2009. 12. 25.
Szentespedő (péntekszombatvasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, DECEMBER 25.:
HÁBORGATÓ MADAGASZKARÁCSONY


Még egyet, főúr, nehéz napunk volt tegnap
Na, megvolt az ajándékozás, a bejglizabálás? Akkor lehet elkezdeni fogyózni :DDD Én csupa gyümölcsöt kaptam, némi big tit porn-t meg beteg zenéket - mindent az egészséges életmódért, és mindent az olvasóért, vagyis ma sincs szünet, jöjjön, ami:
 
Animál(t) rovat:
Hétkor a Polar Expressz indul a retekklubbon a Gulágra, vagy valahová afele a végtelen hómezőkön. Gyanús ez a vonatozás nekem: "a Polar expressz pöfögve megindul: viszi sok-sok utasát - csupa pizsamás, hálóinges kisgyereket - az Északi-Sark felé. Oda, ahol a télapó, a krampuszok és manók gyülekeznek, hogy ajándékot készítsenek mindenkinek." - Lehet nem is a télapóhoz, hanem a pedomedvéhez igyekeznek? 19:10-kor az Egy bogár élete a Viasat3-on. Ha ezt itt nálam forgatták volna (és mondjuk csótánnyal vagy poloskával a főszerepben), akkor nem másfél óra lenne az időtartama, hanem mindössze öt perc. Ha hangyával (a film szereplői is azok), akkor esetleg lehetne másfél-két óra, attól függ mennyi idő alatt találom meg a bolyban a királynőt. Tegnap Shrek büfögött bele az ünnepbe, ma MadagaszKarácsony lesz a TV2-n este héttől. Szerencsére ez is csak félóráig tart, utána ugyanott (19:30) megint egy animációs állatfilm (Mézengúz), ahol egy ilyen fullánkos kis izé nagy be akarja perelni az embereket az évszázadok óta ellopott mézért. Meg ám a lónak a faxgépét, örüljenek hogy nem vesszük őket egy kalap alá a vadméhekkel. Képzeljétek ha ez a méh ügyvéd lenne, és egy halálra csípett allergiás esetét úgy állítaná be a bíróságon, hogy "minek ment a kaptár közelébe, tudnia kellett volna hogy az a mi területünk!" Halts maul, rovarkák, és szállítsátok szépen a reggeli kennivalót, akkor nem lesz baj!
 
Ismétlés rovat:
HBO, 20:00: Valami Amerika 2. - a lelőhetletlen magyar vígjáték (lásd még a nagyszótárban az üvegtigris címszó alatt olvashatóakat). Az egész ország imádja ezeket. Kivéve engem.
M1, 21:05: Álom luxuskivitelben - Manapság is aktuális mese a vidékről szalajtott és nagyvilági életről álmodozó kislányról, akit a nagy bulizás közepette pont az igazi szerelem kerül el - amíg egy sikertelen író képében rá nem talál mégis. Ma másként és más típusú színészekkel forgatnák (és az összkép és kevésbé lenne humoros), a mondanivaló azonban ugyanaz marad. Író: Truman Capote. Zene: Henry Mancini. Főszereplő: Audrey Hepburn. Ítélet: kötelező!
TV2, 21:20: Dreamgirls - Avagy itt a bizonyíték, hogy az ex-Destiny's Child Beyoncé Knowles ugyanolyan ellenszenves, mint a Supremes Diana Ross-a (az éber tévénéző átlát a csapdán és felismeri a filmbeli Dreamettes eredetijét).
 
Bekategorizálhatatlan:
M1: 20:05: Szulák Andrea koncert - Ezt most hova? Nem esik abba a kategóriába amit én zenének neveznék, de ha annak is venném, akkor nem klasszikus, de ugyanakkor egyértelműen nem is könnyű műfaj, már az előadó miatt sem! A Dunán "csak" egy nagy ember Halhatatlan kedvesét ismerhetjük meg, akit Beethovennek hívtak és akit Gary Oldman alakít. Hihetetlen hogy az ilyen figurákra is rátaláltak az érzelmek. Plusz: Isabella Rossellini egy magyar lány (Erdődy Annamária) szerepében! Ezt látni köll - fél tíztöll (pontosabban utána öt perccel, de egy jó rímért mindenre képes vagyok). Mindenki hasra esett a Mélyharapástól, meg a benne szereplő nőtől, aki után szó szerint döglenek a férfiak, pedig mi magyarok ebben is megelőztük a világot, és erről nyolc után öt perccel bárki meggyőződhet, ha a Filmmúzeumra kapcsol. A Halálos csók ugyan a felső (és vízszintes) ajkakkal történik, de az eredménye ugyanolyan. A Karády alakította Balásfy lány(ok, spoiler) smárja ilyen: egy életre-egy halálra szól. Utána ugyanott 21:40-kor a szerelmes megamajom, King Kong meséje - ismét.
 
 
SZOMBAT, DECEMBER 26.:
EZ AZTÁN AZ UBORKASZEZON

A kungfupandák elefántnak álcázzák magukat...
 ...és a mai nap is annyira gyenge, hogy DVD-t fogok nézni, lehetőleg valami véreset-értelmeset. Vagy valami vígjátékot? Tök mindegy, mert ennél minden jobb:
 
Animál(t) rovat:
TV2, 16:45: Egyiptom hercege - avagy háromezer évnyi gyönyörű hagyomány Mózestől Woody Allenig. Szerencsére itt csak az egyikük szerepel, és még nagyobb szerencsénkre nem Woody az - végülis ez gyerekműsor lenne, vagy mi a fene! Ugyanott hét óra ötkor Kung Fu Panda: A harc művészete. Jellemfejlesztős rajz-tanmese, csak aztán ne csak képzeletben kezdjenek el a lurkók sportolni! Oké, nem egészen animált, de jó sok PC-s grafika van benne, ezért itt a helye a Zathura: Az űrfogócska című családi filmnek is itt van a helye (vagy az ismétlés-rovatban, amúgy TV2, 19:35). Két kiskölyök talál egy kockát a családi ház pincéjében, összerakják, és megjelenik Pinhead...nem, ez nem az. Nem kocka, hanem kockulás társasjátékkal, de ugyanúgy kapu egy másik dimenzióba.
 
Ez aztán a horrorterror-rovat:
Tízkor a Cinemaxon sorozatos horror: Hulla-ház: menekülés a zombik elől. Idén már egyszer pofára estem a Harper-szigettel, kihagyom. Vagy csak belenézek, a zombik amúgyse olyan lények amikből szappanoperányi hosszúságot el lehetne viselni, az ötödik rész után már paródiává válik az egész. Ugyanabban az időpontban az HBO2-n az Inváziót ismétlik Kidman kisasszonnyal, nem túl jó (ezt már mondtam), Lovecrafttól lopták a sztorit (ezt is mondtam), eszerint egy "ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul." Nem véletlenül munkának hívják ezt a spórát? LOL!
 
Ismét rés a pajzson:
RTL Klub, 19:00: Hull a pelyhes - Avagy bunyó karácsonyig Svarci módra, hajtóvadászat egy akciófiguráért. Újabb kísérlet 96-ból a kiskorú közönség és a nagycsaládosok megnyerésére.
 
Ragyogás rovat:
TCM, 21:00: Ragyogás - untam már folyton kiírni hogy ismétlés, ezért. Mellesleg meg zseniális horrorfilm, amit lehetetlen megunni még azután is hogy köteteket írtak tele Kubrickról meg Kingről (külön-külön meg együtt is).

 
VASÁRNAP, DECEMBER 27.:
RÓMEÓ RAGYOGÁSA A FOLYTATÁSOKBAN

Most őszintén, kinek tudnának ők ártani,
és ki tudna ártani nekik?
Boldog karácsonyt a rágcsálóknak is!
 
Folytatásos rovat:
RTL Klub, 19:55: Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban - A már ismert fruskát kényszerházasságba akarják terelni. Akár össze is lehetne vonni a Shrekkel, Mia bezöldülhetne és feleségül mehetne a harmadik vagy második rész gonosz szőke hercegéhez, így nem két láma folytatást kéne kerülgetnünk, hanem csak egyet.
TV2, 20:05: Utazás a mítoszok földjére - képzeletföldére utazós, végtelen történetes, sárkányos-törpétől óvakodós, többrészes családosdi. Szerintem.
RTL Klub, 0:30: Rágcsálók 2.: Az új támadás - A rendező, Takács Tibor tudhatná, hogy ezt már Örkény előre elintézte: "Hozott szalonnával egérirtást vállal doktor Varsányiné" - hozzátenném hogy súlyponti kórházban és pszichiátrián is, és akkor ebből is megúszhatnánk a harmadik részt, ha már a másodikat nem sikerült.
 
Órómeó rovat:
M2, 21:00: Rómeó és Júlia - by Baz Luhrmann (lásd a Gondry kapcsán írtakat), átkozottul kúl akar lenni, és 1000 millió légy sose téved.
RTL Klub, 21:55: Öld meg Rómeót! - ...és itt se. Ugyanaz a sztori egy nap kétszer, mindkét alkalommal "kortárs" feldolgozásban (itt épp gengszterizálva, és kicsit megvariálva). Inkább adnák le egyszer a Zeffirelli-félét, az is ismétlés lenne, de legalább szöveg,-és korhű!
 
Ragyogás rovat:
Duna, 21:00: Egy makulátlan elme örök ragyogása - mint tegnap, ma is egy ismétlés kerül ide. Attól ez még ugyanolyan gyengus romantikus komédia marad egy ex-kliprendezőtől (Gondry), ha a Carry alakította lúzer tényleg ki akarná töröltetni a nője emlékeit, akkor ott van a lobotómia meg egyebek…röviden: csak Kate Winslet haja miatt érdemes nézni, majdnem olyan gáz mint a nyolcvanas évekbeli frizurák…és folyton változik a színe! :DDD
M2, 23:00: Fűrészpor és ragyogás - Bergman artistaiskolája a túráshatáron. A vándorcirkusz
minden rendezőből ugyanazt hozza ki (lásd még: Fellini).
 
Bekategorizálhatatlan rovat:
M1, 20:05: Ákos 40+ - ...mint a Szulák-koncertnél. Profinak profi, de engem nem érint meg. Vigyázat, jövőre már 42 lesz, az pedig az élet értelme!
 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés