2010. 07. 26.
Július utolsó hete (hétfő / kedd / szerda / csütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 26.:
FANDÓRINA, A SZIKLÁK SZÉPE

Kerti törpék helyett kerti Törökök. Nagyon cseles!
Újabb Eraszt Fandorin-adagot kapunk 21:35-kor az M1-en, és megint két részben: a detektív ezúttal beveti a Török cselt, túljár a turbánusok eszén. Lesz folytatás is (gondolom az is két részben). Tízkor a Záróra vendége Rúzsa Magdolna az M2-n. Ugyanakkor a HírTV-n viszont A magyar konzervativizmus száz éve az Ősök terén - mindkettővel jól járunk. Negyed tizenegykor lesz horror is (de csak az HBO-n), kicsordul a Sziklák vére (végül is ha szemük van, miért ne vérezhetnének?). Keverékfilm, a Blair Witch és jósok hentelős-gyilkosos marhaság egy csomagban: van egy "elveszett", de nagyon brutális horrorfilm. Van pár hülye filmrajongó, aki elkezd nyomozni utána. És van a film főszereplője, Babyface (nem az ugyanolyan nevű fekete producer), aki sorra gyilkolja a saját rajongóit. Most mondhatod hogy ez gore, meg káros, hát az is, de legalább a főhős korrekten végigviszi a saját értékítéletét, és (vég)ítéletet mond azokon, akik őt imádják. Lesz még a Szikék szépe is sokadszorra (HBO2, 22:00), na AZ tényleg horror.

A sorozatgyilkos is csak romantikára vágyik

Jim Jarmusch rovat:
Nagy köszönet a Cinemaxnak, amiért ma két filmet is ismételnek a mestertől, először nyolctól az Éjszaka a Földönt (ami -nem csak szerintem- a legjobb alkotása: kis etűdök taxikra és utasokra), majd 22:10-től a Halott embert (amivel már a közönségsiker is végleg eljött, leginkább Johnny Depp és Iggy Pop miatt, amúgy meg egyetlen nagy etűd álomról, életről, halálról meg minden egyébről).

Miből lesz a nemcsere bogár rovat:
Jarmusch mellett a nemváltós vonal is képviselteti ma magát, mind a kétszer vígjátéki formában. A Film+2 a könnyebb, amerikai megközelítésre esküszik 21:25-kor. Egy ikerpár lánytagja a fiútestvér helyére lép a focicsapatban. Micsoda srác ez a lány!, mondják a csapattársak, akik közül az egyikbe belezúg a fiút játszó lány (a srác csaja meg a fiúnak látszó lányba zúg bele), "így születnek a biszexuálisok", mondja erre Béla bácsi, és ugyanezt mond(hat)ja majd az igazi testvér ha hazajön, és rájön hogy már az életben nem fognak gyanakvás nélkül nézni rá a focicsapatban. A másik vicces, de kevésbé közhelyes (ergo emberibb) irány az HBO Comedyn kilenctől a Manuela és Manuel, amiben egy évek óta nőként élő transzvesztita kényszerül újra férfiszerepbe, hogy megmentse felkoppintott hölgyismerősét a konzervatív apa haragjától. Ez is sok film egyben (Apádra ütök, Síró játék, Madárfészek, plusz az Almodóvar összes), de azért érdemes lesz próbát tenni vele nekünk is - annál is inkább, mert az igazi célközönség a CocoRosie koncerten lesz a Gödörben.

Hírmagyarázás:
A sztár cumizik, kislánya rúzsozza magát - Szerepcserés támadás, mi van ebben olyan rendkívüli? Jordan (mert róla van szó) amúgyis cumizik rendesen :DDDDD Irány a Zindex:
Nem is látta, hogy halálra gázolta a rendőrt: "Élettársa biztatására menekült a rendőrök elől a BMW-s férfi, aki ellen több eljárás is folyik." - Képzeljük el a helyzetet. Egyáltalán, el tudjuk képzelni? Elütsz egy rendőrt, és nem látod? Ha ez igaz, akkor vagy szemüveg kéne neki, vagy...kurva jó a kocsija rugózása.
Újra viszik a repülőgépet, mint a cukrot: "Válság utáni hangulat volt a farnborough-i légikiállításon, 47 milliárd dollárnyi üzletet kötöttek." - Én csak tudom, voltam Farnborough-ban és vettem egy Boeinget is...vagy az a Bosnyák téri piac volt és egy bő ing?
Megszületett Kóka János lánya, Lilla - Újra dübörög a pannon puma?...
Rozi: Fejek, belek, csöcsök: "Az új Machete-trailer térdig gázol a vérben és belszervekben." - +1 ok, hogy kihagyjam.

KEDD, JÚLIUS 27.:
TŰSAROK, ALVILÁG

Approválom.
Az enyhülés se hozott új műsortervet, lehet visszafordulni. Az egyetlen értékelhető akciózás az HBO2-n lesz tíztől, ahol a Stilettóban egy gengszter exe (még mindig nem parancsfájl) kezdi el irtogatni egykori pasija munkatársait, ám mivel a hülye bűnöző még mindig bele van zúgva a csajba, ezért próbálja megmenteni. Ja, és persze kilenctől folytatják a Török cselt az M1-en. És ennyi... :(

Ismétlés rovat:
A Filmmúzeumon kilenctől Megáll az idő, majd háromnegyed tizenegytől Tony Montana, a Sebhelyesarcú felemelkedése és bukása, a TV2-n meg 21:20-tól Van Damme zseb jéghokizik egy jót a Hirtelen halálban.

Hírmagyarázás:
A BRFK-n kérdezik ki Demszkyt: "A Főkert-ügy miatt kell a rendőrségre mennie a főpolgármesternek a Magyar Nemzet szerint." - APA KEZDŐŐDIIIK!!!!!
Anthony Hopkins rosszul lett nálunk: "Egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a Magyarországon forgató Anthony Hopkins rosszullétéről. Az biztos, hogy mentőt hívtak hozzá, de az Állami Egészségügyi Központba végül nem érkezett meg." - IMÁDKOZUNK ÉRTED HOPKINS MESTER! Amit a betegségek, a hollywoodi stressz nem végzett el, azt befejezi a súlyponti egészségügy Magyarországon :(((((((


SZERDA, JÚLIUS 28.:
BRÜNÓRA VÁRVA

Sose akartam favágó lenni és a favágódalt énekelni.
Egyszerű rendező-koreográfus vagyok.
Brékingnyúz: átléptük a kétszáznegyvenezres összlátogatottságot, ez nagyon jó, és meg is fogom ünnepelni hamarosan de nem most, ilyenek ezek az ünnepek, folyton csak kitolódnak, de nézzétek csak mi minden lesz ma, és mind ajánlott:

Nem hiszem hogy sokan ismerik Magyarországon a Spinal Tap-et, ami külföldön több mint kult, és egy nemlétező brit rockzenekar turnéviszontagságairól szól, annyira élethűen, hogy nehéz elhinni hogy nem valódi dokumentumfilmről van szó. Nem akarok poéngyilkos lenni, meg kell nézni bármi áron oszt jónapot, a hivatalos trévéadók úgyse fogják itt nálunk leadni. A beavatottak számára (vagyis akik látták és szeretik is a Tap-et) viszont van egy jó hírem: kilenckor az HBO Comedy levetíti a Spinal Tap alkotóinak (akik egyben a fiktív zenekar tagjai is) 1996-os alkotását (Guffmanre várva), természetesen megint nemkevés zenével. A történet egy Isten háta mögötti amerikai városban játszódik, amelyet egy ottlakó, mérsékelten tehetséges és persze önjelölt koreográfus, zeneszerző és rendező úriember próbál meg behozni a köztudatba azzal, hogy musicalt ír róla amit eljátszat a helyiekkel. A végeredmény megjósolható, ahogy az én verdiktem is: kiemelten ajánlott (az már csak hab az alagút végén, hogy Parker Posey mellett a Karácsonyi Lidércnyomás Sallyje, Catherne O'Hara is szerepel és dalra fakad benne). A Duna TV az autózás és a régi járgányok kedvelőire gondolt, amikor fél kilencre tették A kitzbüheli rali: Veterán autók az Alpokban aktuális részét. Mindenkinek ajánlom, aki igazi autókra kíváncsi, nem pedig ezekre a mai GPS-es, egyformán kinéző kasznikra. Ugyanott kilenctől (vagyis a Guffmannal egyidőben) egy olasz vígjáték, ahol a főszereplő, "mint minden tinédzser, bulizással szeretné tölteni a nyarat. A szünidő első napján európai körútra indulna a barátaival, aminek végcélja az óbudai Sziget-fesztivál." Édes faszom, hát ez már rosszul kezdődik! Szerencsére a kölyök megbukik, szobafogságra ítélik, azonban annyira gyökér, hogy a tiltás ellenére is elindul. A film címe Mit is csinálok én itt?, és én is ezt szoktam kérdezni amikor a főhőshöz hasonló sáskák letarolják a fővárost augusztusban. Tényleg, mindjárt nyakunkon a Sziget, ideje ellenőriznem a menekülőútvonalakat és a kihelyezett turistacsapdákat ^^ Még mindig ugyanott 22:40-től Bognár Szilvia és Lovasi András koncertje a 2009-es Hétrétország fesztiválon.

Hírmagyarázás:
Már fenyegetőzött repülőgépek felrobbantásával a Ferihegyen elfogott férfi: "Pár hónapja már elfogták egyszer. Most sem találtak nála veszélyes eszközt, kórházba küldték." - Mint a mostani rendőrgázolóval. Adjunk ennek is még egy lehetőséget, hátha nem is rossz ember!
Csirkét dugott fel a művészetért - Meg kéne szüntetni a "művészetet". - "Az orosz művészcsoport az orgia után a bontott csirke felhelyezésében látta meg az önkifejezést." - jaj de hülék vagytok, hát az nem az önkifejezés, hanem valami más, bár az a szó is ugyanúgy kezdődik :DDD Utána egyből a régi reklám jutott eszembe: "nem megmondtam hogy bontott csirkét hozzál, bontott csirkét hozzál?!" Remélem utána nem tette vissza a csirkét a polcra a buta ribanca...:SSSSSSSS
Szeptemberben hallgatnák meg Gyurcsány Ferencet az elszámoltatók: "Szeptember 1-ig kivonatolják a rendőrségtől kapott több ezer oldalnyi dokumentumot." - APAAA FOLYTATÓÓDIK!!!!!! :DDDDDDD
Zalatnay Sarolta házát kiürítették a végrehajtók - Vacsoracsata reloaded! Muhaha.
Valódi pinák őszinte vallomásai: '"Beszélni fogunk, mert a lényeg a bugyi mögött van. Nem akarunk többet feszengeni a pinánk miatt" - szól a júliusban nyílt újabb szexblog ismertetője. És tényleg. A legtöbb szexuális tartalmú blogot még mindig férfiak írják, és elenyésző azoknak az interneten található írásoknak a száma, amikben a nők kendőzetlenül vallanak nemi életükről, illetve nevén nevezik a dolgokat. Jelen esetben a pinát.' - Szerintem ezt is férfiak írják, még az se kizárt hogy egy bizonyos ember, de ne célozgassunk, mert annyi nap kommentje-jelölt született itt, hogy nehéz volt kiválasztani azt az egyet, amely a régi vicc vándormotívumát ülteti át a netes folklórba:

2010.07.28 09:21:18 ctrl
Anyu, holnap osztályfőnöki órán mindenkinek arról kell beszélnie, hogy mit dolgoznak a szülei.Te hol is dolgozol?Valami Velvetnél?

ÖÖÖÖÖÖÖ, mond azt ,hogy prosti vagyok.


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 29.:
REKESZD KI A SÖRÖSREKESZTŐKET

Watts (még) mindig szép.
Az M1-en újra bepróbálkoznak a régi műsorok felelevenítésével, ezúttal este nyolckor, és mi mással, mint szilveszteri adásokkal szándékoznak hűteni a hangulatot (most nézem csak, hát már a negyedik résznél tartanak), ráadásul Már egyszer tetszett! címmel. Ilyen magas labdát kénytelen vagyok leütni: biztos van akinek már egyszer tetszett, de gyanítom, hogy én már egyszer leszedtem róla a keresztvizet. Utána ugyanott Naomi Watts és David Carradine egy csárdában westernben kilenckor. Watts mint vallásos özvegyasszony, belezúg a városba vetődő ateistába, persze ezt a helyi közösség nem nézi jó szemmel, így lesznek mindketten Kirekesztve. Még mindig az M1-en maradunk, ahol egy alig 15 perces, amúgy érdekes doksit tettek kifejezetten lehetetlen időpontra, (péntek) hajnali kettőre :SSSS Gondolom a címe miatt adják ilyenkor, az Időkerékről mindenki a Hősök terén álló használhatatlan förmedvényre asszociál, pedig az alcímből kiderül, hogy Binche városáról van szó, amit most tárnak fel / restaurálnak. Szóval én nézném ha nem ekkor adnák. 15 perc, és mégis hajnali kettőre tenni, ezért tart itt a televíziózás. Remélem ismétlik valamikor. Az HBO-n Egy egykori bérgyilkos naplójába olvashatunk bele nyolctól, aki maffiás luxusprostiból lett elvált anya, aki kénytelen megint felvenni a tölténytáskát, mivel régi kenyéradói elrabolják a kislányát, hogy azzal motiválják újra munkára...állítólag igaz történet alapján, nekem mindegy, ha nő van benne aki bosszút áll akkor ajánlott.

Na jó, nézzük azt amit mindenki fog, még ha ismétlés is:
21:20-tól a kommerszkedvelők a Diszkópatkányokra kapcsolnak a TV2-n, az altergyerekek meg tizenegykor Zanussi kicsit félresikerült Fekete napjára a Dunán. Mindkettő kihagyható, mindkettőről írtam már, ahogy a Falfúróról is (kilenc óra, Filmmúzeum), a mai ismétlések közül talán még ez ami kiemelhető.

Hírmagyarázás:
Lassan már senki se normális - Természetesen brit tudósok szerint. Nem normálisak ezek a britek!! Menjünk is az indexre...
Százmillió Facebook-júzer adatai kerültek ki: "A cég szerint csak olyan adatok vannak az adatbázisban, amit nyilvánossá tettek a gazdáik." - Muhaha. A helyükben én is ezt mondanám! Ilyenkor örülök hogy nem vagyok fenn, és örömöm egész addig tart, amíg azt nem olvasom, hogy:
A pornósztár Sasha Greyt thrillerbe hívták: "A 3d-s U2 film rendezője a zakkant csaj szerepét adta neki, augusztusban kezdik a forgatást." - Hát nem igaz, komolyan. Esküszöm egyszer egy egész posztot fogok írni erről az anorex ribancról, meg arról hogy miért iszonyat szar (amellett hogy káros is), amit csinál. Addig is:
SASHA GREY TAKARODJ,
VIDD AZ ÖSSZES HAVEROD!!!!!!!
Téli álmot alszik az Andrássy út: "Tavasz előtt nem jelenik meg új nagy márka a Max Mara üzleten kívül." - Felháborító, egyszerűen felháborító. Hát hol fogom én a megkeresett többszázezreimet elverni?!
Tökön csapja magát a térhatású Maci Laci: "Itt a béna poénokkal sokkoló Yogi Bear trailer. Del Toro Cameronnal forgat 3d-s Lovecraft-horrort." - Tegnap már sírtam egyet erről a Tékanapló hozzászólásai között, és fenntartom. Büntetni kéne az ilyen megerőszakolásokat Vuktól Maci Laciig. Fogadjunk lesz Tom és Jerry is 3D-ben...ha igen, ne feledjétek: ITT OLVASTÁTOK ELŐSZÖR!!!
Minden kritikus szidja Shyamalan új filmjét: "Az utolsó léghajlítónál még Uwe Bollt is jobban szerették. Adam Sandler fingós vígjátékkal támad." - Egybe kéne gyúrni a kettőt, mármint a fingós vígjátékot és a Shyamalan-filmet, és akkor jogosan lehetne utóbbit Az utolsó léghajlítónak hívni :DDD
Negyed tonna kokaint rejtegetett a bolíviai elnök személyi varázslója: "A koka az ajmara indiánok szent növénye, de levél, és nem por formákában szokták fogyasztani." - Aztakurvaéletbe o_O. Negyed tonna kokain, gyerekek! Hát ennyit még Keith Richards és Ronnie Wood se tudott volna felszippantani még fénykorában sem! El ne felejtsem, megint egy állás, amire pályáznom kell egy elkövetkezendő élet során: "személyi varázsló". Bár végülis, Magyarországon meg kormányzati jósda működött, lehet hogy ott is hasonló állapotok uralkodnak :DDDDDDDDD
Török Gábor: Mire jó az elszámoltatás?: "A Fidesznek nagyon kellene az előző kormányok emblematikus tagjainak büntetőjogi felelősségre vonása." - Nem, nem a Fidesznek. NEKÜNK kellene, és nekünk lenne jó. Szerintem. Mások szerint viszont (vigyázat, nap kommentje következik):

Videofon 2010.07.29. 08:06:46
Ha valódi elszámoltatás lenne, kiürülne a Parlament.


Ma temetik az elgázolt rendőrzászlóst: "Radovic Dusán mindössze 30 éves volt." - ...és most álljunk meg egy percre. Harminc éves, basszus :(((( NYUGODJON BÉKÉBEN. A gyilkosára meg, ha van igazság a földön, remélem rárohad a börtönlakat! :((
F1: Úgy szeretnek engem itt, mint otthon: "A 20 éves Jaime Alguersuari beszél Schumacherről, szakmai titkot nem árul el. Vasárnap DJ-ként lép fel." - Két rossz dolog egyben, Forma1 és technozene. Ide bezzeg fogadjunk hogy nem jut el a mahaszkommandó :/
Elhagyja az országot az MTV: "A Comedy Central és a Viva is Csehországba teszi át a székhelyét. Az új médiatörvény tehetetlen." - Tudjátok mit, nekem ebből egyedül a Comedy Central fáj. Az MTV-t már többször is eltemettem, mostanában már úgy kellett keresni rajta a zenéket, mindenütt valóságsók meg egyéb szarok...a Viva meg ugyanez kicsiben, azzal a különbséggel, hogy még régebben, úgy 8-10 éve volt utoljára értékelhető. Egy rossz van, éspedig hogy mivel külföldön lesznek, nehezebben lehet őket felelősségre vonni ha törvényt sértenek (a tiniszépségverseny meg a többi zenetévés szemét az kimeríti a törvénysértés fogalmát, megintcsak szerintem). Szóval nem kell félni, nem fog fájni, majd ha ÉN teszem át a székhelyem Csehországba, akkor fogtok igazán csehül állni :DDD
Tiniként Lola is belezúgna SP-be: "Az énekesnőre példaképként, SP-re pedig tinibálványként tekintenek, de Lolát ez nem zavarja." - És akkor máris látjátok, miért nem gyászolom én a Viva TV-t.



Kulcsszavak: Sasha Grey, Béla bácsi

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés