2010. 10. 04.
Egy kis októberi kulturális forradalom (okt. 4-5-6-7-8-9-10)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 4.:
DALOK HENCEGÉSHEZ

Nem tudok aludni, ezért éjszaka is taxizok...elvihetlek egy moziba?
Tegnap a kampánycsend miatt jó későn tettem fel az ajánlót, ez ma már nem fordulhat elő. Nézzük mi az mi nézhető...

A Duna 2. úgy látszik ráment az orosz vonalra, azon belül is az életrajzokra: negyed kilenckor egy Patyomkinról szóló tévésorozat első részét adják, láthatjuk hogyan lesz a fattyúból Kegyenc. Kilenckor a Filmmúzeum teszi jóvá a tegnapi mortálszombatos-vasárnapos baklövést Sinkovits Imrével és az általa alakított nagydumás kétkezi munkással, vagyis a Legenda a vonaton című szocreál rúdmúvival. Meglepő, de ajánlottság van az HBO-n 21:20-tól, Nick Hornby hatása alatt: két fiatal egy klubkoncertet keresvén szép lassan egymást találja meg. A gusztustalan poénok minimumra redukálva, a színészek fiatalok és szimpatikusak, a címe Dalok ismerkedéshez - és a zenéjét se akárki, hanem a Devo egyik tagja, Mark Mothersbaugh szerezte. Csak hogy ne legyen olyan jó kedvünk, migrációs problémákat és kisebbségeket is kapunk, mindkettőt a Dunán: előbb fél kilenckor egy 75-ös BBS doksit a romák helyzetéről (Rongyos hercegnő), majd negyed tízkor kiderül hogy nem csak a törökök vándorolnak Európába, hanem hozzájuk is mennek, néha szintén törökök. Visszatérés Európába: Törökország-Kitörés a Boszporuszon. Röviden: ÉBERSÉG!!!

Hírmagyarázás:
Index Videó: 60 ezer felnőtt nem szavazhat - ...avagy alighogy kihűltek az urnák, máris beindult a toleranciagépezet, ezúttal (látszólag) az értelmi fogyatékosok érdekében. Igen, most jön részemről az a szöveg, hogy "nekem semmi bajom a fogyatékosokkal, de". Nézzük a videó bevezető szövegét: "A gondnokság alá helyezett emberek nem szavazhatnak, pedig van véleményük a közügyekről, a politikáról, a világról. Az alkotmányjogász szerint változtatni kell a méltánytalan helyzeten." - Már bocsánat, de nem véletlenül vannak gondnokság alá helyezve, véleménye az meg van mindenkinek. Amúgy szerintem így is volt pont elég értelmi fogyatékos a szavazók között, elég csak megnézni a végeredményt, vagy akár ezt itt:
Terry Blackre 22-en szavaztak Tökölön: "Garaba is befocizta magát Zuglóba, Janicsák csak képviselő lett. A hernádkakiak alig támogatták a demokratikus keresztény királyságot." - Komolyan, travik, focisták meg zenészek, mint képviselők? Feró még OK, meg Cicciolina is, poénnak elmegy, de hogy meg is válasszák őket? Az is milyen már, hogy Terry Black épp Tökölön indult...
Angyalföld továbbra is szocialista fellegvár: "Minden egyéni választókerületet megnyertek a szocialisták, Tóth József fölényesen verte ellenfelét." - Mondom, a tények engem igazolnak. Bár semmi jogom nincs pofázni, én most is Gianna Michaels-re voksoltam :DDDDD
Ma hallgatják ki Molnár Gyulát: "A volt szocialista polgármestert egy Budafoki úti ingatlan eladása miatt hallgatják ki." - FAP FAP FAP FAP FAP
Soma imádta lány szeretője nyelvét, Mary Zsuzsi svéd táncosnővel kavart: "A hazai celebek leszbikus történetei kissé erőltetettek a kommunikációs tanácsadó szerint." - MInt tegnap is mondottam, ezért fogy a magyar. Tényleg, csak belegondolok soma (kisbetűvel) leszbikus kalandjába, és aszexuális leszek. Nem tudom meddig engedik a hozzászólást, mindenesetre itt
A nap kommentje:


2010.10.04 09:14:06 Ben Zinkoot
Egyszer én is voltam már nővel. Elég jó volt. Ja, én fiú vagyok. :-D



KEDD, OKTÓBER 5.
Közérdekű bejelentés:
Ma nem lesz hírmagyarázás meg elemezgetés, a timföldes katasztrófa miatt, és az ajánlót is a minimumra fogom. Ennek a cikknek a címadója meg szarjon sünt. Emberek haltak meg, basszus...:(((

Az HBO 2-n egy régi (1988-as), ám ennek ellenére mérsékelten izgalmas Michael Keaton-filmet láthatunk nyolctól, ahol drogfüggőként próbál látszólag új életet kezdeni, valójában csak menekülni az időközben felhalmozódott problémák (munkahelyi kasszából való lopás, drogos haláleset) elől. Csak egy hasonló cipőben járó ember tudja rábírni, hogy tényleg Tisztán és józanul éljen. A Film+ is leadja a maga rendőrsegítős-médiumos filmjét 0:40-kor: a nyomozó paraasszonyt egy hozzá hasonló túlvilági kapcsolatokkal rendelkező gyilkos paráztatja. Bár Rettegj tőlem! néven fut, én nem szarok be ennyitől.

Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, kilenc óra, Casablanca. Tudsz mindent.

 
SZERDA, OKTÓBER 6.
Aki nem tudná milyen nap van ma, azt a Duna TV emlékezteti 22:20-tól a Magyar történelmi arcképcsarnokkal, konkrétan a Batthyány Lajosról szóló résszel. Ajánlott. Tizenegykor kicsit véres, kicsit Fűrészes Szórakozás az HBO-n, a címe ne tévesszen meg senkit: itt is valami múltbeli marhaság miatt tart túszként pár embert egy őrült, akit Jigsaw helyett The Laugh-nak hívnak, és ha ő nevet, akkor te nagyon nem fogsz. Egyszernézős, de annak garantált és magyarok keze is benne van. Ajánlott. Most jut eszembe, kilenckor is horror: az Universal Channel Stephen King Ragyogásának 1997-es betűhív, de totál üres változatát adja. Nem ajánlom, de úgyis megnézed...

Ismétlés rovat:
A retekklubbon
az összes Maffia!-film egyben, parodizálva, Christina Applegate-tel, 21:20-tól. Fél tizenegykor Crank 2. a Viasat3-on. Kihagyható.

Hírmagyarázás:
Betiltották a villantást az ukrán hivatalokban – Ukrán hivatali dolgozó szeretnék lenni. Illetve csak szerettem volna, idáig.
Putyin betiltja a dohányzást a kormányban: "Az orosz miniszterelnök
szerint a minisztereknek példát kell mutatniuk, hiszen az egészség
fontos." - A végén tényleg nem lesz érdemes politikusnak menni. Se
seksz, se káros szenvedélyek...na jó, a nagy pénz azért még mindig ott
van.
Lángoló Gitárok: Határozatlan ideig nem lesz Justin Timberlake-lemez -
Hallelúja és DICSŐSÉG!!!!
Négy év alatt presszószőkéből vörösesbarna lett Keleti Györgyi: "A
prostitúció elősegítésével vádolt modell háromszor váltott hajszínt az
elmúlt négy év alatt."
– Míg mások öregednek és őszülnek, a celebek
fiatalodnak: szőkéből barnák lesznek.
Először jelent meg Kim Dzsongil a fiával: "Az észak-koreai vezető és
fia egy hadgyakorlatot néztek meg."
- Csak ennyi időbe telt amíg
összerakták neki a gyereket? Hogy fejlődik az orvostudomány!
 
A komolyságot, az emberéletekbe kerülő bohózatot direkt a végére hagytam, mert ez egy bohózat, kezdve attól hogy „mossuk le slaggal, mert nem ártalmas”, folytatva a mai indexes cikkig, ahol azt bizonyítja a főember, hogy „ez tulajdonképpen meg se történhetett volna.” Aki esetleg hinne neki, az olvassa el ezt (képekkel együtt). Megvolt? Most ehhez tessék hozzáképzelni a százezer forintos "gyorssegélyt". Hogy egyértelműbb legyen, itt egy facebook link, ez itt pedig Devecser honlapja, a szükséges információkkal (számlaszám, etc.).
 


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 7.

A kép forrása: kispal.freeblog.hu.

Ajánlott rovat:
Fél kilenckor
kínai életrajzolás a Dunán két, a sárkány évében született kisgyerekről. A kínai mese olyan mint a keleti: hosszú, sok próbatétellel, történettel a történeten belül, szépen megvalósítva (leírva is meg képben is). Hasonlóra számítsunk a Zsúptetős emlékeknél is. Kicsit hozzá kell igazítani a gondolkodásunkat, de megéri. Tizenegykor az M2-n Rost Andrea lesz a Záróra vendége, új műsora, a Pannon Dalok kapcsán, amiben magyar, zsidó és cigány népdalokat ad elő. Ajánlott. A műsora is.

Nem ajánlott rovat:
Mintha nem lenne elég valóságsó meg vetélkedő zenészekkel meg szupermodellekkel, a Fem3 nemrég elkezdte a Drag Queen leszek! című akármit, aminek a tárgya az, hogy melyik férfin áll legjobban a női ruha. Nem nehéz elszalasztani, hiszen éjfél előtt tíz perccel kezdik.

Hírmagyarázás:
A maró lúg miatt kerültek kórházba: "A lúg egy gyermek szemét kimarta, valakit sokk miatt kezelnek. A halálos áldozatok megfulladtak." - No, akkor ismételjünk, mer' az jó:
"A cégvezető szerint a vörösiszaptól "nem kell félni", nem okoz sérülést, mert az enyhe savas hatás vízzel érintkezve elmúlik, így ha valakinek a bőrére kerül, "lemosás után veszélytelen". Újságírók többszöri kérdésére, hogy akkor miért került több mint száz ember égési sérülésekkel kórházba, és miért vannak többen életveszélyes állapotban, úgy válaszolt: elképzelhető, hogy nagyon nagy mennyiségben, nagyon sokáig érintkeztek a szerinte nem radioaktív anyaggal, majd ismét kijelentette: "semmilyen tekintetben nem veszélyes, és nem ártalmas anyagról van szó, nem okoz maradandó károsodást". Bakonyi Zoltán elmondta, hogy a vörös szín az iszapban egyszerű festék, amelyet a téglagyártás során is használnak. A házfalakról mosással könnyen eltávolítható."

Annyira meggyőzően mondja hogy nem is értem miért nem megy be a kórházba vagy a halottak szüleihez elmondani mindezt. És még nincs vége ennek az annyira magyar tragikomédiának:

"Hogy ki fizeti a gátszakadás okozta károkat, egyelőre nem tudni. Csak az tűnik biztosnak, hogy az üzemeltető cég nem. Biztosítása ugyanis nincs, a törzstőkéje pedig elenyésző a károk nagyságához képest. (...) A bajokat tetézi, hogy a lakásbiztosítások többsége sem fedezi a károkat, az ilyen eseményekre ugyanis általában nem vállalnak garanciát a biztosítótársaságok." (atv.hu)

Kételkedsz? Anyázol? Pedig tényleg így van:

"Az AEGON biztosító felhívja a figyelmet arra, hogy a keletkezett milliárdos károk teljes megtérítése egyelőre megoldatlan, miután a tározót üzemeltető társaság 3 millió forintos jegyzett tőkéje és az általa kötött, vélhetően mintegy 10 millió forint értékű felelőségbiztosítás eltörpül a várható kártérítési igények mellett. (...) A lakásbiztosítások a minden kockázatot lefedő lakásbiztosítási termékeket leszámítva nem nyújtanak fedezetet az iszapomlás következményeire, miután az anyagi felelősség ez esetben a tározó üzemeltetőjét, illetve az általa kötött felelőségbiztosítást nyújtó biztosítótársaságot terheli."
(vg.hu)

...és ezzel teljes is a 22-es csapdája! Az egyik áthárítja a másikra, annak meg "nincs pénze". Hejj, ilyen az igazi ungarise sikertörténet, gyerekek: mindössze hárommilliós jegyzett tőke, a tulaj mégis a 100 leggazdagabb magyar között van! Az áldozatokat mindenki sajnálja, fizetni senki se akar, de hát ettől szép ez az ország, a stólbucik, császárelődök, a mindig mindent megúszók országa, nemigaz? Végezetül egy szó azoknak akik értik: BHOPAL.(Akik nem értik, keressenek rá.)


PÉNTEK, OKTÓBER 8.

Nincs, nincs kegyelem,
szép és vad a grizzly-szerelem!
Ajánlott rovat:
Fél tizenegykor egy frissen elárvult testvérpár kényszerül A rejtélyek házába, amit szüleik barátai tartanak fenn, akiknek egyre inkább úgy tűnik hogy közük volt a szülők halálához. De miért ölne meg bárki bárkit? Talán az örökség miatt? Nahát, mik vannak... Ja igen, a Viasat adja. A gyilkos medve nem vagyok biztos abban hogy nem ismétlés, mindenesetre vagy ezt, vagy valami más hasonló macis horrort adtak már (talán még a Cinemaxon is), és mint mindig, én most is a medvével vagyok, akinek itt nem a gyerekeit, hanem élete párját ölik meg a hülye városi turisták. A főhős természetesen bosszút esküszik, és újra meg újra megrohamozza a kocsiba szorult puhányokat, akiknek az életért reszketés közben még lelkizni is marad idejük. Látjátok, mi nézők tényleg csak nyerherünk a maci győzelmével - minél hamarabb fejezi be a 23:25-kor kezdődő vacsoracsatát, annál hamarabb ér véget a kényszerű pszichodráma az autó utasainak ^^

Ismétlés rovat:
M1, 21:35: Az utolsó adás - Altman sztárparádés búcsúja a rádió aranykorától.
M2, 20:30: Fellini tévéje - Hogy a Mester mit gondolt a tévéről, azt a Ginger és Fred óta tudjuk. Most az ahhoz leforgatott álműsorokból kapunk félórányit. Kifejezetten ajánlott, bár az élet túlhaladt rajta, nem úgy ahogy képzelnéd: a mai tóksók meg reklámok színvonala már jóval túllépte Fellini legpesszimistább - legmaróbb jóslatait is.

Hírmagyarázás:
Az őszödi beszéd hitvesi csók volt: "De pornónak állították be, mondta Gyurcsány Ferenc, a kétezres évek Horn Gyulája. Jelen voltunk az újjászülető baloldal fogantatásán Gyulán." - Na neee, ehhez még korán van, minek ezzel elrontani a napot?! Nézzünk inkább valami vidámat.
Nincs élet az MSZP-n túl - Na ugye, mindjárt más a hangulat. Főúr, még egyet ugyanabból! Ma ünnepelünk!
Kik állnak a katasztrófát okozó cég mögött?: "A rendszerváltás után a bauxitbányászat és az alumíniumtermelés jelentős része egy kézbe került." - Tessenek szépen elolvasni és megemészteni. Mindenesetre tök jó hogy az index végre címlapon hoz valamit, amit már a katasztrófa első napján is pedzegettek azóta törölt fórum userek...
Hajós András Fábry távozásán viccelődik - videó - Én meg majd a heti hetes megszűnésén fogok viccelődni. :) Hajós meg már annyiszor bukott, hogy ideje lenne megfogadnia a tanácsot amit oly sokan mondtak neki: MENJ DOLGOZNI, ANDRÁS!
Háromgyerekes anyaként kezdett pornózni az egykori Long Island-i Lolita: "Amy Fisher 1992-ben arról lett híres, hogy 17 évesen arcba lőtte szeretője nejét." - Nem sunáznám. Vagy ha igen, előtte minden fegyverként használható tárgyat eldugnék...szerk.: megnéztem a műtét előtti kinézetét, és határozottan nem sunáznám. A barátja nevén (Buttafuoco vagy mi) meg még most is röhögök...:D
Nem fél az emberből lett kísérleti nyúl: "Gyógyszercégek kísérleteiből tartja fenn magát egy olasz fiatalember. Kicsattan az egészségtől." - Aztán majd hogy fog sírni, amikor egyszercsak leesik a micsodája és vámpírfogai meg karmai nőnek. Nem baj, az önként vállalt hülyeség mindig remek elrettentő példa :))
A monogámiát és a gyermekek választójogát is beleírnák az alkotmányba - Mi a tököm, ennyire megártott ez a második pohár Dreher hogy már hallucinálok is? Vagy vannak akik annyira betéptek hogy komolyan indítványoznak ilyesmiket? Gyerekek választójoga, úgy kell ez nekünk mint púp a hátunkra, vagy megkenik őket csokival, ha meg nem, akkor a szavazás időpontjától függően a húsvéti nyuszi vagy a Télapó nyerne. Monogámia meg szép és jó, de nem lehet mindenkire ráerőltetni...


SZOMBAT, OKTÓBER 9.

Én már jól vagyok :)
22:10-kor Paul Verhoeven nyolcvanas évekbeli indulása a Viasat3-on, amiben már benne van a „mester” „életművének” összes „jellemzője”, bár még szó szerint középkori állapotban, mivel ott játszódik. Erőszak, némi seksz (természetesen vallásossággal átitatva mer’ úgy „provokatív”), bosszúállás, jó sok Hús és vér – nem ígér sokat, de azt betartja. Ettől függetlenül nem tudom jó szívvel ajánlani még Rutger Hauer és Jennifer Jason Leigh ellenére sem, egy jó van benne, hogy nem Joe Eszterhas írta a forgatókönyvet, de ez se sok, mivel Verhoeven 1985-ben is ugyanazt csinálta sajna ugyanúgy, csak nem volt segítségére a számítógépes grafika. Olvassátok el inkább Michael Moorcock Harcikutya című könyvét, amiből egy-két dolgot átemeltek ide. Asszem ajánlottám már, de tényleg érdemes (mármint a könyv). Negyed tizenegykor még régebbre, egy sose létezett római korba megyünk az időben a TV2-n A küklopsz szövetségével. Ugyanazok a sémák mint az Alienben vagy a King Kong-ban: a hülye katonák a szörny feje helyett az egész testet hozzák, és persze élve, aminek eredménye jókora véráradás lesz, azt lehet mondani tehát, hogy ami az amerikaiknak King Kong, a japánoknak Godzilla, az itt a rómaiaknak a küklopsz. Enyhén ismétlésgyanús. Maradjunk még a rómaiaknál. Voltak akik anyázták az egyik tévécsatornát amikor a gátszakadás után nem sokkal a Vörös földet ismételték (pedig az éppenhogy az ipar árnyoldalairól szólt), ugyanezek az emberek ma nyolckor is a hajukat téphetik, és ugyanúgy feleslegesen: a tévéműsorokat hónapokkal előre tervezik, így a Duna II. Autonómia se direkte most tűzte műsorra a Pompei pusztulásáról szóló kétrészes dráma első részét. Mi is vonatkoztassunk el ettől, és akkor kapunk egy ajánlottságot, amiben örök kedvencem, Maria Grazia Cucinotta mellett még Osvárt Andrea is ott játszik. Szintén Duna 2-es műsor, de már a mi életünk. A Burma: Tudósítás egy zárt országból a 2007-es, normálisan induló de brutálisan levert tüntetéseket dokumentálja fél tízkor. A tét a buddhisták szabad vallásgyakorlása lett volna. Nagyjából ugyanakkor (21:35) végre nálunk is adják az IT Crowd-ot Kockafejek címmel, természetesen a Comedy Centralon. Ha jól tudom ez a magyar premier, persze lehet hogy nem (én ánglisul néztem, jobb híján), de mindenképpen ajánlott a sima IT-seknek, a rendszergazdáknak de leginkább az őket nem értő mezei felhasználóknak.
 
 
VASÁRNAP, OKTÓBER 10.

22:15-kor amerikai stand-up komikus a Comedy Centralon, Brian Regan, a lefordíthatatlan, de jól hangzó The Epitome of the Hyperbole című (zseniális) műsorával. Ajánlott. A hippi tanítások káros voltára hívja fel tizenegykor a figyelmet az M2: egy katolikus iskola tehetséges diákját egy önkényes helyfoglaló téríti el az igazság útjáról, és szerető tanára kénytelen a kemény szeretet erejével megadni neki a Feloldozást.
 
Ismétlés rovat:
Lesz több minden is, természetesen a Transformers-t nem fogom bevenni, viszont
Peter Jackson 96-os szellemvadászos vígjátékát, a Törjön ki a frász!-t igen, mert intő jelként szolgálhat a természetfelettivel játszadozóknak, ugyanis nem mindenki beépített kísértet, ám a Michael J. Fox által alakított szellemirtó pont ezekkel dolgozik: fehér lepedős szellembarátai halálra rémítik az embereket, hogy ő végül jó pénzért ördögűzhessen. Persze hogy rivális kísértetek bukkanak fel… Kezdés 21:10-kor a Viasat3-on. Az M2 a habkönnyű Gerolsteini kalandot vetíti 21:25-kor. Mi a megoldás, ha azok akik a nagyhercegnővel egy évben születtek, addig nem mehet férjhez amíg be nem kötötték a fejét? Természetesen sürgősen keresni kell egy lehetőleg gazdag kérőt – aki, mint kiderül, ugyanolyan csóró mint a menyasszony. Ismétlések és aligműsorok – méltó lezárása egy ilyen elcseszett hétnek : (((


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés