2009. 11. 20.
Jedi for the weekend (péntekszombatvasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, NOVEMBER 20.:
...OR NOT HOR OR

Ez a nő állítólag egy démon.
Horror vagy nem horror, ez itt a kérdés, de nem az, ha fogjuk az HBO-t. Egy rosszul sikerült Szalagavatóból vérfürdő lesz. Tudja Isten, amióta egyre több iskolai mészárlás van, azóta nem tudok maradéktalanul szórakozni ezen meg a hozzá hasonlókon, pedig ezt még főműsorban is adják (nyolckor), és nem fekete kabátos gótok meg őrült muszlimok öldökölnek benne, hanem "csak" egy pszichopata gyilkos, aki véletlenül megszökött az elmegyógyintézetből. Remélem most majd bűntudatotok lesz, jól. Evezzünk kevésbé szagos szennyvizekre! Fél kilenckor az HBO Comedy-n bebizonyosodik a Shop Stop 2-ben emlegetett puncikoboldok léte. Sőt, Scooby Doo-t és társait maga a Koboldirály látja vendégül.
 
Kilenc óra, itt az ideje a propagandának, amit ma a Viasat3 szolgáltat nekünk Az elnök különgépének ismétlése képében. Csúnya tenoristák eltérítik az Air Force One-t, az amerikai elnök pedig saját kezébe veszi a megoldást... Európai szemünket könnyesre röhöghetjük rajta (ahogy a francia filmek azon vonalán is, amit a Betty Blue képvisel), a félelmetes az, hogy ebben mekkora nevek szerepelnek. Glenn Close-t még megértem, ha nagyon akarom, talán még Harrison Ford-ot is, de Gary Oldman...reménykedjünk hogy jó sok pénzért, és nem azért vállalták, mert komolyan gondolták. Ugyanebben az időpontban a Dunán Teréz anya története folytatódik. Még mindig kilenckor egy zenés film Penzance kalózairól Kevin Kline és a country-feketerigó (csakazértse csalogány) Linda Ronstadt főszereplésével, az ennek alapjául szolgáló Gilbert és Sullivan-darabot nálunk is bemutatták, persze nem a Filmmúzeumon, hanem asszem a Margitszigeten. Operettkedvelőknek ajánlott.
 
Tíz előtt öt perccel észt bevándorlók egymásra találása az M2-n egy kamionban, de nem a raktérben: mindketten művészi ambíciókat dédelgetnek, a férfi táncos és a válás árnyéka vetül rá, a nő csellista de sikertelen, a kamionról nincs adatom, és mindhárman Észtországba tartanak, miután addigi életüket egy hangos Elegem van!-nal sommázták.
 
Ismét ismétlés, ezúttal a Dunán és éjfél előtt tíz perccel. Lars von Trier-t filmjei nézőfüggők: vagy vevő vagy a lila művészkedésre, vagy nagyon nem. De még akkor is ha a válasz igen, Lars bácsi akkor is előszeretettel csap pofán a hülyeségeivel. A Főfőnök is ilyen: a Hivatali Patkányos alapötletből kihoz valami mást, de az maximum az Idiótákhoz képest vígjáték, a Hivatali Patkányokhoz képest nagyon nem. A mai napot az északi népek vígjátékai uralják....meg a horrorok! 23:20-kor remélem a kedvemre tesznek a Cinemax-on, annál is inkább, mert egy hozzám hasonló disznó férfit ér utol a végzete egy mosóporról (Ariel) elnevezett Kiirthatatlan démon képében, jogosan, mert félrekúrt vele, pedig családja van (látjátok, engem például ezért nem öldösnek inkubuszok, mert nincs feleség, gyerek, kutya, ha összejönnék is eggyel, az érzelmeim őszinték lennének - persze lehet hogy ettől függetlenül ugyanarra a sorsa jutnék, de legalább elmondhatnám, hogy...de kinek, ha nincs feleség, gyerek és még kutya se). A lényeg a lényeg, hogy a pasi újra meg újra megöli a démonnőt, az meg folyton visszajár :D De hát ez már olyan mintha férj meg feleség lennének :DDDD Az imént a franciákat emlegettem, erre itt van a Filmmúzeumon egy vígjáték tőlük, 22:55-kor. Az idősödő szakit bigámiával gyanúsítja családja, mert egy tévéműsorban meglátnak egy spanyol nőt, aki egy rá hasonlító fickó felesége volt. A manusz persze hogy a nehezebb utat válaszja, és elindul igazságot tenni, pedig A boldogság a réten van, az eredeti cím szerint viszont egyenesen a PRAE-n! (Le bonheur est dans le Pré) Maradjatok meg hát a boldogság kebelén ti is, és olvassatok sokat. Könyveket is, meg minket is!


SZOMBAT, NOVEMBER 21.:
IDŐBANDIKÁK ÉS TŰZGOLYHÓK

Legóbanditák
 
Essünk túl a nehezén, tegyük előre:
 
Ismétlések:
A Viasat3-on szcientológiaveszély fél hatkor! Tomkrúz mosolya ne tévesszen meg senkit, a Koktél veszélyessége a burkolt tartalomban rejlik. A kedves bárpultos mosolya mögött farkasfogak rejtőznek. Gyerekeket elzárni előle!!! Fél nyolc után öt perccel a zöld faszláma képregényhős, Hulk kalandjait nézhetitek a TV2-n, aki olyan mint Henry Rollins goblinkiadása. Jónevű gárda (Eric Bana, Jennifer Connelly, Nick Nolte, Sam Elliott), de én kihagyom, már a képregény se jött be, meg ismétlés is. Utána ugyanott megint ismétlés, negyed tizenegykor Serenity, sci-fi a köbön. A Film+ horrokkal teszi ugyanezt (select all, repeat all): kilenctől Borzongás: Hajsza a metróban, majd utána fél tizenegytől Sikoly. A Viasat3 is újrázik Al Pacino-val és a metroszexuális kinézetű Keanu Reeves-szel, aki 22:35-kor a jog hálójában kezd el zavarosbanhalászni, és ügyvédbojtárból Az ördög ügyvédje lesz!
 
Nemismétlés:
Monty Python-közeli összefonódás az Időbanditák (igen, lehet hogy voltmár, de tetszik). Terry Gilliam komoly meséje időlyukakról, és a bennük közlekedő törpékről, akik gazdag történelmi figurák kifosztására rendezkedtek be. John Cleese Dennis Moore után ismét a nép hősének szerepében (Robin Hood). Egy baj van csak, és az nem az időpont (19:50), hanem a csatorna (Film+2). Annyira friss hogy nagyon, mégis mozi helyett az M1 adja, ez a Tréfa, mely Kosztolányi Dezső művéből készült, és kilenc után öt perccel kezdődik. Én próbát tennék vele, ha nem lenne Csonka András is benne a szereposztásban Előítélet, tudom. Ritkaságokra, vagy inkább riksaságokra éheseknek egy kérdés: És ott hány óra van?, mármint Taiwan földjénm ahol egy hamis órákat áruló srác meg egy francia lány találkoznak, a csaj vesz egy hamisítványt, és innentől kezdve a selejt boszúja összeköti életüket: „több ezer kilométer választja el őket egymástól, s mindketten alkalmi szexben keresnek vigasztalást, mégis van valami rejtélyes kapcsolat közöttük, ami átível téren és időeltolódáson - két magányos rokonlélek társra találása.” Egyformán beteg az ízlésük is, mindketten rajonganak a 400 csapásért. Legyen nekik, nekünk meg a Dunán ez a film 22:50-től.
 
Magányosok ne meneküljenek a szamárszexbe, inkább a Hálózat TV elé üljenek le, ahol fél tizenegytől egy fokkal (de tényleg csak annyival!) jobb műsor megy majd, mint a Cool Night Extra, a címe is csak kicsit más (Night Club Turné), a műsorvezető Solti Magdi, akiről én még bevallom nem hallottam, de ez semmit nem jelent, mert „csillagszemű bombázónk a maga természetességével, az erotika iránti kíváncsiságával, őszinte megnyilvánulásaival ez első forgatási naptól kezdve levette stábunkat a lábáról. Tudjuk ez így lesz az Önök esetében is és köszönthetünk minden ide bepillantót törzsközönségünk népes táborában. Amit kapnak az a legnívósabban kivitelezett hazai erotikus műsor egy csibész mosolyú csábos NŐVEL.” Remélem is, ha már a pornócsatornákat elvették tőlünk!!! FAP FAP FAP FAP FAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Éjjel fél egykor James Bond újra akcióban, Sir Sean Connery újra a TV2-n lobogtatja Tűzgolyóit. A film szerint van egy „alvilági szuperbűnözőket tömörítő szervezet, a S.P.E.C.T.R.E.”. Hát kár hogy nincs ilyen, és ha van, akkor se tudom a telefonjukat, mert hozzájuk lehetne akkor fordulni, ha a rendőrség csődöt mond...   :(
 
VASÁRNAP, NOVEMBER 22.:
TÜSKÉS ERDEI ÍJÁSZ

Bocs a késésért, kicsit helyzet volt itt a tizenkettőben, ám én jó vietnami veteránhoz méltó módon csak írok és írok...
 
Az M1-en nyolckor az Ezeregy éjszaka meséi folyatódnak. A TV2-n ugyanakkor az átváltozó robotok, vagyis a Transformers kurva fárasztó harcát nézhetitek, nagy katarzissal (meg asszem kocsitetőn való keféléssel is a vége felé). Még mindig ugyanakkor, csak a retekklubbon Zorro legendáját ismétlik. A főszereplő Banderasnak lesz ma este még egy jelenése háromnegyed kettőkor a Viasat3-on, ahol egy jövőbe látó gyerekszínház-igazgatót alakít, aki mindenkinek meg tudja mondani mi van a kormány által elfogott rokonaikkal, egyedül a saját felesége nyomára nem tud így ráakadni. Álmaimban Argentína visszainteget!
Másodszor is Ezeregyéjszaka, kicsit máshogy, és ehhez illően nagyon más időpontban (22:20) az MGM-en. Pasolini látomásaival mindig óvakodni kell, és ez alól Az ezeregy éjszaka virágai sem kivétel.
Kultúra terén az M2 kegyeltjei vagyunk! 23:25-kor a zenészlegenda Benkó Sándor sorozatában megismerjük A jazz történetét, születésétől napjainkig. Jelen rész Chicago aranykorával foglalkozik. Ugyanott 0:10-kor megint sorozat: Radnóti 100 éve, mely most ért el a Háborús versekig. Bruno Ganz rajongói 23:40-kor a Dunán találkozhatnak kedvencükkel, aki megint politikába ártja magát, igaz nem főszerepben, de ez mit se von le szerepe fontosságából: egy családi válságot átélő gyerekkönyv-íróra további terheket rak azáltal, hogy közli, frissen elhunyt apja nem olasz katonatiszt volt, hanem a KGB-ügynök. Hiába, A múlt hatalma legyőzhetetlen, akár pozitív, akár negatív a hozadéka!
 
Ismétlés rovat:
TV2, 22:50 Rambo 3. - A kifáradás első komolyabb jeleivel. Ugyanott éjjel háromnegyed egykor: A holló. Évente egyszer élvezhető, a mostani erőltetett vámpír,-meg gótkultusszal szimplán csak fárasztó. Egyáltalán, minek nézzem ezeket, amikor itt az ablak alatt az igazi dráma? LOL!
 
 
 
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés