2009. 10. 02.
Hírek pénteken, a szokásos szombaton, vasárnap okosság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, OKTÓBER 2.:
RÉMHÍRTÉVÉAJÁNLÓ

Na, akkor csavarjunk egyet a dolgon megint. Vonjuk össze a hírmagyarázást és a tévéajánlást, oszt' meglássuk, mi lesz!
Kirstie Alley támogatja Roman Polanski megbüntetését: "Polanski ügye kezdi megosztani Hollywoodot, nem minden sztár gondolja úgy, hogy meg kellene kegyelmezni az idős rendezőnek." - Kiadatás, HBO, 20.00. Ha az ex-lengyel rendező egyiptomi származású Vegyi Ali lenne, akár róla is szólhatna valóban.
Hunvald György álnevet használt: "A VII. kerületi polgármester még februárban nem a saját adataival jelentkezett be egy hotelbe." - Sólyom és a nepper, MGM, 20:30. Hehehe, ez de beletalált. A film ismétlés, szar a szinkronja (köszi MGM!), de még így is érdemes próbát tenni vele annak, aki még nem látta!
Dobrev Klára lesz az Altus vezérigazgatója: "Gyurcsány már csak közügyekkel kíván foglalkozni, mert ez lett az élete." - Dől a lé, HBO Comedy, 20:30. Bele a tizesbe ez is :DDD Amúgy ismétlés. Mármint a film :DDDD A történelem meg köztudottan ismétli magát.
Az élet 5760×1200 pixelnél kezdődik - Óraműpontossággal, Filmmúzeum, 20:00 - rendmániás iskolaigazgató életében először a legjobb úton van afelé, hogy elkéssen a munkából, ki mással, mint John Cleese ex-Monty Pythonnal a főszerepben.
Egymillió jár a füstbombás rablóért: "A férfi főleg budapesti, XI. kerületi bankfiókokat rabol ki, néha füstgránátot is bevet." - Veszett vad, Viasat3, 21:00. Nem csak címében hasonlít, itt is egy megszállott garázdálkodik, bár ő nem fosztogat, hanem golyókat osztogat. De őt se tudja elkapni a helyi zsaruság (ez esetben az FBI). Benicio Del Toro és Tommy Lee Jones miatt ajánlom!
A szocialisták bojkottálják reggel az MTV-t: "A Fidesz a Napkeltét nem bírta, az MSZP a Ma reggelből nem kér, "amíg nem tisztázódik a helyzet"." - Válás francia módra, M2, 21:50. Hát elvtársak, az élet nem egy habostorta, nem lehet mindig mindenki kedvére tenni, és egyáltalán, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik :DDDDD
Izgalmas lesz lövöldözni a szuperlézerrel: "Sportcsarnok méretű, a világon jelenleg létező lézereknél százezerszer nagyobb teljesítménysűrűségű berendezés készül Szegeden." - Golyózápor, HBO, 22:00. Ez az a film, ahol Monica Belluccit dugják. Na várjunk csak, őt minden filmjében dugják. Akkor nekifutok újra: ez az a film ahol Monica Belluccit dugják, ÉS mindközben a partnere még le is lő mindenkit, aki megzavarja dolga végzésében. Faszság. Szó szerint!
Magyar pályázó a varsói tőzsdéért - Cecil B. DeMented, Filmmúzeum, 22:35, mert ehhez tényleg őrültnek kell lenni.A film meg ismétlés, persze John Walters emészthető korszakát mindig szívesen nézzük, főleg ha egy megszállott rendezőről rendez filmet...


SZOMBAT, OKTÓBER 3.:
ESTÉNKÉNT A MEGETETETT TÁRSADALOM HALLGAT

H. Poirot egy japán horror nyugati remake-jében.
Elegancia mindenek előtt!!!
 M1, 21:05: Poirot történetei: Mrs. McGinty halott - mindannyiunk kedvenc belga bajusza (és az ember, aki mögötte van). Könnyű kikapcsolódás, minimális vér, sok-sok agyalás, ahogy csak Agatha Christie (és persze David Suchet) tudja. Nyilván ismétlés (az egész sorozat lement már többször is), de ha megnézitek a többit, biztos e mellett döntetek majd!
TV2, 19:35: Zorro álarca - szombat esti ismétléses történelmi családi nyáladzás nagy nevekkel (Banderas, Hopkins, Zeta-Jones), avagy az analfabéta néplelkiismeret kalandjai újragondolva.
RTL Klub, 19:30: Star Wars II. rész: A klónok támadása - FASZSÁG. Légy szíves ne nézd meg!
TV2, 23:50: Megetetett társadalom - Michael Moore nyomán egyre több tényfeltáró filmes ugrott rá mindenféle témára, a gyorskajáról mindjárt két film is született, az egyik a Super Size Me, a másik meg ez, amit a későn érő Richard Linklater rendezett, bár ő nem annyira doksit csinált mindebből, mint inkább egy sztárokkal (Bruce Willis, Avril Lavigne, Kris Kristofferson) sújtott paródia-akármit. Az emberek meg? Megnézik a filmet (popkornnal meg kólával körítve), felháborodnak, aztán a legközelebbi mekiben megfogadják, hogy itt és most ettek utoljára. Hipokrita népség.
Duna TV, 20:25: Az utolsó szabadtéri mozielőadás - avagy mit kapunk, ha összeresztjük a Cinema Paradiso-t az Utolsó Mozielőadással Kínában. Örökérvényű történet a filmrajongásról és a szerelemről, még akkor is a főszereplő fiút Maónak (távozz sátán!!!!) hívják.
M2, 21:15: Bukott angyalkák - ismétlés. A szokásos bonyolult keletei viszonyok, gyilkos és munkaadója szeretik egymást, meg nem. A karvalynevű rendező műve.
Duna II Autonómia, 21:00: Elefánt - hála az égnek, nem az azonos című művészfilm, hanem egy hamisítatlan természetfilm (aminek persze története meg főszereplője is van), ergo mindenkinek ajánlom.
HBO, 20:00: Streetdance: Step Up 2. - olyan gyorsan jönnek-mennek ezek a fiataloknak szánt trendek!! Volt ez a streetdance, majd a clowning/crumping, most meg a Hanna Montana, meg van az a másik aminek mindig elfelejtem a címét...egy kaptafa: legyen benne zene, tánc, szerelem, életútmutatás...
Film+, 21:00: A báránysültek hallgatnak - gyengécske paródia. A karikatúrák esetében vagy az van hogy miután láttad/olvastad, utána az eredetin csak röhögsz, vagy pont az ellenkezője, még inkább megtanulod értékelni azt amit kigúnyolnak. Mondanom se kell, hogy itt a második eset áll fenn.
 

VASÁRNAP, OKTÓBER 4.:

…és ennyi
A Viasat3-on a szokásos ismétlés negyed nyolctól: Három férfi és egy kis hölgy, roman polanski ajánlásával. A retekklub nyolctól a családosokat várja maga elé a Charlie angyalai 2.: Teljes gázzal erejéig, ami gáz bizony, még Lucy Liu ellenére is. Az HBO2-n ugyanakkor szintén ismétlés, Madonna-koncert: Sticky & Sweet Tour, avagy az Antikrisztus csodái.
Kilenctől az M2-n az ismétlés sora. Nem tudom, hogy Az élet egy csoda mitől jön be nekem és a rendező többi filmje miért nem, de: működik. Humánus tamnese az inhumán világból (Bosznia, a 90-es évek eleje, túszcserés szerelem a háború közelében). Vagy megtalálom a filmeket, vagy a filmek találnak meg engem. Úgy érzem, hogy az Élet... megtalált, de pont ma lehet hogy nem fogom megnézni, elteszem egy következő alkalomra, és DVD-n.
Film+2, 21:20: Misi, a víziszörny - WTF??? Bár, ha jobban meggondolom, mindig is sejtettem, hogy még ők is magyarok. ÉBERSÉG!
 A TV2-n este tíztől 1:10-ig egy ajánlat, amit nem utasíthatsz vissza: A Keresztapa! Nem kell elemezni, filmtörténeti klasszikus, Brando és a többiek zseniálisak. Hosszúnak ugyan hosszú, de még így is értelmesebben töltöd el vele az időd, mint ha mondjuk a Sátángantót néznéd, ami egy önmagáról szóló egésznapos program. Rögtön utána ugyanott egy újabb okosság, és most jön be az amit hét elején mondtam, hogy hétfőtl szerdáig pakolják a szemetet a tévébe, az utolsó napra meg két kihagyhatatlan nagyágyút is beraknak, esetünkben a második ász az Angyalszív, ami biztosan voltmár, de biztosan nem lehet elégszer megnézni. Ha mást nem, vegyétek fel videóra. Megéri, mert kihagyhatatlan ajánlat ez is. Háromnegyed tizenkettőtől egy újabb Liu (Daniel) bukkan fel a Duna habjaiból, méghozzá egy a lakhelyemről szóló alkotásban, ez a Paranoid Park, a gördeszkás-kamaszodós thriller. Az ismertetőt meg valami nagyon okos ember írhatta: "Már a címtől kiráz a hideg, mert nem kell ahhoz még csak gyilkosságnak sem lennie egy filmben, amiben gördeszkás fiatalok robognak félcsövekben és alagutak falain egy, a testre veszélyesnek tűnő guruló deszkán, hogy a paranoid szó minden lehetséges, negatív asszociációt előidézzen." Súlyos!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés