2010. 03. 05.
Nemecsek kenyérrel élünk (péntek / szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, MÁRCIUS 5.:
AZ UTOLSÓ BOLDOG FAP

GYERE A PAPÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21:10-kor ismét felvirrad Az élőhalottak éjszakája, ezúttal a Film+-on. Nem szimpla horror, persze annak is jó, ha valaki nem akar mögöttes értelmet keresni. Kis érdekesség, hogy ez az 1990-es feldolgozás, és a későbbi Kampókéz, Tony Todd is szerepel benne. Itt kell elmondanom, hogy a franchise-ban az a legrosszabb, hogy pld. egy olyan nagy országban, mint Amerika, minden városban külön epizódokat forgathatnak. Így járt az NCIS is az angyalok városával, Los Angelesszel is. Képzeljük el, hogy valamelyik magyar sorozatnak megyeszékhelyenként külön leágazásai nőnek: Tűzvonalban: Miskolc, Kaposvári Szomszédok, Jóban-Rosszban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és így tovább. De mondom, Amerikában még ezt is lehet, és eladják nekünk, mi meg megvesszük, és hogy érdemes volt-e, azt csekkolhatjuk 21:20-kor a TV2-n. Én már sokszor elmondtam, hogy a rapperek nem jó színészek, itt meg nincs egy Abby se, de van helyette LL Cool J, szóval biztonságos távolságra legyünk a tévétől! Ismétlésgyanús alternatív road movie az M2-n tíztől, ahol egy mélyszegénységben élő kislány egy hasonló, de nála jóval kiábrándultabb sofőrrel átfuvaroztatja magát Spanyolországba, sosemlátott apjához. Ők ketten a Szelíd vadak, és ahogy az várható, lassan kialakuló barátságok és lelkizések lesznek terítéken. Éjjel fél tizenegy előtt öt perccel az utolsó reneszánsz emberek egyikéről, Lénárd Sándorról láthatjuk Az utolsó boldog nap című amerikai dokumentumfilmet az M1-en. Lénárd tényleg mindenhez értett, azon kevés ember egyike volt, aki megvalósította magát mindenben, egyszerre volt orvos, zenész, poliglott és még sok más, szóval a mai senkiházi celebek helyett egy igazi nagybetűs Valaki. A mi szégyenünk az, hogy egy amerikai filmes csapatnak kell érdemeire rávilágítania. Kiemelten ajánlott.
M2, 0:30: Gazdag és különös - Ennek az egyik fele akár rólam is szólhatna, és sajna nem a gazdag! Lehull a lepel: Hitchcock is romatikus vígjátékokkal kereste a kenyérrevalót az idegtépések előtt. Nem is emlékeztet túl sok minden a Mester későbbi húzásaira, talán csak a vége...

Hírmagyarázás:
Gyurcsány előbújt
- Csak azt tudom kérdezni mint múltkor, amikor Orbán Viktorral sütötte el ugyanezt az Index: ez mit jelent, most akkor hosszú vagy rövid télre készüljünk?
Az APEH-esek jutalmat, több cafeteriát és erkölcsi elismerést követelnek - HAHAHAHA! Mit követelnek? Mert a "cafeteriát" azt értem, azt nemrég vették el az ország egy részétől, a "jutalom" az gondolom még több pénzt jelent, amit így vagy úgy de a mi zsebünkből fognak kihúzni, de mi az az "erkölcsi elismerés", illetve mit jelent ebben a mondatban? Merthogy nyilván nem azt, amire általában használják :DDD
Törökország elítélte az örmény népirtásról hozott amerikai határozatot - Avagy vae victis, mert a történelmet mindig a győztesek írják. Az meg külön finom, hogy "Obama sem akarta ezt a határozatot." No comment.
Kocka: Havas Henriket már az internetről is kitiltották - Bár úgy lenne :(((
Elszaporodtak az egerek, a patkányok és a bolhák a West Enden: "A színészek és rendezők majdnem minden este találkoznak élő vagy oszlásnak indult kártevőkkel." -Ej már, hát lehetnének akár egy kortárs dráma kellékei is! És ha nem azok, akkor írjanak köréjük egyet, Alföldi Robi majd megrendezi!


SZOMBAT, MÁRCIUS 6.:
AZ ISMÉTLÉS VILÁGNAPJA

"Nem, nem tudok róla, hogy itt forgatnák a Sabotage bollywood-i verzióját"
Ismét lehet kövezni, olvasók. Semmi sincs a mai napon, amit már ne adtak volna le egyszer vagy akár százszor. Nagyon remélem hogy van kéznél egy jó könyv, CD vagy film amivel ma lefoglalhatjátok magatokat tévézés helyett, ha mégis azt választjátok, akkor 1-2 üveg sört/bort tárazzatok be, mert józanon ezt nem fogjátok kibírni. Fél nyolckor N!xau kalandjait ismétlik a retekklubbon (Az istenek a fejükre estek), családi szórakozás. A TV2 nem ennyire kegyelmes velünk: nagyjából ugyanakkor az Egy szoknya, egy nadrág 2005-ös remake-jével büntetnek minket. Kifejezetten kerülendő, ahogy a Viasat3-on háromnegyed tizenegykor vetített Robotzsaru is. 20:40-kor az M1-en Miss Marple történetei közül a Szemfényvesztők van soron. Lesznek benne bűnös mai fiatalok, paragyanús tevékenységek, Scooby Doo-s befejezéssel. Nem tudom hogy az a Joan Collins szerepel-e benne, vagy csak névrokon, de nem is izgat. 20-30 évvel ezelőtti állapotában esetleg talán. A Vágtázó Életerő is sokadszorra idézi a VHK szellemét, ergo az ugyanott 1:10-kor leadott A38-as koncertjük is vagy voltmár, vagy nem, de a földalatti zene ellentámadásából sose elég, úgyhogy itt a helye, ráadásul az egyetlen műsor, amihez nem kell mesterséges hangulatfokozó. Ha netán közben olyan 21:40-kor visszanézünk a TV2-re, láthatjuk, miben vagyunk a mai napon: Végveszélyben, és ezen még Harrison Ford, Willem Dafoe vagy akár egy közös akciófilmjük se segít sokat, akárhogyan is keverik-kavarják a kormányzati szintig elérő drogügyleteket. Egyetlen valamennyire emberi és ajánlható műsor lesz ma, az is ismétlésgyanús, kicsit unalmas, és az is egy embertelen csatornán, az HBO Comedy-n, és fél nyolckor, ahol három testvér próbálja megmenti a családi fílinget egy kis közös Utazással Darjeelingbe, és mellékesen még anyjukat is felkutatni, aki valami ok miatt apácának állt (nyilván elege lett a gyerekekből, megjegyzem néha engem is kísért a gondolat, hogy szerzetesnek álljak, pedig nincs gyerekem). Elég az hozzá, hogy nem meglepő módon se az zarándokút, se a családi izé meg nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte a legidősebb gyerek. Sok STÁR szerepel benne, például Owen Wilson, Adrien Brody, Natalie Portman és Bill Murray.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 7.:
CSAK EGY KÓLA, CSAK EGY BAMBI
...ÉS ANNYI

Az Önpusztítás fegyvere
Ma megint az HBO Comedy-ig kell vándorolnunk, ha valami értelmeset akarunk: Ketten egyedül Párizsban, egy rendőrnyomozó meg egy bűnöző, és annyira lefoglalják egymást, hogy szinte fel se tűnik nekik, hogy kiürült a város. Mivel vígjáték, nem lesznek se gyilkos méhek, se millajovovicsos kaptárak, az pedig hogy hova tűntek a többiek, talán kiderül 20:25-kor, talán nem. Az ilyen apokaliptikus filmeknél mindig eszembe jut a régi vicc a dzsinnel: "aszondod az összes spanyol és néger eltűnt Amerikából?...akkor csak egy kólát kérek." Ugyanott Robin Williams tér vissza eredeti műfajához, a stand-uop comedyhez a Weapons of Self Destructionnal, vagyis az önpusztítás fegyvereivel. Már maga a cím megér egy odakapcsolást, kár hogy csak tízkor adják, és még inkább kár hogy nem jár hozzám ez a csatorna! A kertévék túladagolnak minket romantikus komédiákkal. Először nyolctól egy örök koszorúslány fejét kötik be egy kicsit jenniferlopez-szagú, de másodvonalbeli színészekkel dúsított filmben a TV2-n, ez a 27 idegen igen, majd a katolikus származású divattervező és a zsidó felmenőkkel rendelkező szobafestő-mázoló szerelmének nehézségeivel ismertet meg minket az M1 kilenctől. Hiába, Első a szerelem, főszerepben Uma Thurman és Meryl Streep. Mindig van hova lejjebb, és ezt most a retekklub bizonyítja 19:55-kor, amikoris egy gépkocsireklám werkfilmjét zúdítják ránk. Érted, nem egy rendes film, egy videoklip: gépkocsireklám, és micsoda árukapcsolás, hogy utána ugyanott a Tolvajtempót ismétlik. Magyarország, én most leiszom magam (igen, már megint).



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés