2010. 02. 01.
Haverok, buli, vallási fantaizmus (hétfő / kedd /szerda / csütörtök ->)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, FEBRUÁR 1.:
PARTTÓL PÁRTIG

Fél tíz, M1: Richard Dreyfuss mint válás előtt álló egyszeriember, Parttól partig utazik feleségével gyerekük esküvőjére, hátha közben újra összejönnek. A TV2-n 0:40-kor egy kicsit félresikerült PC-s játék feldolgozását, a Silent Hillt ismétlik. Nem rossz, de messze nem jó, a legnagyobb pozitívum amit el lehet róla mondani hogy a Farkasok Szövetségének rendezője hozta tető alá. Kár hogy a PC-s játékmenet kötötte a kezét.
 
Legyen meg a te sorozatod rovat:
21:20-kor a retekklubbon Dr. Csont nyomoz, faun helyett Múmia a labirintusban. Lehet hogy a Kádár-csontváz maradványait találták meg egybecsomagolva? 22:20-kor ugyanott a Dollhouse babaházában játszanak a felnőttek egymással és a mi idegeinkkel, szektás bűnügyek meg egyéb nyalánkságok. Lesz még persze NCIS is, de ennyi ökörség után nincs kedvem még azt is beírni. Különben is, aki sorozatokat néz, nem lehet sikeres ember.
 
Tolerancia rovat:
Viasat3, 21:20: Lezsírozott házasság - ...avagy a texasi hinduk nehéz élete. Még az Újvilágban is a régi törvények szerint próbálják összeadni őket a szülők. Ilyenkor látszik a karma jogossága, nyilván nem véletlenül születtek abba a vallásba, amelyikbe. A második házasulós film ma. Üzenni akarnak valamit?
 
Kordoku rovat:
A Dunán háromnegyed kilenckor Az 500-as Puch 50 évére emlékeznek egy régi példány tatarozásával és raliztatásával.
 
Hírmagyarázás rovat:
Startlap hírek: Szerelmi háromszög: van kiút? - Van hát. Édeshármas!!!
Index hírek: Mától drágább az élet Budapesten: "Többet kell fizetni a parkolásért és a tömegközlekedésért. A lottó is többe kerül." - Akkor immár bizonyíthatóan rosszabbul élünk, mint négy és még rosszabbul mint nyolc éve :DD Még drágább az életed, the Hungarian Edition!
Az ötvenes Tilda Swinton photoshop nélkül veti magát a tengerbe - Még jóhogy! Szép is volna ha laptoppal a kezében próbálna úszni.
 

KEDD, FEBRUÁR 2.
STUART MÁRIA ORSZÁGA

Lennék az alattvalója
Basszus, az érdekességeket mintha direkte úgy időzítették volna, hogy normális ember lemaradjon róluk, mert vagy még dolgozik, vagy már alszik. Nézzük: fél tizenkettőkor a TV2-n Sophia Loren már időskorában, de még mindig igézően. Filmdráma egy olasz családról, a szokásos sémákkal (sorstragédiák, ellentétek, elhidegülés). Mint látható, a családról elmondható, hogy nevükkel ellentétben (Innocente) Ők sem voltak szentek. A másik okosság ami kimarad az ország dolgozó felének, az a Szomorú vasárnap ismétlése hajnali fél kettőkor a TV2-n. Seress Rezső önálló életet élő dala mind a mai napig szedi áldozatait, részben ostoba öngyilkosok képében (ez a jó hír, annyival is kevesebb hülye proto-emo lesz a Földön), részben feldolgozások formájában (ez a rosszabbik, mert még 20 év múlva is meg lehet hallgatni melyik hülye STÁR mennyire erőszakolta meg az eredetit). A munkából élők a Protokollról is lemaradnak, ami egy tipikus nyolcvanas évekbeli vígjáték Goldie Hawn-nal mint életmentő pincérnővel, aki bekerül a Fehér Házba, mindenki szereti, satöbbi. Nem elfelejteni, hogy még jóval a Clinton-botrány előtt vagyunk, cinikus megjegyzéseket félretenni, ha 14:35-kor a retekklub elé ülünk. Ismét ismétlés, ráadásul a téma is voltmár (Mária, a skótok királynője), de ebben a 72-es verzióban Vanessa Redgrave alakítja a címszereplőt (ő a mai nyitóképünk is, fénykorában). Huncut (vagy csak jól tájékozott) az, aki hasonlóságot érez a kivégzett Mária és a korabeli sajtó által verbálisan kicsinált Redgrave önreflexiója-visszaemlékezése között. Természetesen ajánlott, nyolckor bárki megnézheti, aki a Cinemax-ra kapcsol.

Hírmagyarázás:
Tiger Woods szereti nézni, ahogy pasik csinálják
- Magyarul BUZI. Hát igen, így jár minden elkényeztetett híresség, aki minden puncit megkap küszködés nélkül, a végén már csak a pasikra tudnak begerjedni. És mi lesz ha már arra se!
Kokaint hozott a tenger: "A fülöp-szigetekiek nagyon megörültek a természet váratlan ajándékának, összeszedték." - Megkésett karácsonyi ajándék. Végre Manilában is megtudták, milyen az igazi fehér karácsony :DD
We Are The World Bonóval és Lady Gagával: "A földrengés sújtotta Haiti megsegítésére veszik fel újra a világ leghíresebb segélynótáját." - Egy katasztrófát egy másikkal enyhíteni? Hát meg lehet próbálni...
10 millióba fog fájni az első Tabáni lemez - Én viszont egy büdös vasat se fogok kiadni ezért sem. Először reménykedtem hogy Tabányi Mihálynak vagy a tabáni fesztiválnak jelenik meg (emlék)lemeze, de sajna nem.
Durva dolgokra is számíthatnak a nézők - Kezdődik a filmszemle! Emlékezzetek, mit mondtam a magyar filmről, és különösen a művészfilmekről. Akármit csináltok, jobban töltitek az időt, és még a durva dolgokból is kimaradtok. Ha a filmkészítők leszarnak minket, tegyük mi is ugyanazt velük.

Éberség!!! / kampányrovat:
OVB: Lehet gyurcsányozni:
"A szórólap szerint Gyurcsányék tönkretették az országot, a testület szerint ez véleménynyilvánítás." - Sőt nem csak az, hanem egyben tényeknek a megállapítása is.
Vagyonnyilatkozatok 2009: "Orbán nem keresett könyvkiadásból, Mesterházynak nyolcmillió forintra csökkent a készpénze. " - Olvassátok és röhögjetek. Egyebet nem tudok mondani. Tényleg.
Több tízezer adat az NBH-s szalagokon: "Az egykori ügynökök és célszemélyek nyilvántartását hiánytalanul lementették." - JUJ DE JÓ!!!! Nagy Testvér nem vész el, csak átalakul, 1984 reloaded. ÉBERSÉG!!!

SZERDA, FEBRUÁR 3.:
PRÁNAI TAVASZ

Bob Geldof már a következő segélykoncertet szervezi
21:10-kor egy káeurópában játszódó akciófilm: A bizalom ára. Csúnya sniper levadász egy nemzetközi találkozón egy politikust (ENSZ nagykövet, szóval nem lehet nyugodtan örülni neki), a következő összejövetel Prágában lesz, a biztonságiak készülnek, de az orgyilkos is. A szomszédok filmes sikere egy kicsit a miénk is, bár egy kicsit sárga, meg egy kicsit savanyú, nem csoda hogy csak a Film+-ra fért fel. A retekklub a mostani metroszexuális Sherlock Holmes-verzió kapcsán rántott elő egy 2002-es Conan Doyle-feldolgozást (Ördögi gyilkosok nyomában), amiben a Sejt gyilkosa, Vincent D'Onofrio játssza Moriarty-t. Lesz benne okkultizmus és kábítószer is, szóval ajánlott, kezdődik 21:20-kor. Ugyanott 23:10-kor a Lelkek tengere, egy kis paranormális thrillersorozat jövőbelátással és betekintéssel a szellemi dimenziókba. Érdekes, hogy elszaporodtak ezek a másvilági szappanoperák, ez is csak azt mutatja, hogy az utolsó időket éljük...

Nemzethalál rovat:
23:45: Heti Hetes: Best of
- Eleve milyen best of, a hetigennyes esetében nem beszélhetünk ilyesmiről, másrészt miért a Poénon adják, ahelyett hogy az elítélteket vallatnák vele!

Hírmagyarázás:
Roncsolnád magad a gyermekáldás ellen?
- Gumikalapács reloaded!
Cukiság: A medve szerint hosszú tél lesz: "Meglátta árnyékát a Fővárosi Állatkert mackója." - Pedobear approves, bár ő sose alszik téli álmot.
Elkergette a betörőket a 77 éves tulaj: "Fémfokossal vágta fejbe az egyiket a kislóki férfi." - Na majd mehet a börtönbe ő is, erőszak alkalmazása miat...:((
Fico attól fél, hogy lelövik: "Durvul a kampány Szlovákiában. A Smert is vezető kormányfő maffiának állítja be a rivális pártot." -Drága Ficó bácsi, nem a kampány durva, hanem az, hogy valaki már a vele egy országban élő politikustársaitól is így fél :DDD
Madonnát ejtette Jesus a 28 év korkülönbség miatt - Ez a nő nem nyugszik amíg minden bibliás nevű pasit meg nem kap, vagy el nem nevezi a gyerekét valamelyikről... "Luke, I am your father!"
Pornót nézett vezetés közben a kamionos, halálos balesetet okozott: "Az áldozat az út szélén lehúzódva állt, a rendőrök szerint a kamionos észre se vette." - Sokba fog kerülni neki ez a recskázás, ráadásul attól félek ez volt az utolsó heteroszexualitáshoz kapcsolható erotikus élménye. Már ha van igazság ezen a földön.

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 4.:
A CÁR, A SZAKÁCS, AZ ÖRDÖGFATTYA ÉS A KÍSÉRTETE

Nyolckor az HBO-n ismételten Szex és halál kezdőknek, engem meg még mindig csak az egyik érdekel belőle, és mivel az egyikben akaratlanul is részem lesz, ezért marad a másik. De nincs mindenki így ezzel, például a főszereplő, házasság előtt álló hülyegyerek, aki a mennyei posta működésének köszönhetően belelát a jövőjébe, pontosan abba hogy hány nővel fogja megcsalni a menyasszonyát. Emberünk kétségbeesik, ahelyett hogy a dolog jó oldalát nézné, százegy nő, az munka. 21:20-kor a retekklubbon főzőcskés vígjáték, régi szakácshagyományokkal rendelkező család utolsó tagja próbálja megmenteni a felmenőktől rámaradt pékséget, ezért helyes (és persze nőnemű) benevez egy süteménygyártó versenyre.
Győzelem és szerelem lesz a vége, és az, hogy megmondja a segédjének, hogy Cuki a sütid!
Fél tíz, M1, kétrészes romantikus dráma első epizódja a cárok szerelmeseinek, az elüldözött-kiirtott Romanovok utolsó (állítólagos) tagjáról, akit Berlinben mentenek meg az öngyiloktól. Hogy tényleg Anasztázia volt-e a zavarodott nő, vagy nem, az örök rejtély marad,
akármilyen befejezést is választanak itt (Omar Shariff szerepeltetése meg bónuszpontot ér).

Kiemelten ajánlott rovat:
Ismét hála a Film+-nak, hogy egy igazi kilencvenes évekbeli (eredetileg TV-re készült) horrort láthatunk, ez is igaz történet alapján készült mint a Poltergeist, története is hasonló, van egy család, meg egy-két gonosz lélek, aki nem hagyja őket békén, így lesz lakásuk az Átkozottak otthona. A kísértetjárás kezdete 21:10! Ugyanott 22:50-től megint borzongás és rettegés, maga az ördög kölyke jön el, hogy apukáját rászabadítsa a világra, ám egy szerelmespár az útjába áll. Ha már ennyi elég ahhoz hogy meghátráljon, akkor nem is méltó az apja örökségére egy ilyen Sátánfajzat.

Hírmagyarázás:
Talán soha többé nem lesz Fall Out Boy - Köszönöm!!!!!!!!!!!

Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél: "A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával kezdett nyomozást a cég vezetője ellen." - ...és még mindig csak az elején vagyunk. De sok csontváz fog még itt kihullani!
Komment blog: Baló György újra képernyőn - De remélem már nem sokáig!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés