2010. 05. 21.
Antarktiszi jegesmedvetor (péntek /szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brett B. Richter naplója, 2.

PÉNTEK, MÁJUS 21. Hú! Kedves NaplóM, bocs a kései jelentkezésért, ígérem legközelebb nem váratlak meg ennyire, de sűrű nap áll mögöttem! A tegnap estét sikeresen megúsztam, mindenki tök be Volt rúgva. Reggel viszont döntés elé kényszerültünk, mit együnk ma este és ki főzze, főleg hogy hol, ugyanis kaja már nincs, Séf bácsi eltűnt, bevásárolni nem tudtunk a Maurits-Siegmund fennsíkon elterülő ismeretlen objektum miatt, amit Mulcahy szerint feltétlenül újra meg kellett látogatnunk (így is tettünk). Lássuk először az élelmiszerhiányt a dőzsölés után: azt lehet mondani, hogy kutyára jön a dér, pontosabban papra, és nem csak az antarktiszi hideg miatt, hanem mert Mulcahy parancsnok úgy döntött, szánhúzó kutyákra nagyobb szükség van mint lelkipásztorra, így megettük Ewing atyát. A menüt Abrams főzte, az előétel papleves, utána papFőzelék (papsajttal), végül az egészet miseborral öblítettük le. Furdalt a lelkiismeret, nade de az éhség még annál is jobban, legyűrtem az egészet, remélem nem fog meghajtani. Ajánlót most nem írtam, de ki is akarna tévézni, amikor óriási titkoknak jutunk nyoMára! Mert így volt, és én rá is térek! Az objektumhoz (talán ez a legjobb szó rá) még délelőtt kimentünk, én, Mulcahy, Abrams és Jones, Mulcahy hozotT magáVal egy tekercs kötelet, valamint mind a négyen felfegyverkeztünk: a parancsnoknál aknavető, nálam rugós bicska, Abramsnál egy palacsintasütő (megjegyzem, este azzal kavarta a paplevest), Jones meg egy viperát rendőrségi botot lóbált, így mentünk minden Traumára készen az idegen betolakodók ellen, mert az kétségtelen, hogy ezek földönkívüliek! A hatalmas valami fémből volt, tányér alakú, a test igen nagy része még a hó alatt nehezedett. Hogy becsapódott vagy feltört alulról, az még nem volt egyértelmű, de a Maurits-Siegmund fennsík összes épületét nyomtalanul letarolta.
A gép tetején egy kerek nyílás, egy ember kényelmesen átfért rajta. Bent szobameleg volt, mintha nem is ezer éve heverne itt ez az űrhajó, hanem csak öt perce hagyták volna el. Ahol bejöttünk, az lehetett a fő kijárat, mert alatta legalább négy elágazás volt. Mivel jól el voltunk látva fegyverrel, négyen négyfele indultunk. Az én járatom -mint kiderült- a motorházba vezetett, nem is baj, világéletemben arra vágytam hogy lássak valami idegen technológiát. Ennek tükrében kicsit csalódtam, amikor itt is csak az ismerős csapokat és kerekeket láttam. Ezek szerint az idegenek humanoidok? Nem baj, akkor több a hasonlóság. Talán közös témánk is lenne. Én lennék az első, aki felfedez egy baszott új fajt! AKIKET DUGNÉK! Az emberek tisztelnének! Azt mondanák: "ő az arc, aki megkúrt egy marslakót!" Már csak a nyelvi problémákat kell leküzdeni! Nézzük csak meg, ott valami tábla van a főhajtómű fölött...és ekkor megfagyott bennem a vér, a rézlemezkén ugyanis egy tiltott önkényuralmi jelkép alatt az alábbi felirat virított:
 
Reichsflugscheibe HAUNEBU 18
Made in Tibet by the VRIL Company, 1988
Kat. No.: RFC 14/88
 
Már a Tibet szóra kigyulladt az agyamban a lámpa, kínaiak, gondoltam, mindenütt a kínaiak, már ide is elért a kezük, és már angolul is tudnak, azzal rohantam ahogy tudtam. Az elágazásnál aztán találkoztam a többiekkel. Jones a konyhában kötött ki, hozott pár szappant meg valami porított lisztet, semmi egyéb ételnemű nem volt. Abrams egy gyanús külsejű egyenruhában feszített, mint mondta, a legénységi szálláson találta, ahogy azt két nehéz revolvert is, amit büszkén lóbált az orrunk előtt. Az igazi sokk azonban a vezérlőben ért minket, amit természetesen Mulcahy talált meg: a hótól sötét ablakok fölötti festményről egy határozottan nem-kínai bajuszos figura nézett le ránk szúrós szemmel, a bőrrel borított kormánykerék mellett egy ezeréves, de tökéletes állapotban levő könyv hevert, valami Kampf vagy mi volt a címe... Lehetséges, hogy ezek mégsem kínaiak?! Egész este ezen rágódtam, miközben Ewing atya húsán is, meg az élet körforgásán...kik ezek az idegen nyelveket beszélő felsőbb létformák?! Senkinek se volt kedve tévézni, pedig egyik kedvenc Vonnegut-filmemet, az Éj anyánkat ismételték a Cinemax-on nyolckor, de nyilván ezek a marcona kutatók nem kedvelik a kortárs irodalmat... Furcsa egy nap volt ez a mai, kedves Naplóm! Senki se tűnt el vagy halt meg (kivéve a tiszteletest, de ő "Amúgy is csak folyton károgott itt nekünk a világvégéről", ahogy Jones mondta volt), az én lelkem mégse nyugodt. Valami készül!
 
 
Sirálylátta hírek:
Hat éve rója a sziklákat a veterán marsjáró: "Az 90 napos küldetésre tervezett Opportunity lett a leghosszabb ideje működő szerkezet a Marson." - Persze, mert az idegenek mindig megjavítják! És közben kémkednek utánunk!
Lebuktak a trafóházi kábeltolvajok: "Hetente háromszor portyáztak, összesen 600 méter kábelt vittek el, 3 és fél millió forint értékben." - Szerencsések vagytok ott Magyarorsuágon, nálunk például eszkimóbűnözés van. Mindig jönnek kenukkal meg jegesmedvebőrbe bújva, és viszik a piát meg a vasakat. Csak azt tudnám hogy kinek adják el, mert itt nincs MÉHtelep.
Torokvágással fenyegették az orvost: "A telefonáló nehezményezte a X. kerületi ügyeletnél, amiért sérült apját kórházba szállították." - Mondjuk azt azért megnézném ha az inuitok ilyesmire vetemednének. Emlékszem, még állt a Repülő Bölény kocsmája, és bejött egy eszkimó a fókájával, és követelte, hogy azt is szolgálják ki vele együtt, majd amikor a Bölény megtagadta, kilátásba helyezte a halbelezőkése nem rendeltetés szerinti használatát. A Bölény csak nézett, aztán előkapta a machetéjét...nem is volt több kérdés aznap.
Ki kivel dug egy eldugott tanyán?: "Cannes-ban nem nagyon van boldogság, még a dán krimi is a párkapcsolatok borzalmairól szól." - Idióta művészfilmesek, szerencsére a pornófesztivált is ott szervezik, így a neurotikus párkapcsolati borzalmak után végre tömény mocskot is kapunk, agyaskodás nélkül.
Budapest nem ilyen, hanem csodálatos: "Szimler Bálint Atom Egoyan előtt konferálta fel versenyző kisfilmjét. Aba Botondot is felülmúlta." - Én meg pont az ellenkezőjét mondanám. Budapest csodálatos lenne, ehelyett olyan, amilyen! Én is ezért vállaltam munkát itt a sarkkörön!!!
Pert nyert az állam ellen a rendőrgyilkos: "Elmarasztalta Magyarországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága, mert a börtönben megalázó bánásmódban volt része a rendőrgyilkosságért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt, elfogásakor a tűzharcban megsebesült és megbénult, száz százalékban rokkant Engel Zoltánnak. A strasbourgi székhelyű bírói testület 12 ezer euró erkölcsi kártérítést, valamint a peres eljárással kapcsolatban felmerült költségek fedezésére 3800 euró ítélt meg Engel javára." - Egy rendőrgyilkos betörőnek 3800 euró?! MENJENEK A P***ÁBA! Mi lesz a következő, tiszti nagykereszt a lincselőknek?! "A tűzharcban Engel Zoltán is súlyosan megsebesült, s azóta tolószékben van. Bénulása következtében inkontinencia is fellépett nála, pelenkát kell használnia." - Nem baj, legközelebb ezerszer meggondolja ő is meg mások is, megéri-e rabolgatni meg közben rendőrre tüzet nyitni. Szerk.: úgy néz ki, megéri, a 3800 euró csak a kezdet, a teljes összeg valami tizenkétezer. Nem merem kommentálni.
Lángoló Gitárok: Dio miatt tiltakozik a baptista gyülekezet: "Azt mondják, a Black Sabbath és a Rainbow napokban elhunyt énekese az ördögöt szolgálta." - Most már nem tökmindegy? Meghalt szegény, jó zenét csinált és senkinek nem ártott! Ha itt lenne a lemezjátszóm, fel is tenném a Dehumaizert vagy valamelyik szólólemezét. A baptisták meg maradjanak csöndben, ott van nekik Lexington Steele, a pornószínész feka aki vállalja hogy baptista, baszogassák őt, akár szó szerint is! És egyáltalán, az igazi baptisták határolódjanak el ettől a folyton tiltakozó, belterjes, kretén kis gyülekezettől vagy megyünk hozzájuk ebédelni, az pedig tudjátok mit jelent! Egy papot már megettünk!!!
SZOMBAT, MÁJUS 22. Minden gyanúm beigazolódott. Nem elég, hogy ma este megint embeRT keLl ennünk (Abramsra esett a választás, szerencsére ő nem olyan csontos mint a tisztelendő, mondjuk volt elég bajunk amíg leütöttük), de már Mulcahy se a régi, amióta az uFó vezérlőtermét megtalálta. Még Ross doki se tud vele mit kezdeni, inkább igyekszik messzire kerülni, nehogy ő legyen a következő fogás a menüetten. Pedig a doki merő véletlenségből még Trouville rejtélyét is felfedte: ha Playboy-t kap, megindul nála a titokzatos anyag kiválasztása, viszont erotikus újság nélkül elmarad a tünet is. Ha nem lennénk ekkora vészhelyzetben, talán további kísérleteket is folytathatnánk, mi csinálja ennek a ragadós anyagnak a kiválasztódását, meg be lehetne kamerázni a celláját, hogy lássuk, mi történik, ehhez azonban több idő és még több ember kéne, márpedig mostmár csak öten maradtunk: Mulcahy, Ross doki, Trouville, Jones és én. Scottie-t és Séf bácsit valószínüleg az idegenek ették meg, Ewing atyát és Abrams-et mi. Ilyen kevés emberrel már jóval egyszerűbb volt bánni, le is ültettem őket a TV2 elé, ahol fél kilenckor a Bajnokok Ligája a döntőhöz érkezett, a Bayern München ugrott neki az Internazionale Milano-nak, pia még volt, mind a négy néző remekül érezte magát, én meg addig is tudtam naplót írni.
 
Mulcahy új viselkesének vannak jó oldalai is, például kijelentette, hogy nem ehetünk meg több embert, mert ínységes időkben minden jó hazafira szükség van (megjegyzem, ezt már az Abramsról leszedett egyenruHáBan és halálfejes tányérsapkában mondta nekünk). Mivel itt a bázison mindenkire az őrültség vagy az ételsors Arnya vetül, ezért rám hárul a feladat mint egyetlen épeszű emberre, hogy kiderítsem, vajon mi okozza mindezt, és az utókor számára dokumentáljam. Első körben megtudtam azt, hogy Tibet nem Kínában, valamint hogy a Kampf az németül van. Bár csak itt lennének a szakkönyveim, és nem csak Kurt Rieder okkult összeesküvés-elméletei! De talán azokból is tudok kinyerni valamit, meg elalvás előtt nem árt Ha olvasok valamit. NapközBen Orvul új felfedezést tettem: MulCahy rendszeresen eltűnik 1-2 órákra. Vajon mit csinálhat? Na nekem mindegy, olvassunk lefekvés előtt...
 
Kedves Naplóm! Éjszaka hangokat, elnyújtott hangokat hallottam Mulcahy szobájából, ezért felkeltem, és óvatosan benyitottam. Félelmes látvány tárult elém: az egykori délceg amerikai tiszt, aki multikulti bázisunkat vezette, éjjelre mintha átváltozna. Hangokon szól mint a hitgyülisek és ugyanúgy hadonászik a Karjával, ráadásul ezen az általam most megismert nyelven, "német"-ül ordít. Amit a turistaszótár segítségével dekódolni tudtam, az több, mint elgondolkodtató: "Éljen, éljen, győzelem...Ahnenerbe...Vril társaság...Fekete Nap...Volkswagen, Mercedes...előre a Sark felé...testvéreink Tibetben...felsőbb faj, egyetlen megoldás...ma a világ, holnap a naprendszer...Nagy Öregek...örök Valhalla a fekete lyukak mélyében..." Ekkor egy jeges kéz markolását éreztem, szerencsére nem az ágyékomon, hanem a vállamon, riadtan hátrafordultam, uramatyám, nem más állt előttem, mint Scottie, az állatbarát, de ő is némiképp átalakulva! Úgy nézett ki, mint Pán isten a régi görög edényeken, szarvai voltak meg patája, de még két lábon járt. Szavai egy szenvedő lélek könyörgése, félúton az emberi és állati lét között!!!
-Látod mit teeettek velünk? Meee! Először éééén, most meg a parancsnok!
-Kik, Scottie? Kik?
-Őőőők, akik az ufóban laktak, meee...engem például birkává változtattak...
-Neeeem, én jól vagyok így...magadra vigyázz, meee... Tudd meg az igazat, és mondd el mindenkinek...az ufó után még a norvégok kezdtek el kutatni, föld alatt járatokat ástak, aztán beindították, meee... Az ufó a németek antarktiszi bázisának egyik vezérhajója, amit a szintén itt tanyázó Nagy Cthulhu tervei alapján építettek... Végtelen emberkísérletek, teke-lili, mint Lovecraft és Poe műveiben...a borzalom, a borzalom...
-Tegyük fel hogy igaz, de hogy történt mindez?
-Létrehoztak egy csapat szuperkatonát, szellemharcosokat, akiknek a lelke elpusztíthatatlan...berzerkerek, láthatatlan berzerkerek...ott rejtőznek a hajóban, és megszállnak mindenkit, akinek ötvenesnél nagyobb az IQ-ja...
-Akkor ezért úsztam meg...mindig is tudtam hogy azok a negatív IQ-tesztek egyszer még jók lesznek valamire!
-Kussolj egy percre, Brettie. A norvégoknál tartottam...meeeegszállta őket a sok szellem, de nem mindegyiket...azokat Cthulhunak áldozták, aki viszont aktuális csajának adta őket, az meg ilyen alienkirálynő, és tojást rakott bennük...ezért volt az a sok szétrobbant test...az volt a cél, hogy a szuperkatonák egyszerre legyenek emberek, idegenek, berzerkerek...
-És hol vannak ezek a csúcsPredátorok?
-Tíz órakor a retekklubbon, hahaha...viccet félretéve, sajnos a pollenallergiára nem készültek fel az idegenek génjei, ahogy a náthára sem...egy-két tüsszentés, és szétrobbantak ők is, a lelkük meg szanaszét...a mutáns norvégok próbálták őket elkapni, abban a birkában is egy ilyen szellem lelke van...
-Ó de borzalmas...
-Az én átalakulásom a nemi eltévelyedésem büntetése...beleszerettem a hozzánk menekülő mutáns birkába, meee...vonzalmat éreztem iránta, lájkoltam, bejelöltem volna faszbúkon is ha fent lett volna, sunáznám, subbáznám...Brettie, te nem dugnál birkát?
-Lehet, de ha birka lennél, akkor te is dugnál birkát, meee...de ne tedd még emberként se, ez lett az én vesztem is...és…a kocsma, a Maurits-Siegmund-on, az…- ám ekkor egy fejsze suhanása vágta ketté a mondatot, és Scottie fejét is: Mulcahy felébredt, és ördögi tekintettel meredt félig ember, félig birka munkatársára.
-Was ist los, was ist los, ich wille farkasok, wolfen, nein sheep! És aki birkákkal társalog, azt magát is megfertőzik a birkasággal. Du bist ein sheep, és itt a birkanyírás ideje! – Azzal a fejemre sózott egyet a fejsze nyelével, én meg elájultam. Arra tértem magamhoz, hogy a Trouville-nek helyet adó szobába zártak be, se villany, se gáz, csak valami németül éneklés a távolból…és a szél, a sarkköri szél, amint szállítja a híreket….
 
Mit susog a sarkköri szellő:
Márvány keménységű ökotéglát fejlesztettek ki: „A baktériumból és a vizelet egyik alkotóeleméből készült tégla még környezetszennyező, de erős.” – Shitting, vagy inkább pissing bricks. És én is azt teszem itt az északi éjszakában…
ICA: Kiss Tibor Noé: Inkognito: „Mindaz, amiről nem tudsz, attól, akiről nem szeretnél tudni.” – Akkor inkább maradok boldog tudatlanságban :D
10-10 Czibor és Kocsis ért fel 1 Puskással?: „Az Aranycsapat az 54-es vébére már nem tökéletes egységben ment. Az ok: pénz és hiúság.” – De NEM miattuk olyan a mai magyar foci, amilyen. Mellesleg, ez a nem tökéletes egység is lemosott mindent! Nekem meg se foci VB, se semmi más, csak a cellafalat nézhetem. Kedves naplóm, egy szebb holnap reményében jó éjt!
 

VASÁRNAP, MÁJUS 23. Eljött május 23-a, kedves naplóm. Este kilencet Mutat a karórám, és nem szabadulok egyfajta befejezettség-érzéstől: Az illumináltak és a diszkordiánusok valamennyien nagy jelentőséget tulajdonítanak az ötös és a huszonhármas számnak, ráadásul pont öten maradtunk (Scottie végül is tényleg meghalt - mondhatnám hogy az ötös számú vágóhídon vagyunk itt a mélyfagyasztóban, de ez több mint egy Vonnegut-regény, vagy az abból készült film ezredik ismétlése, ne parázzatok, nem adják sehol, és ha igen, akkor se említeném - egyáltalán, kinek írjak ajánlót, még a tegnapi meccs végeredményét se tuDom!). Itt az utazás és a napló vége, gonDoltam magamban, nem fogom kiéLvezni a sarkkutatói fizetésemet, maximum a tanulságot tudom levonni: egyetlen berzerker elég ahhoz hogy tönkrevágja a napodat. Készültem a halálra, mert mi más is jöhetne, ám ekkor egy erős kéz kívülről benyomta az ablakot, és egy héten belül másodszor láttam valakit, akiről azt hittem hogy már rég por és hamu: a Repülő Bölény hajolt be a nyíláson, és integetett, hogy menjek ki! Hajlottam arra, hogy elfogadjam a meghívást...
-Szóval erre célzott Scottie, az állatbarát: túlélted, amikor a norvégok feltörtek az ufóval a föld alól.
-Úgy bizony. Tudod: a Bölény kibírja. Viszont nem azért szöktem meg a Főnénitől és gárdájától, meg változtattam meg a nevem, hogy szélsőjobboldali szellemek öljenek meg! Meg kell tennünk, amit meg kell tennünk: a parancsnokodat le kell állítanunk!
-De hogyan?
-Ma huszonharmadika van, ugye? Ilyentájkor az Illuminátusok és legbelső családjaik, barátaik és üzletfeleik összegyűlnek minden hónapban, hogy az Ördögnek, Cthulhunak és az összes egyéb pogány istenségnek Tömjénes-Véres áldozatot mutassanak be. Az ufó pontban éjfélkor fog felszállni, hogy új Impériumot alapítsanak a benne levők. Nincs más dolgunk, mit elszabotálni az Akciójukat. Neked végezned kell Mulcahy-vel, én addig azt csinálom a fővezérlővel amit anno az elmegyógyító rácsos ablakával: fogok valami nehezet, és belevágom, ezáltal egyben gallyra is. Gyerünk!
 
Arcomon álcázó fehér púder, hogy jobban beolvadjak a háttérbe, kezemben a Böny machetéje, így mentem Mulcahy szállása felé. Ő is akarta a véget, ahogy a tajga is, a borzalom terhe nyomta vállát. Ellentétes érzések lettek úrrá rajtam: Mulcahy, aki egy katona-filozófus...ő lenne az ellenség? Áldozat, áldozat...és vajh' én épp nem áldozatot készülök bemutatni? Alagutat vettem észre, besurrantam a bejáratán. Hát ezért tűnt el a parancsnok napjában többször, hogy kiásson egy alagutat, ami a bázist A fennsíkon elterülő ufóval összeköti!...de mennyi munka Jár egy ilyen alagút kiásásával...norvég precizitás...úrrá kell lennem magamon...így küzdött bennem az egyre növekvő IQ hatására a berzerker lelke és saját énem, így jutottam be az ufó alá, ahova a norvégok és utánuk Mulcahy is. Mostmár teremmé szélesedett a járat, benne gyanús jelképek és tőrök, és a parancsnokunk asztala, rajta írógép...talán a memoárjait írja? Belelapoztam, minden lap ugyanazzal a mondattal volt teleírva: "All arbeit und kein spiel macht Mulcahy a dull boy..." Ahogy jobban átnéztem, összeszorult a torkom: az egyik lapon amerikai vezetőnk lelkének utolsó felvillanása, ahogy kézzel ráírta a gépelt oldalra: "Bombát ledobni, mindenkit kiirtani!"...a patrióta megnyilvánulása...
-Was du keresni itt, dunkelheit?- csattant fel a poroszos kérdés a hátam mögül Mulcahy, vagy inkább valami rá hasonlító izé szájából, ami már se ember, se rovar nem volt, hanem valahol félúton a kettő között: egy fej, póklábakon...ó borzalom...felkaptam a machetét és aprítani kezdtem, mint Séf bácsi a salátát...de csak nem hagyta abba...
-Már közénk tartozol...olvastál, fejlesztetted magad, benned is ott van már a poroszos nevelés...arra kényszerítesz, hogy aktiváljam...ha még egyszer megütsz, meg is teszem!- hát ezután persze hogy odacsaptam neki ahogy meg van írva, és Mulcahy iszonyút kiáltott:
-Brettie! BERZERKER!!!!!!!!!- azzal felrobbant, én meg jobb híján a Haunebu 18 alsó bejáratához menekültem, ahol a norvégok is bejutottak a hajóba...Jones és Ross doki jöttek felém, én pedig mutattam nekik az omlós pacát, ami a vezetőjükből maradt...eldobták a fegyverüket, de Ross doki intett hogy menjek csak utána a vezérlőbe...mit akarhat mutatni?
-Liebe Richter, azt hitted, a Földön fogunk uralkodni, de nem, a mi küldetésünk ennél magasabb rendű, a küldetés halaszthatatlan...jöjj és lásd!- azzal bekapcsolt egy képernyőt, ahol egy rettenetes videofelvétellel szembesültem, ami ellenállásom utolsó morzsáit is felőrölte. Döntöttem:
-Srácok, azonnal indulunk, vár a világűr, számtalan galaxis és még több küldetés!
-És enni mit fogunk?
-Ha kidobnak minket a vendéglőből a világ végén, beugrunk az egyik Berser King-be!- kiáltottam, azzal megnyomtam a piros gombot, és a hajó megremegett...hála az Égnek! Repülő Bölény elkésett, nem jutott el a hajó hóból kiálló részéhez! Indulás!!! Viszlát Föld, viszlát naplóírás, hív a kötelesség!!!
 
Repülő Bölény szomorúan nézett az egyre távolodó Haunebu 18 után, lemondóan legyintett, majd lakonikus tömörséggel az alábbiakat mondta:
-Szarok bele, menjünk sörözni.
És így is tett, a Maurits-Siegmund-fennsítól a Cousteauleaun romjain át haladt, mígnem a New Buddha-hágónál talált egy romkocsmát, ami tíz után is árult alkoholos italokat. A táborokból ami megmaradt, az pedig a címbeli esemény apropóját szolgáltatta, vagyis a maradék ember, zacskóskaja meg a többi a jegesmacik bendőjébe vándorolt.
 
 
Suttogó jegesmedvepropaganda:
Agyonverték a családot lepermetező férfit: "Egy gázálarcot viselő férfi éjszaka állított be Ercsiben egy házba, és savval permetezni kezdett." - Brumm, brumm. Brumm. :(((
Kóczián: Miért kell a kormányprogram?: "Mert néhány ember nem tud elvezetni egy országot." - BEERUMMM?????!!! Brummmm! :(((
Kigyulladt az Álomhajó: "Tűz ütött ki vasárnap az MS Deutschland nevű sétahajón, amin az Álomhajót forgatták." - BRUMMM :DDD Brum, brum? BRUMMMM!!! :DDDDD!!!!444
Mundruczó a saját bőrét vitte a vásárra: "Nagy dolog a magyar film a cannes-i versenyben, az is, hogy milyen mezőnyben adják. Szerelem és horror is keveredik a Frankenstein tervben." - MMURRBBB, MMMUUURB...:SSSS
Subba: 18+ Vasárnapina: "Bang!" - BRUMMMM!!! BRUMMMM!!! BRUMMMM!!! :DDD
 
 
Ötlet, -és ihletforrás:
Jelek
A dolog
Ragyogás
Apokalipszis most
Mel Brooks: A világ története
...valamint:
Outpost
Dog Soldiers
...és még sokminden más...
 
 
 
 
 

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés