg bele (=kell neki a pénze). "Lili égő vággyal ostromolja a sikereiben kiégett Brice-t, mígnem a férfi nem tud ellenállni a megújulást ígérő vad kalandnak." - Na, mit mondtam. Persze lehet hogy ez egy angyali tisztaságú kapcsolat, de amint azt olvasom egy ajánlóban hogy a gazdagok visszavonulnak egy tengerparti villába hogy önsajnálatukat alkoholba (+ nyilván sekszbe és MÉG drogba is!!!) fojtsák, megindul bennem az epe, és ilyenek jutnak eszembe. 23:10-kor egy argentin Altman-utánérzés az M2-n, rövidre vágva helyett Apró sztorik, az majdnem ugyanaz, és hasonló kis történetekből áll össze ez is. Ja, és ebben is van torta, csak nem szülinapi. Meg amatőr színészek, úgyhogy csak óvatosan.

Zene rovat:
Filmmúzeum, 20:00: Privát rocktörténet plusz: A Rapülők
-egyrészt voltmár, másrészt GESZTINEK MI KÖZE A ROCKZENÉHEZ???!!!
Duna TV, 23:55: ...Húsz évvel később...: A Swetter együttes koncertje - ezt bezzeg jó későre rakják, oké hogy ezisvoltmár, de akkor is. Emlékszem a 88-as Ki Mit Tud-ra, rendesen meglepődtünk ezen a miskolci zenekaron. Most aki akarja az mondja csak nyugodtan hogy öreg vagyok (ja, na und?), én meg aszondom, ha ma lenne Ki Mit Tud, félek hogy a valaha volt legszánalmasabb felhozatal bugyogna a felszínre.

Ismétlés rovat:
Film+, 20:40, Csillagok háborúja 6. rész: A jedi visszatér
- Randal kedvenc filmje. A többi három rész ("""prequel""") úgy faszság, ahogy van.
Film+2, 23:05, Álmodozók - faszság. És ezt annyiszor el fogom mondani, ahányszor leadják. Egy tisztességes sekszfilmet többre becsülök mint egy ilyen művészkedős izét. És ezt is mindannyiszor el fogom mondani, amikor leadják.

Index-alázó rovat:
Eredetileg a Ficó-Bajnai konferenciát is akartam kommentálni, aztán legyintettem egyet, meg túl egyszerű volna ezzel kezdeni, ezért inkább az izgató hírekre ugrottam rá, így például arra, hogy Havi hat kurvát szállítottak Berlusconinak - ollállá! Az munka! Az vesse rá az első követ aki nem cserélne vele (legalább ebben) :DDD Havi hat nő, ember! És ezek nem ám ilyen ungarise sarki dzsuvák elöl kivert fogsorral, hogy cidázás közben ne tudjanak fogazni, hanem olasz luxusprostik!! Remélem van róla film is, én megvenném, de csak akkor ha Szilvijó arcát kitakarják és mondjuk Pedobear fejét teszik oda :DDDD Claudia Schiffer kénytelen volt levetkőzni - mi az hogy "kénytelen", talán bizony fegyverrel kényszerítették rá?! Én megtenném még ezt is, de azért hogy felöltözzön és többet ne vetkőzzön!! Pont elég szép meg nemszép ember él direkte a puczér teste Mutogatásából már most is!!! Semenya nő, de lehet, hogy nem teljesen - mi van??? Nézzetek be a lába közé, osztjónapot, mit kell ezen ennyit tötyörögni. Biztos fizetnek ezért valakit ott az OB-ben, nézze meg hogy van-e töke a menyasszonynak, de ne szóljon már erről minden nap valami hír... Vérszomjas cinegék gyilkolnak a Bükkben: "Az aranyos énekesmadarak a csőrükkel csapják szét a téli álmukból felébredő denevérek koponyáját." - HAHAHAHAHAHAHA, ez mekkora! Oké, tudom hogy nem szép dolog, de ezen most hangosan felröhögtem. Kéne pár ilyen vércinege ide a Farkasrétibe is, mindjárt kevesebb gót fetrengene a sírokon, plusz lecsökkenne a rongálások és viráglopások száma is. Képzeljétek el a jelenetet: bemegy a darker szerelmespár, DémonsátánHatHatHat és Ördögribanc88 a köveken fotózkodni, megy a pózolás meg minden, nű, feltűnik pár cinegér..."jaj nézd már milyen édibédi kismadár, cinicini gyere ide, nyitnikék", és akkor mint a Madarakban az összes címszereplő meg Az Idő uraiban a frelonok, kitör az ÁMOK, fej becéloz, és BAMBAMBAMBAMBAMBAM... :DDDD Ez kurva nagy, de tényleg, nekem kell ilyen, még idomítanám meg szteroidokkal erősíteném is őket, innentől nem kéne semmit csinálnom, csak felmosni a maradékot :DDDDD Nem bírom folytatni, úgy röhögök, bocsi, majd mindjárt jön a folytatás...:DDDD

SZOMBAT, SZEPTEMBER 12.:
GÉZA, KÉK A CÉL!

 ....HAHAHAHAHAHA. Bocs, de most meg az jutott eszembe, hogy a cinegéket rá kéne szoktatni a kábeltolvajokra meg egyéb megélhetési bűnözőkre. Bár oda már a cinege kevés lenne, ki kéne képezni varjakat meg hollókat, szóval ilyen nagyobb, de még feláldozható mennyiségben levő madarakat (Pesten ugyanezt galambokkal, és akkor még valami hasznot is hajtanának).
A Cinemax 2 meglep minket: egy csatorna, ami általában vért, horrort és más ilyeneket ad nekünk, most Fellini Amarcord-ját vetíti este nyolctól. Alakul ez, alakul, már csak meg kéne találni az egyensúlyt a szürkeállománynak és a gyomornak szánt alkotások között. Megjegyzem, ha valaki hozzámvág 2-300 milát, szívesen csinálok tanulmányokat ezügyben. Ajánlatokat kérem a szokásos címre! A Filmmúzeum egyszernézhetőségekkel bombáz minket, először kilenckor Az ügyefogyottal, ami a nagy nevek (Louis de Funes, Bourvil) ellenére is csak egy sima helycserés vígjáték. Nem rossz, a mai felhozatalhoz képest kifejezetten jó, de DVD-n azért nem venném meg. Rögtön utána viszont egy film, ami mély nyomokat fog bennünk hagyni, és nem (csak) azért, mert bunkóval rohangáló bunkó ősemberekről szól! A Barlangember egy erőteljes WTF-élmény a maga értelmetlen nyelven makogó előembereivel, közülük is leginkább Ringo Starr-ral, aki állítólag egymaga találta ki a filmben használt dialektust. Prehisztorikus camp mindenkinek 22:50-től!
Negyed tíztől az M1-en ismét Shakespeare, ezúttal a III. Richárd, a Nemzeti Színház társulatának előadásában. Minket okos embereket azonban nem téveszt meg a színház állandósult jelzője, én például le merném fogadni hogy a Kulka által alakított címszereplőt Orbán Viktor-szerűre sminkelték! Nézzük csak az ajánlót: "A III. Richárd egy sok részre szakadt országban játszódik és - szinte közhelyszerűen - bemutatja annak sajátos mikroklímáját, az ott élő emberek erkölcsi relativizmusát. (...) 2002 nyarán Valló Péter a Szegedi Szabadtéri Játékokon vitte színre Shakespeare III. Richárdját, impozáns szereposztással és impozáns koncepcióval: a színpadon a Keresztapa-trilógiát idéző figurák, elegáns öltönyök, fekete luxusautók, az előadás részletei óriás kivetítőn jelennek meg, archív felvételekkel keveredve" -szóval ennek a nemzetiszínházas verzióját láthatjuk most." Látjátok, hogy nem ok nélkül mondom, amit! ÉBERSÉG!!!!
Mintha csak rólam mintázták volna a Gyerekből felmentve főszereplőjét, az emberkerülő Howard Spitz-et! A különbség annyi, hogy az ő krimijeit nem olvassa senki, ezt a blogot viszont egyre többen, úgyhogy a radikálisabb ötleteket majd akkor fogom elsütni, ha kicsit lecsökken a látogatottság. Szóval Spitz barátunk elkezd gyerekkönyveket íratni egy hétéves kiscsajjal (cserébe megígéri neki hogy megkeresni az apját), plusz felbérel egy színészt is hogy helyettesítse, annyira nem bírja a célközönségét. Eddig ígéretes, a kíváncsiaknak a hely: Film+2, és az idő: 21:25! RTL Klub, 21:40...eltaláltátok: leszámolás, akció, vandamme, mittudomén. A Tökéletes katona Visszatérése, avagy a biorobot mint a hadviselés jövője! A Film+ sem agyaskodik: tizenegy előtt öt perccel igazságosztós rendőrsztori Kék acél címmel (nem összekeverendő a Kék villámmal!). Főszerepben Jamie Lee Curtis, aki itt nagyon férfias, igazából mintha erre a szerepre született volna, már ha az arcberendezését nézzük. Negyed tizenkettőkor Chucky barátunk hentelget egy jót a Viasat3-on. Nem lesz Gyerekjáték, ráadásul harmadik alkalommal veszi a kezébe a kést, a villát és egyéb nem neki valókat!
 
Ismétlés rovat:
TV2, 20:05: Pokolfajzat - jessz, ebben van a kedvencem, az a csúnya imádkozósáska-fejű náci emberrobot. Csak miatta érdemes nézni, meg Selma Blair miatt. Tipikusan az az eset, amikor a mellékszereplő érdekesebb az összes többinél.
TV2, 22:05: Harcosok klubja - túlértékelt film egy még túlértékeltebb regényből. Tudom hogy kult meg köteles lennék szeretni, mert ez meg az. Hát nem, én nem veszem be a propagandadumát, amit féligazságok közé csomagoltak ("a birtokod birtokol téged", ez így magában lehetne akár buddhista vagy keresztény megállapítás is, ám itt minden ki van facsarva). Szépen kérlek titeket, ne nézzétek meg, már így is az egészségesnél nagyobb a rajongótábora.
M1, 0:40: Miénk a holnap - kicsit depis életbölcsességes film. Az élet és a tudatraébredt élet között húzódó határ átlépéséhez elég egy tragédia, és onnantól mindent felül kell vizsgálnunk, és a fontos dolgokra koncentrálnunk…például az Index-alázós rovatra:
Hermafrodita a világbajnok futónő: „Caster Semenyának magas a tesztoszteronszintje, külső női és belső férfi nemi szervei vannak.” - látjátok, megcsinálják, csak nekem kell felszólítanom őket! Akkor innentől kuss legyen, és lehet koncentrálni a sportra, mint olyanra. Topless fotóval ünnepli magát Lily Allen – Irgalom Atyja, megint egy buta ribanc. Legalább néznél ki valahogy, ha már ledobod a ruhád, te „énekesnő”.

 
VASÁRNAP, SZEPTEMBER 13.:
MEGINT 12 MAJOM

Ismét egy nap, amikor az egész felhozatal mehetne az Ismétlés rovatba:
RTL Klub, 20:00: XXX - a XXI. század Svarcija, Vin Diesel első komolyabb durranása.
TV2, 20:05, A múmia visszatér - ...sokadszorra. Az első részben nyugalomba helyezett fáraónak a Skorpiókirály személyében riválisa támad. Családi szórakozás, lesz benne egy kis hentelés, még egy kis szerelem és sok tanulság, Sommers bácsi legalább ennyit átvett az Indy Jones-filmekből, ha már teljesen újat nem is tudott letenni.
Cinemax, 22:20: 12 majom - Terry Gilliam klasszikus antiutópiája a jövőből jövő lövőről.
TV2, 22:35, Megint 48 óra - már megint ismétlik. Még mindig nem unják? És ti? Én igen, úgyhogy nézzünk valami normálius nemismétlést! Az M2-n egy kis matekozás (metál nélkül, csak párkapcsolati alapon) kilenckor. Kis jelenetek 5x2-es adagokban, szerencsére nem a Kilenc dal meg a többi ilyen fos stílusában. Persze ez se lesz túl vidám, de legalább nem mutatnak premier plánban erektált péniszeket meg ilyesmiket. Ugyanakkor a Filmmúzeumon ugyanígy Az élet dolgait kapjuk az arcunkba Michel Piccoli és Romy Schneider főszereplésével. Itt is család, gyerek, szerető, a középkorúak problémái...utána 22:35-kor ugyanott Édes álmok várnak ránk, és aki egy kicsit is agyas, az már a címből rosszat sejthet, és nem ok nélkül. Itt is család, válás, plusz az asszony részéről zenei karrier, a férjéről pedig alkoholizmus. Lehet mégis maradok az ismétléseknél?...vagy nem, és a Film+2-re kapcsolok negyed tízkor, aholis két kisgyerek útra kel a tökéletes boldogság kék madara helyett a boldogság drágakövét meglelni. Félig-meddig családi szórakozás, komor pasztellszínekkel tarkítva, ez A kristálykő legendája.
És jöjjön végül a kötelező Index-alázás, ezúttal „csak” egy hírrel (előre is elnézést, de eldurrant az agyam). Élelmiszerbolt előtt rugdosták halálra - …és én akkor most megkérnék szépen minden olvasót, kezdje el olvasni: "Szeptember 4-én az esti órákban két férfi bántalmazott egy 53 éves férfit egy pesterzsébeti élelmiszerbolt előtt. A sértett másnap hajnalban belehalt az elszenvedett sérülésekbe. A BRFK halált okozó testi sértés miatt folytat eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen." Eddig megvan, ugye? Dátum is? Még egyszer, hogy az agyatokba véssétek: 2009 szeptember 4. Na most nézzük meg, vajon mikor is hozta le ezt a hírt Magyarország vezető hírportálja (a dátum a hír linkjéből szedve): "2009. szeptember 10., csütörtök 11:48 | Frissítve: 2009. szeptember 10." Majdnem egy hét, és akkor is eldugva szépen a bulvárba, bravó, de tényleg! Gratula mindenkinek, akit illet. Szögi Lajos után újabb halálra rugdosott szerencsétlen, ezúttal a fővárosban, és majd’ egy hétbe telik, amíg „hír” lesz. Kommentálni természetesen nem lehet.
Nagyon szépen köszönjük, Index!


Kulcsszavak: Szögi Lajos, 911

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés