2010. 11. 19.
Dayak, talán (nov. 19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, NOVEMBER 19.:
MAGADRA TALÁLVA, HA SZOLGÁD NINCS

Prédikátor könyve, első rész
Be careful what you wish for, tartja az angol mondás, és az M1-en egy alkesz ügyvéd a maga bőrén tapasztalja meg ennek igazságtartalmát fél tízkor, mikoris elrontott élete feletti kínjában helycserét akar a legaljával, és lőn, a Magamra találva főhőseként pandúrból rabló lesz és vissza kell magát verekednie a régi helyére. Az ötlet jó, a kivitelezés kevésbé, ergo csak mértékkel. Fél kilenckor még mindig a Régimódi történet, még mindig ugyanott ahol eddig, vagyis az M2-n. Tizenegy előtt öt perccel egy éppenhogy újkori, és sokkal fájdalmasabb esemény ugyanott: a nem is olyan rég történt délszláv válságban nem lehetett eldönteni kié a jó oldal, és itt a Szemtanúkban is ez a helyzet: két katona bosszút akar állni a helyi nyerészkedőn, de végül „véletlenül” megölik, a címbeli szemtanú pedig a csempész kislánya, az ilyenkor szokásos kérdés pedig a nézőnek van szegezve, avagy hol végződik az ember és hol kezdődik az állat.
 
Ismétlés rovat:
21:30-kor Clint Eastwood ismét prédikátorszerepben a Viasat3-on, de nem kell kétségbeesni, a coltokat most se cseréli reverendára, mikor Fakó lovasként az aranyásókat veszi védelmébe.
21:20, HBO: A Rajongók háborúja – Star Wars-mániákusok zarándoklata az Ősgonosz, George Lucas otthonána, aki ígéretes rendezőből küzdötte le magát a saját filmjeinek megerőszakolójává. És végül legyen egy kis vígjáték nyolckor, Robin Williams a Cinemaxon mint Patch Adams, a bohócdoktor. Kihagyható.
 
Hírmagyarázás:
Eva Longoriát családi baráttal csalta a férje: "A színésznő Twitter-oldalán erősítette meg, hogy valóban válik. Férje közös barátjuk nejével csalta." - Gondolom örül neki, hiszen a Született Feleségekben ezt az életstílust népszerűsítette :DDD Akasztják a hóhért, FAP FAP FAP!!!
Egy dunántúli troll élete: "A Tesco magas beosztású menedzsere titokban elképesztően mocskos szájú kommentelő. Soha nem volt trágárság csak erős idegzetűeknek!" – Én nem értem mi célja volt ennek a cikknek. Nem nevesítették, nicket se raktak ki (google 2 perc alatt megtalálta), és trollnak se annyira izgalmas. Ja, és remélem kirúgják ^^
Egy év munkatábor egy Twitter-üzenetért: "Egy gúnyos üzenet reblogolásáért küldték bírósági tárgyalás nélkül munkatáborba a 46 éves nőt." - Ja, hogy Kínában? Nincs több kérdésem.
Lottóbevételekből újítják fel Stonehenge-et: "Tízmillió fontot fordítanak az ősi kelta építményre." – Jó ötlet, nálunk is meg lehetne csinálni. De persze nem fogjuk.
Berlusconi antik szobrokat alakíttatott át: "Az olasz miniszterelnök elrendelte, hogy Vénusz szobra kapja vissza karjait, Mars pedig a hímtagját." - Ez OK, de ki állt modellt a karokhoz? És a kukihoz? :DDDDDDDDD
 

SZOMBAT, NOVEMBER 20.:
AMI MEGTÖRTÉNT VELENCÉBEN, AZ OTT IS MARAD
 
Mint egy Rembrandt-kép.
Háromnegyed tízkor egy jó (…hosszú…) Shakespeare-feldolgozást (A velencei kalmár) adnak a mindenkori ismétléscsatornán (M2). Al Pacino alakítja benne Shylockot, a zsidó uzsorást, aki hitelez Antoniónak (Jeremy Irons), hogy elutazhasson megkérni egy nemescsaj kezét – amaz viszont közben belezúgott a Joseph Fiennes által megformált Bassanióba. Tizenegykor életműsor Makovecz Imréről az M1-en. Vonatkoztassunk el attól Ami megtörtént és koncentráljunk arra ami megtörténhetett volna, vagyis ne a politikai szerepvállalásáért (ne?) szeressük, hanem mert ő volt az első kis hazánkban, aki organikus építészettel kísérletezett. Minden más csak mellékszál, bár elismerem, nem mindig elválasztható. Aki most fikázza Makoveczet az nézze meg melyik korszakban is kezdte meg a hagyományőrzést.
 
Ismétlés rovat:
Vallási, korbeli és szerelmi (érdek)ütközés az M1-en kilenctől, Uma Thurmannel és
Meryl Streep-pel, előbbi mint nem gyakorló katolikus médiageci, utóbbi mint előbbi választottjának zsidó hagyományokat nagyra tartó édesanyja, aki pszichológusként gyóntatja Umát, és lassan rájön, hogy amaz az ő fiába szerelmes. Jó kaotikus leosztás, a tanulság és a végkifejlet mégis megjósolható, bár a vallás és a hagyomány is fontos, de az Első még mindig a szerelem – pont ahogy Csáth Gézánál is, csak nála kicsit másképp: Az Ópium: Egy elmebeteg nő naplója abszolút felnőttfilm, aki olvasta az eredeti az tudja hogy tartalmilag miért, most azonban a képi világ is (túl) jól sikerült (ahogy a Taxidermiánál is), garantált hatást gyakorol a nézőre, kérdés hogy szüksége van-e erre. Énnekem ma este nincs, viszont mindenki másnak tízkor ott a Duna, és ha sokáig néztek ilyen filmeket, akkor a tévécsatornának nevet adó folyóban fogtok véget érni, mint egy Seress Rezső-dal.
 
Kiemelten nem ajánlott, sőt éppenhogy kifejezetten kerülendő rovat:
A valóságsókról sok minden eszembe jut, a rendszeres olvasók jól tudják hogy általában nem szép dolgok, de hát ezeket is a tévé adja, és valakinek el is kell vennie az emberek kedvét az ilyesmi műsoroktól. Fél nyolckor a retekklubb az X-Faktorral kezd, kihagyható, az igazi tehetségek még mindig füstös kocsmákban küzdenek az értetlen közönséggel… Ugyanott tízkor „az ország celebjeiről” hámlik le minden emberi vonás a ValóVilágban. Ha a műsorvezető (Sebestyén Balázs) nem volna elég ahhoz hogy még a konnektort is kihúzzuk a falból, a villalakók névsora megteszi: Győzike, Bea asszony, Laci Betyár, Benkő Dániel, Voksán Virág és Tóth Gabi. Közülük egyedül (A Jó) Laci Betyár a valamennyire jó arc, de ő is csak azért mert pálinkája van, anélkül meg könnyen össze lehetne Kövér Lászlóval (még a nevük is hasonló!!!). Egyszóval fogadjuk meg a Velvet kommentelőjének tanácsát, aki amellett hogy egy kiváló zenekar nevét viseli, még jókat is ír:
 
2010.11.18 08:29:34 queensryche
(...) ha már itt vagyok, akkor nyomom a szpkásos 'misszióm': Ignoráljátok a VV4-et. EGYÁLTALÁN ne vegyetek róla tudomást. Ne nézzetek belőle egy percet sem, ne ismerjétek a résztvevőket, még cikkeket se olvassatok, csak nyomjatok valami kommentet.


 
VASÁRNAP, NOVEMBER 21.:
MILO MINTER BINDER

"Szóljatok a köpcösnek."
Volt már Édeshármas, Édeskettes, Édes Négyes és persze hogy van immár Négyeskettes is, és nyilván ez is az összegabalyodott szerelmi-sekszuális viszonyokat taglalja a médiagecik szemszögéből – hol másutt, mint a retekklubbon. A tizenegykor kezdődő vígjátékban nem csak a szereplők, hanem az őket alakítók is könnyen összezavarhatók: Mike Binder írta, rendezte és játssza a főszerepet, Jack Binder producerálta, Paul Minter volt a jelmeztervező, énnekem meg már ennyitől elkezdett fájni a fejem, pedig a java még hátravan, ugyanis Colin Firth is ott van. A Négyeskettes egy Londonba kerülő szappanopera-szerzőről szól, aki szerelmes minden nőbe, de leginkább abba akibe nem kéne, mert férje van, aki megintcsak más felé kacsintgat (asszem ma este megint valami lövöldözőset fogok nézni, felvételről). Azt nem tudom hogy Mariel Hemingway rokona-e az írónak, ahogyan azt se hogy mi lesz, ha kifogynak a variálható számokból. Ma amúgy még egy Hemingway-közeli alkotás lesz, a Kilimandzsáró Havának ismétlése fél tízkor az M2-n. Ha már ismétlés, akkor az Utolsó tangó Párizsbant is meg kell említeni, bár sose értettem mit esznek annyira Bertoluccin. Hogy ezen a filmjén mit eszik a TV2, azt már annál inkább. Ezért nem is nézem ^^ A Duna megint nagy fába vágja a fejszéjét, nyolckor Tolsztoj Háború és békéjét, a hatvanas évek szovjet filmgyártása nagy vállalkozását, annak is az első részét vetítik. Ahogy halivúdi párjai (Elfújta a szél, Ben Hur, de főleg a Kleopátra), úgy Bondarcsuk műve is hivatkozási pont és nagyon közönségfüggő – és talán az Amerikával való versengés is benne van (ahogy az akkori ruszki űrprogramban is). A vádak ellenére (dagályos, óriási pénzek mentek bele, stb.) mégiscsak tisztességes és szöveghű munka, nézzetek bele, és ha tetszik, akkor végig is. Aki nem talált kedvére valót, az kilenckor a Ki nevet a végén?-nél keresse a szórakozást a Viasat3-on, ami egy 95-ös bankrablós-szerelmes krimi Las Vegas világából, és leginkább James Belushi és Quentin Tarantino miatt érdemes nézni.
 
Stohl András rovat:
Varánusz: Ez a való világ: ”Az RTL Klub úgy verte át a komplett magyar sajtót a tévénézőkkel együtt, hogy csak csattogunk, mint izgatott Benkő kezében a fitymabőr.”
C.c.: Megvezette a sajtót az RTL: „A csatorna titokban tartotta, hogy Lilu és Balázs mellett Stohl András is benne lesz a Való világ 4-ben.”  idéznék: „A csatorna meglehetősen cinikusan a Manhattan zenekar (muhaha) Rossz vagyok, de használható című egykori slágerének taktusaival vezette fel Stohlt.” - Miért, császár előd alá meg a cop killert keverték be :DD Ilyenkor látni, minek nézik valójában a nézőt.
Mégis Stohl András vezeti a Való Világot – Emlékezzetek, mit mondtam: nemzet színésze lesz belőle ez év végig. TAPSOLJATOK, BIRKÁK!!!
 
Angelina Jolie rovat:
Péné Jolika: Angelina megszerette Budapestet: „Átverte a portás, ellopták Pitt Leicáját, Jolie-nál mégis ötöst kapott Magyarország. Visszajönne.” – Igen? Én meg menekülnék innen, pedig nem is vagyok milliomos filmsztár!
Angelina Jolie-t nem zavarta, hogy átverték: „A színésznő, lenyomta a "Budapest gyönyörű, a magyarok kedvesek, ő meg egész biztos visszajön még" PR-szöveget a magyar lapoknak.” – Ja. Visszajön. Az ügyvédeivel meg egy páncélautóval….:DDDD
 
Hírmagyarázás:
A Rókaképűben bíztak Hunvaldék: „A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint azt remélték, a Rókaképű segít leállítani az ellenük folyó nyomozást.” – Ki lehet az, ki lehet az… „Toldi György talán, a rókalelkü bátya”?... :DDDDDDDD
Az ENSZ szerint lárvákat kéne ennünk: „Vízipoloska, ganajtúró, skorpió, hernyó: csökkentse az éhezést és az üvegházhatást rovarevéssel!” – Járjanak elöl jó példával, majd utána elgondolkodom rajta.
A pápa szerint indokolt lehet az óvszer: „XVI. Benedek könyvében először jelenti ki, hogy bizonyos esetekben indokolt lehet az óvszer.” – Úttörű, egyszeren úttörő. Újabb 10 év múlva majd a tamponhasználatot is el fogja ismerni…
C.c.: Boros Lajos szerint a nemi erőszak egyenlő a szerelemmel: „Damu ügyét kommentálta a NeoFM Lali királya.” - Gyerekek! Hurrá!!! VAN SAJÁT WHOOPI GOLDBERGÜNK!!
Terrortámadás készülhet a Reichstag ellen – Akkor most mégis égni fog? Megint????
Meglepő csapat rendezné Budapestet: „Milyen jövőt dolgozna ki a fővárosnak egy jurtahívő, egy múzeumtervező, egy plázaguru és a nagy kandeláberfetisiszta? Tarlós városrendező csapata.” – Én a kandíro…kandela-fa...szóval a kandalló-masinisztára szavazok. EGÉSSÉG!!!!!!
 




Kulcsszavak: stohl andrás

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés