2010. 07. 12.
Urbe nyista (hétfő / kedd / szerda / csütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 12.:
A ZÁRDA NEM A PÁC!

Így jár aki jót akar :(
Végre lezárult a focivébé, ráadásul spanyol győzelemmel, a holland pornósribi remélem nem követi Larissa Riquelme példáját, mi meg a legközelebbi fesztiválig álljunk vissza normál üzemmódba....

A Hülyítődoboz nem a Velvet Muffin,
A Hülyítődoboz nem is a Subba ám,
Ha a trollnak művelődni támad kedve,
Csak belép e csöndes blognak ajtaján...

Vannak akik eljátszanak a lehetőséggel, mi lenne, ha...mi lett volna ha ezt vagy azt a diktátort idejekorán megölik, mennyi ember menekült volna meg, satöbbi. Charlotte Corday példája lebegjen előttük a Dunán, ő a leszámolást prédikáló Marat-t ölte meg, elkerülendő a vérontást. A történet innentől mintha nem őt igazolta volna...bár lehet hogyha nem ölte volna meg, még több fej hullott volna... Akárhogy is, fél kilenckor eljátszhatunk a magunk alternatív valóságaival. Ugyanitt 23:45-kor Czakó Gábor Beavatása, melynek aktuális része a sváb-magyar holokausztról szól. "A Villa Negra nem apácazárda", éneklik a Hattyúdal szereplői a végtelenített fél-létben egyensúlyozva, amíg rá nem jönnek, hogy nem élhetnek örökké úgy, mint Tamburás, a főszereplő. Langyosvíz-fíling kilenckor a Filmmúzeumon, amit megszépített az idő és a zene, meg a sztárparádé (Páger, Szirtes, Sztankay, Bodrogi, és még Koncz Gábor is).

Ismétlés rovat:
Film+, 21:10: Gyilkos cápa vs. óriáspolip - Voltmár, ajánlottam már, de annyira agysejtpusztító, hogy ismételten itt a helye.

Hírmagyarázás:
Hétfőn állítólag szebbek vagyunk - Én mindig szép vagyok, mert mindig ugyanúgy nézek ki. Most akkor nekem vagy mindig hétfő van, vagy nem vagyok szép, de mindenképp stabilan tartom a formám ^^
Már csak bámultuk egymás fenekét: "Mindenki szétesett a Balaton Sound utolsó napjára, de az kiderült, hogy 2010 melle a segg." - Ja, pont ahogy egyesek szerint az ánusz az új vagina. A többiek meg maradtak épeszűek.


KÁLLAI FERENC, 1925-2010
A nekrológírás mindig hálátlan feladat, főleg ha nem tud az írója újat mondani, és én most így vagyok. Aki tudja, ki volt Kállai Ferenc, az tudja nélkülem is, aki meg nem, az úgyis megmarad a celebeknél, akármi szépet is hordok itt össze, mára már az összes dicsérő szavunk elkopott, vagy mindenféle ragadványjelentések fűződnek hozzá - pedig Kállai túlzás nélkül a Nemzet Színésze, nagybetűvel. Mit mondjak, ami "személyes" lehet? Színházban, filmen, TV-ben is láttam, de egyszer se játszott rá, nem ripacskodott. Emlékezetes volt Volponeként, de...ha Csak Egy Szerepet kell tőle mondanom (dacára annak, hogy mindig emlékezetes alakításai voltak), akkor az nyilvánvalóan a Tanú Pelikánja lenne (amiről mások megintcsak elmondtak már mindent, és néha én is megpróbáltam). Ezerszer nekifutottam annak, hogy miért tudom mindig megnézni (azon kívül, hogy a rendszerváltás után is megmaradt az a világ, amit kikarikíroz), és mindig oda lyukadok ki, hogy Bacsó filmjét az tette naggyá, ami Kállait is: nem akart nagy lenni, "csak" tette a dolgát, és ezáltal elviselhetőbb lett minden. Ma, amikor mindent "szabad" és mindenki "hős" (vagy utólag hősként állítja be magát), mindenki "egyéniség", mindenki "jelenség", "színész" meg "celeb" akar lenni, ma amikor állva ünnepelnek nála jóval kisebb figurákat még a többszörös erkölcsi bukásuk után is, egyszóval MA és MOST arra emlékeztet engem Kállai Ferenc halála, hogy valójában a hétköznapi, dolgos, megbízható és alázatos hősök távozásával szegényedik igazán a világ. Mi marad más, mint linkelni egy, az enyiménél jóval teljesebb összefoglalót, meg egy helyet a megemlékezésre, és felidézni:
"Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."


KEDD, JÚLIUS 13.:
HITEL, SZOBA, LÁNYRA

Delpy csodálatos átváltozása
Nem szokásom retekklubbos műsorokat ajánlani, max. lesajnáló mosollyal, de most mégis azt teszem a XXI. századdal, ők ugyanis Hitler szobalányával beszélgetnek majd 23:20-kor. A leányzó igazi bennfentes volt, "még a szagára is emlékszik Hitlernek", sőt "ő kísérte el a Hitler barátnőjét meztelen fürdőzéseire is." Én asszem nézni fogom 8))))) Kilenckor Jancsótól ismétlik a Szegénylegényeket a Filmmúzeumon. Lesz benne Latinovits, valószínüleg sok pucér leány, bújtatott rendszerkritika, miegyéb... Kihagyom. 21:20-kor dettó ismétlés a TV2-n Dobó Katával és Dolph Lundgrennel: Túlélésből jeles - filmkészítésből meg 3-as fölé, mert bőven más filmekből van összerakva. Na nézzük: a Július 4-én született Tökéletes Katona a Szakasz után a Terror Iskolájában helyezkedik el, ahol kitör a Szükségállapot, ő pedig a Veszélyes Kölykökből kénytelen Elit Alakulatot faragni. A Film+-on meg egy újabb egy másságmese-mosoda 0:55-kor. A cél a prostitúció emberközelbe hozása, ennek megfelelően a Kéjek háza egy egyszerű kis bárocska, ahol "a kliensek bizarr fantáziáját kosztümös szerepjátékok formájában valósítják meg, ami sokszor mulatságos helyzeteket eredményez. A történet középpontjában három hölgy áll: Mimi (Georgina Cates), a vallási megszállott, akire rejtélyes rosszullétek törnek, Francesca (Julie Delpy), a drogfüggő, akit közben férje keres és Dolly (Pamela Gidley), a biszexuális lány, aki arról álmodozik, hogy éttermet nyit." Lehet ezt romantikus vígjátékként is kezelni (ahogy a rendező is teszi), itt azért mégiscsak durván kisiklott életekről van szó :/

Hírmagyarázás:
Korda György nagyszínpados az Efotton: "Negyedszázadot ünnepel a Ladánybene, és búcsúzik Pécstől a Kispál. Efott holnaptól Orfűn." - Olvassátok el még egyszer, és emésszétek: Korda György, 2010-ben, nagyszínpadon, egy egyetemistákat és főiskolásokat célzó fesztiválon. És akkor most azt képzeljétek el, hogy ezekből lesz az ún. értelmiség. Hát nagyjából ezért tart itt ez az ország. "Rajtuk kívül fellép a fesztiválon mindenki, aki csak egy ilyen fesztiválon fel szokott lépni. A Quimby, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Belga, Szandi, a Neo, a The Kolin, Jamie Winchester, Csepregi Éva, az Anima Sound System. Emellett idén már nem csak Dévényi Tibor diszkózik majd minden nap éjféltől, de fia Dévényi Dani is." Édes faszom, hát mi lesz még itt?! Kádárkor végtelenítve, és csak aki emlékszik még arra amikor pontoslabdás tibibácsi meg kordagyuri ment éjjelnappal a tévében, csak az nem érez iránta nosztalgiát.
Jegy nélkül utazott Gyurcsány Ferenc: "A melegfelvonulás után jegykezelés nélkül szálltak fel kíséretével a földalattira. Pótdíjat fizettek." - Áhháhhháhh, most estem le a székről :DDDD Melegfelvonulás után jegy nélkül földalattin utazni NEM MENŐ!


SZERDA, JÚLIUS 14.:
ÉJSZAKA IS JÁR A MALOM

(De mit őrölnek éjjel azon?)
Sandra Bullock hosszú évek során felépített jókislány-imidzsét próbálja átírni a Megérzés, hasonlóan Demi Moore Félhomályához, és ahogy ott is, itt is so-so a végeredmény. Most akkor valóság vagy álom hogy a férje meghalt, van-e élet a Hatodik érzék után, és kísértet járja-e be Európát? Biztonsági thriller a Film+-on 21:10-től. 22:10-kor doksi a Dunán: egy francia tanár megvett egy romos malmot Pusztaszeren, és elkezdte újjáépíteni, hogy aztán végül eredeti funkciójának megfelelően működhessen. Erről az újjáépítésről szól A malom, és kiemelten ajánlott azoknak, akik többre vágynak mint az akciófilmek és a modern világ más egyéb sekélyességei. Ajánlott azoknak is, akik szerint kivesztek az értékek a világból. Itt vannak velünk, csak néha külső segítség kell hogy újra megtaláljuk őket... Azoknak akik megmaradnának az egyszerű örömöknél, az egyetlen "értelmes" és nem ismétlés film a Hálózaton lesz este tizenegytől, Corey Feldman főszereplésével. Az lassan megszokott, hogy Amerikában minden egyetemen van titkos társaság, de hogy pont a diákszövetség legyen a helyi Voodoo-hívők központja, az kicsit meredek, főleg mivel a vudu elsősorban feketéknek szóló vallás...

Ismétlés rovat:
HBO2, 20:05: Zuhanás - A Sejt rendezőjének újabb látomása. Ajánlott.
M1, 21:00: Párizs, szeretlek! - Kaleidoszkóp az egyik örök városról, jó sok rendezőtől, még több hírességgel. Mint minden kaleidoszkóp, ez is nehezen áll össze egy nagy képpé.
RTL Klub, 21:20: Damb és Damber: Dilibogyók - Igen, A-val írták a címet, ha csak azóta ki nem javították, és igen, egymilliomodszorra is leadják, és most is kihagyható.
RTL Klub, 23:40: Cyborg 2.: Üvegárnyék - Angelina Jolie az új Demi Moore, ennek megfeleően neki is jó sötét filmes múltja van, például ez a Zs-kategóriás opus... Szárnyas fejvadász az elgondolkodtató részek nélkül, helyette jó sok fegyverropogással.

Szerk.: Kiemelten nem ajánlott rovat:
OK, tudom hogy ez kontraproduktív, mert néha a direkte tiltás jobb reklám mintha besuvasztanám valahova észrevétlenül. De van egy műsor ami mellett nem tudok elmenni, még a blogját ajánlották figyelmembe a VB alatt, direkte nem kommentáltam, mert egyszerűen nem hittem el, hogy ilyen emberek léteznek, és hogy ezek magyarok. A műsor címe On the Spot, ma lesz a Spektrumon 0:15-kor, és nézzük miről is szól. Van Eszter és András, akik dokumentumfilmet forgattak a bajnokság alatt Dél-Afrikában. András a fehérek között járt nyitott kamerával, Eszter pedig "beköltözött a legveszélyesebb nyomornegyedekbe - ahova fehér embernek nem tanácsos betennie a lábát - hogy megmutassa, mi hajtja Dél-Afrika rettegett gengsztereit". Ebből valami jó is kisülhetne (voltak korábbi részei is a sorozatnak, hasonló helyekről), de két dolog miatt epic fail az egész:
-a két végletet mutatják be, András a rasszista oldalt, Eszter pedig az ugyanolyan gyűlölködő, ugyanolyan agyilagsötét bűnözést (mellesleg a leányzó örülhet hogy ép bőrrel megúszta, most linkelhetnék is ide valamit, de mivel tudom hogy gyerekek is olvassák, nem fogok).
-a másik, nagyobb probléma a filmmel az ami Eszter blogbejegyzéséből kirajzolódik. Nem a sima gengszterromantika, hanem egy komplett pszichológiai kategória, tanultabb olvasóim bizonyára tudni fogják a szövegből már az első sorok után, a kevésbé tájékozottak kedvéért a végén én is elárulom, mi is ez: "Furcsa, hogy a gengszterekkel megértettük egymást, pedig két teljesen különböző, átjárók nélküli világból valók vagyunk. Ha nem a gettó közepén üldögélek velük, hanem a vadászterületükön futunk össze valahol, engem is kirabolnak, az én házamba is betörnek, ha nem engedelmeskedem, szúrnak vagy lőnek. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, nem tudom, de a második hét végére egyik-másik fiú iránt fájdalommal vegyes, erős szeretetet érzek. Amennyit elviszek, legalább annyit itt is hagyok nekik." Igen, eltaláltátok, ez bizony a STOCKHOLM-SZINDRÓMA. Köszöntem!

Hírmagyarázás:
Ellenfelet nevel a Fidesz? - Mint múltkor: a nyelvújítók most fordulnak egyet a sírjukban...:( Futás az Indexre!
Budapesten nem lesz Red Bull Air Race: "A hatóság szerint kockázatos a rendezvény." - HALLELÚJA!!! Végre nem kell félni a műrepülők becsapódásától, végre nem kell egész nap a berregésüket hallgatni...
Elhasználódott pénzzel fűthet, aki pályázik - Sőt, hamarosan már a forgalomban levő pénzzel is fűthetünk, és még csak pályáznunk se kell hozzá :))))))
18+: Sasha Grey 2010 legjobban szopó nője - Ó te magasságos, ez még él?! SASHA GREY TAKARODJ, VIDD AZ ÖSSZES HAVEROD!!!!!!!!
Mire jó az utca emberének napi 1355 forint?: "Az utca emberét kérdeztük, ha rászakadna Zimány Linda 88.075 állami forintja, mire költené?" - Hát sok mindenre, például kibérelném belőle Zimány Lindát 8))))))) Végülis ha tényleg kell neki a segély, bevállalná, nem? :DD
Zimány Linda eljótékonykodja az állam pénzét: "Az épp munkanélküli playmate - aki először kategorikusan tagadta, hogy álláskeresési járadékot vett volna fel, majd perrel fenyegetőzött, majd beismerte, hogy tényleg így történt - Twitter-oldalán végül bejelentette: egy árvízkárosultakat segítő alapítványnak utalja át az államtól felvett pénzt. Vagy legalábbis egy részét. A 65 nap alatt felvett, napi 1355, azaz összesen 88.075,- forintból egész pontosan 70 ezret adott oda a Végső Vár Alapítványnak, akik segélyszállító teherautó vásárlásra fogják fordítani ezt az összeget." - Ez olyan mint mikor valamelyik politikusról kiderült hogy Thaiföldön (?) nyaralt (először tagadta, de aztán fotó is lett róla), és ugyanolyan szánalmas. "Munkanélküli playmate", basszus. Magyarország, 2010.
Nem lesz vigalmi negyed Csepelen: "Kerékpárosközpont lesz a Fémműben nagykerrel, teszt- és versenypályákkal." - Nem kérdés, hogy inkább ez mint az óriás prostiközpont.
Liptai Claudia megfürdött a Balatonban - Most komolyan: EZ EGY HÍR???!!!
Világszínvonalú fesztivál a Balkánon: "Tényleg nem kamu, hogy a tipikus fesztivál-életérzés keveredik balkáni hangulattal az Exiten." - "Tipikus fesztivál-életérzés" és "balkáni hangulat". Két ok, hogy messzire kerüljem!
Paul, a polip díszpolgár Spanyolországban: "Carballino város polgármestere kitünteti Pault, a helyi halfeldolgozó vezetője 30 ezer eurót adna a polipért." - Maradok a pontyhúsnál, mellesleg abból is lehet jósolni (Polip Pali ugyanis megjósolta VB kimenetelét).


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 15.:
KOSZOLJUNK, KOSZOLJUNK,
NINCS ITT SEMMI LÁTNIVALÓ

NEM tudtok mára jobbat mondani ennél.
És lőn, megint 100 százalékos az ismétlésarány, ami garantálja hogy messzire kerüljem a távkapcsolót, már csak azt kell kitalálnom, mit nézzek tévé helyett nyolc és tíz között (tíz és tizenegy között ugyanis Hrabalt fogok olvasni, és ajánlom nektek is).

Ismétlés rovat:
TV2, 21:20: Szóljatok a köpcösnek! - Talán a legvállalhatóbb a mai felhozatalból. Travolta cool korszakából, amit aztán a Battlefield Earth-szel meg a többi szcientológia-propagandafilmmel sikeresen porig rombolt megint. Filmbuzi gengszter az álomgyárban, Elmore Leonard könyvéből és John Lurie zenéjével. Apropó, ahogy nemrég újra felhangzott a Sergio Leone-féle harmónikaszó, most kilenctől újra a Talpunk alatt fütyül a szél a Filmmúzeumon, Szomjas György káeurópai westernje kovbojok helyett pásztorokkal, pisztolyhősök helyett betyárokkal. Ugyanott tizenegytől a Beatles eredeti felállásáról szól a Backbeat.

Az ismétlés ismétlése:
Először az M1-en kilenckor, majd utána az M2-n 0:10-kor is leadják a Két emelet boldogságot. Nem öröm, nem boldogság, úgy látszik a szerkesztőknek is az agyára ment a meleg. Más se hiányzik nekünk ebben a kánikulában, mint egy 60-as évekbeli vígjáték a tömbházak világából. Csak nosztalgiázóknak, főleg mert Csűrös Karola, alias Etus is ott van. Tényleg csináljatok valami mást. Közben eldöntöttem: Hrabal napot fogok tartani, előbb megnézem a Szigorúan ellenőrzött vonatokat, aztán még olvasok is a Mestertől, de ezt már mondtam, azt viszont nem, hogy nem limonádét fogok mellé inni 8))))))

Hírmagyarázás:
Metró helyett buszokat akar a kormány: "Bár néhány hete a fejlesztési miniszter még azt ígérte, épülhet tovább a négyes metró, a Blikk információi szerint nem adnának pénzt a folytatásra." - Nem először mondom: metró helyett busz? Miért nem egyszerre a kettő? Csak kicsit kéne átalakítani az alagutakat, és abban is járhatnának a buszok. Nem túl egészséges, még kevésbé biztonságos, viszont Európában egyedülálló megoldás lenne!
Celebinvázió az Efotton - Hát ha invázióznak, csinálják velük is azt amit a szúnyogokkal! "Vad Kati bárkivel társasjátékozik Orfűn." - És én még aszittem, visszavonult. Társasjáték, na persze!
Tengervíz alatti luxushotel épül Kiskunhalas mellett: "3 szint lesz a víz alatt, 3 év múlva nyílhat meg." - Az egy dolog, hogy mit fog csinálni az átlagember ha reggel ki akarja nyitni a szobája ablakát, de...Kiskunhalas tengervíz alatt?! Már itt tart a globális felmelegedés?! ÉBERSÉG!!!
Kínában nehéz normális nőt találni: "Egy Sencsenben élő magyar szerint a kínaiak csak egy feladatot tudnak végrehajtani, de azt hatékonyan." - Borat de jól érezné magát ott :DDD Mellesleg nem csak Kínában nehéz normális nőt találni, aki küszködni akar, az megteheti Magyarországon is...
C.c.: Szenes Andrea tévéelnök akar lenni: "A méteres mikrofonok nagy rajongója visszaszivárgott a köztévébe, és már meg sem áll az elnöki székig." - NE! KÖNYÖRGÖM, NEE! Pincér, még egy korsó rendel, ma gyászolunk!
Lezárták fél Orfűt az EFOTT miatt: "A Fishing on Orfűhöz szokott fesztivállátogató készüljön fel, hogy a terület jóval nagyobb." - Na EZ a szánalmas, amikor két tökegyforma fesztivál egymást éri helyileg meg asszem időben is. Lassan már az egész országot le lehetne zárni nyárra... FESZTIVÁLORSZÁG, 2010, hamarosan jön az új rész!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés