2010. 10. 18.
Lukácstól Orsolyáig (okt. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 18.:
MESTELKÚRZUS


Ilyen festőnek is lenni kell
A mai nap fő híre, hogy már megint baszogatják az MR2 / Petőfit. Azért döbbenet ez az ország, lassan tényleg nem lesz semmi. Csendrendelet a belvárosban, tízkor záró kocsmák, 1-2 értelmes hely... Oké hogy néha a Petőfi is iszonyat fárasztó zenéket ad, de basszus, ideje elismerni: még így is a legjobb a mostani palettán, szükség van rá, és ebben a formában van rá szükség. Nem érdekel hogy az ország 70%-a ezredszerre is a Petróleumlámpát meg a Szájjelkismadarat akarja hallgatni, basszus itt fiatalok is élnek, és igényeik vannak, többek közt zenei is. Van rakat más adó, borosbocskor, híradócsatorna, tökömtudja, ebbe nem fér be egy százalék igazi zene? Az a legszomorúbb, hogy a Quart-os kommentek egy része alapján még mindig nagy a sötétség a fejekben, pár bunkó örül hogy ezt is elveszik, mert "hallgathatatlan" zenét jétszik, amire "semmi szükség". Megint ki kell mondanom a frankót: amit a Petőfi lead, az az alterból, világzenéből a legpopulárisabb, de pont ezért jó, mert nem riasztja el a néptömeget úgy mint akár csak egy szám az Atari Teenage Riot-tól, a Bad Brains-től vagy Aphex Twin elvontabb alkotásaiból. Épp csak elkezdtek valamit, visszanyerni a fiatalabb hallgatóságot a rádióhallgatásnak, de máris jönnek az okosok, akik még ezt is szétvernék. El lehet venni az egyetlen mai alter/popzenét játszó adónkat, tessék, lehet elvenni, lehet hivatkozni arra is hogy a könnyűzene meg az alter meg általában az intelligensebb zene az "nem közszolgálati", és aki hallgatja az le van szarva - aztán meg lehet nézni hova süllyedünk, vissza a Kádár-kor szellemi színvonalára. Bár ahogy elnézem az embereket, lehet ki se kecmeregtünk még onnan. Nade jöjjön az amiért végülis ide jártok. Kilenckor újabb stáció a nemi szerepek átrendezése útján a Vital TV-n. Csak elrettentésként rakom be, ahogy legutóbb a drag queen-es valóságsót, mert mindegyik egy-egy apró lépés a szakadék felé. Perszehogy Müller Péter vezeti a Mesterkurzust, és még perszébb, hogy a Felcserélt szerepeknek még az alcímét is elbaszták: Nagyszerű nők, gyönyörő férfiak. Hol vannak a grammarnácik amikor szükség volna rájuk?! Tízkor egy kifejezetten ajánlott epizód az Ősök teréből a HírTV-n: 1956 amatőrfilmesek szemével. Többszörös kockázatot vállaltak mind a kamera kezelői, mind a szereplők, érthető hogy kevés anyag maradt fenn - azokat viszont a Magyar Nemzeti Filmarchívum archiválja. 22:25-kor Mácsai István művészete a Dunán, mert "Ilyen embernek is köll lenni". A tájszólás senkit ne késztessen lesajnálásra: a hiperrealista-szürrealista festészet úttörője volt itt Magyarországon, ha mást nem, a Téli vadászatot mindenki ismerheti tőle. Ajánlott, még jó hogy az!

Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, 21:00: Ezek a fiatalok - Ó, ó, a hatvanas évek Nagy Generációja. Emlékeztek? Teret követeltek az ég alatt, fiatalok voltak, nyomták a zenéket amikkel a szüleik és a rendszer idegeire mentek...most pedig ugyanolyanok lettek mint akik ellen lázadtak. A film amúgy nagyon tetszik nekem, de nem tudom elfelejteni ezt az MR2-ős dolgot. Nem is forszírozom ezt az ismétlősdit, ma még Mel Gibsonról és LL Cool J-ről is az ORTT ugrana be :(((

Hírmagyarázás:
A gazdagoknak még jobb lesz jövőre - Akkor nekem csak rosszabb lehet, nemkicsit...:(((
Soha nem lesz dislike gomb a Facebookon: "A közösségi oldal a hálózatépítésről szól, ebbe nem fér bele a negatív hang. A hirdetőknek sem tetszene." - Nekem meg már most nem tetszik ez az egész, diszlájkolom, mert én megtehetem!
Árpa Attila visszautasította Angelina Jolie-t - Jól teszi, sőt, ÉN is visszautasítom, és követelem hogy monnyonle!!!
Befuccsoltak Erdélyi Mónika vállalkozásai - Elvileg sajnálnom kéne, ahogy a bajorimit is. De nem tudom, túl sokat ártott már a műsorával.
Melyik két pornós leszbizik a képen? - Hosszan idézem, mert ezt el kell olvasnotok: "Eljött az ideje az újabb játéknak - a meleg filmekben szereplő Miklós Árpád után (mint helyes megfejtés) pedig most elsősorban a leszbikus jelenetek kedvelőinek a figyelmét kérjük. A feladványon kicsit nehezítünk, a nefelejcskukacmail.index.hu címre most mindkét csaj nevét kérjük elküldeni. A helyes választ beküldők között egy férfiak számára készült maszturbátort sorsolunk ki. A korábbi feladvány nyertesének természetesen két napon belül postázzuk a nyereményét." - Nap kommentje:

2010.10.18 09:04:36 driopios
Nahát, mennyit kerestem ezt a régi képet a Hoffmann Rózsáról!?!




KEDD, OKTÓBER 19.:
B.B., A VELÜNK ÉLŐ LEGENDA!44


Hmmm...vagy ez egy másik BB? Mindegy, sunáznám! this picture is unrelated
Fél kilenckor megint foci a TV2-n. Bevallom hogy én sose tudom mikor melyik meccset játsszák, annyi biztos hogy ez már nem az afrikaans világbajnokság, hanem a Bajnokok Ligája. Akárhogy is, kergessék azt a bőrlabdát osztjónapot. 20:55-kor Gogol Revirozának utánérzése az ötvenes évek Magyarországán a Duna TV műsorán, ahol a borellenőrt nézik miniszternek (az igazi meg közben a szomszéd faluban fetreng berúgva). Mint minden bátor film, A nagyrozsdási eset is dobozban maradt pár év(tized)ig. Hajnali 2:10-kor kezdik el Az utolsó horror filmet vetíteni a Cinemaxon, ahol egy sorozatgyilkos azzal szórakozik, hogy tékákból kikölcsönzött kazettákra másolja rá a gyilkosságait a saját hangalámondásával. Agyilag ő is a nyolcvanas években él, úgy néz ki :( És ez sajna nem az utolsó ilyen film, hanem az első ebből a típusból. Ja és végezetül: nem, nem provokáció a mai napi nyitószöveg. Mindössze arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire abszurd az RTL Klub XXI. századának az alcíme (a legendák velünk élnek) akkor, ha a mai adás témája Biszku Béla és a megtorlás. 23:20-kor kezdik, és azoknak akik csak erről a csatornáról tájákozódnak a történésekről, ajánlott. Igazából mást kéne most alcímnek választanom, például azt hogy HOVÁ TŰNT A TÉKANAPLÓ?, mert azt látom hogy sehol nincs :((( Tegnap voltak egy évesek, ma meg eltűnnek? :((( Srácok, gyertek vissza!

Ismétlés rovat:
Viasat3, 22:25: Veszett a világ - Ha csak egy David Lynch filmet nézel meg, ez legyen az. Vagy a Kék Bársony (és nahát, ott is ott van Isabella Rossellini). Tiszta románc lincshangulatban, ha érted mire gondolok.

Hírmagyarázás:
Betiltották Kanye West lemezborítóját - csak a borítóját? Én az egész zenéjét bannolnám, vele együtt! "Kanye West meglepődött azon, hogy Amerikában tiltólistás lesz új lemezének borítója, melyen félreérthetetlen helyzetben látható az énekes egy igazi pöttyösfarkú fantasy-hárpiával." - Nem tudom ti hogy vagytok vele, én először a CocoRosie-nál vettem észre ezt a minél ocsmányabb, annál jobb-típusú lemezborítózást, és betiltanám, ofkorsz. De felesleges, úgyis csak a rajongók büntetik magukat vele, én meg nem venném :) De ha belegondolok, mégsincs igazam, mert ehhez a zenéhez ilyen borítók illenek. A CocoRosie-n a szélső egyszarvú megmutatja mit csinál az átlag zenekedvelő a CR hallatán (segítség: szivárványszínűt okád), Kanye West borítóján meg olyannak ábrázolják a rappert, amilyen valójában :D
Munkaidőben plázáznak a rendőrök: "Pécsen nemcsak az iskolakerülők lófrálnak napközben a plázában, az őket kereső rendőrök is." - Kellemest a hasznossal. ÉBERSÉG!!!!!
Jolie: Egy szál pufidzsekit hoztam el az útra: "A színésznő mindenhova ugyanabban a pufidzsekiben jár. Jellemzően forgatásokon vesz fel ilyen kabátot, először 2009 elején." - VOLTMÁR! KOMMENTÁLTAM MÁR!
Anne Hathaway zokogva vetkőzött új filmje alatt - Én is sírnék ha ilyen testtel, vagy akár a sajátommal filmekben kéne vetkőznöm :))) Nagy igazság: aki kurvának megy, ne sírjon ha basszák. Vagy legyen rendes színésznő, aki nem szorul rá ilyesmi publicitásra.
Bálint Antónia 1 millióért vetkőzne céges bulikon - ...én meg egy forintot se adnék érte. Sőt, egyenesen menekülnék ha ott strippelne előttem!
Nem tűnt fel senkinek a gyerekgyalázás: "Az apa, az anya és a nagypapa is közösült a családban élő kisfiúkkal, megöltek előttük egy kutyát, fajtalankodásra kényszerítették őket az állatokkal. Évekig nem derült ki a bántalmazás." - Végigolvastam a cikket, bár közben fordult egyet-kettőt a gyomrom. Sajnálom hogy nincs már nálunk halálbüntetés.


SZERDA, OKTÓBER 20.:
ELLÁTKOZOTT

Jegyezd meg, kislány: A TROLLOK MINDIG GYŐZNEK!
Időrendben, mint mindig: kilenckor újabb török családi dráma a Dunán, és megint engem igazol a címe. A Vakációs könyv minden csak nem hepi, egyberakták az Ügynök halálát egy agyvérzéssel, féltékeny feleséggel, iskolai bántalmazással. Óvatosan vele. Kellett nekem Anne Hathaway-t emlegetnem tegnap, most 21:20-kor itt van teljes életnagyságban a Film+-on, szerencsére nem vetkőzik, mivel az Elátkozott Ella egy családi vígjáték. A címszereplőt alakító Hathaway képtelen nemet mondani, mivel születésnapjára a helyi tündérkirálynő engedelmességet adott neki - természetesen a vissza a feladónak-elv érvényesül, és szép hosszú út vár rá, amíg eljuttatja az ajándékozónak. A meglepetéseket mindig azok kapják, akik nem tudják értékelni őket, és általában a nem megfelelő időpontban. Ha például nászajándéknak adta volna az engedelmességet a tündecsaj, annak több haszna lett volna, és nagy hála lett volna a jutalom - a férj részéről mindenképp :DDD Az M1 hozza a mai példát a médiagecire: a Se ördög, se angyalban egy kamerawoman az, aki unja átlagos életét és állását a francia tévénél, ezért kap az alkalmon, amikor egy riport kapcsán összeismerkedhet egy igazi bunkóval, aki többek közt betöréssel is foglalkozik, meg is kéri a nőt, hogy vegye fel munka közben, az ostoba csaj meg perszehogy belemegy, és "Jean személyisége és a luxus életforma egyre jobban rabul ejti" - íme az újabb bizonyíték arra hogy egyesek addig nem becsülik meg a jót amíg a vonzó rossz ki nem csesz velük. Kezdés 21:40-kor.

Hírmagyarázás:
Kórosan soványra fogyott Hagyó a sitten - Szervezzünk gyűjtést neki :DD "Hagyó háromszor étkezhet, kétszer meleg ételt kap, egyszer hideget." - Miféle börtön ez? Napi háromszori evés, kétszer meleg kaja... Basszus ez már most több mint amit az átlagember megengedhet magának!
Férfi miatt hízott meg Rúzsa Magdi? - NEM. Hanem mert túl sokat evett. Ne tessenek már mindent miránk kenni!
Egy év múlva elfogynak az internetcímek: "Öt százalék alá csökkent a mostani rendszerben kiosztható címek mennyisége." - Le van ejtve, majd kitalálnak valamit ahogy mindig szokták!
Lelkes franciázásoknál is jobb orgazmustojással - Ez nem tudom mi, meg az egész mondatot nem tudom értelmezni, alany, állítmány, satöbbi, de a biztonság kedvéért DO NOT WANT!


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 21.
Mindösszesen két ajánlottság lesz ma, mindkettő az M2-n, és mindkettő az egy hónapja elhunyt Polgár László előtt tiszteleg. Előbb egy interjú az Örökös taggal 21:25-kor, majd 22:25-kor egy hozzá méltó operában főszerepel felvételről, ez Verdi Don Carlosa. Kifejezetten ajánlott. Az M1-re viszont ma nem érdemes odakapcsolni, hacsak nem akarjuk egy Mintaférj lassú megőrülését látni, aki szép lassan azonosul a regényeiben szereplő pszichopatákkal. Fél tízkor kezdődik, ismétlés és kihagyható. Nézzétek inkább ugyanott a Szélesvászon című mozimagazint 23:10-től Winkler Nórával, aki most a Feláldozhatókra és Kolorádó Kidre koncentrál. S+, mármint a műsorvezetőnő 8) Film+, 21:10: Armageddon 3: Földindulás - Az ilyen sokadikrészes katasztrófafilmeknél (ahol már az angol címnek sincs köze az eredeti filmhez, annyira sequel) mindig arra gondolok, hogy ha az a kurva aszteroida elsőre beletrafált volna, legalább a folytatásoktól meg lennénk kímélve. Persze valójában nem kívánok semmi ilyesmit, főleg mert milyen sok jó ember is él a Földön, de legyünk őszinték: van egy-két halivúdi stúdió amikre nyugodtan ráeshetne egy kis űrszemét, lehetőleg forgatás közben... ^^

Hírmagyarázás:
Olaszliszka: 46 millió nem vagyoni kártérítés a meggyilkolt Szögi Lajos családjának: "Helmeczy László, a család ügyvédje elmondta: az emberéletet nem lehet pótolni, igazi kárpótlást az ítélet sem nyújt, hiszen Szögi Lajost nem tudják feltámasztani." - Ha jól láttam, az Index épp csak megemlítette (a 24 órás keresés azért kidobta, mégha címoldalról hamar le is vették), a Velvet Helyszínelője pedig az alábbi cikkek közé dugta el tegnap este és ma délelőtt:
Hilary Swank megsétáltatta hónaljkutyáját: "Nincs olyan testrésze egy celebnőnek, amit olvasóink ne szeretnének látni. Kivéve a hónaljszőrt." - Avagy amikor a kákán is csomót, a simára borotvált celeben is szőrszálat keresnek. Vagy ha nincs, ráfotosoppolják.
Gyilkolt és nőket erőszakolt meg a kanadai légierő transzvesztita sztárpilótája: "A férfi az áldozatok fehérneműjében fotózta magát, amint maszturbál a gyilkosságok helyszínein." - Hogy is volt az a reklám? Te is más vagy, te sem vagy más...
Magához az ítélethez még annyit, hogy egy ideális országban nem összesen, hanem fejenként kéne 46 milát fizetniük, függetlenül attól, hogy állítólag "nincs semmijük", ezért nem tudják még ezt se kipengetni. Tetszettek volna előbb gondolkodni és csak azután lincselni! Az meg külön szomorú, hogy ennél kisebb fajsúlyú "híreket" (így Hillary Swank hónaljszőrét is) napokig címoldalon tartanak, ezt meg egy nap után eldugják hátra, miközben az összes hírlap, rádióadó főcímben számol be róla :(

Szerk.: ...és a Tékanapló visszajött!! Hallelúja és ÉBERSÉG!!!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés