2010. 04. 26.
Takaréklángos (hétfő / kedd / szerda / csütörtök / péntek / szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Na, ez is megvolt, várható végeredménnyel, persze hazudnék ha azt mondanám hogy nem örültem neki, addig is idézzünk egy klasszikust:
HÉTFŐ, ÁPRILIS 26.:
VASÁRNAP UTÁN HÉTFŐ LESZ

Nincs semmi baja az orromnak, kicsit karakeres, ennyi
Lassan időtáblázatokat lehetne csinálni, mintha minden műsorhoz egy időpont tartozna. Például filmdrámákat úgy tűnik csak 21:40-kor szabad sugározni. Így tesznek az M1-en is, Míg a halál el nem választ, és ez a címe is, és úgy néz ki sorozat lesz, sok féltékenységgel. Nem számítok sok jóra, annál inkább várom a Dunán nyolckor kezdődő vígjátékot, ahol Christina Ricci arca hasonlatos lesz a First Aid 4 Souls fellépőmaszkjaihoz egy családi átoknak köszönhetően (az első lánygyermek speciális orrszerkezettel jön világra, ez gondolom azért szállt a Wilhernekre, mert valamelyik felmenőjük a disznókra bukott sekszuálisan). A címe Édes kis malackám, és mit lehet rá mondan, minthogy: Miss Röfi. Sunáznám. Az HBO2-n szintén a gazdagok mizériája, de thrilleri formában és negyed kilenctől. Az idősebb testvér, Joshua féltékeny lesz a frissen született húgára, és ha eddig csak kicsit volt hülye, akkor innentől nagyon az lesz. Mielőtt valaki kérdezné: szándékosan vagyok minimál, meg hírmagyarázás is akkor lesz, amikor érdemes.

KEDD, ÁPPRILIS 27.:
A VÉGSŐ IGAZSÁG ELVÁLASZT

Én nem ilyen realdoll-t akartam!!!!44
Óje, végre csinálhatok megint olyat, hogy Kifejezetten ajánlott rovat, mert biztos nem csak én vagyok, akit érdekel A végső igazság Philip K. Dickről, a 20. század egyik legzseniálisabb / legőrültebb sci-fi írójáról. Dick oda-vissza szétszedte a valóságot, drogokkal meg anélkül, rövid életében minden kijutott neki, hogy aztán ne csak úgy éljen, de úgy is haljon meg (és éljen tovább), mint hősei. Bár Dick lenne az első, aki leszögezné, hogy sosincs "végső igazság", és hogy ha van is, azt ne az ő életében keressük, azért érdemes lesz a Dunára kapcsolni fél tizenegykor. Meg már nem fejtjük sose, de talán megértünk valamit a Mesterből.

Amit úgyis nézni fogtok rovat:
Az M1-en
a Míg a halál el nem választ 2. része, a változatosság kedvéért most fél tízkor. Jó lenne azt hinni hogy azért tették ekkorra mert olvasták a Dobozt, dehát a műsor hetekre előre le van vajazva, én nem tudok belezavarni :( Fél kilenc előtt öt perccel foci a TV2-n, a Bajnokok Ligájában ezúttal az Olympique Lyon és a Bayern München mérkőzik. A retekklubbon a XXI. században Udvaros Dorottya kommunista rezsim által meghurcolt édesanyjának története 23:20-kor, ajánlott leginkább azoknak akikhez csak ezen a csatornán keresztül tud eljutni a történelem. Az HBO-n új sorozat, Kergetjük az amerikai álmot, persze nem mi európaiak, hanem két nyújorki divatmajom. Ebben mi a pláne? Ha mondjuk egy izlandi ember akarná kergetni, azt megérteném, nade aki benne él? Hagyjuk, kilenctől mindjárt két rész is zúdul ránk, meg vígjáték is, szóval kussoljunk és adjunk neki egy esélyt, inkább ez minthogy Róma életéről forgassanak megint akciópornót. Ha mindenképp történelem, akkor inkább a Filmmúzeum, ahol nyolc után tíz perccel a Napóleon és Josephine folytatódik, azt legalább franciák csinálták.

Hírmagyarázás:
Ridley Scott két 3D-s Alien-előzményt akar:
"Az új főszereplő is nő lesz, de nem Ripley. Végre megtudjuk, ki volt az elefántlény a hajóroncsban." - Szánalom a köbön. Ez a mostani 3D-mánia is, meg a prequelek gyártása is. Az elefántcsonttornyos izét az első, de minimum a második részben kellett volna megmagyarázni, magából az Alienből meg már az utolsó két epizód is sok volt, hagyjátok szegényt békén nyugodni az űrben! H.R. Giger sírjában forog, pedig még nem is halt meg! Megerőszakoljátok az ő teremtményeit! Remélem a South Park alkotói majd megemlékeznek erről, ahogy az utolsó Indiana Jones-szal is tették.
Filmdroid: Összejön Marylin Manson régóta tervezgetett horrorja: "Az előzetes révén azt remélték, hogy könnyebben fog áramlani a pénz a projekthez." - Ez is mekkora szánalom már. És milyen eredeti a témaválasztás: "A történet a viktoriánus Angliában játszódik, ezen belül is egy elhagyatott kastélyban, ahol egy író éldegél, álmatlanságban szenved és folyton egy Alice nevű lányt vízionál. Az író neve pedig Lewis Caroll." Nahát! Mennyi önálló gondolat, micsoda sajátötetlek, mennyi brainstorming! Javítsatok ki, de nem mintha most nemrég mutattak volna be egy hasonlóan vetélten született Alice-víziót? Nem volt már ugyanebből egy szintén beteg, de legalább eredeti Svankmajer-alkotás jó régen? Az is jelzésértékű, hogy ezt a tetovált bohócot még most is mennyien tisztelik, pedig már tényleg csak egy elhízott junkie. És komolyan meg kéne tiltani hogy egy író életművét minden idióta drogos bemocskolhassa a saját (szintén mástól lopott) videoklipjeinek világával.
Megtalálták Noé bárkáját: "Legalábbis ezt állítják kínai és török tudósok egy, az Ararát hegyen talált leletről." - Pont időben, úgyis a nyakunkon a globális felmelegedés és vele az áradás. Nem izgat, mert úgyis csak a gazdagoknak lesz majd rajta hely. Mint a Titanicon is :DDDDD

Éberség!!! / kampányrovat:
Itt az idő kedvezni az olvasóknak, kommentálni a kommentárokat. Leküzdve zsigeri undoromat a politikától, elkezdtem válogatni (az indexblogok és kommentárok nagyjából ugyanazt hozták: túlsúlyban voltak a fröcsögők mindét oldalról, és néha egy-egy normálisabb hang), de a pálmát mindenképp Tóta W. Árpád Kegyelem szegény fejüknek című agymenése viszi. K.O.mmentálni nem fogom, földön fekvőbe nem illik belerúgni (nagyjából négyszáz ember már így is megtette helyettem :DDD), az írást mindenki olvassa el aki szeretne röhögni egy jót (igen, most már szabad), ilyen az amikor valakinek végleg elgurul a gyógyszere, és az eddig ráerőltett nyugalom is lefoszlik. Van benne minden, leginkább persze jó nagy rettegés a még be se iktatott új kormánytól, és persze nem önmaga lenne, ha nem pedofilpapozna egy jót (de úgy hogy közben "Isten bácsira" is hivatkozik). Mondom, klasszikus. Mit is mondhatnék, minthogy nyugalom Árpi, ezúttal nem jött össze a wellnesshétvége, négy év múlva újra játszhatsz! Addig is ellenőrizd a helyesírást, mert mindjárt a címben kihagytál egy N betűt, így kellett volna írnod: fejünknek, ebben az elmúlt 8 évben ugyanis te is bőven benne voltál, ahogy a mostani végeredmény alakulásában is. Tényleg, a legjobb még hátravan, a heti hetes most vasárnapi adása :DDD Hú, hogy ott mik lesznek, lehet hogy spontán felrobban a fejük mint a Támad a Mars!-ban az alieneké, amikor meghallják Tom Jones énekét...popcornt és sört bekészíteni!! Éberség!!!!!!!

 
SZERDA, ÁPRILIS 28.:
SZERVIZELD LE

Bizti, boys?
Ma is elsősorban a kultúrának kedvezünk: az M1-en fél tizenegy előtt öt perccel egy kis képzőművészet René Magritte: a lehetetlen megfestője. Majdnem ugyanakkor (21:20) a retekklubbon elindul a Baromi őrjárat, a Zsernyákok halivúdi elődje a kanadai határ mellett unatkozó és füvezgető rendőrökről, akik egyszercsak kénytelenek lesznek eredményt is felmutatni, és mindenemellett úgy néznek ki mintha a Beastie Boys Sabotage-ából szabadultak volna. Nyolckor történelmi filmdráma a Dunán, Goodbye Bafana címmel a dél-afrikai apartheid idejéből. Egy fekete és egy fehér kisfiú barátsága, ami a felnőttkorral együtt eltűnik. A fehér kisfiúból Nelson Mandela testőre lesz, és nem spoiler, ha elárulom hogy idővel megbánja ezt az egész börtönőrösdit… Szintén valóság: az M2-n negyed tízkor egy velünk élő de már halott legenda, Marilyn Monroe és az ő utolsó fellépése. P. K. Dick után újabb kiismerhetetlen legenda. Hozzá se jutunk közelebb, de halhatatlansága talán reményt ad – vagy elrettent a hasonló életúttól. Éjjel fél tizenkettőkor egy 91-es Neil Jordan-film (A csoda), de megint olyan csatornán amit nem fogok (Cinemax 2.). Ír gyerek és titokzatos színésznő kapcsolata a képzelgéstől az Ödipusz-komplexusig. Van az a majmold a muffot vagy muffold a majmot című sorozat, erre most a Film+ is elkezd szóviccelni 22:55-től, aszondják hogy Szerváld a szervet! Of course, a szervkereskedelemből csinálnak viccet kicsit gájricsis eszközökkel, hát majd meglátjuk elbírja-e a téma.

Hítrmagyarázás
A médiatörvény tiltja a szexuális felvilágosítást: „Az ORTT szerint csak 16 éven felüliek nézhetik meg a 16 éven aluliaknak is szóló társadalmi célú reklámot. Az abortuszról a kereskedelmi tévék szerint még csak beszélni sem lehet.” – Úgy látszik ez nem vonatkozik a pornóra, a híroldalak közül meg az Indexre és a Velvetre, mert ott egy kattintással eljuthatsz a hírektől valamelyik magyar celeb nemesebb szerveiig.
Eutanáziaklinika használta temetőnek a Zürichi-tavat: „Több száz urnát találtak a tó fenekén, ugyanannak a hamvasztási társaságnak a logója van rajtuk.” – Valami bűzlik Svájvban is?
Kilépnének, ha Gyurcsány nem tér vissza: „Néhány városi és megyei MSZP-s vezető nem tudja elképzelni az életét Gyurcsány Ferenc nélkül.” – Költözzenek hozzá….fene az ízlésükbe. :SSS
 
 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 29.:
VIGYÁZAT, TÁMADNAK A BÉKEGALANDOK!!!

Megint itt vannak!! Meneküljünk!!!!!!!!!!!!
Vagy a kormányváltás, vagy van valami a levegőben, de újabban mintha tényleg dolgoznának a tévések: van miből válogatnom! Újra klasszikus poénok "és ami mögöttük van" (Frei Tamással szólva) a Hogy volt?! mai Extra adásában az M1-en nyolctól, az angol humor kedvelői figyeljenek, mert Galla Miklós is feltűnik. Ugyanott fél tíztől némi magasművészet (egész pontosan: balett) Markó Ivántól és Keveházi Gábortól Beethoven kilencedikjére: Emberi himnusz. Annyira nagyon emberi azért nem lehet, mivel korhatáros, úgyhogy gyereket lefektetni. Ez is érdekes, mitől lesz egy balett 16+, gondolom nem rappelt rá valaki Ludwig bácsi zenéjére, tehát akkor marad a táncolás. Kicsit más zene, és nem csak 16 éven felülieknek: a Dunán Carlos Saura a fado reneszánszát feldolgozó Fados-a, félig-meddig musical, de ugyanakkor a műfaj történetéről szól, vagyis akár doksi is lehetne. Részemről le vannak sajnálva a meghatározások, ha olyan előadókat hallhatok mint Cesaria Evora. Kifejezetten ajánlott, és pont jó időben (20:00). 21:10-kor a Film+-on jókora Hitchcock-koppintás: Madarak: A hollók támadása (eredeti címe Kaw, a Fűrészre [Saw] utaló tipográfiával). Hiába szerepel benne a Testvérbosszús Sean Patrick Flanery, az a gyanúm hogy Hitch bácsi után lehetetlen ezt újra és hatásosan megcsinálni (nézzétek meg az újraforgatott Pszichót, ha elrettentő példát akartok). A hollókat bírom mert nemes madarak, a többi szárnyassal kapcsolatban a legnagyobb félelmem az hogy romlott tojást eszem vagy hogy fejenszar egy rohadt galamb (na erről lehetne horrorfilmet csinálni!). Inkább nézzetek eredeti Hitchcockot az M2-n! A Zsarolás akár ma is születhetett volna (nemi erőszakolót önvédelemből leszúró nő, ki nem derült igazság és az avval való címbeli cselekedet), de annyira régi, hogy némafilmként kezdték forgatni és hangosként fejezték be, illetve mind néma, mind hangos verzió készült belőle a korabeli mozik felszereltségéhez igazítva, és mégis annyira "mai", hogy éjjel fél tizenkettőkor kezdik. A Filmmúzeumon 22:45-kor a "megy a digitális kamera vándorútra" című játékot játssza csupa alkalom szülte tolvaj meg vásárló, mindegyik a maga céljára használja a szerkezetet. Ilyenkor jó hogy a gépeknek nincs önálló akaratuk, különben a tökük tele lenne a Lopott képek főszereplőivel meg a sok myvipes idiótával is, főleg ez utóbbiakkal, aki folyton nemi szerveiket meg a hülye pózaikat örökítgetik meg az ufókor számára. Végezetül pedig negyed tízkor az M2-n Marilyn Utolsó fellépésének második része.

Hírmagyarázás:
Orbán csütörtökön neveket mond
- inkább mint hogy máris csütörtököt! Amúgyis: én NEVEKET AKAROK HALLANI!!!!!!
Az idegen nem szép: "Nem sanszos, hogy a földönkívüliek népfőiskolát nyitnának. Inkább elvennék mindenünket, megtehetik." - ÉBERSÉG!! Hát nehogy már 23 millió ET jöjjön ide nekünk! Fegyverbe, proletár...akarom mondani elvt...na jó, simán csak fegyverbeeeee!!!
TWÁ: A gumid kopjon, ne a hazád!: "Szép új hazánkban nem lesz debil ORTT, de lesz szexuális felvilágosítás. Thoroczka-Wass Ábel írása." - Avagy hogyan sűrítsünk már a címbe utalásokat a Gój Motorosokra, Wass Albertre és Toroczkaira (szerk.: na meg ha ott vagyunk, akkor rúgjunk Tamási Áronba [Ábel a rengetegben] és rajta keresztül a határon túliakba is egyet). Úgy látszik tóta mester még mindig nem tért magához vasárnap óta (vagy van egy skizofrén énje? Nem értem). És tényleg, a hivatkozás címe hajnali_reszegseg_19. Az meg hogy az kotonokból kirakott kereszt benne a nyitókép, már meg se lep. Remélem legalább megfizetik érte...
Van-e szexuális élet a halál után? - tudom hogy büdös az öndicséret, de azért raktam be hogy lássátok: a mai egyetlen pozitív hírért is a PRAE-re kell látogatni!

PÉNTEK, ÁPRILIS 30.:
MONEY UTÁN SZABADON:

...tizenegyes a százegyes szobában. Vagy fordítva. A lényeg hogy kapura lukra játs(s)zanak!
Elkiabáltam a tegnapit, ma megint 90% ismétlés és szemét lesz. Meg ismétléses szemét. Lássuk mi az ami még az elmegy kategóriába esik...
Fél kilenc előtt öt perccel az M2-n megint Maupassant történeteiből adnak egy részt, a sorozat egyes epizódjait már ajánlottam, de konkrétan a 11-es szoba nem rémlik hogy szerepelt volna. Unatkozó feleség folyton cserélődő katonákkal izélteti magát cselédruhában, egészen addig amíg az aktuális csődörét holtan nem találja a címbeli szobában. Tessék, még rímel is, ideje lesz újra verses ajánlókat írnom. 21:30-kor garantált ismétlés a Cinemaxon: Felkoppintva. Valós probléma (egyre korábban sekszuális életet élő gyerekek és a gyerekvállalás nyakukba szaladó felelőssége), vígjátéki feldolgozás, kihagyom most is, amúgyis akinek szól az úgyse fog belőle tanulni, ésegggyáltalán, menjenek a faszba dolgozni ahelyett hogy össze-vissza kúrnak meg füveznek. Gyökerek. Ugyanott, de még nyolckor az angliai munkások kilátástalansága Szombat este, vasárnap reggel, de leginkább még mindig pénteken...kocsmázás, félrekúrás itt is. Kihagyható ez is. Utoljára legyen itt egy a Dunán adott iszonyatgyenge második rész a Tehetséges Mr. Ripley-ből: Ripley a mélyben (angol eredetiben a föld alatt, vagyis Ripley Under Ground), szerencsére csak éjfél után tíz perccel. Vagy az, hogy most más alakítja a címszereplőt, vagy Patricia Higsmith sztorija nem bír el egy második részt, vagy a rendezés hibája, de valami hiányzik belőle. Komolyan olvassatok ma inkább. Vagy DVD-ről nézzetek valamit, ha mindenképp mozgókép kell. Hoppá, most tűnt fel hogy blogilag egyévesek vagyunk, ha az előzményeket is számítjuk akkor meg kétévesek, hát ezt meg kell majd ünnepelni valahogy. Addig is:

Hírmagyarázás:
Lindsay Lohan pisztolyszopása nem pornó
- Ez már önmagában is elég baj, mármint hogy nem pornó, de what's worse, megtöltve sincs, pedig egy drogos ribanccal kevesebb lenne.
Kim Cattrallnek híznia kellett, hogy sztriptízelhessen: "Az 54 éves színésznő lecsúszott, kövér pornósra cserélte a Szex és New York dögös Samantha Jonesát." - Nanana, azért csak óvatosan. A Sekszésnyűjörk alapján nem áll tőle olyan nagyon messze ez a szerep! :DDD
Őrületes fejdíszek hajból, brrrr: "Aki irtózik a parókáktól, a levágott hajtól, inkább ne nézzen ide." - Én a levágott fejektől irtózok inkább, de igen, elég szar ez a mai divat úgy ahogy van.
Brooke Shieldset seggbe harapta egy oroszlán - 1. Ez így egy cím, Index főoldalon? 2. Öööö...biztos hogy hogy oroszlán volt? És biztos hogy csak harapta? :DDDDD

 
SZOMBAT, MÁJUS 1.:
2, CSAK KÉT MŰSOR VAN MA

Hát igen, mi mindenkit lebaltázunk
Mit is mondjak, ma is megint jól eltelt az idő, de megnyugtat hogy nem csak én szabadulok mostanában későn a kényszerzubbony szorításából, de a csatornák is rohadt lusták, mert ami van, az a semminél nem sokkal több. Fél tíz után öt perccel megtörik Blue Ice-t, vagyis a Kék jeget, ami nem meteorológiai jelenség, hanem egy sztriptízklubot üzemeltető ex-titkosügynök, és ki más törné fel, mint egy szép nő (Sean Young, leginkább a Blade Runnerből). Ez is nagyon valószerű, egy pasi akinek van 1000 táncosnője, majd nyilván romantikus lesz meg elkezd újra nyomozni. Persze. Michael Caine is tartozhatott valakinek, ha ezt bevállalta....amúgy a Viasat3 adja. Előtte kilenckor Mireille Darc Jégkebleit fogdossa majd Alain Delon a Filmmúzeumon, ismétlés, csak azért hogy emlékeztessük magunkat hogy az Elemi Ösztön nem volt ám akkora nagy eredeti találmány.

Hírmagyarázás:
C:c: Evo, fent vagy a Twitteren?: "Még csak három napja twitel Hugo Chávez, de már Castrónak és Moralesnek ajánlgatja a mikroblogot, ami "se nem kapitalista, se szocialista"." - Édes faszom, hát mi lesz még itt ha a sok k****g politikus is elkezd blogolni meg twittelni? Mennyivel fog zuhanni az internet színvonala? Mennyivel esik a felhasználók átlag IQ-ja? F*ért nem elég nekik a saját hazájuk polgárainak életét tönkretenni, minek szennyezik még a netet is? Legalább ebből is látható, hogy ezek se dolgoznak, csak neteznek. Nade akkoris, mennyi lélegeztetőgépet mennyi jó pornóoldal elől foglalják el a helyet!
Szociális érzék nélkül rugdossa ki embereit az MSZP: "Az apparátus leépítésében a méltányosság helyett inkább az számított, ki kinek az embere." - Hahahaha. Milyen meglepő! Én már csak egy kólát kérek!
Poénból készített szexvideót a humoristanő: "Fiatal volt, munkát keresett, és egyébként is viccelt, állítja a Playboynak és az Allure-nek is vetkőző Chelsea Handler." - Több tízmillió serdülő hülyegyerek szerte a glóbuszon meg poénból ráverte. :DDD
Christina Aguilera Lady Gagát másol: "Néhány eltérő mozzanat van az új klipjében, de Christina Aguilera külseje könnyen megtévesztheti a figyelmetlen rajongókat. Az énekesnő, köszönhetően hajszínének és extrém ruházatának, könnyedén összetéveszthető Lady Gagával, bár valószínűleg Aguilera nem ilyen végeredményt akart, és ezért próbált elindulni a szado-mazo irányába." - Egyik k* lop a másiktól, mi ebben az új? Én már a zenéjüket se tudom lassan megkülönböztetni. Egybe is operálhatnák őket akár, senkinek nem tűnne fel. Illetve dehogynem, a végeredmény hangja mindenképp jobb lenne.

 
VASÁRNAP, MÁJUS 2.:
ANYÁK NAPJA

...és tényleg így van.
Ma is folytatódik az uborkaszezon, még akkor is ha a Vasember 2. miatt nyolckor leadják az első részt a TV2-n. Igazi családi szórakozás az avastüdejű akcióhősről, hétfő előtt mindenkire ráfér egy kis megfilmesített cartoon fun. Ugyabban az időpontban viszont something completely different az HBO-n, filmdráma a Kételyekkel küzdő klérusról (amerikai egyházi iskola), a toleranciáról (fekete diák) és a rágalmazásról (a Mery Streep alakította főapáca mindenáron igyekszik befeketíteni a változásért küzdő fiatal papot). Nem mondom hogy ajánlott, meg az ismétlésgyanú árnya is rávetül, de tudom hogy lesz akinek bejön majd. De le van sajnálva a tévéműsor, a mai nap az anyákról kell hogy szóljon, úgyhogy tessenek virágot venni nekik, aki eddig elfelejtette, az sürgősen tegye meg!
 
Hírmagyarázás:
Így kéne kinéznie idén nyáron minden férfinak - ÍGY kéne kinéznie idén nyáron minden nőnek!!! Ha a velvetnek lehet követelni, akkor nekem is!!
Emmerich thrillert forgat Shakespeare-ről: „A katatszrófafilmjeiről híres rendező szerint a nagy drámaíró valójában Edward de Vere, Oxford grófja volt, akit legújabb mozijában Rhys Ifans alakít.” – Így is megmarad a katasztófafilmezésnél, mert már az alapszitu akkora tragédia, hogy ihaj.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés