2009. 12. 11.
Hóttnarkós és Zuschlábos (péntekszombatvasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 PÉNTEK, DECEMBER 11.:
NAGYRA TÖRŐ KAMUKÉMEK
Hej-hej-hej, megint elsöröztem az időt! Nem baj, úgyis csak este nézitek a tévét, napközben (velem együtt) a GDP-t gyarapítjátok, nagyonis jól van ez.
Megint egy aktuális film, ezúttal a Viasat3-on. A környező országok drogliberalizációs (na csak a végére értem, ez egy de nehéz szó, amellett hogy még kurva ellenszenves is!), szóval a tudodmilyen programjaihoz mintegy intő jelként feszül kilenckor A hetedik mennyország, ahol Samuel L. Jackson egy örök elégedetlen kutatót alakít, aki, mivel az utcai anyag nem elég minőségi neki, maga kezd el főzőcskézni, ki is kotyvaszt valami katyvaszt, amire mindenkinek fájni kezd a foga. Tegyük fel a kérdést, hogy nálunk is kitör a fenenagy megengedés, mi lesz annak az eredménye:
-mindenki transzhumán sámán lesz vegyészdiplomával, és ésszel főzi magának a drogkoktélt, vagy
-a Kálvária térhez hasonló fertőzésgócok őrületes elszaporodása, ami adott város/ország élhetetlenné válásához vezet.
Na jó, vissza a filmhez, amit én kihagyok, és nem azért, mert ugyanabban az időpontban a Dunán egy franciaságot fognak adni, jellegzetesen francia hangvételben. Van egy közepesen tehetségtelen író, aki egy geci szerkesztőcsajhoz beadja a fos regényét. Ki nem adják, a nő viszont sekszuálisan visszaél vele (mármint a férfival, nem a művével, kis huncutok). Egy napon azonban a manus megtalálja a nő apjának történetét, aki forradalmárkodott, és megírja. A nő erre szakít vele. Állítólag vígjáték, de a rendszeres olvasók tudják mit gondolok a francia vígjátékokról, és már a címe is gyanús: Nagyratörők. Ami azt illeti, svájci vígjátékot se nagyon láttunk eddig, és most is csak negyed tizenkettőkor fognak a legkitartóbbak, és csak az M2-n. Pedig megéri, mert láthatjuk, hogyan válik egy nem túl nemzeti érzelmű maffia-közeli fickóból igazi állampolgár (és hogyan talál rá az igaz szerelem) a katonaidő letöltése közben. Vigyázz, kész, Charlie! Fél tíz előtt öt perccel a mindig magát alakító Jackie Chan, mint Kamukém - az egyik pillanatban áruházi eladó, a másikban meg már titkos küldetést teljesítő áruházi eladó. Mindez a TV2-n! Zene, de nem a Metallica-féle Garage Inc., és nem is a Nagy Feró-féle Garázs, hanem Garage Days, magyarul Garázs-rock lesz 22:20-tól az M1-en. Kezdő zenekarok mindennapi betevő bajai, ahogy azt kell, vígjátéki formában, Ausztráliából. Negyed egykor pedig az M1-en megtudhatjuk, milyen Szarvassá válni, azon kívül hogy annyira nehéz, hogy eddig csak Magyar Évának, a Sámánszínház lelkének-mozgatórugójának sikerült. Tánc,-és mozgásművészet em csak sznoboknak, nem csak mélymagyaroknak. Fél egykor megnézhetjük a Filmmúzeumon, (a Privát rocktörténet aktuális részében), hogyan lett a punkos-rockos indulás után az Apostol rockmegfelelője a Republicból. Igen, tudom hogy kegyetlen és bunkó dolog ez a párhuzam, de attól még igaz.
 
Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, 21:00: Öngyilkos szüzek (The Virgin Suicides) - Sofia Coppola agyonajnározott nagyfilmje a gyerekeket elnyomó szülői érzelmekről.
 
 
Hírmagyarázás:
Sóval hintették be Hunvaldék sportcentrumának helyét - Hunvaldinem esse delendam!!!!!!!!!
Szlovákia magyar utakra űzi a kamionokat: "Az éves útdíj több mint négymillió forintra nő, mi kapcsoljuk össze ezután Kassát Pozsonnyal." - a lónak a méteres faxát, baszodalássan, előbb töröljék a nyelvtörvényt, csak utána szorítsanak ide másokat vagy jöjjenek ide az útidíj elől a szlovák meg egyéb kamionok. Ilyenkor persze jó a magyar mindenkinek!
A Digi kirúgja a Music Televisiont: "Januártól nem lesz MTV, Comedy Central és Viva a Digi hálózatán. Növekedniük és spórolniuk kell." - Ebből egyedül a Comedy Centralt sajnálom valamennyire, bár most, hogy az iszonyatos, rettenetes Sarah Silvermant is átvették, már nem annyira kár érte, a Music Television meg a Viva mintha kifogyott volna a zenéből, szarabbnál szarabb műsorokat sugároznak évek óta (A Zen ökle, Szexi vagy nem, satöbbi).
Könnyes búcsú a bugaci kisvasúttól: "A tanyavilágot kapcsolta be a gazdasági vérkeringésbe, sőt egy válságot már túlélt Közép-Európa legnagyobb kisvasúti hálózata, amit a Bajnai-csomag keretében a hétvégén bezárnak." - Köszönjük meg szépen az ott élők nevében is, és ne felejtsük el, kiknek kell megköszönnünk.
BKV-figyelő: Sokk! Horror!: "Ellopták a járművek karbantartásra szánt pénzt a BKV-nál." - Most tegyük a szívünkre a kezünket, és legyünk őszinték: ebben mi a meglepő, mi a sokk, mi a horror? Hát az lenne a meglepő ha NEM lopták volna el, basszamegaló!


SZOMBAT, DECEMBER 12.:
PRAE-ZEN'S PERFECT!

Aphex Twin a Holtak tavában
Eljött a nagy nap, 10 éves a PRAE, ebből az alkalomból buli lesz a Mikszáth téren a Zappában. Azoknak, akik (mint én) se oda, se a Trafóba nem jutnak el (ez utóbbi helyen a Merzbow kergeti spontán megsüketülésbe a zajra fogékonyakat), azoknak ma is marad(ok én meg) az ajánlóm.
Hírmagyarázás:
Voksán Virág házi szexfotóit feltették a netre - Én approválom ezeket a fotókat, annyira jó látni hogy a celebek is emberek, ők is élnek nemi életet, és ami még fontosabb, hogy ők is tévednek!!!!44! FAP FAP FAP FAP FAP FAP
 
21:05-kor már megint egy epizód Maupassant történeteiből, még mindig az M1 adja.
Egy felcsinált falusi lány szomorú története, akit imádója az aktusig hitegetett a házassággal, majd mikor várandós lett, faképnél hagyta. A csajt egy helyi gazda a köpenye alá venné, de neki nem fűlik a szája a munkához. Egymással szembekerülő Korzikai testvérek Dumas művéből a Dunán, fél kilenckor. A helyi bandaháború egyetlen túlélője a két gyerek, az egyik csatlakozik a mészárosokhoz, a másik bosszút esküszik. Dráma a köbön. Tíz előtt öt perccel Wim Wenders egyik alkotása a közelmúltból az HBO-n egy gyorsan élő fotósról, aki kénytelen lassítani, és "szembenézni a Halállal", de nem Velencében, hanem Palermóban. A hozzám hasonló sznobok még itt is a zeneszerzőre figyelnek, aki nem más, mint a Can mágusa, Irmin Schmidt. Ajánlott. A film is meg a zenéje is! 22:50-kor a Film+-on Holtak tava, átlagos horror, amit csak pár sátánista meg egy kis leszbijelenet dob fel valamennyire. Szombat estére mondjuk elmegy. Utána ugyanott fél egykor egy kis Kör-utánérzés Wales-be áttéve: A múlt titka, a szokásos rejtélyes kislánnyal...
 
Ismétlés rovat:
A TV2-n fél nyolc után öt perccel újra Jól áll neki a halál, fekete komédia az öröklétről és a szerelemről, pontosabban arról amikor két nő ácsingózik egy pasi után, és ezért minden eszközzel szépítik magukat, fene az ilyenek jó dolgát. Utána ugyanott a -hála az égnek- lassan lecsengő Chuck Norris-mánia utolsó hullámverései fél tíz után öt perccel, a mester egyik leghíresebb munkájával: Ütközetben eltűnt. Jó sok körbepörgőrúgás és még annál is több semmibe bámulás. Roland Emmerich megalomániája még épp élvezhető korlátok között a Csillagkapuban a Filmmúzeumon kilenctől. Mindig elmondom (ezért most is), hogy csak a Síró játék meghatározhatatlan nemű (és a Kapuban elég Jackósra vett stílusú) sztárja, Jaye Davidson menti meg az unalomtól. Egyszer nézhető, de nem egy Ötödik elem kategória (pedig az se Besson legjobb filmje, ha már szóbakerült!). Tíz után öt perccel egy abszurditásig vitt 2006-os B-film a retekklubbon Samuel L. Jackson és a CGI-vel s főszerepben: Kígyók a fedélzeten. Jerry Lee Lewis sztorija Pedobear ajánlásával a Cinemax 2-n nyolctól. Lewis bácsit megszállja A rock 'n' roll ördöge, és elveszi unokahúgát (akit Winona Ryder alakít). Családban maradó vérfertő, plusz egy önellentmondás az ajánlóban: "A közönség a lábai előtt hever, ám stílusa miatt a rajongók elpártolnak tőle." Ezt így hogy, mert nem egyértelmű hogy a zenei vagy emberi stílusára vonatkozik! Az ismétlések közül a tuti befutó mára a Hetedik, amit a Viasat3 fog adni 21:50-től. Sokadjára is lebilincselő (és a világból kiábrándító) thriller egy sorozatgyilkosról, aki a főbűnök nyomán halad áldozatain át.

 
VASÁRNAP, DECEMBER 13.:
MÁR MEGINT A MULATOZÁS

Frances Farmer két végén égeti a gyertyát
Hogy szalad az idő, megint este van, én pedig lassan magamhoz térek, és érzem, hogy valamit elfelejtettem, mi lehet az, vajon mi. Körülöttem röpködnek a pezsgőspoharak, üvölt a Siouxsie and the Banshees meg a Happy Mondays, jó emberek hangoskodnak, hát igen, ilyen amikor állófogadás van a Hülyítődoboz szerkesztőségében. De mit is felejthettem el...á, megvan:
 
Ismétlés rovat:
TV2, 20:05: Az 50 első randi - Feledékenységkórban szenvedő Drew Barrymore és újra meg újra szerelmet valló Adam Sandler. Csak akkor nézd, ha fegyverrel kényszerítenek. Utána ugyanott megint ismétlés: Pitch Black 21:55-től. Ez is kihagyható. Még mindig a TV2, még mindig ismétlés, de a mostani vámpírbuzi trendbe remekül illeszkedik a Vámpírok: A gyilkos csapat, Dzson Donjózsi főszereplésével. Én megmondtam hogy ez is kihagyható, aki nem így gondolja az 23:50-től nézheti pirkadatig. A Filmmúzeum a tragikus sorsú Frances Farmer életéből készült drámát (mi mást, ebből az alapanyagból?) vetíti kilenckor. Jessica Lange-dzsal, Kovács László (Szelíd motorosok) operatőri munkájával. Akit nem riaszt el a téma, az nézze, már csak elrettentő példájaként annak, hogyan bánt el Hollywood a neki nem tetszőkkel. Megintcsak kilenckor az angol királyi család és A királynő mizériáit figyelhetjük a Dunán Stephen Frears rendezésében. A címszereplőt Helen Mirren, Tony Blair-t Michael Sheen alakítja. Tonyról jut eszembe, úgy tűnik a szocik fölött mindenütt a börtön árnya lebeg :DDDD A film perszehogy Diana haláláról szól, meg a királynői közönyről annak kapcsán. Még mindig 21:00, de már M2: Sliver - Sharon Stone megint megvillantja a lábaközét. Milyen kár, hogy a színészi teljesítményt ez max. egy sekszfilmben helyettesítheti, minket ugyan nem vesz le ez az Elemi ösztön / Pokoli torony-utánérzés a lábunkról, úgy-e, Olvasóm? Kultúrára éhezőknek Kultúrház az M1-en, benne Fellini mester, 8-bites vagy milyen zene (Chip Chip Chokas), 22:10-től. És igen, ennyi. Látjátok, nem maradtatok le semmiről, 99% ismétlés. A nagy durranást a tévések Karácsony / újév környékére tartogatják (ahogyan én is), most pedig megyek át a másik szobába lemezt cserélni, valami marha feltett egy Ace Of Base-számot, ezt sürgősen korrigálnom kell a Bizottság összessel. További szép estét!

 
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés