2009. 12. 24.
X-MAS X-KLUZÍV!!! Varg Vikernes a Dobozban!!!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 24.:
KARÁCSONYI HALÁLMETÁL KÜLÖNSZÁM!
EXKLUZÍV INTERJÚ VARG VIKERNES-SZEL.

Otthonában kerestük fel a blekk szcéna vitathatatlanul legelső emberét. A bohém blekkmetáller beengedett minket otthonába, megmutatta hanglemez,-és sekszfilmgyűjteményét és örömmel osztotta meg velünk anekdotáit. Helló, Vik-tátor!
Vikernes: Sieg...akarom mondani, üdvözletem küldöm az árj..azaz magyar testvéreimnek, Dante szavaival "az emberélet útjának felén", vagy ahogy Bill Kapitány mondaná, Bűnön, bánaton, börtönön túl, immár szabadon. Kiderült az igazság és kétfejű birodalmi sas...pontosabban főnixmadárként győzött.
 
Hülyítődoboz: A rajongók lélegzetüket visszafojtva várnak minden egyes Burzum-kiadványt, legyen az black metál, minimáltechno vagy bármi egyéb. Most, hogy kiszabadultál, mindenki lesi minden mozdulatodat, kúlabb vagy a kúlnál, diktálod a divatot, még Bede Márton is menőnek tartana, de a nagy kérdés még mindig Damoklész phallusaként lebeg a fejed felett, és én tolmácsolom: milyen lesz az új lemez?
 
Vikernes: Radikális változások lesznek rajt', melyek a természetes fejlődés velejárói. Ma már olyanok is blekkmetálosnak vallják magukat, akiknek közük nincs ehhez, és ez engem elkeserít. Ezért az egyetlen mód az igazi blekkmetálosnak, hogy olyasmit csináljon, aminek tényleg nincs köze ehhez a közösséghez, ennek jegyében a legújabb Burzum-lemez ilyen autotune-os elektro-r'n'b-anyag lesz, közreműködik majd Kanye West és Lady Gaga is, valamint felkértem producernek Dangermouse-t és Timbalandot. Ráadásul a magyar kult-arcról, Bélusról neveztem el!
 
Hülyítődoboz: Hú, ez aztán izgalmasnak hangzik.
 
Vikernes: Az is lesz, elhiheted. És hogy a kígyónyelvű (és a most még, de már nem sokáig élő) zenésztársak esetleges még el se hangzott támadásaira válaszoljak, NEM azért lesz populáris, mert valahogy ki kell fizetnem a fatemplomok felújítását.
 
Hülyítődoboz: Nekem ilyesmi meg sem fordult a fejemben.
 
Vikernes: Hát neked nem is, de az életben maradt zenésztársak tudod mi mindent összepletykálnak. Na hagyjuk. Múltkor belenéztem ebbe a Moszkva tér című filmetekbe, amit fél tízkor ismételnek a Filmmúzeumon, hát én ezeket a főszereplőket szöges bottal ütlegelném. Nem ismerik a hazájuk történelmét, puskáznak, egyszóval tipikus elkényeztetett újgazdag kölykök, akik törnek-zúznak, nem tanulnak. Nem véletlen hogy akkora siker lett nálatok, még aki nem ilyen volt a nyolcvanas években, az is szeretne magára így visszaemlékezni! Typical middle-class white nostalgia... Ha én lennék hatalmon, jönne a Sturmabtailungs...akarom mondani hívnám az Íztlésrendőrséget, és két hét elzárás zsákruhában, olvasni meg csak Evolát olvashatnának. Rendnek kell lenni!
Hűlyítődoboz: Úgy beszélsz mint egy megkeseredett öreg. Te talán sose voltál fiatal?
 
Vikernes: Voltam persze, de nem ennyire és nem így, hanem ahogy a többi interjúalanyod is: mi bizonyos keretek között lázadtunk csak, és volt becsületkódexünk is! Mert bár a templomokat nem én gyújtottam fel, meg sátánista se vagyok, de azért magamra vállaltam a dolgokat, mert trve kvlt blekkerek nem adják fel a haverjaikat, még akkor se, ha rámverték a felújítást, ami bizony jó sok millió norvég koronába fog kerülni! De a becsület az már csak ilyen.
 
Hülyítődoboz: Szerintem meg a lúzerség az ami pont ilyen. Ennél nagyobb faszságot még életemben nem hallottam! Leülni tizenvalahány évet valamiért, amit nem is te követtél el? Azért, mert nem adod fel azokat akik elkövették? Higyjem el? Ne már.
 
Vikernes: Pedig így van! Azt a szerencsétlent se szúrtam le nyolvanszor vagy hányszor. Egyszer valóban én vágtam meg, utána beledőlt a törött ablaküvegbe, azért van rajta annyi sebhely.
 
Hülyítődoboz: ...vagyis nyolcvanszor beledőlt ugyanabba az üvegbe?
 
Vikernes: NEM, a törött ablak állt úgy, ahogy, és abba dőlt bele, egyszer, csak a sok meredező ablakdarab miatt lett miriád szúrásnyom. Az is csak egy mese, hogy én sátánista volnék. Soha nem voltam az, a média akart úgy beállítani, mint templomégető Lucifer-imádót, én meg megfeleltem nekik! Soha nem volt az alapelvem a Crowley-féle "Tedd amit akarsz", ellentétben Michael Ende-vel, a Végtelen történet írójával, na ő tényleg sátánista, és akár J. K. Rowling, gyerekkönyvnek álcázva dobja piacra az ördögi propagandát. Szerencse hogy itt Norvégiában nem fogjuk a Viasat3-at, különben el kéne zárnom a manókákat 14:20-kor.
 
Hülyítődoboz: Mi itt Magyarországon mind tudjuk, hogy mennyire szereted a meglepetéseket, és a karácsonyt is. Mit terveztek ma estére? Hogy néz ki egy karácsony a Vikernesekkel?
Vikernes: Szeretem a szeretetet, és az ünnepét is. Fiatal korában az ember felelőtlen, csinál mindenfélét. Én például embert öltem meg templomot gyújtogattam, persze csak a média szerint, bizonyítani nem tudtak semmit. Megint le kell szögeznem: soha semmilyen bizonyíték nem volt arra hogy én gyújtottam volna fel akármelyik fatemplomot, ugyan hogy is tehetnék ilyet, én tősgyökeres norvég vagyok, és tisztelek minden régiséget! Rasszista se vagyok, például mindigis szerettem a nagymellű olasz nőket, és bár a Sabrina csak a nevében emlékeztet egyre, meg ismétlés is, azért jobbára ártalmatlan családi programnak megfelel. Rendezte Billy Wilder, főszerepben Humphrey Bogart és Audrey Hepburn, leadják fél hat után öt perccel az M1-en. Plusz mivel ma már gyerekeim vannak, nem is lehetek olyan nonkonformista mint régen: a Túl a sövényen-hez hasonló pikszarokat sajna a kölykeim is kedvelik, pedig ezek tipikusan a nem-supreme nordikus kapitalista társadalom multikulturalista propagandafilmjei, sehol egy rúna vagy egy fehér lovas, viszont mindegyik állatot valamely kisebbségről mintázták. Mindegy, 16:50-kor leülünk és nézzük, még akkor is ha azon a borzadályos TV2-n lesz is! Utána részemről további fájdalmas kompromisszumok a család kedvéért, mert még mindig a TV2-n héttől Shrek minden mennyiségben. Szerencsére addigra úgy tele fogom zabálni magamat bejglivel, hogy egy árva szót se fogok felfogni belőle. Utána ugyanott negyed tíztől lesz a Híd Terabithia földjére, hát azt egy magyar rendezte, nem is akarlak megbántani, nem mondok róla semmit, de kerülni fogom, inkább elvonulok a lakás egy zárt részébe és Tolkient olvasok, vagy a stúdiómban dolgozok az új lemezen. Rühellem az animációs filmeket, főleg ha ismétlések, szerencsére ma már nem lesz több...
Hülyítődoboz: Kihagytad az RTL Klub-on héttől kezdődő Táncoló talpakat. Animációs és még ismétlés is.

Vikernes: Basszameg, tényleg. Mindegy, klímaváltozás van, hamarosan úgyis csak CGI-pingvineket láthatunk majd...
 
Hülyítődoboz: Akkor hadd adjak én neked egy műsort kommentálásra, ami biztos tetszeni fog: Film+, 22:55: Fekete karácsony.

Vikernes: Pedig éppenhogy nem, meine kleine kamerad, mert én a Fehér Karácsonyt szeretem.
 
Hülyítődoboz: De ez horror.
Vikernes: Az más, azt szeretjük, gondolom te is. (Beleolvas) Á, egy gyilkos aki karácsonykor arat! Nagyon helyes, a keresztény kultúrterr...akarom mondani kultúrkör már úgyis képviselve van az M2-n a Karácsonyi éjféli mise képében, 23:55-kor...el ne felejtsem a mai jelenésemet...
 
Hülyítődoboz: Milyen jelenés?

Vikernes: Semmi, semmi. Megbántam bűneimet, még ha igaztalan vád volt mind, akkor is, ami a szeretet ünnepét illeti, azt is átértékeltem, most hogy családom van...asszony, gyerek, kutya-macska, mind össze fogunk gyűlni az égő kereszt...akarom mondani fenyőfa alatt, ami perszehogy nem fog égni. Éjfélkor latinul elénekeljük a Fejbőrtől a Fehér Karácsony...akarom mondani az Ave Maria-t, aztán lesz nagy lincs...ööö...ajándékozás, végül pedig visszahúzódunk a kandallóban vígan ropogó Freud-kötetek melegébe. Ami a meglepiket illeti, nos, azokat meg egyenesen imádom!
 
Hülyítődoboz: Akkor most hadd mutassak be valakit, aki hozzád hasonlóan zenész, és akit úgy hívnak, hogy Xzibit...
Vikernes: JAJ NE...
 
Xzibit: JAJ DE, és ha nézted a kóterban az eM-muthafuckin'-TíVí-t, akkor asztat is tudod, dawg, hogy most mi jön.
 
Vikernes: Pimp my ride?...
 
Xzibit: Hát az lenne öcsi, ha lenne egy lórájdered. De nincs, csak egy kibaszott Trabantod, mer' most gyüttél a kaptárból, és én respektelem azt aki leüli a zidejét, yo. Mi gangsta niggák tarcsunk össze, bro, és én megteszek all i can, hogy visszatérésedet a társadalomba méltóképp ünnepelhesd! Tudom hogy mitől döglik a trve kvlt blekkmetáller szív. Tudom mennyire szeretitek a középkort, a láncingeket, ezért kicsit megbuheráltuk a Trabidat. (Betolják)
 
Vikernes: Thor nevére, mi a halál...
 
Xzibit: Yo dawg, ugye hogy kamázod? Minden eredeti rajta. A fakerekek, a fűből csomózott gumik...a mozsárágyúk!
 
Vikernes: De bazmeg, ezzel a szomszéd faluba se jutok el, szarrá kopik rajt' minden amíg leérek a ház elé! Nekem erre nincs időm, a Ferenciek terére kell érnem még ma az éjféli miséig, és vinnem kell benzint meg gyuf...akarom mondani gyertyát meg Bibliát is magammal...
 
Xzibit: Nópráblöm, erre is gondoltunk, niga. Nézd meg ezt itt...
 
Vikernes: Ezt a biliszerű izét? Ez meg mi a fasz?
 
Xzibit: Speciális közlekedési eszköz, may I say. Régi találmány, nem jut eszembe a neve. Beleülsz itt ebbe...
Vikernes: Egye fene, próbáljuk ki...
 
Xzibit: ...aztán kioldod ezt itt, és meg se állsz...
 
Vikernes: (Kötelet csomózva) Oké, oké...mit is mondtál, mi is ez a.. (rakétaként kivágódik, repül)
 
Xzibit: ...á, megvan: KATAPULT, nagyon régi és nagyon TRVE közlekedési eszköz...vagy nem is az?...
 
Vikernes: (még mindig repül, majd hangos csattanással szétkenődik a párszáz méternyire levő szupermarket kijárata mellett a falon)
 
Xzibit: (Döbbenten néz) Basszameg, dzsí, ezt elszámoltam, pedig majdnem megvolt, öt centi hiányzott, vagy a vasalás lehetett volna erősebb... No, mosmá' mindegy. Áldott békés karácsonyt nektek, és nézzétek a műsoromat, gecók! (Fütyörészve továbbáll)
 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés