2009. 12. 21.
Szentesteskedő (hétfőkeddszerda)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, DECEMBER 21.:
HARÁCSONY SZELLEME

Immár hivatalosan is eljött a Karácsony szelleme a Dobozba, amint azt az időleges headerből is láthatjátok. Kifejezetten pozitív üzenetet közvetítenek a rajta szereplők! Egészen másfajta karácsonyi szellemek kísértik viszont a Charles Dickens regényéből készült Szellemes karácsonyt! főszereplőjét. Nevezett filmet évi rendszerességgel leadják valahol, ezúttal a TV2 teszi, köszönjük meg nekik, mert nem rossz, hanem éppenhogy kellemes kis vígjáték, a Karácsonyi ének nyolcvanas évekre applikált remixe, ráadásul épeszű időben (20:50). Ajánlott. Ellentétben az ugyanott, de 23:35-kor sugárzott Robin Williams-vizuálizével (Csodás álmok jönnek), ami nemcsak ismétlés, de kicsit még szájbarágás is, kb. a Forrest Gump színvonalán, csak több szürrealista képpel (amik szépek, de máshol még céljuk is volna).
 
Ismétlés rovat:
RTL Klub, 21:20: Kardhal -erről még mindig csak Halle Berry szexjelenete ugrik be mindenkinek, és nem véletlenül. De -mint ahogy a lenti képen látható- még ez se ér két órát az életedből.
Ugyanabban az időpontban Goscinny és Uderzo klasszikus képregényfiguráin tesz animációs erőszakot az Asterix és a vikingek, de szerencsénkre csak a Film+2 nézői részesülnek belőle. Végül mintegy zárásként éjfélkor a Film+-on a Gyilkos kobold (Leprechaun) második része.

Hírmagyarázás
Sárdobáló blog / Mi vagyok én?: "Utálom a rasszistákat. A kommunizmusra nem nosztalgiával gondolok. Nem raknék kereszténységet az Alkotmányba." - Hogy mi vagy? HÜLYE, ha sehol nem tudod elkötelezni magad. Üdv!
Kanye Westtel pózolt a meztelen Lady Gaga: "A 23 énekesnőt androidnak is beöltöztették a lemezéhez készülő fotósorozathoz, ami ismét tele van meztelenkedéssel." - Egomániás hülye kurva és egomániás hülye rapper ha összeállnak. „Énekesnő”, „multiinstrumentalista”, na persze. Dusty Springfield, Joan Baez és még sokan mások nem mutogatták ötpercenként a picsájukat, mégis elértek valamit.
Benkő Dániel kirúgott feleségjelöltje vetkőzne a Playboyban - Mindig elmondom a magyar Playboyról, hogy más országokban vonzó és fiatal nők vannak benne, nekünk csak Liptaitehén, Faludy „csoffadt” Fanny, Zalatnay „börtönviselt” Cini jut. Egy előnye van ennek, lassan belőhető lesz a bizonyítottan jó nők köre, definiálom is:
BIZONYÍTOTTAN JÓ NŐ = AKI MÉG NEM VETKŐZÖTT A PLAYBOYBAN.
Jövőre kezdjük a gigahitel visszafizetését: „Az IMF-kölcsön törlesztése jövőre 150, egy évvel később 1150 milliárd forintunkba kerül.” - KÖSZÖNJÜK, DRÁGA POLITIKUSAINK!
32 évesen elhunyt Brittany Murphy: "A színésznőnek vasárnap megállt a szíve, édesanyja talált rá. 14 éve tűnt fel a Spinédzserekben." - Na ez durva. Ha Lindsay Lohan vagy Winehouse járt volna így, azt elfogadom, annak volt előzménye. De basszus, 32 évesen szívleállás :( Nem fogok szemétségeket írni, mert sajnálom. R.I.P.!
 

KEDD, DECEMBER 22.:
TÍZ KICSI KONDUKÁT

A mai nap főattrakciója A Sejt alkotójának, Tarsem Singh-nek legutóbbi próbálkozása, kicsit több történettel és valamivel családbarátabb szcenárióval, ez a Zuhanás, amit nyolckor adnak az HBO-n. Idősebb olvasóim talán emlékeznek az olyan férfi-nő duettekre mint például az Udvaros Dorottya és Cserhalmi György-féle Tíz kicsi bűnjel. A két nem közötti zenés párbeszédek óta eltelt húsz év, és a negyed tizenkettőkor a retekklubbon kezdődő XXI. században most ezeket a régi viszonyokat igyekeznek felmelegíteni. Jó esetben visszatérnek a régi érzelmek, rosszabb esetben olyan mint egy erőltetett osztálytalálkozó.
 
Ceausescu rovat:
Hahaha, azt hittétek hogy én, pont én nem emlékezem meg erről az évfordulóról? Hát tévedtetek! Tisztán emlékszem arra, mit éreztem, mikor kitört a román forradalom, és arra is, amikor a tévék percekig mutatták a döglött csócseszkuk hulláit: örömet, féktelen örömet tapasztaltam, a fiatalság kiáradását, meg más ilyeneket. Aztán ahogy lenni szokott újra kezdődött minden, csak más arcokkal: kis idővel később megint magyarokat vertek (Sütő Andrást fél szemére meg is vakították), hát akkor  "ennyit a lázadásról" ahogy a 30Y zenekar mondaná, én is csak azért mondtam el mindezt hogy akik hőbörögnek Obama békeNObelén, azok megnyugodjanak: a politika mindig is egy mocsok biznisz volt, és az újrakezdés mindig elmarad, még akkor is ha kivégzik a diktátorokat (ettől függetlenül, még egyszer: a halott csócseszkuk gyönyörűek voltak akkor és ott, abban a pillanatban). Ennyi a szentbeszéd, most jöjjenek a műsorok. Fél kilenc után öt perccel a Dunán a kondukátor életéből készült szexfilmet vetítenek, a címe: The Private Life of Nicolae Ceausescu. Basszus, miket beszélek, hát hála az égnek hogy nem szexfilm ez, csak a címe olyan (Az aranyajtók rejtekében: Nicolae Ceausescu magánélete). Mindegy, a lényeg az hogy előkerült egy csomó házivideó Csau testőreitől, melyek segítségével a népnyúzó szörnyeteg mindennapjai is nyilvánosságot kapnak. Láthatjuk a szörnyet "egy-egy jelentősebb családi vagy baráti összejövetelen, vadászaton. A felvételek természetesen titkosak voltak, hiszen míg a nép a szó szoros értelmében éhezett, addig a Ceausescu család otthonában soha nem látott bőség és jólét uralkodott. Életstílusuk mégsem ezt tükrözte, sokkal inkább egy kispolgári család hétköznapjaiba nyerünk betekintést." - oh, mindjárt meghatódok. Mást kínál az ugyanott fél tízkor kezdődő, szerintem ismétlés Hogyan éltem túl a világvégét: itt a történelem csak háttér egy kamaszlány és családja mindennapjai mögé.
 
Ismétlés rovat:
Kilenckor Roald Dahl Meghökkentő meséi a Filmmúzeumon. Ismétlés, de megunhatatlan. Nem úgy, mint az alábbiak:
TV2, 21:10: Lemony Snicket: A balszerencse áradása - Sose értettem hogy ezen mit esznek azon kívül hogy egy amerikai író lenyomta az ottani bestseller-listákon Harry Pottert (ej-ej, még mindig ez az interkontinentális rivalizálás, pedig már régesrég vége a hideg-meleg háborúnak). Meg miért kellett a kihasznált árvákat Baudelaire-nek elnevezni, amikor közük nincs a nagy francia nevettetőhöz?
RTL Klub, 21:20: Tucatjával olcsóbb - Steve Martin egy családi vígjátékban, amit tényleg milliomodszorra adnak le, dehát válság van vagy mi, ezért érthető.
M1, 22:20: Az agyfürkész totál kész - Most komolyan, hogy a vérbe lehet ilyen magyar címet adni? Ettől függetlenül átlagos szerepcserés vígjáték, ahol a Courteney Cox alakította páciens úgy akarja legyőzni félelmeit, hogy a (tőle?) idegösszeomlást kapó orvosának helyébe lép. És amilyen az élet, pont itt talál rá a szerelem.
 
SZERDA, DECEMBER 23.:
MÁR CSAK EGY NAP (?)

Oké, feladom! Ajándékra kellett a pénz!
Akik fogják a Cinemax 2-t, azok egy kultregény feldolgozásával tehetnek próbát nyolckor. A Tizenkét szék szereplői és története a mindenkori orosz társadalom karikatúrája egy örökség (melyet egy székbe rejtettek) utáni kajtatásba rejtve. Mel Brooks még elviselhető adagokban (= rendező). Ugyanakkor a másik Cinemaxon egy kicsit más műfaj: a Selyem románca. Biztos hogy ismétlés, de ajánlott az M2-n a Bronxi mese, ami kilenckor kezdődik, és két főszereplője írta illetve rendezte (Chazz Palminteri és Robert De Niro - Joe Pesci nem írt semmit, viszont ő is szerepel benne!). Kiskölyök őrlődése a család és a "család" (= a maffia) között. A stílusos emberek ezt nézik! Ugyanabban az időpontban a Filmmúzeumon egy újabb ismétlés (Nőstényördög), ahol a rossz viccek célpontja, Roseanne Barr igyekszik pokollá tenni ex-férje és új nője (Meryl Streep) kapcsolatát. Végül pedig a szokásos program a szokásos időben: új epizód a Hajónaplóban fél tíz után öt perccel. A címe Hazafelé, és bizony ezen az úton sokminden kiderül egy család tagjairól!
 
Geil karácsonyi rovat:
Hét után öt perccel a Yello zenéjével feldobott Télaput láthatja aki akarja a TV2-n (merthogy ott ismétlik), aholis egy idősödő, pocakos pasi ugrik egy másik idős, pocakos pasi helyére az ünnepek idejére, csak annyi a bibi, hogy a másik dagadék a Mikulás. Ez a film okolható többek közt a Tapló télapóért is. Maradjunk is akkor ugyanezen a csatornán, mert pontban kilenckor újabb Kelekótya karácsonyi filmet zúdítanak a nyakunkba Tim Allennel és Jamie Lee Curtis-szel, plusz egy kis nemkívánt ünnepléssel az utolsó percben hazaérkező leányzó kedvéért. Pont elég cinikus, pont elég ünnepi hangulatú...ellentétben a még mindig ugyanott, de fél tizenkettőkor vetített botrányfilmmel, az Utolsó tangó Párizsbannal, amiről mindenkinek csak Maria Schneider zátonyra futot karrierje meg egy kis vaj ugrik be az épeszűeknek, mert Bertolucci mindig akar valamit mondani ugyanazokkal az eszközökkel (bezártság, lakás, seksz, és uális forradalom), de mindig a nézők/kritikusok belemagyarázása menti ki és tölti meg értelemmel. Én viszont szemét vagyok, és aszondom hogy sekszfilmnek nem elég erotikus, a kapcsolati játszmák meg erőltetettek benne (ráadásul a seksz elnyomja őket), ezért én kihagyom. Amúgyis minden jó katolikus alszik már ilyenkor, ráadásul ez megint ismétlés!
Vegyük most górcsső alá a másik szennycsatornát, a retekklubbot is! Kifejezetten rosszul kezdődik az esténk, eltaláltátok, megint egy ismétlés 21:20-kor, ezért még akkor is akkor is pontlevonás jár, ha a csodafenekű Jennifer Lopez szerepel benne, és azért mert itt esküvőszervezéssel foglakozik, amíg kis híján el nem bassza egy szemeteskonténer. A címe még mindig Szeretném, ha szeretnél, és én még mindig jobban szeretném ha valami sekszfilm kiszivárogna róla, inkább mint hogy folyton folyvást énekeljen meg színészkedjen nekünk! Lilia Cavani-nak köszönhetjük a nemkicsit beteg Éjszakai portást, de egyszer az életben ő is bele akart nyúlni a tutiba, ezért csinált egy thrillert egy olasz faluba menekülő gyilkosról, Ripley-ről és az őt üldöző maffiózókról, meg a Ripley által űzött kis játékokról (emberek gyilkosságba kergetése, ilyenek). De elcseszte, mert még John Malkovich-csal is csak a 23:25-ös kezdés jutott neki.
 
Ceausescu rovat:
Kilenckor újabb film Az utolsó (gyengébbek kedvéért: a román) forradalomról a Dunán. Egy romániai polgár menekülése Olaszországba és egy zsákutcának tűnő kapcsolatba
 
Hírmagyarázás:
Tíz év után vége az Irigy Hónaljmirigynek: "A Tv2 nem hosszabbította meg a szerződésüket." - Végre! Ideje volt. Bye-bye lejárt fingszagú poénok és nőnek maszkírozott pocakos férfiak!
 + Mintha azt rebesgetnék a madarak, hogy film készült a sLágerrádióról. Hát ha ez igaz, akkor szaggassuk meg a ruháinkat és öntsünk hamut a fejünkre. SZÉGYEN, csupa nagybetűvel.
 

 

Kulcsszavak: Lady Gaga

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés